Jump to content
  • 0
Ziddix

Out of memory error

6 comments in this topic

Question

[LEOND]
Players
144 posts
3,036 battles

Hiya, this happened 5 times this morning, every time when I try to load into a game (it was working fine last night >_>)

 

 

Application F:/WoS/worldofwarships.exe crashed 03.02.2016 at 04:30:55

Message:
RenderContext::createEffect: Error creating effect for 'shaders/std_effects/PBS_ship_camo_skinned.fx' (reason = E_OUTOFMEMORY(0x8007000e) : Direct3D could not allocate sufficient memory to complete the call.)


System info:
    OS Name: Windows 7
    OS Version: 6.6 Service Pack 1
    OS Architecture: x86_64


Memory info:
    Virtual memory: 2832784Kb/4194176Kb (68%)
    Working set (process physical memory): 2465000Kb/4194176Kb (58%)
    Commit charge (working set + process page file usage): 2608524Kb/4194176Kb (62%)
    Global physical memory: 5141704Kb/8299080Kb (61%)
    Global commitable memory (physical + pagefile): 6652404Kb/16596296Kb (41%)

 


System info:
COMPUTERNAME = RE
APPLICATION = "F:\WoS\worldofwarships.exe" wows_wait_for_mutex
4 PROCESSOR(S) = 0 - 6 2a07
DISPLAYDEVICE 0 = \\.\DISPLAY1, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, PCI\VEN_10DE&DEV_1380&SUBSYS_84BB1043&REV_A2
DISPLAYDEVICE 1 = \\.\DISPLAY2, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, PCI\VEN_10DE&DEV_1380&SUBSYS_84BB1043&REV_A2
DISPLAYDEVICE 2 = \\.\DISPLAY3, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, PCI\VEN_10DE&DEV_1380&SUBSYS_84BB1043&REV_A2
DISPLAYDEVICE 3 = \\.\DISPLAY4, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti, PCI\VEN_10DE&DEV_1380&SUBSYS_84BB1043&REV_A2
DISPLAYDEVICE 4 = \\.\DISPLAYV1, RDPDD Chained DD,
DISPLAYDEVICE 5 = \\.\DISPLAYV2, RDP Encoder Mirror Driver,
DISPLAYDEVICE 6 = \\.\DISPLAYV3, RDP Reflector Display Driver,

 

Anyone know what's up with that, how to fix it and all that?

 

Removed all mods already, updated Dx and video drivers, rebooted PC etc etc.

 

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
[LEOND]
Players
144 posts
3,036 battles

Update: Seeing as the problem seemed to have something to do with camouflages, I installed a mod that prevents camouflages from loading and woohoo, I can play the game again.

 

I'd still like to know why this problem show up now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[LEOND]
[LEOND]
Alpha Tester
1,167 posts
4,725 battles

As far as I know there are different sources which can cause this error.

 

- damaged or not full installed game files (maps, ships etc)

- outdated version of visual C++

- outdated version of directx9c

- (new) graphic drivers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[LEOND]
Players
144 posts
3,036 battles

I reinstalled the game last week after some other problem but I tend to heavily modify stuff so I am not going to rule out the possibility that I just broke the game again by modding it lol.

 

All the other things I only updated after the problem started.

 

I'm going to reinstall the game tonight and let you know how it goes.

Edited by FoeHamster419

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
30 posts
7,059 battles

This is the VRAM bug.  It's hit a few poeple after the last Nvidia drivers update who hadn't experienced it before, as well as broke SLI.

 

I've not known anyone to get it 5 times as it clears after a reboot, so must have something to do with your textures.

 

The way around is to lower the game settings then do what you want with mods.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[LEOND]
Players
144 posts
3,036 battles

Really? Do you have some more info about this bug? Should I roll back to older drivers? I reinstalled the game by the way. So far it is working alright. Haven't modded it yet though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×