Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
DRACOOLLA

[II] Mikasa

177 comments in this topic

Recommended Posts

Players
3,296 posts
5,105 battles

Od wczoraj się z nim bawię i do tego celu go polecam, szczególnie jeśli ktoś lubi grać na pierwszej linii.

Potrafi wytrzymać dłuższy czas zmasowany ostrzał odgryzając się baterią pomocniczą. Główne działa są bardzo kapryśne, raz wysadzają przeciwnika w powietrze jedną salwą, drugi obrzucają kartoflami :P Zwrotność taka sobie acz torpedy wystrzelone z ponad 3km można wymanewrować.

Gorzej, jak rzuci cię na na tiery 3. Wtedy leżysz, na dnie. Dosłownie nie ma szans. Zanim się zbliżysz, to rozstrzela cię wszystko, co ma cię w zasięgu. Ten okręt powinien dostać buffa do zasięgu dział drugiego kalibru :/

A pierwszy kaliber jest do kitu. Na maksymalnym zasięgu trafiają słabo, bardzo słabo. Na bliższym zdarzają się takie pudła, że pomieścisz stado kotów. I przełączenie na AP nic nie daje. Natomiast to jedyny przeddrednot w grze, i do tego śliczny :)

Edited by aguir

Players
1,364 posts
7,567 battles

Prawda, z trójkami nie ma szans. Ale potrafi zaskakująco długo utrzymać się na wodzie, samemu cudów się nie narobi lecz przy odrobinie szczęścia może na dłuższą chwilę zatrzymać atak przeciwnika. Niemniej jednak wygląd pozostaje jego największym atutem:teethhappy:

PS: OB są dużo celniejsze od AP, no ale strzelanie z OB nie sprawia aż tyle frajdy :P

[BLUR]
[BLUR]
Beta Tester
1,910 posts
13,288 battles

ja tez załuje, ze nie kupiłem go gdybyl w sklepie, kolekconuje wszystkie BB, a do tego chętnie bym sobie potrolował AP w te wszystkie low tierowe krazki, mam nadzieje ze wroci jeszcze do sklepu

Players
247 posts
10,328 battles

Nie wiem co Wy z ta celnoscia macie ale gralem kilka gier i calkiem standardowo, moze macie zludzenie bo to tylko 4 lufy sa przeciez. Udalo mi sie wsadzic kilka cytadel, jednego krazka skasowalem na 27k jedna salwa :) Dodatkowa jakos nie robi rzezni strasznej (jak np. Nagato) ale dosc skutecznie oklada tych co sie zbyt blisko znajda. Okret ma swoje wady ale jest dosc przyjemny w tym ze jest wymagajacy.

[BLUR]
[BLUR]
Beta Tester
1,910 posts
13,288 battles

hmm zagrałem jedna bitwe, obawiałem się ze będzie jakiś zart, a tu proszę, APki wchodzą przyzwoicie w krążki, celność bardzo fajna, dystans i tak każdy ma podobny do tych 10km, HE dewastują DDki, zwrotny, krotki, kompaktowy, prawdziwy ciężki;) oczywiście pierwsza bitwa "wiosny" nie czyni, ale jest optymistycznie, 60k DMG, 6 fragów, 46% celności z dział podstawowych, nie ma się czego czepiac, oczywiście to wszytsko tak pięknie nie będzie, ale ma potencjał wiec jest grywalny, co nie zmienia faktu ze to 2 tier, wiec okret kolekcjonerski dla maniaków BB, no i ten wygląd-jest piekny

dobra, po 3 kolejnych bitwach widze tylko jeden problem tego okretu, jest za wolny!!!!!! w 3 pozostałych bitwach nie zdążyłem w ogole wejść do akcji haha, chociaż pchałem się frontem jak najszybciej prosto na wroga, dałem rade wystrzelić około 8 pestek na bitwe haha, bo przeciwnicy za szybko pospadali od mojej druzyny.. zatem na tym okrecie aby cos postrzelać należy się modlic o dwa wyrównane teamy, ale przeciwnicy  musza być lepsi bo inaczej nie nadążymy za akcja..

Edited by baart33

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

Myśle sobie "a, pies mnie ganiał"... i połasiłem sie. Niestety, jak na razie jestem zawiedziony. Znaczy, wiedziałem, na co sie pisze, ale, kurde, ta art pomocnicza miała być mocna a jest stolec. Nie była w stanie zaszkodzić pojedynczemu umikaze uwijającemu sie naokoło (dystans<3,7km), zdązył wypalić chyba z 5 salw torped. Z dział głównych da sie postrzelać, celność normalna, tylko luf mało, przy takiej ilości mogłyby szybciej ładować. generalnie, póki co szukam sposobu na skuteczną gre. Najbardziej wkurza fakt, że przeciwnik za wszelką cene chce ubić "egzotyk". Naokoło mnie roi sie od krążków, ale nie- MIKASE CHCEM ZASZCZELIĆ.

Players
247 posts
10,328 battles

Flga do szybszego gaszenia i +20% do naprawy i tankujemy. Rzeczywiscie problem pojawia sie gdy zaczynaja kolo nas tancowac DDki. Ostatnie lilka gier mam wrazenie ze na 2gie tiery zlatuja sie wyjadacze z 10tek i podbijaja sobie WRa na noobkach wiec latwo nie ma ;)

[_PL_]
Beta Tester
5,262 posts
18,801 battles

Flga do szybszego gaszenia i +20% do naprawy i tankujemy. Rzeczywiscie problem pojawia sie gdy zaczynaja kolo nas tancowac DDki. Ostatnie lilka gier mam wrazenie ze na 2gie tiery zlatuja sie wyjadacze z 10tek i podbijaja sobie WRa na noobkach wiec latwo nie ma ;)

jakj na to wpadłeś drogi Watsonie:trollface:

[CMWD]
[CMWD]
Sailing Hamster
1,552 posts
17,695 battles

Znów do kupienia w sklepie. O ile dobrze pamiętam, to taniej, niż za pierwszym razem - ~85 zł.

IMHO cena ta sama co kiedyś.

[GRAY]
Players
142 posts
25,163 battles

Toż to tylko odznaczenie a nie stwierdzenie że Mikasa to drednot...

Szczerze jestem wśród tych bardziej zawiedzionych tym okrętem a raczej jego funkcjonalnością w moich rękach :)

Widzę jednak po niektórych że powinienem wziąć się do trenowania...

Players
3,296 posts
5,105 battles

Szczerze ci mówiąc, nie wiem, jak nim grać. Z jednej strony pancernik na II tierze. Jak więc trafi na taki albo I, to aż kusi płynąć w zwarcie, okładać drugim kalibrem, poprawiać pierwszym, co jakiś czas naprawa i odzysk, rinse&repeat. Z drugiej strony wystarczy chociaż St. Louis, żeby po prostu do niego nie dopłynąć nawet. A na dystans te cztery działa 305mm celność mają fatalną... A może po prostu nie umiem nim grać :) Trzeba samemu próbować, co działa najlepiej.

[ORKAN]
[ORKAN]
Beta Tester
495 posts
16,661 battles

Ten okręt to totalny szmelc zero celności przeładowanie tragiczne idziesz na dno jak w ogolę do kogoś dopłyniesz nie wart zakupu powinien kosztować 1zł bo to najgorszy okręt w grze albany jest o 100% lepsza

Edited by Riechelieu1985

Players
1,796 posts
3,146 battles

Nie mam go, i chyba żałuję.

Tylko, gdyby pojawił się z niższą ceną, jak na BB 2 tier,

a gdyby go wprowadzili kiedyś do drzewa?

Pytanie do posiadaczy: Jaka jest cena sprzedaży?

Według niej można obliczyć ewentualną cenę w dublach.

Pancernik 2 tieru brzmi kusząco, lecz 2 standardowe działa pancernikowe, już nie za bardzo.

Czytam też, że ma słabą celność, a w bliskim kontakcie działa artyleria pomocnicza.

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

Nie masz czego żałować, z licznych premek które mam ten jest najgorszy i jedyny, którego zakupu żałuję. Staranne celowanie z głównych nie ma sensu, lecą jak chcą i możesz nawet strzelić z 3 km a i tak obramują bez trafienia. Średnia strzela często i gęsto ale to jest  tylko na postrach, rzadko udaje sie zdjąć choćby DD II, a jak są dwa to już jest po tobie. Żeby było jako- tako trzeba sie wyposażyć we wszelkie dopalacze żywotności- złote naprawki, flaga na hp i przeładowanie a jak możliwe to i perki. To wszystko po to, aby mieć okręt który taki sobie, a nie słabiutki.

Wugie zapowiadali kiedyś, że nie będzie predrednotów w grze, widocznie doszli do wniosku, ze 4-działowy BB jest bez sensu, a tego wrzucili jako ciekawostkę. A wystarczyło by skrócić nieco przeładowanie i/lub polepszyć celność. Najlepiej byłoby nim grać mając dyon z dwoma krążkami do eskorty, ale takie, które będą mnie na 100% pilnować i brać cele, które zaznaczam. Tylko komu by sie chciało pełznąć 19w, bo pancernik nie daje sobie rady.

/edit/

cena sprzedaży- 1500000, czyli wartość (chyba) 3kk kredensów.

Edited by Korsarz_87

Players
1,796 posts
3,146 battles

cena sprzedaży- 1500000, czyli wartość (chyba) 3kk kredensów.

No to 2k golda....

Przy czym Albany to tylko 500..... :O

A Emden 1500......

Czyli sporo warty ten predrednot.

W rabacie i tak bym kupił.

Players
3,296 posts
5,105 battles

Nie masz czego żałować, z licznych premek które mam ten jest najgorszy i jedyny, którego zakupu żałuję. Staranne celowanie z głównych nie ma sensu, lecą jak chcą i możesz nawet strzelić z 3 km a i tak obramują bez trafienia. Średnia strzela często i gęsto ale to jest  tylko na postrach, rzadko udaje sie zdjąć choćby DD II, a jak są dwa to już jest po tobie. Żeby było jako- tako trzeba sie wyposażyć we wszelkie dopalacze żywotności- złote naprawki, flaga na hp i przeładowanie a jak możliwe to i perki. To wszystko po to, aby mieć okręt który taki sobie, a nie słabiutki.

Wugie zapowiadali kiedyś, że nie będzie predrednotów w grze, widocznie doszli do wniosku, ze 4-działowy BB jest bez sensu, a tego wrzucili jako ciekawostkę. A wystarczyło by skrócić nieco przeładowanie i/lub polepszyć celność.

Celność, oczywiście. Ale nie doczekamy się, bo ten okręt byłby totalnie wtedy ahistoryczny. Jest sens pływać w dywizjonie z krążownikami. Tak myślę.

Mikasa ma jedną jedyną zaletę - jest piękny. :honoring:

Skłaniam się do opinii, że najładniejszy w grze (ex aequo z Albany).

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

byłby totalnie wtedy ahistoryczny. 

To nie ma żadnego znaczenia w gierce, "balans" ma obiekty gry ugrywalniać, a nie uhistoryczniać.

Sign in to follow this