Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
___HADES____

[VI] Mutsu

107 comments in this topic

Recommended Posts

Weekend Tester
2,385 posts
10,008 battles

Nie no po prawie 300 bitwach na Nagato na 100% kupie jego stockowa wersje z premiowym bialo-zielonym camo, którego nie lubie dajacym az 30% do expa.

:coin::coin::coin::coin:

Players
4,154 posts
9,221 battles

Stockowe Nagato premium :D nawet na szóstkach są ciekawsze opcje w drzewku

nie no stock to to nie jest, wygląda na B hull bo nie ma "worków z piaskiem" na wieżach jak C

[2137]
[2137]
Weekend Tester
388 posts
8,878 battles

Kolejny premium pancernik. Stanowczo za mało BB pływa na randomach, to czemu nie.

Spam pancerników czy nie, WoWs potrzebuje szerokiego wachlarza premek dla każdej nacji, żeby pakować kapitanów.

Japonia w szczególności potrzebuje pancernika bo to jedyny rodzaj builda o który ciężko na Atago. Lotniskowców nie biorę pod uwagę, bo w obecnej postaci mało kto gra tym padłem. 

[ORKAN]
[ORKAN]
Beta Tester
495 posts
16,661 battles

Mutsu is a stock Nagato with worst shell dispersion, poor anti-air defense to balance her biggest guns at its tier.

Battle tier: 6-7-8

Players
3,296 posts
5,105 battles

Mutsu is a stock Nagato with worst shell dispersion, poor anti-air defense to balance her biggest guns at its tier.

Battle tier: 6-7-8

No, to powodzenia.

[ZGZ]
Weekend Tester
1,908 posts
12,357 battles

Bardzo ładnie się prezentuje, ale jak dla mnie to troche za mało co by sięgnąć do sakiewki.

Trzeba poczekać jakie faktycznie będzie miał staty.

WG raczej nie wypuszcza słabych premek na tiery 7+.

Kasa musi się zgadzać.

[_BFB_]
Players
2,848 posts
8,478 battles

Ręce i nogi opadają, ci ludzie w ogóle nie graja we własną grę. Pomijam już nawet to, że zapowiedziano jakiś czas temu skasowanie najgorszych, niegrywalnych stocków, a teraz taki crap wypuszcza się jako premkę. Czysta bezczelność, ale pomijam.

Przede wszystkim jednak, to właśnie obecny MM dla T7 byłby jedyną nadzieją dla tego złomu. Non stop jako top tier(na T8 gra się może w 1/4 bitew, na T9 jeszcze rzadziej), masa papierowych krążków T5, a BBki jeszcze nie takie straszne(aczkolwiek Kongo wbijałem cyty na 15+ w stockowe Nagato, a więc i tu mogą być niespodzianki). A tak ten okręt będzie ciekawym buffem dla NM, Arizony, Szarych, Gniadych i co tam jeszcze pływa, o potworach T8 nie wspomnę, a jestem dziwnie przekonany, że z takim "preferencyjnym" MM będzie trafiał na nie częściej, niż gdyby miał standardowy dla T7.

Nie wiem, czy to jest jakaś zemsta za Cuszimę, czy po prostu liczą, że głodni premek klienci z serwera azjatyckiego kupią wszystko, w każdym razie szkoda. Mnie przydałaby się jakaś fajna japońska premka, nie zacząłem na poważnie żadnej ich linii, a wyszkolony kapitan zawsze się przyda. Chyba WG uznaje, że flotylla Arpeggio powinna zaspokajać apatyty na ciekawe japońskie okręty.

Players
274 posts
5,695 battles

Tier 7 jest beznadziejny do grania ciągle gramy przeciw 8 i 9. Jasne że premka IJN się przyda ale większość czeka na 8 lub 9 za wolne doświadczenie.

[_BFB_]
Players
2,848 posts
8,478 battles

Co? Gram ostatnio sporo Szarym, jak również na alcie Szczurem i Myoko, w ostatnich dnia 60-70% bitew było na T5... T9 raz na kilka bitew. Siódemki to teraz stare piątki-szóstki, najfajniejszy tier. Być może gra chce Ci obniżyć nabite na CV staty i dlatego tak Cię losuje, żeby udupić.

PS

A CV faktycznie może wciągać wyżej, skoro na T8+ prawie ich nie ma, istotnie na T8 często spotykam CV T7. Kolejny element systematycznego tępienia tej klasy przez WG.

Players
2,776 posts
6,217 battles

Od dwóch dni mam Gneisenau i zrobiłem nim na razie 13 bitew - chyba tylko w dwóch byłem top tierem, tak to najczęściej widzę Bismarcka/Roona/Tirpitza/Amagi/N. Caroline. Tier V widzę bardzo rzadko, jak już to albo Kamikaze R/ Fujin ewentualnie jakiś krążek lub König od wielkiego dzwonu... Ostatnio najczęściej gram w dywizjonie z okrętami tier 6/7/8.

Edited by henryk5pio

[2137]
[2137]
Weekend Tester
388 posts
8,878 battles

Ręce i nogi opadają, ci ludzie w ogóle nie graja we własną grę. Pomijam już nawet to, że zapowiedziano jakiś czas temu skasowanie najgorszych, niegrywalnych stocków, a teraz taki crap wypuszcza się jako premkę. Czysta bezczelność, ale pomijam.

Z dostępnych leaków wynika, że Mutsu będzie na 6 tierze oraz dostanie jakieś upośledzone torpedy. Podobno to samo chcą zrobić z Amagi.

Słabizna tak czy siak, bo czekam na pełnoprawny Japoński pancernik premium i wygląda, że dalej sobie poczekam.

6sfdll.jpg

Players
4,154 posts
9,221 battles

Tier 7 jest beznadziejny do grania ciągle gramy przeciw 8 i 9.   tłuczemy niższe tiery 6 i 5. Jasne że premka IJN się przyda ale większość czeka na 8 lub 9 za wolne doświadczenie.

fixed

Większość grania na t7 to lanie bezbronnych t5 , t9 trafi się raz na 9 bitew do tego 1 2 max . T8 też nie za często bo one są w sytuacji jak t5 , rzucane na wyższe tiery na pożarcie

[O-R-P]
Players
3,125 posts
36,059 battles

Wyczuwam srogiego bufa na Mikasie... 

Kutuzow i Flint jak mówią były platformą testową dla dymu na krążkach. Smith był platformą testową dla pojedynczych wyrzutni i lolków GER DD. Mutsu by się dobrze w to wpisywał, platforma testowa dla pojedynczych rur na pancernikach

Players
4,154 posts
9,221 battles

Mutsu armor is trash, even Nassau can citadel her. Gun is garbage, 1.8 sigma? More like 1.5+1. Terrible AP shell, 9 km and I could not guarantee a citadel hit on an inactive bot New York. 58400 hp will not save you from anything. Useless torpedoes , you use those, you are inviting BBs to citadel you.

Będzie szedł jak ciepłe bułeczki

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

Wyczuwam srogiego bufa na Mikasie... 

Kutuzow i Flint jak mówią były platformą testową dla dymu na krążkach. Smith był platformą testową dla pojedynczych wyrzutni i lolków GER DD. Mutsu by się dobrze w to wpisywał, platforma testowa dla pojedynczych rur na pancernikach

Nie, bo te wyrzutnie na Mutsu są stanowiskami na pokładzie, a nie zabudowane w części podwodnej, a więc wszystko zgodnie z dotychczasową koncepcją, tzn jak coś ma obrotowe stanowiska powyżej KLW to torpedy istnieja, a jak poniżej, to nie istnieją.

Sign in to follow this