Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
203mm_L60_SKC34

Game crashes with a CTD, howcan?

9 comments in this topic

Question

Beta Tester
29 posts
1,533 battles

Hi all, 

 

I am encountering a crash, which is occuring since installing the latest Aslain mod with the newest game version, 5.3.1. 

 

This happens every one or two battles. I am wondering what is causing this. I see some errors in the log about a collision, and some stuff about a crosshair.. 

 

The specs of my PC:

i7 3930k, REX4, 16GB ram, some SSD's and HDD's and 2 GTX580's.

 

Application C:/Games/World_of_Warhips/worldofwarships.exe crashed 02.28.2016 at 21:27:36

Message:
RenderContext::createEffect: Error creating effect for 'shaders/std_effects/PBS_ship_camo_skinned.fx' (reason = E_OUTOFMEMORY(0x8007000e) : Direct3D could not allocate sufficient memory to complete the call.)


System info:
    OS Name: Windows 8 or later
    OS Version: 6.6
    OS Architecture: x86_64


Memory info:
    Virtual memory: 3953136Kb/4194176Kb (86%)
    Working set (process physical memory): 3035572Kb/4194176Kb (72%)
    Commit charge (working set + process page file usage): 3201472Kb/4194176Kb (76%)
    Global physical memory: 6848844Kb/16713788Kb (40%)
    Global commitable memory (physical + pagefile): 9897852Kb/19720252Kb (51%)

 

 

 

 

 

python.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
[SCRUB]
Alpha Tester
17,384 posts
5,400 battles

Which mods did you install? There is a listing in this file -> _Aslains_Installer_CompList.log

 

Also, can you give a directX output file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[SCRUB]
Alpha Tester
17,384 posts
5,400 battles

Installer log says you did a 'normal' install, maybe run it again and have it clean res_mods during install?

 

You don't have 'navigator' mod which is causing crashes for me. The cammo remover at some time was causing crashes but I thought that was fixed so I am not sure. 

 

You better also post this in Aslain's thread, but only if you still have it after you reinstall in a clean res_mods folder, since it's most likely a mod/mod compatibility issue ( your driver is up to date I saw in dxdiag ).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Beta Tester
29 posts
1,533 battles

Yeah, I did the normal install, because I did a clean install 5 minutes before that, but forgot to intstall the damage counter. So that's why I did a normal install afterwards. 

But I'll try the clean install :) 

 

EDIT: Did a fresh reinstall of the mod, without the camo remover. Now some trail and error.. 

Edited by Fryslanboy

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[-MIA-]
Players
41 posts
7,858 battles

I found that the Ships Navigator Mod was the one that was doing my CTD's.

Removed and no further issues what so ever! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[SCRUB]
Alpha Tester
17,384 posts
5,400 battles

I found that the Ships Navigator Mod was the one that was doing my CTD's.

Removed and no further issues what so ever! :)

 

But OP isn't using that one as evident from his Complist :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×