Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
Falathi

[VIII] Kii

63 comments in this topic

Recommended Posts

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,166 battles
9 godzin temu, MacArthur92 napisał:

Ferdek Kiepski

:Smile_great::cap_like::fish_cute_2:

• Cool 1

Players
24 posts
119 battles

krótko mówiąc: Lepszy od Tirpitza  przy kochanym MM na 10T    ciekawe jak by wypadł 1 vs 1 z niemcem

Players
11,686 posts
60,329 battles
6 minutes ago, hutnikpp said:

krótko mówiąc: Lepszy od Tirpitza  przy kochanym MM na 10T    ciekawe jak by wypadł 1 vs 1 z Niemcem

Na blisko zero szans bo pomocnicza go zje. Uciekając poza zasięg pomocniczej i zarazem torpedując Tirpitza (10km torpedy Kii dopłyną jak się je puści nawet z 11.5-12km) . Ogólnie uważam Kii za dość solidny okręt po ostatnich buffach.

Players
24 posts
119 battles

Maget nagrał ciekawy filmik z Alabamą premium w roli głównej i podobno po bufach jest nawet grywalna.

Pewnie nerfienie premek było już tu wałkowane, ale ogromnie mnie dziwi (złodziejstwo) bo inaczej nie można tego nazwać!!! kiedy ja kupuję statek o parametrach X a za miesiąc może być już Y .........PEWNY zostaje tylko wygląd statku (przykładem jest Tirpitz)

Jakby było mało w tej samej firnie World Of Tanks weszła polityka nie nerfienia czołgów premium baaa... nawet dostają bufa!!! jeśli już w ogóle coś przy nich robią.

Mam teraz dylemat :/ bo po 20K bitew w czołgach pomyślałem o odskoczni i statki spełniały moje oczekiwania, aż dowiaduję się  na forum-YT takich rzeczy  :(   

Players
1 post
1,200 battles

Dziwi mnie w Wows tendencja nerfienia premek za kasę, w WoT nie pozwalają sobie na to... Może za mało graczy, albo już tytuł skreślili jako dochodowy...

Właśnie myślę nad zakupem Kii, bo robię drzewko japońskie, ale chyba pójdę w Atago... jakoś bardziej mi podchodzi granie krążkami i niszczycielami, z kolei dmg uzyskiwany na pancernikach robi wrażenie... mój osobisty rekord na Tirpitzu to ponad 110 k dmg... ale większość to dmg z secondarki, więc kolejny wybór Georgia, jestem narwanym graczem, nie lubię kampić...

• Cool 1

Players
24 posts
119 battles
On 6/26/2019 at 5:09 PM, Areliusz said:

ziwi mnie w Wows tendencja nerfienia premek za kasę, w WoT nie pozwalają sobie na to... Może za mało graczy, albo już tytuł skreślili jako dochodowy...

Właśnie myślę nad zakupem Kii, bo robię drzewko japońskie, ale chyba pójdę w Atago... jakoś bardziej mi podchodzi granie krążkami i niszczycielami, z kolei dmg uzyskiwany na pancernikach robi wrażenie... mój osobisty rekord na Tirpitzu to ponad 110 k dmg... ale większość to dmg z secondarki, więc kolejny wybór Georgia, jestem narwanym graczem, nie lubię kampić...

to masz okazję bo jest za 128,30 :)

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,166 battles
26.06.2019 o 17:09, Areliusz napisał:

jestem narwanym graczem, nie lubię kampić...

Szacun :cat_cool:

[MORSC]
Players
117 posts
6,307 battles

Z ciekawostek 0.8.6

Japoński pancernik Kii
Zwiększono grubość pancerza pokładowego cytadeli z 22 do 32 mm.
Po przebiciu pancerza pasa Kii, pociski o kalibrze co najmniej 356 mm nie odbijały się od cienkiego pancerza pokładowego cytadeli i często go przebijały. Zmiana ma na celu poprawę wytrzymałości okrętu.

Zawsze to coś :)

Players
355 posts
5,194 battles

Czy ktoś kto ma ten okręt bez tego specjalnego camo ( Kobayashi)  czy coś się nie zmieniło - w sensie czy to camo jest teraz dostępne? (a jeśli tak, to za ile).

[ISEN]
Moderator
5,282 posts
18,791 battles
9 hours ago, karol66 said:

Czy ktoś kto ma ten okręt bez tego specjalnego camo ( Kobayashi)  czy coś się nie zmieniło - w sensie czy to camo jest teraz dostępne? (a jeśli tak, to za ile).

Kamuflaż można dokupić w porcie za 7000 dublonów.

• Cool 1

Players
355 posts
5,194 battles
On 12/25/2019 at 10:11 AM, Dark_Havoc said:

Kamuflaż można dokupić w porcie za 7000 dublonów.

Skusiłem się i nie żałuję.

Zarabia rewelacyjnie.

Nie mam Missouri więc ciężko mi do tego porównać ale patrząc na inne moje topowe premeki (Georgia, Jean Bart, Black, Salem) to... tak "o połowę lepsze zarobki".

Nawet na co-opach wychodzi się min. 150k na czysto a na randomach praktycznie nie mniej niż 300k (na kijowej grze - typu przegrana i tylko 40k dmg zrobione).

Wrzucam przegraną gierkę na Kii, w której mi poszło w miarę ok. Wynik to +740k na czysto tylko z flagą Zulu.

Przyjemnośc z gry też jest. Działa co prawda ma bardzo chimeryczne, torpedy mocno sytuacyjne (głównie z tego powodu że jak rushujesz wrogiego BB to najczęściej do razu spierdala) ale za to AA rewelka. W tej grze Vs Lexi zaliczyłem 54 zestrzelenia, dogoniłem CV i wyrwałem chwasta :)

[ODIUM]
Beta Tester
395 posts

Ktoś gra tą łajbą regularnie w obecnej mecie?

Wyleciał mi dziś z superkontenera ale niewiele można znaleźć o tej łajbie bo tylu latach od jej debiutu.

Players
3,789 posts

Jakby ktoś myślał o Kijance pod pomocniczą. Da się.

+ dosłownie Akizuki na każdej burcie, z penetracją i rofem licząc;

+ 140 na kazamatach mają poprawioną celność (wg Wiki, chyba tak faktycznie jest);

- tylko 140 mają poprawioną celność;

- zasięg max to 10km. Z drugiej strony, torpedy mają tyle samo.

Celność i DMG mniej-więcej tak wygląda.

shot-22_03.04_15_47.59-0434.jpg.05ce652beba523e8693bafaf8aa6a8ce.jpg

Jeszcze pewnie IFHE dorzucę, 37mm pena na pomocniczej swoje zrobi.

Sign in to follow this