Kandly

0.6.9
Update 0.6.9 Feedback - Bug Reports

  • You need to play a total of 50 battles to post in this section.

47 posts in this topic

Captains,

 

Please post all Update 0.6.9 bug reports in this topic using the template:

 

1. Description

Clear and substantial description containing all necessary details.
Example: the cruiser Aoba: scout is inoperable.

 
2. Reproduction steps

A sequence of the player's actions which triggered the bug.
Example: 1. Select the cruiser Aoba 2. Enter the battle (Training or Random Battle). 3. Try to launch the scout.

 
3. Result

In-game experience resulting from the bug.
Example: When you press the scout activation button, you can hear the sound, but nothing actually happens. The aircraft stands still on the catapult.

 
4. Expected result

In-game experience which should have occurred if no bug is present.
Example: The scout has to be launched by the catapult.

 
5. Technical details
Example: Bug time: about 19:30 (UTC).Replay (attempt at 01:00), python.log, DxDiag.
 

If you encounter this error, please zip your ~\crashes\ folder, upload it to any online file storage and add the link to your report.

 

565152Sanstitre.png

 

Consult the full list of sections for other types of feedback:

Update 0.6.9 - General Feedback

Update 0.6.9 Feedback - Performance - DX11 Introduction

Update 0.6.9 Feedback - Bug Reports

Update 0.6.9 Feedback - Yamamoto Campaign

Update 0.6.9 Feedback - Yamamoto Collection

Update 0.6.9 Feedback - Interface

Update 0.6.9 Feedback - Other Changes

 

Cheers,

Kandly :fish_book:


1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game is now always starting in windowed-mode, no matter what is chosen in setup.


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

Mac wrapper crashes on login 100% of the time.

 

2. Reproduction steps

1. Start game

2. Login

 

3. Result

Login screen freezes, music stops, game crashes.

 

4. Expected result

Should load and enter port.

 

5. Technical details

Application C:/Games/World_of_Warships/worldofwarships.exe crashed 08.10.2017 at 15:08:23

Message:
The BigWorld Client has encountered an unhandled exception and must close (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION : 0xC0000005 @ 0x00D81E60) (Read @ 0x00000000)

System info:
    OS Name: Windows XP
    OS Version: 5.5 SP3
    OS Architecture: x86


Memory info:
    Virtual memory: 64Kb/4192191Kb (1%)
    Working set (process physical memory): 1036948Kb/4192191Kb (24%)
    Commit charge (working set + process page file usage): 2226420Kb/4192191Kb (53%)
    Global physical memory: 5205736Kb/8388607Kb (62%)
    Global commitable memory (physical + pagefile): 5205736Kb/8388608Kb (63%)


System info:
COMPUTERNAME = iMac
APPLICATION = "C:\Games\World_of_Warships\worldofwarships.exe" wows_wait_for_mutex
4 PROCESSOR(S) = 0 - 6 3a09
DISPLAYDEVICE 0 = \\.\DISPLAY1, Wine Display Adapter, PCI\VEN_0000&DEV_0000


2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue in Linux Mint 18.

 

Just after updating to WOWs 0.6.9.0 and running under wine-1.7.55 with PlayOnLinux, when trying to login to the server and after the spinning icon appears, the program crashes immediately. Running game in safe mode makes no difference.

 

Error window screenshot

 

WOWs 0.6.8.1 and previous versions worked just fine.

 


Application C:/Games/World_of_Warships/WorldOfWarships.exe crashed 08.10.2017 at 15:21:51

Message:
The BigWorld Client has encountered an unhandled exception and must close (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION : 0xC0000005 @ 0x00D81E60) (Read @ 0x00000000)

System info:
        OS Name: Windows XP
        OS Version: 5.5 SP3
        OS Architecture: x86


Memory info:
        Virtual memory: 64Kb/4194175Kb (1%)
        Working set (process physical memory): 0Kb/4194175Kb (0%)
        Commit charge (working set + process page file usage): 0Kb/4194175Kb (0%)
        Global physical memory: 3072836Kb/8060728Kb (38%)
        Global commitable memory (physical + pagefile): 3080592Kb/16366388Kb (19%)

 


System info:
COMPUTERNAME = juegos
APPLICATION = "C:\Games\World_of_Warships\worldofwarships.exe" wows_wait_for_mutex -safe
4 PROCESSOR(S) = 0 - 6 9e09
DISPLAYDEVICE 0 = \\.\DISPLAY1, X11 Windowing System, PCI\VEN_0000&DEV_0000


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

When in battle, The smoke timer icon is seen on the interface but very faint. When entering a smoke screen, the smoke timer changes colours and also shows the wrong duration of smoke left.The smoke Timer icon also glitches, going off and on in smoke.

 
2. Reproduction steps

1.Activate smoke Generator in a destroyer or a cruiser/ Go to a smoke screen laid out by a destroyer or cruiser.


3. Result

Smoke Timer icon is seen but it displays the wrong amount of duration for the smoke to dissipate leading to inability of being able to plan ahead once smoke is gone.

 
4. Expected result

The Smoke Timer working properly and it indicating the time left for the smoke to dissipate.


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

When installing the game the launcher does not appear after clicking on World of Warships all methods to launch the game thus far have failed on MacOS.

 
2. Reproduction steps

1. Launch the game

2. Wait for the launcher to appear

 
3. Result

When starting the icon for World of Warships appears but there is no launcher window present to access the game. 

 
4. Expected result

The icon appears for World of Warships followed by the launcher.

 
5. Technical details
No crash logs have been detected.


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

Black screen with red band on the bottom of the screen when I launch the game

 
2. Reproduction steps

1. Launch the game

2. Click on Play 

3. Watch the black screen and red band

 
3. Result

When you start the game and want to play, I've a black screen and I can't play. No interface

 
4. Expected result

I've launched the check option for the game, nothing. 

 
5. Technical details
No crash logs have been detected.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just seconding (or in fact third) the report of the Mac Wrapper failing 100% of the time on login.  Will always crash once you press "connect" with the attached error message 

Screen Shot 2017-08-10 at 16.51.03.png


1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

the port loads it takes 1-2 minutes and the game chrashes

dont do anything just sit in the port and watch my ship

 
2. Reproduction steps

click the connect putton, the port loads, it takes 1-2 minutes and the game chrashes

 
3. Result

game chrashes --> cant play

 
4. Expected result

should be able to play

 
5. Technical details

Application D:/Games/World_of_Warships/worldofwarships.exe crashed 08.10.2017 at 18:25:21

Message:
The BigWorld Client has encountered an unhandled exception and must close (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION : 0xC0000005 @ 0x71764906) (Read @ 0x00000004)

System info:
 OS Name: Windows 7
 OS Version: 6.6 SP1
 OS Architecture: x86_64


Memory info:
 Virtual memory: 1401048Kb/4194176Kb (34%)
 Working set (process physical memory): 1082648Kb/4194176Kb (25%)
 Commit charge (working set + process page file usage): 1163756Kb/4194176Kb (27%)
 Global physical memory: 3302312Kb/8387636Kb (39%)
 Global commitable memory (physical + pagefile): 4689192Kb/16773408Kb (28%)

 


System info:
COMPUTERNAME = HALL25
APPLICATION = "D:\Games\World_of_Warships\worldofwarships.exe" wows_wait_for_mutex
4 PROCESSOR(S) = 0 - 6 170a
DISPLAYDEVICE 0 = \\.\DISPLAY1, ATI Radeon HD 4600 Series, PCI\VEN_1002&DEV_9490&SUBSYS_E100174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 1 = \\.\DISPLAY2, ATI Radeon HD 4600 Series, PCI\VEN_1002&DEV_9490&SUBSYS_E100174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 2 = \\.\DISPLAYV1, RDPDD Chained DD,
DISPLAYDEVICE 3 = \\.\DISPLAYV2, RDP Encoder Mirror Driver,
DISPLAYDEVICE 4 = \\.\DISPLAYV3, RDP Reflector Display Driver,


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

Mac wrapper crashes on login 100% of the time. So i uninstalled the game but this time , i cant re install the game on MacOS. I tried all methods but it failed. 

 

2. Reproduction steps

1. Click on installing launcher 

 

3. Result

Game logo disappear

 

4. Expected result

Should start to install the game.

 

5. Technical details

No technical detail avaliable


Share this post


Link to post
Share on other sites

Well add me to the list

1. Description

Game updated fine. Launcher opens. Can't launch game, error displayed. Once error dismissed, launcher will not re-open (Error shown: 'Warning: Application "World of Warships" is started'

 
2. Reproduction steps

Open the launcher. Click Play.

 
3. Result

BigWorld Client error message shown

 
4. Expected result

Game should launch

 
5. Technical details
Crashes file attached. PC is Windows 10, well above min specs.

crashes.zip

bigworld client error.png


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

Mac wrapper always crashes right after login.

 

2. Reproduction steps

1. Start game

2. Login

 

3. Result

Login screen freezes, and error message is displayed.

 

4. Expected result

Should load and port displayed.

 

5. Technical details

please, examine attached files.

crashes.zip

WoWSLauncher.log.zip

Screen Shot 2017-08-10 at 22.35.40.png


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

For the MacWrapper issues please proceed here for details on fix :)


Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Tuccy said:

Hello,

 

For the MacWrapper issues please proceed here for details on fix :)

 

I followed the instructions multiple times, but it is still doesnt work. When i dowload the mac installer, i cant open it. Error says, the file 'deprecated'. 


Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, keizerrr said:

 

I followed the instructions multiple times, but it is still doesnt work. When i dowload the mac installer, i cant open it. Error says, the file 'deprecated'. 

Still doesn't work on Mac


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

Game always starts windowed. Doesn't matter if it go changed to fullscreen the last time it got started and applyed as well.

 
2. Reproduction steps

1. Start the game

2. Go into settings

3. change windowed to fullscreen

4. apply

5. close the game

repeat nr. 1

 
3. Result

It's kinda obvious that it's bad that we need to change this every time we start the game.

 
4. Expected result

Game saves the fullscreen setting and starts with this one.

 

5. Technical details

OS: Win10 Version 1607 (Anniversary Update)


1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

Game crashes mid game with DX11

2. Reproduction steps

1. Start game

2. Login

3. Start game

 

 

3. Result

Game crashes.

 

4. Expected result

Game should not crash

 

5. Technical details

Application E:/Games/World_of_Warships/worldofwarships.exe crashed 08.12.2017 at 09:08:49

Message:
The BigWorld Client has encountered an unhandled exception and must close (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION : 0xC0000005 @ 0x6C7C32B4) (Read @ 0x2908345083)

System info:
    OS Name: Windows 7
    OS Version: 6.6 SP1
    OS Architecture: x86_64


Memory info:
    Virtual memory: 1657020Kb/4194176Kb (40%)
    Working set (process physical memory): 1299020Kb/4194176Kb (30%)
    Commit charge (working set + process page file usage): 1356000Kb/4194176Kb (32%)
    Global physical memory: 2935744Kb/8299428Kb (35%)
    Global commitable memory (physical + pagefile): 4139860Kb/16596996Kb (25%)


System info:
COMPUTERNAME = HPCC
APPLICATION = "E:\Games\World_of_Warships\worldofwarships.exe" wows_wait_for_mutex
1 PROCESSOR(S) = 0 - 10 603
DISPLAYDEVICE 0 = \\.\DISPLAY1, AMD Radeon R9 200 Series, PCI\VEN_1002&DEV_6798&SUBSYS_3001174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 1 = \\.\DISPLAY2, AMD Radeon R9 200 Series, PCI\VEN_1002&DEV_6798&SUBSYS_3001174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 2 = \\.\DISPLAY3, AMD Radeon R9 200 Series, PCI\VEN_1002&DEV_6798&SUBSYS_3001174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 3 = \\.\DISPLAY4, AMD Radeon R9 200 Series, PCI\VEN_1002&DEV_6798&SUBSYS_3001174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 4 = \\.\DISPLAY5, AMD Radeon R9 200 Series, PCI\VEN_1002&DEV_6798&SUBSYS_3001174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 5 = \\.\DISPLAY6, AMD Radeon R9 200 Series, PCI\VEN_1002&DEV_6798&SUBSYS_3001174B&REV_00
DISPLAYDEVICE 6 = \\.\DISPLAYV1, RDPDD Chained DD, 
DISPLAYDEVICE 7 = \\.\DISPLAYV2, RDP Encoder Mirror Driver, 
DISPLAYDEVICE 8 = \\.\DISPLAYV3, RDP Reflector Display Driver, 


Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Description

MIssouri not counted for Mission 1 task 2 off the Isoroku Yamamoto campaign. (get 1.5m potential damage in tier IX or X ships).

2. Reproduction steps

1. Select Missouri

2. Activate Task 2 of mission 1 from Yamamoto campaign.

3. see select suitable ship. and you can't complete the mission

 
3. Result

Even when completing challenge the reward isn't unlocking.

Screenshots are added

 
4. Expected result

Misison cannot be completed using Missouri

 
5. Technical details
Bug Time: 11.51 CEST

Bug report missouri.jpg

Bug report missouri2.jpg

Bug report missouri3.jpg


Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/8/2017 at 3:30 PM, 21escuadrilla said:

Same issue in Linux Mint 18.

 

Just after updating to WOWs 0.6.9.0 and running under wine-1.7.55 with PlayOnLinux, when trying to login to the server and after the spinning icon appears, the program crashes immediately. Running game in safe mode makes no difference.

 

Error window screenshot

 

 

Rebus01 posted in another thread the solution. The Wine HQ.found that is a null pointer bug in WOWs not checking the existence of PROGRAMDATA environment variable before using it.

 

In PlayOnLinux I just edited the user.reg file in the prefix and added to the [Environment] section:

 

"PROGRAMDATA" = "C:\\\ProgramData"

 

And created the C:\ProgramData  directory.

 

It works! :cap_rambo:


Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, HungaryanHunter said:

The mission bugged out. Pls help i cant get the prize. I tryed to play more rounds even reinstall the game i waited a whole day but nothing. Any help?

shot-17.08.12_19.22.43-0542.jpg

 

Looks like you didn't get the 50k torpedo damage to the BBs. So you only completed half the challenge.


Share this post


Link to post
Share on other sites