Jump to content
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
Scavenger09

Systém odměŇování hráčů v bitvě.

26 comments in this topic

Recommended Posts

[0SHIT]
Players
1,213 posts
14,505 battles

Zdravím kapitáni!

Jak již název topicu napovídá rád bych tímto začal diskuzi na téma odměn v bitvách. Myslím že právě tento systém je jedním z důvodů proč se herní úroveň tolik snižuje. Proč je tomu tak? Nechte mne citovat jednu pasáž z anglické části fóra (celý topic zde) tento topic pojednává o odměnách v bitvě a je v něm detailně vypsáno zaco xp dostanete a za co ne. Mne zaujala následující část:

No Experience Earned

The following do not appear to provide any experience:

• Being the first ship to spot an enemy vessel.
  • Damaging (but not shooting down) enemy aircraft.
  • Providing vision assistance to enable an enemy vessel to be shot.
  • Disabling an enemy ship through zero-damage criticals, such as disabling guns, engines, steering gear, etc.
  • Number of ribbons earned.
  • Capture points accumulated which didn't result in a completed base cap.
  • Tanking damage.
  • Surviving - this one is uncertain.

Pojďmě si rozebrat některé body za které by hráč měl obdržet xp.

1. Být první kdo odhalí nepřátelské plavidlo: Máme ve hře první krev, tak proč nemít první spot? Pokud nováček začíná hrát DD a tohle mu vyskočí když bude první kdo odhalí nepřátelskou loď tak nejen že dostane feedback že dělá něco dobře ale zároveň to příště pojede udělat znovu a nebude mít nutkání jet na kraj mapy a následně do nepřátelského spawnu aby torpil BB nebo CV. Proč by to totiž dělal když dostane xp za spot?

2. Spotování lodí: Za toto nedostane DD žádné xp... jako vážně WG? Vím jak spotting v této hře (ne)funguje a jak je zabugovaný ale když se chce všechno jde když se chce.

3. Vyřazování modulů na lodi (kritické poškození): Tento bod není zas až tak důležitý ovšem v situacích 1 v 1 by hráč který záměrně vyřazuje věže nepřítele zasloužil nějakou odměnu nebo ne?

4. Body obsazení základy které byly dosaženy ale základna nebyla obsazena: Další věc která se týká DD, pokud by DD dostalo xp i jen za pouhý pokus obsazení capu proč by jezdil někam na malinovku torpit BB když opětovný boj o cap mu může přinést mnohem lepší xp.

5. Tankování: Velký problém je s bitevkami které snajpí na 23km a prostě nepojedou na pomoc svému týmu, ale proč by to dělali když dostanou xp za dmg, stačí jim sedět na 21km a střílet, čas od času jim tam něco spadne a když jejich tým prohraje protože neměl kdo podpořit push a kdo tankovat tak jsou na prvním místě protože nastřílí 100k dmg. Tady vidíme ten problém BB hraje špatně a dělá co nemá ale přesto je zato odměněn a myslí si že hrál dobře a příští bitvu to udělá zas. Proč je dmg u BB rozhodující faktor ve výpočtu xp? Rozhodující faktor by měla být obdržená dmg, teď si možná říkáte v tom případě stačí aby BB udělalo suicide a má xp... ale jste na omylu udělal bych to následovně, vezměme příklad GK 105 800 hp, xp za tankování dostane za každý obdržený bod dmg který přesahne jeho základní hp, takže pokud dostane celkové poškození 185 800hp dostane xp za 80k dmg které natankoval dobrým managmentem healů. Zárověň by se mohla do xp zahrnout i potenciální dmg. Způsobená dmg bude ve výpočtu xp až na druhém místě a nebude mít na výsledné xp takový vliv.

Tady máme 5 bodů které by měli být odměněny a pokud budou mohou zlepšit celkovou hratelnost hry.

Jak už několikrát zaznělo xp získané ve hře jsou z velké části závislé na dmg. Stává se mi že i mí divzníci když vidí že je hra prohraná pronesou že ''je konec nastřílejte si dmg'' ale to je přeci špatně. Když je bitva v tom stavu že můj tým prohrává nemělo by být prioritou nastřílet si dmg ale snažit se něco udělat a vyhrát, boužel pokud za to něco člověk nedostane nějakou odměnu prostě to dělat nebude.

Druhým obrovským problémem je to jak jsou hráči předávány informace o xp které obdrží a o tom jak si vede v bitvě. Hráč musí být odměněn za dobrou a aktivní hru ale zároveň mu musí být řečeno že hraje dobře a aktivně. Zde bych rád přidal video od Flamua ve ktrém rozebírá právě tento problém komunikace mezi hrou a hráčem.

Jaký je váš názor na tento problém? Je to velký problém, nebo je součastný stav ok? Ať už je váš názor jakýkoliv podělte se o něj. Prosím jen o jedno ponechejme to tu civilizované, děkuji.

• Cool 9

WoWs Wiki Team
291 posts
6,075 battles

Ten priklad s Gk mi moc nesedi, protoze ja mel treba hru s Romou, kde jsem prvnim utokem AP bombru natrvalo prisel o 80% HP a 4mi healy nemel co lecit. A presto jsem pak jeste neco nastrilel a odtankoval (diky uzasnym schopnostem Romy v tomto smeru).

Ale souhlasim, ze by si odmenovani zaslouzilo revizi.

Ne ani tak pro me na zaklade svych vykonu, ale je mi strasne lito spoluhracu (hlavne DD), kteri svoji dobrou hrou odspotuji a udrzuji na uzde cele jedno kridlo, casto proti presile, nedovoluji nepriteli zabrat vyhodne pozice apod., a ve finale se krci na dne tabulky a slabsi jedinci s prumernym dmg je jeste odmeni reportem.

Otazka je, jestli je takova reforma dosazitelna, protoze to znamena spoustu tvrde prace a jen minimalni (nebo zadny) financni prinos tvurcum - tedy pokud by to nebyla prilezitost pro P2W op lode s uzasnym ekonomickym boostem.

• Cool 1

[IDDQD]
Players
2,099 posts
22,396 battles

souhlasím, že pro nováčka je tehle systém absolutně nepřehledný a pokud si detailně nenastuduje wows wiki tak nemá šanci zjistit za co ty xp (ne)jsou.

Líbilo by se mi průběžný počítadlo xp při hře, něco jako máme dmg - ten byl dřív taky vidět až po hře. Po hře by bylo fajn kdyby si šlo udělat detailní rozpad zkušeností, abych viděl že za dmg jsem dostal 345xp, za spotování 123xp atd...

A vůbec nejvíc by se mi líbilo kdyby při hře vyskakovali xp jako text někde vedle lodě, tzn. když budu capovat tak mi třeba každých 5s vyskočí někde vedle lodě +5xp, za dalších 5s další +5xp atd. Pro některý lidi by bylo asi překvapení, že s bitevkou dostávají za zásah do DDčka +150xp a za pěknou salvu do bitevky jen +40xp.  

• Cool 5

Players
378 posts
11,821 battles

Hezky nadneseno, s většinou můžu souhlasit.

+ Motivace DD pracovat pro tým (spot/pokus o cap etc). Je mi občas líto hráče v DD, který by si mohl tzv "za 20 minut dojet pro letadlovku", ale perfektním pozičním spotem nám skutečně on sám vyhraje bitvu, i když z toho osobně má spíše "XP postih". Btw ještě jedna věc v tomto směru by se mi líbila - zde bych rád viděl i XP pro hráče za BLOKACI a délku blokace capu - tj ano, vím, sice to necapnu, ale blokuji capování enemáckého hráče základnu zabrat.

+ Tankování a případný push BB, kdy je tady hráč nyní defacto spíše trestán - hrozně mi vadí, když cítíte, že se bitva láme, stačí málo, kontaktní boj na midu, a ... dvě topové bitevky stojí na Áčkové lajně za ostrovem a snajpují. A, milí přátelé, ano, zůstanou tam s full HP (!) až do konce bitvy, nepohne s nimi ani stav 200-800 a 1-3 na báze. A pozor, ti borci jsou tak zaměstnaní probíhající urputnou bitvou, že stíhají ještě napsat do chatu zprávy typu "noob team again". A co je nejhorší? Že pro tyhle týpky si pak jede enemy tým, už si nedává tolik pozor (stejně výhra) a tihle tupouni, co tu bitvu opravdu bez debat prohráli, si stejně něco málo nastřílí a v tabulce skončí relativně v pohodě. Někdy si říkám, i když trošku s nadsázkou, že bitevka, která má na konci prohraného boje full HP, by ještě měla XP vracet ...

Je jasné, že tohle nemá být hlavní částí obdržených XP, ale nějaká odměna a motivace v tomto směru by byla pro týmovější myšlení určitě fajn. Moje naivní "já" doufá, že v tomhle směru se WG ukáže, moje realistické "já" se mu ale poměrně uštěpačně směje ...

• Cool 1

[IDDQD]
[IDDQD]
Korzár
1,034 posts
15,115 battles

Tak doteď jsem žil v domnění, že spot je nějak odměňován. Ach ta naivita.

Díky Rolfe za info.

Za mě by mohla být za spot odměněna i letadlovka.

Přeci jen tím pomáhá týmu. Hlavně na začátku bitvy.

[BL4CK]
Beta Tester
4,204 posts
10,186 battles

Rolfíku dobrý podnět , jenže ve WG mají jiné a podstatnější věci  věci na práci . Třeba animaci toho bojového delfína , anebo nový přístav . A uznáš sám , že to jsou must have věci . Ty chceš i když jsou na .....

1. Souhlas - celkem problém , když z bitevkou spotuješ lodě , protože DD jsou tam co píšeš . A kryjou Tě zezadu

2. Souhlas , vše se odvíjí od bodu jedna

3. Tady nevím , pokud je to 1v1 tak ho chci potopit a nějaký moduly jsou mi někde

4. Asi jo

5. Asi určitě jo , proč není v lodičkách rozšířená pobitevní tabulka ? Odtankuju např. 50K DMG , potencial mám kolem 2 mega , tak by mě zajímalo jak jsou na tom moji kolegové který jsou přede mnou ,protože potopil/vyžral dvě lodičky . 

A šestá varianta je , že píšu nesmysly

[CULMY]
Players
298 posts

Za tankování hlavně to dobré(tedy potenciální ne jen obdržené poškození) byly dřív lepší odměny, ale WG to nerfnul. Co se týče spotování, tam je odměna, pokud naspotovanému cíli, někdo udělí dmg. Není nijak velká, ale problém s touto mechanikou stejně jako u zabíraní capů je odměňování v kreditech. Pokud se na to podíváme z pohledu t9/10 DD (tedy scouta) , tak to zabere nebo spoluzabere několik capů, udělá slušný spot dmg. Byl velmi užitečný týmu, za tuto hru bude následně top 1 v expech, ale jelikož se nedostal k nějaké vlastní dmg, tak bude rád, když s prémium účtem přeleze 0 v zisku kreditů za bitvu. S hráči bitevek, kteří se snaží tlačit a držet linii a podpořit vlastní DD a poskytovat krytí křižníkům, je to to samé v porovnání s BB snipery.

[GWDYS]
Beta Tester
223 posts
5,437 battles

XP za tankování rozhodně ano, ale jeslit to bude někdo posílat dál / rozvíjet, tak bych tma dal HPx10 jako výchozí hodnotu OD které se budou počítat bonusové XP

natankovat s GK 1M dmg není nic neobvyklého, dost často se dá dostat i na 2-3M

pokud by ten bonus měl být malý tak aspoň 5x HP ... na 1xHP stačí když GK projede torpama do DDčka

XP za bránění v CAPu rozhodně ano a dal bych tam i XP za blokaci příjmu bodů - cap je enemy, mají v něm loď ale já blokuju body tím že tam jsem

atd atd

ale tohle všechno chce kompletní předělání XP příjmu a toho se dočkáme, obávám se, ne dříve, než toho slibovaného globálního rebalancu CV ....

• Cool 1

WoWs Wiki Team
291 posts
6,075 battles
31 minutes ago, Quetak said:

...

Po hře by bylo fajn kdyby si šlo udělat detailní rozpad zkušeností, abych viděl že za dmg jsem dostal 345xp, za spotování 123xp atd...

A vůbec nejvíc by se mi líbilo kdyby při hře vyskakovali xp jako text někde vedle lodě, tzn. když budu capovat tak mi třeba každých 5s vyskočí někde vedle lodě +5xp, za dalších 5s další +5xp atd. Pro některý lidi by bylo asi překvapení, že s bitevkou dostávají za zásah do DDčka +150xp a za pěknou salvu do bitevky jen +40xp.  

ted jsi mi pripomnel Mechwarrior Online, ktery ma vizualizaci v tomto smeru udelanou docela slusne.

[IDDQD]
Alpha Tester
3,888 posts
26,744 battles

Naprostej souhlas s Roflem, ale.... WG.

Ja radši budu mlčet, protože jsem práve byl na randomu a hráči reagovali přesně dle podnětů o kterých bylo psáno a já vidím rudě. Až se vydejchám přihodím sem něco co má hlavu a patu :Smile_amazed:

Players
1,230 posts
4,316 battles

Little white mouse udelala pekny summary, kdyz delala recenzi ba Kidda:

Spotting Economy
I had the pleasure of speaking to Boyarsky regarding the economy surrounding destroyer spotting mechanics.  While I will compile a more complete article later, I thought it worth sharing with USS Kidd, given how dependent she can be upon the rewards earned from providing vision for her team.

There are two types of spotting (as if it wasn't complicated enough).  The first is simple and easy to understand.  There is a reward for the first ship to detect an enemy that has not been seen before.  This is a flat value.  The second type of spotting is where you facilitate damage done to the enemy team.

• What it is:   A destroyer can receive substantial rewards by scouting ahead of the allied fleet and keeping enemy ships detected to facilitate gunnery and torpedo attack for allies that would not otherwise be able to see them.
  • How it works:  An ally shoots at a target that the destroyer can see.  The ally must not be able to see the target themselves.  The destroyer earns a bonus percentage of the rewards that ally receives for damaging that target.
  • Reward amount:  The destroyer receives approximately 45% of the experience and credits for applicable damage done to targets they spot.  Other ships may earn an award too, but they do not earn nearly as much as destroyers.
  • Multiple spotters:  If multiple friendly ships are providing vision upon a target and an ally who cannot see the target fires, the rewards are divided by the number of allies present.  So if two destroyers and an aircraft carrier providing vision, the reward for the destroyers would be divided by three.
  • Errata:  Note that the destroyer only receives the reward if, when the attack was launched, the ally could not see the target and the destroyer could -- not when it strikes the target.  This applies to all shell and torpedo attacks.

These rewards scale as you would normally expect.  In other words, you will earn more rewards for assisting a lower tiered ship to do 10,000 damage to a destroyer two tiers higher than you would for helping a higher tiered ship do 10,000 damage to a battleship that's two tiers lower than itself. 

The big complication for earning these rewards comes from the spotting mechanics themselves.  If your allies can see the target without your help, then you earn nothing.  Given the recent changes to smoke, this pretty much means you're not going to earn much of anything at all sitting between two groups of warships shooting at each other in open water.  The bloom of their surface detection every time they pull the trigger is going to make them visible to one another.   Similarly, the presence of aircraft carriers will also eat into your earnings as their planes put eyes on targets you're spotting.

Spotting is a high risk venture and it does not always pay well.  A keen understanding of vision mechanics and how ships interact with smoke is paramount to increasing your earnings

[0SHIT]
Players
1,213 posts
14,505 battles

Rád bych sem přidal jeden příspěvěk který poukáže na to jak tento problém vidí jiné komunity než ta CZ/SK.

Dnes jsem hrál se svými kamarády z různých klanů napříč evropou. Poté co naše t8 divize musela pushovat v t10 bitvě mezitím co naše 2 plné Yamata seděla na spawnu jsem se zmínil o tom co jsem zde dnes napsal. Tímto jsem odstartoval diskuzi která trvala více jak 40 minut. Prostě jsme seděli v přístavu a diskutovali nad touto problematikou, a tak dobře jsem si už dlouho s nikým nepokecal. Myslím že už jen to že se nad tímhle dá sedět skoro hodinu a diskutovat o tom mluví za vše. Byl jsem velice překvapen že všichni zůčastnění bez žádného handrkování či hádání se uznali že je to problém. Probrali jsme některé příspěvky které zde byly přidány jako například @Quetakovo počítadlo xp, které bylo označeno za skvělou ideu. A závěr byl takový že špatných hráčů kterí se nechtějí učit se nikdy nezbavíme, ale alespoň mohou být postrčeni tím správným směrem místo toho aby pluli po mapě jako Bludný Holanďan.

[T-N-T]
Weekend Tester, Players, In AlfaTesters
6,566 posts
15,971 battles
5 hours ago, Flaky26 said:

Tak doteď jsem žil v domnění, že spot je nějak odměňován. Ach ta naivita.

Díky Rolfe za info.

Za mě by mohla být za spot odměněna i letadlovka.

Přeci jen tím pomáhá týmu. Hlavně na začátku bitvy.

To si zil ve spravnem domeni jelikoz spot je odmenovan.

To co tu postnul Rolf je prastare info stare a pulka toho neplati.

5 hours ago, Rock_n_Rolf said:

Zdravím kapitáni!

Jak již název topicu napovídá rád bych tímto začal diskuzi na téma odměn v bitvách. Myslím že právě tento systém je jedním z důvodů proč se herní úroveň tolik snižuje. Proč je tomu tak? Nechte mne citovat jednu pasáž z anglické části fóra (celý topic zde) tento topic pojednává o odměnách v bitvě a je v něm detailně vypsáno zaco xp dostanete a za co ne. Mne zaujala následující část:

No Experience Earned

• Disabling an enemy ship through zero-damage criticals, such as disabling guns, engines, steering gear, etc.
  • Tanking damage.

1

Uvedomujes si ze to co jsi postnul je prez dva roky stare a uz to davno neplati?

:fish_glass:

Spoiler

Update 0.5.12
Improved Economics

We're releasing more equitable calculation of XP and Credits earned in battle via the following factors:

Enemy ships and air squadrons spotted.
    Damage caused by allies to enemies spotted by you.
    Potential damage received.

The overarching logic behind granting Credits and XP per battle was reworked to include the above changes. If a player carries out "useful" actions (causing damage, fighting for control of key areas, supporting allies), their average rewards don't change, as opposed to how it worked in Update 0.5.11. However, players who focus on "one-dimensional" behavior (battleships that stay away from the heat of battle and only try to cause damage from afar; destroyers who focus only on capturing key areas without recon) won't be as generously rewarded.

The above changes come based on data received since updates 0.5.9 and 0.5.10, and should have a positive impact on the in-game economy; rewards for players who regularly support their team more become more equitable.

Tady mas podrobnejsi a aktualnejsi clanek (ktery tu zminoval Endala) ohledne odmenovani za spoting od LittleWhiteMouse

http://shipcomrade.com/news/365/spotting-scouting-and-experience-gains.html

Ale souhlasim ze system odmenovani by stalo za to vylepsit a napad s pocitadlem XP se mi libi. Kdyz muzou byt ve hre stuzky za cap/zasah/ohen atd tak proc by nemohlo byt pocitadlo na XP.

[IDDQD]
Players
2,099 posts
22,396 battles

ono by je to ani nic nestálo kdyby nám to ukázali. Beztak to někde už ty xp počítá, pochybuju že až po konci bitvy, takže ty čísla existujou jen jsou skrytý.

1 hour ago, Rock_n_Rolf said:

A závěr byl takový že špatných hráčů kterí se nechtějí učit se nikdy nezbavíme, ale alespoň mohou být postrčeni tím správným směrem místo toho aby pluli po mapě jako Bludný Holanďan.

tak tak, on by třeba ten DD hráč změnil návyky kdyby viděl, že za capnutí a zabití DDčka má 1k expů za prvních 5min bitvy. A pak když jede huntit bitevky tak těch 1k xp dělá celou bitvu. 

Players
1,230 posts
4,316 battles

Si pamatuju, jak ve WoTku zverejnili, ze skauti maj dost xp za prvni spot nepratelskych tanku. Po nejakej cas potom skauti pachali yolo rushe, aby prvni spotly co nejvic enemy tanku. Behem yolo rushe samozrejme chcipli, ale meli svejch 10 rozsvicenejch tanku a dost expu. Exit do garaze, novej skaut, repete....

Pocitadlo na xp by pak matlo hrace, protoze ve hre by mu to ukazovalo 800 base expu a na konci bitvy pres 1200 base expu a byl by chudak zmatenej. Uz ted spousta z nich nevi, ze tlacitko T slouzi pro cheat mode. Natoz, ze za vyhru ma o 50% vic expu plus dalsi modifikatory... pricemz WG to pocita kumulativne.

[POFF]
[POFF]
Players
442 posts
10,053 battles

Já bych ještě přidal možná nějakou takovou fíčurku ve smyslu barvičky nebo čtverečku u nicku v bitvě na tom panelu ve smyslu toho, kolik/jak ten hráč hraje. 

Zkusím vysvětlit. 

Všichni začneme s červeným čtverečkem u svého nicku proto, že na začátku bitvy máme 0XP, neboť jsme se pouze lognuli do hry (pravda, i to je občas výkon díky WG). Poté se rozjedeme (ano, i to chce nebýt AFK a umět aspoň tu loď rozjet). A pak hraješ. Pokud hraješ dobře, tak se ti čtvereček z červené mění na světle červenou -> oranžovou -> žlutou -> světle zelenou -> tmavě zelenou -> tyrkysovou až po sytě fialovou (zde vidím jako předlohu barvičky XVM z tanků.

Podle toho vidíš i to, že třeba hráč, který přežil do konce, udělal pro tým totální hnědou hromadu, tudíž třeba i vyfásne pár reportů za špatnou hru.

Ti dobří naopak i přesto, že se budou zdát totálně pasivní, tak dostanou třeba i hromadu pochval, protože ti inteligentnější ocení jejich přínos týmu. Třeba DD nedá kill, netrefí ani torpédo, ale odspotuje ti mraky lodí, které pak flotila potopí. A je to hlavně jeho zásluha, protože nemůžeš trefovat cíle, které nevidíš. Takže tyto "oči" je nutné ocenit.

Možná by ještě stálo za to třeba ty XP rozdělovat podle toho, co hraješ za typ lodě. Je smutné, když já s BB jsem nucen huntit DD, protože naše křižníky se přetlačují mezi sebou za ostrovem o místo, odkud se dá kempit v bezpečí a ani jeden se prostě nezajímá o to, že by měli podpořit svou BB.

Každá loď má své úkoly (předurčení):

BB má tankovat, prolamovat linii nepřítele a rozdávat devastující DMG

CA má podporovat BB v jejich útoku, má je krýt před DD a CV a pokud je DD v dohledu, tak mají vyrazit za ním a ulovit ho.

DD má spotovat a škodit torpédy. A nikoliv, že DD vyzve BB na střelecký souboj a díky RNG a jiným nevysvětlitelným jevům by WG se BB potápí a DD odjíždí s půlkou HP s tím, že krásně rozstřílel svými 150mm děly obrovské bitevky. Takže by taky DD nemusely zapalovat tak často (to už je ale na delší úvahu).

CV má spotovat a koordinovat útok. Měli by to být ti nejlepší hráči, ale to je jen utopická představa a požadavek. Takže u CV nedokážu přesně definovat jejich prioritní funkci v této hře. Snad jen získat vzdušnou nadvládu je vždy výhoda pro jeho spojence.

S tím souvisí i úprava RNG a též oddělání kurvítek ala umělé zpoždění spotu nepřítele po jeho výstřelu apod.

Jinak naprosto souhlasím s Rolfíkem. 

[T-N-T]
Weekend Tester, Players, In AlfaTesters
6,566 posts
15,971 battles
1 hour ago, Endala said:

Si pamatuju, jak ve WoTku zverejnili, ze skauti maj dost xp za prvni spot nepratelskych tanku. Po nejakej cas potom skauti pachali yolo rushe, aby prvni spotly co nejvic enemy tanku. Behem yolo rushe samozrejme chcipli, ale meli svejch 10 rozsvicenejch tanku a dost expu. Exit do garaze, novej skaut, repete....

Ehmm neprozrazuj moji patentovanou taktiku na light tanky a DD ve Wows:Smile-angry::Smile_hiding:

[CZWSM]
Beta Tester
709 posts
20,786 battles
8 hours ago, Rock_n_Rolf said:

Zdravím kapitáni!

No Experience Earned

• Tanking damage.

Pojďmě si rozebrat některé body za které by hráč měl obdržet xp.

1. Být první kdo odhalí nepřátelské plavidlo: Máme ve hře první krev, tak proč nemít první spot? Pokud nováček začíná hrát DD a tohle mu vyskočí když bude první kdo odhalí nepřátelskou loď tak nejen že dostane feedback že dělá něco dobře ale zároveň to příště pojede udělat znovu a nebude mít nutkání jet na kraj mapy a následně do nepřátelského spawnu aby torpil BB nebo CV. Proč by to totiž dělal když dostane xp za spot?

2. Spotování lodí: Za toto nedostane DD žádné xp... jako vážně WG? Vím jak spotting v této hře (ne)funguje a jak je zabugovaný ale když se chce všechno jde když se chce.

3. Vyřazování modulů na lodi (kritické poškození): Tento bod není zas až tak důležitý ovšem v situacích 1 v 1 by hráč který záměrně vyřazuje věže nepřítele zasloužil nějakou odměnu nebo ne?

4. Body obsazení základy které byly dosaženy ale základna nebyla obsazena: Další věc která se týká DD, pokud by DD dostalo xp i jen za pouhý pokus obsazení capu proč by jezdil někam na malinovku torpit BB když opětovný boj o cap mu může přinést mnohem lepší xp.

5. Tankování: Velký problém je s bitevkami které snajpí na 23km a prostě nepojedou na pomoc svému týmu, ale proč by to dělali když dostanou xp za dmg, stačí jim sedět na 21km a střílet, čas od času jim tam něco spadne a když jejich tým prohraje protože neměl kdo podpořit push a kdo tankovat tak jsou na prvním místě protože nastřílí 100k dmg. Tady vidíme ten problém BB hraje špatně a dělá co nemá ale přesto je zato odměněn a myslí si že hrál dobře a příští bitvu to udělá zas. Proč je dmg u BB rozhodující faktor ve výpočtu xp? Rozhodující faktor by měla být obdržená dmg, teď si možná říkáte v tom případě stačí aby BB udělalo suicide a má xp... ale jste na omylu udělal bych to následovně, vezměme příklad GK 105 800 hp, xp za tankování dostane za každý obdržený bod dmg který přesahne jeho základní hp, takže pokud dostane celkové poškození 185 800hp dostane xp za 80k dmg které natankoval dobrým managmentem healů. Zárověň by se mohla do xp zahrnout i potenciální dmg. Způsobená dmg bude ve výpočtu xp až na druhém místě a nebude mít na výsledné xp takový vliv.

Tady máme 5 bodů které by měli být odměněny a pokud budou mohou zlepšit celkovou hratelnost hry.

Jak už několikrát zaznělo xp získané ve hře jsou z velké části závislé na dmg. Stává se mi že i mí divzníci když vidí že je hra prohraná pronesou že ''je konec nastřílejte si dmg'' ale to je přeci špatně. Když je bitva v tom stavu že můj tým prohrává nemělo by být prioritou nastřílet si dmg ale snažit se něco udělat a vyhrát, boužel pokud za to něco člověk nedostane nějakou odměnu prostě to dělat nebude.

Druhým obrovským problémem je to jak jsou hráči předávány informace o xp které obdrží a o tom jak si vede v bitvě. Hráč musí být odměněn za dobrou a aktivní hru ale zároveň mu musí být řečeno že hraje dobře a aktivně. Zde bych rád přidal video od Flamua ve ktrém rozebírá právě tento problém komunikace mezi hrou a hráčem.

Jaký je váš názor na tento problém? Je to velký problém, nebo je součastný stav ok? Ať už je váš názor jakýkoliv podělte se o něj. Prosím jen o jedno ponechejme to tu civilizované, děkuji.

Rolfe naprosto s tebou ve všech bodech souhlasím protože to co se děje v randomu je šílené ALE wg radši vymýšlí bojové delfíny nové přístavy a nové operace takže opravdu by bylo už potřeba aby se s hrou ve formách motivace pro hráče něco udělalo samotného mě to už nebaví a jsem celkem znechucen přístupem samotných tvůrců hry ale tak duležité je že korunky se sypou :Smile_coin: ne ?

• Cool 1

Beta Tester
167 posts
9,082 battles

no chlapi jen si musíme uvědomit jednu věc a to podstatnou, i když se nám to nebude líbit, ale je to tak. My nejsme cílová skupina pro WG, my jsme pro ně ti opruzáři, kterým se furt něco nelíbí. Cílová skupina jsou bohužel hráči, kterým se líbí delfíni. :(

• Cool 7
  • Funny 1

[1CSSL]
Players
602 posts
11,915 battles
V ‎12‎.‎03‎.‎2018 v 11:35 Rock_n_Rolf řekl/a:

Tady se jde radši opačnou cestou, Richellie dostřel 25,3 . A jak to vypadá v bitvách?  Mapy viz obrázek, tak co dodat. Žabožrout stojí u svého capu a popojíždí dopředu a dozadu a je mu volný co se kde děje ........

5aafa1c0ba51c_Snmekobrazovky(785).thumb.png.53efc5a808b0f475fc9c30f9abef1908.png

Alpha Tester
200 posts
10,236 battles
Před 1 hodinou Prdoch65 řekl/a:

Tady se jde radši opačnou cestou, Richellie dostřel 25,3 . A jak to vypadá v bitvách?  Mapy viz obrázek, tak co dodat. Žabožrout stojí u svého capu a popojíždí dopředu a dozadu a je mu volný co se kde děje ........

Fakt jsem se musel zacit smat 

ale ne tomu hraci ale tobe  ..........  postovat tady screen jak prej richelieu  kempi na spawnu :D  ocividne ze screenu patrne ze je zacatek bitvy s casem 18:54

kdy jste na spawnu temer vsichni co maji pomalejsi rozjezd :D  budto jsi sem dal spatny screen a nebo jsi jen dalsi ubrecenec co spamuje forum se zbytecnostma :D 

• Cool 1
  • Funny 1

[1CSSL]
Players
602 posts
11,915 battles
Před 1 hodinou Mortimord řekl/a:

ale ne tomu hraci ale tobe .......... postovat tady screen jak prej richelieu kempi na spawnu :D ocividne ze screenu patrne ze je zacatek bitvy s casem 18:54

kdy jste na spawnu temer vsichni co maji pomalejsi rozjezd :D budto jsi sem dal spatny screen a nebo jsi jen dalsi ubrecenec co spamuje forum se zbytecnostma :D

Nic osobně ale pro méně chápavé po lopatě  ten screen je tam proto, aby bylo jasné, že loď s dostřelem 25,3 km nepotřebuje ani popojet, aby mohla pálit naspotovaný lodě na druhý straně mapy. Minimapa ukazuje jasně, alespoň mě, že na mapě kde 16,6 km stačí na dostřel do enemy kruhu, dostřel 25,3 stačí na  skoro celou mapu a je úplně jedno, jaká je to minuta.

Mimochodem meritum věci je,  že jsem jen souhlasil s autorem příspěvku 

V ‎12‎.‎03‎.‎2018 v 11:35 Rock_n_Rolf řekl/a:

stačí jim sedět na 21km a střílet, čas od času jim tam něco spadne a když jejich tým prohraje protože neměl kdo podpořit pu sh a kdo tankovat tak jsou na prvním místě protože nastřílí 100k dmg.

a přiložil jsem názornou ukázku toho jak super směr je campování BB a to že místo potlačení tohoto způsobu hry je raději do hry přidána další loď co je k tomu jak stvořená---....

[IDDQD]
Players
2,099 posts
22,396 battles

na tom Prdochovu screenu mě zaujala jedna věc - mapa - jak se to hraje když se ta mapa otáčí? Používáte to taky? Docela mi chvíli dalo než jsem poznal, která to je mapa, a asi bych v tom měl po pár otočkách pěknej guláš kde co je když by se mi to každou chvílí točilo do jinejch rohů.