Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
___HADES____

[VI] Mutsu

107 comments in this topic

Recommended Posts

Players
3 posts
20,865 battles

Niestety masz całkowita racje , a ponieważ nie ma tyle skarg co na tirpiza ze jesteś nabity w butelkę wiec pewnie dalej będą szrot wciskać 

• Cool 1

[COMA]
Players
505 posts
15,138 battles
16 hours ago, kropeksk said:

Niestety masz całkowita racje , a ponieważ nie ma tyle skarg co na tirpiza ze jesteś nabity w butelkę wiec pewnie dalej będą szrot wciskać 

Dopiero spadek statystyk sprzedaży i używalności, być może zwróci uwagę na ten produkt. Zresztą patrząc to jak go zrobili to nie wieżę, ze go naprostują tak by działał prawidłowo . Pracownicy WG mają nikłą wiedzę o swoim produkcie i w ogóle nie wiedza jak ich produkty działają w grze,a wszelkie zmiany wprowadzają metoda prób i błędów. Dlatego o ile jakikolwiek buff Mutsu będzie to nie nastawiałbym się na mądre zmiany. Znając życie jakiś "geniusz" analizy WG (nazwijmy go np. Александр) dojdzie do wniosku, że Mutsu potrzebuje 10 km torped ( o zawrotnej prędkości 45 węzłów :Smile_trollface:) i lepsze wychylenie steru. Następnie zwierzchnicy z ta samą wiedzą o produkcie co ich podwładny, poklepią takiego "geniusza" po ramieniu i powiedzą coś w stylu "good job". Później wszyscy podpiszą jakieś protokoły i ostatecznie taki bubel zostanie wprowadzony w najbliższej aktualizacji...

Póki wyodrębniłem sobie grupę okrętów ulubionych od tych zwykłych, gdyż chce ograniczyć widywanie ikonki tego okrętu do minimum ( tylko się irytuje na samo wspomnienie zakupu tego gówna). 

Players
1,745 posts
11,972 battles
14 minutes ago, RADAMANTHYSEK said:

Dopiero spadek statystyk sprzedaży i używalności, być może zwróci uwagę na ten produkt.

A czemu mają na niego patrzeć teraz, skoro prezentuje się tak:

Screenshot_2017-07-05-12-21-02-1.thumb.png.6d655fc9205b180816c58442eb8b8aca.png

A że ta premka została stworzona tanim kosztem, to wcale nie musi zarabiać dla nich jakiś strasznych pieniędzy, od tego mają inne okrety. Niektóre premki uważane za "gorsze" mają też stwarzać wrażenie ze to nie jest gra P2W. 

[O-R-P]
Players
3,125 posts
36,078 battles

RADAMANTHYSEK - też jestem "szczęśliwym" posiadaczem tego okrętu i też nie uważam go za cudo. Mało tego użyłbym większej ilości słów uważanych za wulgarne.

Pancerz słaby - okej. Słaba AA - okej ale niech ma coś zamiast. Rozumiem Twoją frustrację.

Do tego co napisałeś dodałbym jeszcze bardzo ale to bardzo trollującą celność artylerii głównej przy której kalafiory sadzone przez Gneisenau się przypominają. Strzelam do Bayerna idącego pięknie burtą 10km. Na 5 salw nie mogłem go nic trafić, po prostu pociski lecą w każdą stronę tylko nie w okręt - jak na jakimś Kawachi albo Myogi. W końcu poszedłem na torpedy. 2 trafienia 11kdmg :Smile_sceptic:

Dawno nim nie grałem i raczej nie zamierzam - jeść nie woła, niech stoi w porcie.

Krążownik Marblehead generalnie uchodził za nienajlepszy okręt a zbuffowali go całkiem konkretnie.

[COMA]
Players
505 posts
15,138 battles
5 hours ago, mzteuszz456 said:

A czemu mają na niego patrzeć teraz, skoro prezentuje się tak:

Screenshot_2017-07-05-12-21-02-1.thumb.png.6d655fc9205b180816c58442eb8b8aca.png

A że ta premka została stworzona tanim kosztem, to wcale nie musi zarabiać dla nich jakiś strasznych pieniędzy, od tego mają inne okrety. Niektóre premki uważane za "gorsze" mają też stwarzać wrażenie ze to nie jest gra P2W. 

Trudno nie przyznać tobie racji, ale sam  wspomniałem, ze w szybkiego buffa wątpię. Najszybciej dostanie go za rok bo niedługo wejdą brytyjskie BB ze swoimi HE, a te będą robiły sieczkę w pancerzyku Mutsu. Cokolwiek nie zrobią to jestem bardzo sceptycznie nastawiony do rodzaju buffa, którego ewentualnie otrzyma...

Beta Tester, Players
2,019 posts
5,541 battles

Te statystyki... Jak dla mnie nie są miarodajne.

Różnicy między Mutsu a Fuso za dużej nie ma, no i ta liczba bitew. 90k kontra 5kk.

Players
5,402 posts
24,784 battles

Rozegrałem kilka bitew tym "szeroko reklamowanym" pancerzem i wbrew pozorom nie jestem jakoś zawiedziony. Fakt jest specyficzny. Trzeba zdawać sobie sprawę, ze mamy gumowe kulki z penetracją na poziomie Szarego i nie walić z AP po pancerzach na horyzoncie. W zasadzie wymusza on wybieranie jako cel krążki, co wbrew pozorom może ładnie się odbijać na WR.

Mając 410 mm na początku jak głupi waliłem do Smarków myśląc, ze je rozszarpię penetracjami na strzępy - a tu zonk - same skruszenia. W takim przypadku zostaje tylko HE ...

Co do pelotki, to po wymaksowaniu mając 100 DPS na 7,2 km, wcale już nie będziemy tacy bezbronni. ... Wbrew pozorom ten pancerz może sporo nakosić samolotów, bo każdy CV za cel nr 1 będzie brał nas na celownik. Dodatkowo zauważyłem, że non stop tracimy ster od HE, więc wygląda na to, że trzeba wbić mu odpowiedni moduł.

Beta Tester
166 posts
2,923 battles

Dostałem jako prezent ,ale to nie powód ze mam siedzieć cicho :cap_cool: .

Od razu zaznaczę ze na pancernikach pływam sporadycznie a kapitana mam tylko 10 punktowego . Wiec ocena jest jak najbardziej subiektywna i porównywalna z statystycznym Kowalskim grającym w WOWS .

Okręt jak dla mnie tragiczny .

Cala salwa w bok Graff Spee rysuje mu lakier (odległość 8-10 km) , salwa otrzymana od Graffa - 70 % HP .

Słabe odzyskiwanie HP .

Torpedy ... on ma torpedy tak 4x1 sztuka ... to tak jak by nie miał torped.

Ustawiony przodem ,lub tylem (z lekkim katem)  do BB VIII tier , ucieka nam na salwe - 50 % HP (Mutsu ma pancerz ? ). Moja salwa w bok BB VIII  tier ..hmm ... 2k-5k HP ( Mutsu ma 410 mmm czy 203 mm ? )

Zwrotność , prędkość ,AA pomijam to w końcu BB VI tier i nie oczekujmy cudów .

Podsumowując :  Grajac Mutsu trzeba grac bardzo rozważnie , dokładnie planować swoje posunięcia w bitwie . Okręt raczej dla specjalistów nie dla noobs takich jak ja:cap_rambo: . Przyjemniej mi się nawet gra Giulio Cesare :cap_like:.

[TYTAN]
Players
404 posts
9,128 battles

W pełni zgadzam się z przedmówcą. Dodam tylko że raz na jakiś czas się zdarzy, że dobrze wylosuje i wtedy potrafi włożyć i 2-3 cytadele w salwie, ale to na prawdę rzadkość. Zdecydowanie za dużo jest rykoszetów i nadpenetracji. Powiem tak, te działa mają niewiele wspólnego z działami stockowego Nagato. To jest nieporozumienie jakieś.

WG proszę aby zrobiło coś z tymi działami...

Beta Tester
239 posts
9,266 battles

Wpadł wczoraj z darmowego kontenera razem z kapitanem. Zobaczymy jak się tym będzie grało, ale darowanemu koniowi w zęby się ponoć nie patrzy...:cap_tea:

Beta Tester
1,724 posts
2,675 battles
32 minutes ago, Low_Key_Lyesmith said:

Wpadł wczoraj z darmowego kontenera razem z kapitanem. Zobaczymy jak się tym będzie grało, ale darowanemu koniowi w zęby się ponoć nie patrzy...:cap_tea:

a dlaczego nie? Popatrz na to tak: gdyby nie goowniane Mutsu w ofercie, wpadłoby Ci coś lepszego... mi wpadł z kontenera światecznego... coś niesamowitego jaki badziewny okręt, wszystko ale to wszystko co może być zepsute, jest w nim zepsute. A piszę to jako wielki fan med-tier BB jak Arizona czy Cezar.... sprzedałem po 3 bitwach i jestem zadowolony że nie zaśmieca mi portu. 

• Funny 1

[O-R-P]
Players
3,125 posts
36,078 battles
1 hour ago, Scarrry said:

a dlaczego nie? Popatrz na to tak: gdyby nie goowniane Mutsu w ofercie, wpadłoby Ci coś lepszego... mi wpadł z kontenera światecznego... coś niesamowitego jaki badziewny okręt, wszystko ale to wszystko co może być zepsute, jest w nim zepsute. A piszę to jako wielki fan med-tier BB jak Arizona czy Cezar.... sprzedałem po 3 bitwach i jestem zadowolony że nie zaśmieca mi portu. 

Tylko pamiętaj, że jak go sprzedałeś to może Ci powtórnie się trafić. Wiem bo tak zrobiłem i go dostałem powtórnie.

Beta Tester
239 posts
9,266 battles

Gracz że mnie żaden, ale Mutsu nie jest aż tak kiepskie, na jakie się nastawiałem. Wybitny okręt to to oczywiście nie jest, ale daje radę.

Beta Tester
1,724 posts
2,675 battles
5 hours ago, Tumaniszwili said:

Bez sensu, dostałeś go za darmo, być może kiedyś dostanie buffa, a teraz zamiast innego okrętu z kontenera możesz znów trafić Mutsu, a argument o zaśmiecaniu portu...  :cap_haloween:

dlaczego bez sensu? Moj port, lubie mieć w nim okręty jakie lubie, kasa za Mutsu jest smieszna w promocjach, jak dostanie buffa to sobie kupie. To trzeci okret jaki wywaliłem - Campeltown i Huanghe też sprzedałem. Nie lubie patrzeć na okrety ktore mnie irytują w grze.

Beta Tester
166 posts
2,923 battles

Dzisiaj  sklepał mi dupe z 10 km Königsberg  ...masakra zostawił mi 400 hp zanim go dobiłem :cap_wander:. Badziew zostawiam , mam nadzieje ze następnym razem coś lepszego wypadnie ...

Players
5,402 posts
24,784 battles

Narzekacie Panowie na Mutsu, a mi się gra nim ok i gra nią sprawia mi przyjemność. Trzeba tylko zrozumieć, ze krążki/dedeki są naszym celem, a nie pancerze >12 km. Wchodzą mi nim ładne ich dewastacje. Nie mówię, ze sprawdzi się w warunkach typu rankedy, ale w randomie spokojnie daje radę. Mi wychodzą wyniki ok - ale na razie gorsze od Spita, z tego względu, że trzymam się 2 linii, a nie 1 jak na Spicie. Być może to kwestia wyczucia okrętu, bo na razie boję się o jego wytrzymałość.

Ale i tak jest lepszy moim zdaniem niż Dunkierka ze swoim mega rozrzutem pionowym. No chyba, że ja nie umiem nią grać.

Beta Tester
239 posts
9,266 battles

Odo Twoje zdanie jest wybitnie niemiarodajne. Dwa razy miałem okazję grać przeciwko Tobie jak grałeś średniotierowymi japońskimi BB'kami i widziałem jak wymiatałeś, także tego...

Weź poprawkę na słabszych graczy :cap_haloween:

Ale przyznaję, okręt nie jest tak zły jak go malują. Dunkierką nie grałem więc się nie wypowiadam.

Players
5,402 posts
24,784 battles

Mutsu - mówią, że g. premka ;-). Sklepane Nagato i KG V, a  w krążki cytki wchodzą jak oszalałe. Zauważyłem to już w innych grach. Tym razem same penetracje i nadpenetracje. Zero skruszeń. Powtórka tutaj.

Ps. Mówią też, że perk na ogień przychodzący jest bez sensu na pancerzu. Już nadlatuje zza horyzontu od snajperów ? To lekka zmiana kursu i ewentualnie stop. Pudło ! hehe

shot-18_01.13_01_16.18-0369.thumb.jpg.1e15ce0318346d2d66bc0e71317e6507.jpg

shot-18_01.13_01_16.40-0338.thumb.jpg.90351ec9c5114ce24b855f427011b0c1.jpg

[TYTAN]
Players
404 posts
9,128 battles

Jak piszesz że tak regularnie wchodzą cytki w krążki to aż nim pogram z ciekawości jak skończę rankingówki, bo wcześniej wchodziły bardzo nieregularnie, i max 3 na 10 trafionych kulek w idealnie wystawiony CA na 10 km. Tak właśnie to mniej więcej wyglądało. Może coś pozmieniali w międzyczasie w skuteczności dział.

Players
4,367 posts
16,858 battles

Okręt dokładnie tak samo gówniany jak podejrzewałem. La Gallissoniere wśród baboków.

Players
5,402 posts
24,784 battles

Ale wiecie, że Smoku kręci wyniki i na jednym i na drugim ;-) Fakt obiektywnie obydwa są powiedzmy "specyficzne" i nie nadające się do gier typu rankingówki - to 100% fakt. Ale to nie znaczy, że nie można na nich robić wyników na randomach, bo ktoś pomyśli, ze jakieś 35K te cuda ugrywają i finito.

U mnie Mutsu na randomie robi średnio tyle co Fuso - 72K, a Galisonierka też niczym innym krążkom nie odstaje - 57K. Może gra nimi nie jest momentami komfortowa, ale się da i często Mutsu daje satysfakcję z gry.

Jeżeli chodzi o Mutsu to na 99% torpedy są bezużyteczne, bo nawet jak jest ktoś w zasięgu, aby ich użyć, to nie ma jak ich odpalić przez tragiczne kąty zrzutu. Jeżeli chodzi o cytki w krążki to jest to nagminne. Bywa, że i po 5 na grę. Z niektórymi pancerzami w ogóle sobie nie radzi. Lekko skątowane Bismarck, czy Nagato i zazwyczaj same skruszenia, albo dingi. Trzeba wtedy je palić. Takie typki jak np. V Gulio Cezare to roznosi na strzępy pod każdym kątem, a sam po prostu odbija jego pociski. Często też rzuca mi go na V-VI i wtedy robimy ostre zmieszanie, a gry po 100K to nic nadzwyczajnego.

Moim zdaniem mocniej się wtedy wbijamy w te niskie pancerze niż np. Spite, czy Bayern.

Nikogo nie namawiam. Sam kupiłem za jakieś grosze w promocji i lubię sobie nim popykać, chociaż Nagato to nie jest. Bo po Mutsu nim zagrałem na VII i VI i wbiłem 150K. Taka jest różnica w penetracji pocisków między tymi okrętami.

Weekend Tester
832 posts
6,132 battles

@UP. Spotkałem dziś Mutsu. jedna cytadela z Julka + reszta dział dało mi 25K z jednej salwy. Kolejna była także za nascie K. Jeżali takie Mutsu ma pływać to mój Julek mówi zgoda.

Sign in to follow this