Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
ROMEQ

Błąd Critical erro occured po aktualizacji windows 10

8 comments in this topic

Question

[PRINS]
Players
4 posts
2,524 battles

Witam. Proszę o pomoc. Posiadam laptopa asusa z z integrowaną grafiką jak i dedykowaną nvida GeForce GT 540 m.

Grałem swego czasu dużo w wota gram od chyba prawie 2 lat warships. Gram właśnie na tym sprzęcie i wszystko śmigało aż miło.

Ostatnio Windows 10 pobrał aktualizację i podczas uruchamiania gry wywala mi czarny ekran i błąd. Próbowałem wielu sposobów i nic nie skutkuje.

image.thumb.png.96dc3e1c8610dc1d216d666291475b00.png

 Byłem tak zdesperowany ,że aż sformatowałem laptopa pobrałem najnowsze stery a gra i tak nie działa.

Jest w tym coś dla mnie bardzo dziwnego,a mianowicie to ,że gdy doprowadzę do tego by gra uruchomiła się nie używając GeForca to gra się uruchamia, ale wiadomo ,że na tej zintegrowanej karcie nie idzie grać. W momencie gdy uruchomię grę z "procesorem o dużej wydajności "  wtedy występuje ten błąd. Wersja sterowników karty była jak i najnowsza i starsza.

 

Bardzo proszę o sugestie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
[D-308]
Beta Tester
24 posts
6,815 battles

Mam dokładnie to samo, zrobiłem już wszystko co tylko się dało (oprócz reinstalacji gry) I bład nadal występuje, oprócz tego od kilku patchy odnotowałem spadek wydajności. Jest stabilne 60 klatek po czym nagle zaczyna klatkować i się wieszać.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[PRINS]
Players
4 posts
2,524 battles

MAM!!! Wykonałem kilka czynności. Któraś z nich pomogła.

Po pierwsze nvidia experince też mi nie ładowała się prawidłowo.

- Zainstalowałem Display driver uinstaler i usunąłem za jego pomocą wszystkie stery wraz z nvidia experience.

-Zainstalowałem nowe sterowniki, ale nie z pozycji strony nvidia tylko menadzer urządzeń i aktualizuj sterownik. System stwierdził,że są aktualne ale można sprawdzić też w windows update. I faktycznie Windows update  znalazł najnowsze stery. Zainstalował je ładnie i to bez dodatku nvidia  experiance

- Nie wiem co mnie podkusiło ale odpaliłem grę na zintergrowanej i tak jak pisałem wcześniej na integrze działała ale wiadomo że słabo.Ale przynajmniej gra się odpalała. Dzięki temu w  ustawieniach gry i ustawieniach grafiki zmieniełem  API graficzne na Directx z 11 na 9.

 

I..zadziałało.

 

Myślę że reinstalka sterowników może być niepotrzebna. Jeśli możesz dostać się do gry to zmień tego Directa na 9 i daj znać bo sam jestem ciekway.

Plus jest tego taki ,że po re instalce systemu  komp lepiej śmiga a gra zyskała bardzo na płynności.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[D-308]
Beta Tester
24 posts
6,815 battles
25 minutes ago, ROMEQ said:

MAM!!! Wykonałem kilka czynności. Któraś z nich pomogła.

Po pierwsze nvidia experince też mi nie ładowała się prawidłowo.

- Zainstalowałem Display driver uinstaler i usunąłem za jego pomocą wszystkie stery wraz z nvidia experience.

-Zainstalowałem nowe sterowniki, ale nie z pozycji strony nvidia tylko menadzer urządzeń i aktualizuj sterownik. System stwierdził,że są aktualne ale można sprawdzić też w windows update. I faktycznie Windows update  znalazł najnowsze stery. Zainstalował je ładnie i to bez dodatku nvidia  experiance

- Nie wiem co mnie podkusiło ale odpaliłem grę na zintergrowanej i tak jak pisałem wcześniej na integrze działała ale wiadomo że słabo.Ale przynajmniej gra się odpalała. Dzięki temu w  ustawieniach gry i ustawieniach grafiki zmieniełem  API graficzne na Directx z 11 na 9.

 

I..zadziałało.

 

Myślę że reinstalka sterowników może być niepotrzebna. Jeśli możesz dostać się do gry to zmień tego Directa na 9 i daj znać bo sam jestem ciekway.

Plus jest tego taki ,że po re instalce systemu  komp lepiej śmiga a gra zyskała bardzo na płynności.

Na direct 9 śmiga, ale problem jest w tym, że na 11 mam stabilne 60-70 klatek po czym w niekórych momentach (wystrzały i pojawianie się przeciwnika) występują zawiechy sekundowe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[TF16]
Community Contributor
3,945 posts
8,964 battles
3 hours ago, WG_Lumberjack said:

@Dark_Havoc wrzucisz gdzieś linka z tym jak to naprawić? Nie moge znaleźć.

Panowie poza tym zawsze te błędy proszę zgłaszać do supportu! :)

 

http://www.dom1n.com/newsy/9-21-blad-aktualizacji-windows-10/

 

Proszę bardzo. Proszę pamiętać, że to jest do WoT i trzeba przerobić dla WoWs

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[HUSAR]
Players
2 posts
6,427 battles

Witam,mam ten sam problem jak w temacie....co do wymuszenia dx9 na WoT to się udało się uruchomić ale na Wows mi nie poszło...myślę że jak przedmówca pisał że to wina GC i trzeba zauważyć że to jest wersja Beta,więc zakładam że z błędami.

Dziś wykasowałem Wows i GC włącznie z czyszczeniem rejestru i mam pytanko czy może ktoś zapodać linka do gry bez GC?By mieć "czystą" grę.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[HUSAR]
Players
2 posts
6,427 battles
49 minut temu, KRISONE1_1 napisał:

Witam,mam ten sam problem jak w temacie....co do wymuszenia dx9 na WoT to się udało się uruchomić ale na Wows mi nie poszło...myślę że jak przedmówca pisał że to wina GC i trzeba zauważyć że to jest wersja Beta,więc zakładam że z błędami.

Dziś wykasowałem Wows i GC włącznie z czyszczeniem rejestru i mam pytanko czy może ktoś zapodać linka do gry bez GC?By mieć "czystą" grę.

 

AAA jeszcze to  https://forum.worldofwarships.com/topic/125101-removing-wargaming-center/   

Problem z WGC nie od dziś,więc to nie problem z WIn10 po aktualizacji a może po części bo posiada zaszyty DX12....hym szkoda tylko że  moje konto Premium mi przepadło całe 7 dni... ech tam

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×