Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
DRACOOLLA

[II] Mikasa

177 comments in this topic

Recommended Posts

Weekend Tester
692 posts
3,629 battles

Temat poświęcony okrętowi Mikasa, japoński pancernik II poziomu.

ponieważ pojawił się w sklepie premium w paczce , zapraszam do dyskusji...okręt było nie było legenda...Kupicie go za niecałe 83 zł? Czy to aby trochę jednak nie za dużo?

Edited by DRACOOLLA

[ZGZ]
Weekend Tester
1,908 posts
12,357 battles

Trochę kusi, ale 80 pln za premke tier II? Chyba trochę za dużo.

Zasięg dział 9.5 Km - tak sobie. Ciekawe jakie moduły można na niego założyć.

Players
3,296 posts
5,105 battles

Tylko jeden: ulepszenie artylerii głównego bądź drugiego kalibru. Okręt bardzo ładny, ale miękki.

Beta Tester
1,167 posts
10,884 battles

80 zł, za premium okręt, ale w pakiecie ze złotem wartym blisko 40 zł, 3 dniami premki i grupami naprawczymi. Po odliczeniu cen dodatków koszt Mikasy by wyszedł coś poniżej 40 zł. Mnie kusi jako zakup "for fun", podobnie jak Ishizuchi...

Beta Tester
9 posts

AbrahaM nawet poniżej 30zł wychodzi za Mikase. 82,91 - 11,82 (3 dni premki) - 41,27 (2500 dublonow, wliczyłem miejsce w porcie) = 29,82 :)

I jeszcze ciekawa wzmianka o preferowanym mm.

Pozdrawiam.

Edited by Sebol67

Players
3,296 posts
5,105 battles

Jak rzuci na III to zapomnij... Mikasę rozstrzeliwuje wszystko. No ale może to kwestia ogrania się z tym okrętem.

[-T3C-]
Beta Tester
731 posts
8,555 battles

@up - dokładnie, koszt samego okrętu to ~40 PLN. Weźcie pod uwagę, że kupno premium na 3 dni jest bardzo nieopłacalne - miejsca w porcie też lepiej dorwać przy okazji jakiejś zniżki, więc ceny są zawyżone. Konto premium na miesiąc to wydatek 41,27zł, kupując 10 zestawów po 3 dni wychodzi 118,20 czyli prawie 3-krotnie drożej. Wystarcz, że w miesiącu chcielibyśmy kupić 4x3dni premium, żeby pograć w weekendy i już bardziej opłaca się kupić premium na cały miesiąc.

Jak na II tierową zabawkę to dużo - w WoT takie maleństwa kupuje się w promocji po ~10zł, lub nawet za darmo - za złoto zdobyte w konkursach/eventach/misjach/CW/ESL. Do tego pakiet złota, premium i sprzętu dostępnego w grze za kredyty, który zmusza nas do wydania łącznie ~83zł. Jak dla mnie to zestaw jest za drogi i średnio opłacalny. Za taką cenę bardziej widziałbym zestaw 3500-4000 dublonów + Mikasa. 

PS - sorry, za edycje - w trakcie pisania posta miałem dwa telefony i pojawiło się więcej postów, do których postanowiłem się ustosunkować. 

Edited by Bruner_PL
  • Cool 2

[T-BOS]
Weekend Tester
13 posts
14,910 battles

No właśnie ja się zastanawiam tylko nad jednym: czy aby Mikasa nie została wrzucona do sklepu tylko na te cztery dni, bo jeśli tak to wiem, że jeśli teraz jej nie kupię to później będę żałował, że jej nie mam.

Beta Tester
9 posts

Pewnie się jeszcze pojawi, tylko kiedy i z jaką ilością dodatków. Może to jedyna okazja na zakup w tak "niskiej" cenie :)

[T-BOS]
Weekend Tester
13 posts
14,910 battles

No właśnie! Za pół roku znowu go wystawią, ale z 30 000 golda za głupie... 400 zł.

Beta Tester
42 posts
3,813 battles

mikasa-stats7ukj8.png

staty okretu, znalezione na niemieckojezycznej czesci forum jak komus sie szukac nie chce

tylko ilosc hp jest zacna jak na 2 tier... reszta dupci nie urywa lekko mowiac

Edited by Krivek
  • Cool 1

Players
2 posts
247 battles

Kupiłem, do poprawy celnosć, jest wręcz fatalna, a w opisie jest ,że celność to jego atut

Edited by gizmuch

[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles

Pomocnicza ma zasięg 3km, czyli z perkiem 3,6km. Muszę się dziś przejechać Albany i zobaczyć jak bardzo blisko można podejść powolnym okrętem. Bo taka ilość luf art. pomocniczej potrafi z krążowników sieczkę robić.

Beta Tester
1,167 posts
10,884 battles

Kupiłem, do poprawy celnosć, jest wręcz fatalna, a w opisie jest ,że celność to jego atut

Strzelałeś z PP czy OB? Być może Mikasa cierpi na tą samą przypadłość co Ishizuchi (o tym już parę razy pisano, nawet na naszym forum), że PP/AP latają jak wyrzucane kartofle, zaś HE/OB są w miarę rozsądnie celne.

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

W sumie to nigdzie nie piszą, że to unikat, ciekawe więc, czy pojawi sie w grze za dublony. Jaram sie na niego jak nie wiem co, tylko.... Ja tu sie zastanawiam czy wydać 2/3 dniówki, a taki przykładowo Niemiec wydaje kwotę odczuwalną dla nas jako ~20 zł.

Beta Tester
42 posts
3,813 battles

teraz pytanie czy 2/3 oznacza ze masz dniowke okolo 120 zl czy chodzi ci ze wydasz 2-3 dniowki czyli twoja dniowka to okolo 35zl.... ;]

wszystko rozchodzi sie o to jakie ma losowania... bo ja czesto gra na 2 tierach to z taka iloscia hp to nawet ten maly zasieg i predkosc sprawi ze da rade nim oddac pare strzalow, gorzej jesli wrzuca go czesto na 3 czy 4, wtedy jest bity i kopany a taki st.louis robi mu z dupy sieczke

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

teraz pytanie czy 2/3 oznacza ze masz dniowke okolo 120 zl czy chodzi ci ze wydasz 2-3 dniowki czyli twoja dniowka to okolo 35zl.... ;]

Dwie trzecie... ;)

Sailing Hamster
706 posts
3,889 battles

W sumie to nigdzie nie piszą, że to unikat, ciekawe więc, czy pojawi sie w grze za dublony. Jaram sie na niego jak nie wiem co, tylko.... Ja tu sie zastanawiam czy wydać 2/3 dniówki, a taki przykładowo Niemiec wydaje kwotę odczuwalną dla nas jako ~20 zł.

Może być to co z Warspitem. W połowie promocji dopiero wrzucili info, że coś takiego jest do kupienia. Zostało 4 dni do końca promocji z pakietem w którym jest Mikasa. 

Beta Tester
42 posts
3,813 battles

tylko ze warspite lepiej wypada na tle innych BB 6 tieru niz ten okret na tle swoich przeciwnikow (bynajmniej tak mozna ze statow wywnioskowac), trzeba przywyknac ze WG na drobne sie nie rozmienia i tu nie ma nic taniego

Beta Tester
166 posts
2,923 battles

Jeżeli możecie napiszcie:

- jak długo przeładowuje ?

- czy wchodzą cytadele ?

- jak sprawdza się w walce z krążownikami II tieru ?

- jakie są losowania MM ?

- jeżeli gra z pancernikami III tieru czy AP wchodzą  i za ile ?

z góry dziękuje :popcorn:

• Cool 1

[VICE]
Weekend Tester, In AlfaTesters
43 posts
10,876 battles

RNG dział masakra, ale pomocnicze dają radę jak widać. Szkoda, że nie ma samego statku za plus minus 30 zł :P

Beta Tester
166 posts
2,923 battles

Zobaczylem film ... poczekam na Bismarcka . Co do Mikasy nie za te pieniądze ....

Sign in to follow this