Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
Darayaharus

[IV] Ishizuchi

248 comments in this topic

Recommended Posts

[BTT-W]
Players
30 posts
18,705 battles

Jak zarobki na tym okręcie ? bo myślę czy sobie nie kupić do zarabiania obok Murmańska :)

Edited by nagazie

Players
407 posts
13,973 battles

Brzmi jak niefart. Przy odległości poniżej 10km cytadele ładnie wchodzą w Kumę, Tenryu, Omahę, Phoenixa. W St Louis nie, ale i tak zbiera niezłe bęcki od APków. 

To pewnie i ja mam tego niefarta. Bo nie przypominam sobie abym komukolwiek ostatnio cytadelę naruszył. Łzy mi w oczach stają:P kiedy AP powodują uszkodzenia rzędu 800 hp. Lepiej strzelać z HE, ale i tam więcej niż 3000 nie uświadczyłem, zwykle jest to 1750 plus uszkodzenia modułów, a czasem podpalenia. Nie ma żadnego funu z gry tym krapem. Okłada go wszystko co nie naruszy 13 km zasięgu jego dział. I zwykle tak wygląda bitwa. Salwa z innych pancerników od razu uszczupla pulę hpeków o 1/4. Moja odpowiedź to 1/4 jego obrażeń. Nie wiem co robię źle, ale strach podpłynąć do Phoenixa, bo masakruje mnie toto każdą salwą. Gdyby choć strzelał co 20 sek zamiast 30. Może byłby jakimkolwiek przeciwnikiem dla wrogich okrętów. Póki co, to ... szkoda słów ... i to miało lepiej zarabiać? jak? jakim cudem ma zarabiać kiedy niewiele robi?

Po raz kolejny z całego serca ODRADZAM! To badziew większy niż Albany:D

Lepiej dołożyć kilkanaście złociszków i kupić Murmańsk. Przyjemność z gry tym krążownikiem nieporównywalna!

nawet nie macie pojęcia jak bardzo chcę to guano sprzedać ...

@up nagazine

zarobki? ostatnia "bitwa" zanim niszczyciel bezczelnie podpłynął sobie do mnie na 3km, mimo, że dostał pełną salwą za ponad połowę życia.

w sumie 26 pocisków w cel. Dwa uszkodzenia modułów i trzy podpalenia. Bitwa przegrana.

i teraz "najlepsze"; całe 66 872 :P

ponarzekałem, ale wziąłem go do bitwy jeszcze raz ( wiem, jestem masochistą)

I tym razem magia. Pierwsza salwa; schodzi niszczyciel ( dewastujące uderzenie, pierwsza krew ). Potem wszystko ładnie trafia i nawet zadaje obrażenia. Cytadel wprawdzie nie stwierdzono, ale bitwa jakby z zupełnie innym okrętem. Choć ilość obrażeń nie powaliła; wyszło tego jakieś 50 parę tyś ( trafiłem na tiery III i IV ) to sama bitwa była przyjemna. Zarobek i tak jest dosyć umiarkowany. Nadal uważam, że okręt nie jest godny polecenia - tu zdania nie zmieniam.

cudów nie ma.jpg

Edited by FerdekKiepski

[GJMW]
Alpha Tester
980 posts
20,910 battles

Ten okręt to prawdziwe wyzwanie, taka furutaka premek. Kupiłem go do podszkolenia kapitana będąc świadomy niedostatków ale przeszły one moje oczekiwania. Po 3 bitwach trudno go obiektywnie ocenić ale celność to on ma chyba najgorszą ze wszystkich okrętów. Liczyłem na jego prędkość i tu się zawiodłem bo okręt bardzo zwalnia przy każdym manewrze. Dalsza ocena nastąpi po większej ilości gier ale już wiem, że jak mam chęć na wyzwanie to będę brał ten okręt.

P.S.

Po większej ilości bitew moja ocena się nie zmienia, pełna tragedia. Jedna dobra bitwa na wiele kiepskich. Okręt ma słaby pancerz więc powinien strzelać z dystansu a tu mamy malutki zasięg i fatalną celność. Często losuje go na 5 tier i tu to pełna tragedia. Nie polecam.

Edited by w_wilk

[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles

ponarzekałem, ale wziąłem go do bitwy jeszcze raz ( wiem, jestem masochistą)

I tym razem magia. Pierwsza salwa; schodzi niszczyciel ( dewastujące uderzenie, pierwsza krew ). Potem wszystko ładnie trafia i nawet zadaje obrażenia. Cytadel wprawdzie nie stwierdzono, ale bitwa jakby z zupełnie innym okrętem. Choć ilość obrażeń nie powaliła; wyszło tego jakieś 50 parę tyś ( trafiłem na tiery III i IV ) to sama bitwa była przyjemna. Zarobek i tak jest dosyć umiarkowany. Nadal uważam, że okręt nie jest godny polecenia - tu zdania nie zmieniam.

Ja go ostatnio wyciągnąłem jak była gwiazdka x3 i chciałem kapitana Nagato podciągnąć. No i kurde, CYTADALA MI WESZŁA, i to w St.Lo, czyli taki nawet w miarę twardy cel.

[GJMW]
Alpha Tester
980 posts
20,910 battles

U mnie cytadele się pojawiają ale co z tego jak zaraz po tym salwa leci na księżyc. :coin:

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

St.Lo, czyli taki nawet w miarę twardy cel.

No superdrednot normalnie, Yamato nie godzien go nawet eskortować :D

[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles

No superdrednot normalnie, Yamato nie godzien go nawet eskortować :D

Się śmiejesz. To chyba pierwsza moja cytadela na tym czymś. Kiedyś walnąłem z AP-ków w Kumę ustawioną ładnie burtą i zero cytadel, parę razy próbowałem AP-kami w Phoenixy i inne mientkie i nic. Już pomyślałem, że on mam po prostu defaultowo wyłączone cytadele, a tu proszę, w St.Lo wlazło.

Players
65 posts
7,881 battles

Po kilku rozgrywkach na Ischizuchim czuję się w obowiązku nadmienić dla osób planujących kupno tego pancernika lub posiadających go: jeżeli macie flagi na zmniejszenie ryzyka detonacji - to używajcie ich. Oszczędzi to niemiłych niespodzianek i frustracji, że się wyleciało w powietrze po 3 minutach od rozpoczęcia bitwy. Nie wiem, co się ostatnio zmieniło w grze, ale co ruszę widuję komunikaty, że ktoś zaliczył detonację. Osobiście mam dwie odznaki związane ze zrobieniem "ka-boom" i obydwie zarobiłem właśnie na Ischizuchim.

[GJMW]
Alpha Tester
980 posts
20,910 battles

Po kilku rozgrywkach na Ischizuchim czuję się w obowiązku nadmienić dla osób planujących kupno tego pancernika lub posiadających go: jeżeli macie flagi na zmniejszenie ryzyka detonacji - to używajcie ich. Oszczędzi to niemiłych niespodzianek i frustracji, że się wyleciało w powietrze po 3 minutach od rozpoczęcia bitwy. Nie wiem, co się ostatnio zmieniło w grze, ale co ruszę widuję komunikaty, że ktoś zaliczył detonację. Osobiście mam dwie odznaki związane ze zrobieniem "ka-boom" i obydwie zarobiłem właśnie na Ischizuchim.

Ostatnio zostałem zdetonowany na skątowanym Yamato więc już niczemu się nie dziwię.

Players
3,296 posts
5,105 battles

Dziwne. W 49 bitwach ani razu nie zaliczyłem detonacji.

[QTAZ]
[QTAZ]
Players
3,382 posts
30,453 battles

A ja mam prawie 200 bitew na tym bb i wylatuje on w powietrze b czesto, raz nawet mialem detonacje bitwa po bitwie, raz Myogi mi 3/4 hp odparowal, coz zdarza sie,flagi wpadly, natepna bitwa nawet ta sama mapa, Langley mnie atakuje ja pieknie wymanewrowalem i tylko jedna torpede przyjme, spoko a tu boom tym razem cale hp,teraz to nawet flag nie bylo, nie musze tlumaczyc ze musialem przerwe w grze zrobic, takiego wkurwa jeszcze nie mialem na zadnym okrecie ani w zadnej grze, ale i tak go lubie tylko trzeba kombinowac z amunicja, raz he raz ap jak na ca, jest dosc szybki i zjada ca jak kazdy bb, problemem sa tylko bb usa no i teraz jeszcze Imperator, Generalnie wraz z wchodzeniem nowych nacji Ishisushi zyskuje, wiecej papierow plywa tym latwiej sie nim gra

Players
1,364 posts
7,567 battles

Jak na każdy:

1. przeciwdziałanie pożarom.

2. Obrót dział

3. Dodatkowy ładunek regeneracji hp.

4. Zasięg AA

PS: Wart tych 2500 dublonów?

Alpha Tester
5,609 posts
5,569 battles

Dla zainteresowanych do oglądnięcia  filmik gościa względnie ogarniętego:

Hmm. Nie sugerowałbym się tym, on otwarcie przyznaje, że nie lubi pancerników i nie czuje ich. Co bardzo zresztą widać zwłaszcza w dwóch fragmentach:

1. Podniecanie się olbrzymią skutecznością artylerii pomocniczej na Myogim i Ishi. Czy ten filmik nie jest czasem z closed bety? Wtedy ona jeszcze czasem służyła za coś więcej niż ozdobnik.

2. Kojarzenie Ishi z Kongo. Sądząc po gołych parametrach i opiniach powyżej jest to raczej ryzykowne.

PS: Wart tych 2500 dublonów?

Jak dla mnie nie, nawet mając kupę dublonów specjalnie na zakup okrętów premium. 2500 to o wiele za dużo jak na przeciętny okręt (tutaj akurat się zgodzę z autorem filmiku, jest to najnudniejszy premium w grze) 4 tieru.

O ile nie masz Murmańska, dołóż 500 i kup Murmańska. Jak masz Murmańska, kup konto premium (o ile chcesz kupić konto premium), albo zostaw i poczekaj, może coś nowego dadzą później.

Do zarabiania też trochę bez sensu, podejrzewam że na zwykłym Kongo zarobi się więcej.

Players
1,364 posts
7,567 battles

Jak dla mnie nie, nawet mając kupę dublonów specjalnie na zakup okrętów premium. 2500 to o wiele za dużo jak na przeciętny okręt (tutaj akurat się zgodzę z autorem filmiku, jest to najnudniejszy premium w grze) 4 tieru.

O ile nie masz Murmańska, dołóż 500 i kup Murmańska. Jak masz Murmańska, kup konto premium (o ile chcesz kupić konto premium), albo zostaw i poczekaj, może coś nowego dadzą później.

Do zarabiania też trochę bez sensu, podejrzewam że na zwykłym Kongo zarobi się więcej.

Dziękuję za opinię :)

Leży mi prawie 7k dublonów na koncie i się marnuje. Murmańska nie mam i nie chcę mieć (czerwona gwiazda na dziobie skutecznie mnie odstrasza), konta premium nie potrzebuję póki nie zacznę grać ósemkami. Pewnie poczekam do grudnia, jeśli będą zniżki na święta to kupię Aurorę do zabawy i Ishizuchi jako eksponat. :P

[-T3C-]
Beta Tester
731 posts
8,555 battles

A to Murmańsk do czego jak nie do zarabiania? :) Jak dla mnie Ishizuchi kupi ktoś kto chce mieć maszynkę do szkolenia japońskich załóg, a Atago jest nie na jego kieszeń/umiejętności ( no i na pancerniki lepiej się perki dopasuje ). Murmańsk to tania zarabiaczka, podobno OP, a szkolenie załóg na radzieckie okręty jest funkcją raczej poboczną ( mamy tylko niszczyciele, reszta nie wiadomo jaka będzie ).

[GJMW]
Alpha Tester
980 posts
20,910 battles

A ja mam prawie 200 bitew na tym bb i wylatuje on w powietrze b czesto, raz nawet mialem detonacje bitwa po bitwie, raz Myogi mi 3/4 hp odparowal, coz zdarza sie,flagi wpadly, natepna bitwa nawet ta sama mapa, Langley mnie atakuje ja pieknie wymanewrowalem i tylko jedna torpede przyjme, spoko a tu boom tym razem cale hp,teraz to nawet flag nie bylo, nie musze tlumaczyc ze musialem przerwe w grze zrobic, takiego wkurwa jeszcze nie mialem na zadnym okrecie ani w zadnej grze, ale i tak go lubie tylko trzeba kombinowac z amunicja, raz he raz ap jak na ca, jest dosc szybki i zjada ca jak kazdy bb, problemem sa tylko bb usa no i teraz jeszcze Imperator, Generalnie wraz z wchodzeniem nowych nacji Ishisushi zyskuje, wiecej papierow plywa tym latwiej sie nim gra

Nie wiem czy zyskuje, Imperator zjada go na śniadanie. Niestety jest to bardzo słaby okręt i dlatego jest teraz na stałe do kupienia za golda.

[QTAZ]
[QTAZ]
Players
3,382 posts
30,453 battles

Jeden Imperator ktory oczywiscie jest bardzo duzym zagrozeniem a cala linia niemieckich CA ktore sa dla nas latwym dmg

Ishizuchi   Ishizuchi 4 46 63.04% 45 359 1.11 0.2

to jest moje ostatnie 46 bitew na tym BB, niemieckie CA spotykam w kazdej po kilka sztuk, Imperatora widzialem kilka razy, nie ma porownania.

Po ostatniej wtopie PP, jego PP jakby bily lepiej, wiecej cytadelek wchodzi (przynajmiej mi tak strzela, ostatnio czesto jakis CA schodzi na salwe)

edit:

Pokusze sie o ocene tego okretu, on nie jest zly i nie jest dobry, wrazliwy na CV i USN BB + Imperator, ale na plus jest predkosc, a wiec decydujemy my, z kim walczymy, i bardzo dobre burzaki dzieki ktorym Ichi jest jednym z najlepszych DD kilerow  (nie zapominajmy ze to jest BB i nie bardzo powinnien szukac walki z DD, po prostu w obronie przed nimi nie ma rownych na tych tierach) a takze mocno opalac swoich najgorszych wrogow czyli USN BB + Imperator, (prawie kazdy strzal to podpalka, nawet mozna strzelac pol salwami zeby podpalac) Jest jeszcze jeden smieszny plus, ostatnio niezle podbija mi dmg taranowanie jakiegos wajominga caly czas strzelajac do innych celi, oczywiscie robie tak jak juz wiem ze bitwa stracona, wajoming nie bardzo moze uciec a przebic tez nie moze od przodu :P

Okrecik generalnie sprawia mi radoche z gry ale musialem przebolec jakies 100 bitew zeby go ogarnac, chce sie komu?

Players
247 posts
10,328 battles

I tototo :) Dokladnie tak samo na nim gram i mam niezly WR i kill ratio na nim. Jest szybki wiec USN BB maja z nim ciezko. Mam wrazenie ze ostatnio poprawili mu nie tylko HE ale tez PP. Wyominga mozna spokojnie brac na frontal jesli idzie sam, dziobem na wprost i katowanie miedzy salwami. Dzisiaj nanjednym Wyiomingu zrobilem 23k pozarow.

[BLUR]
[BLUR]
Beta Tester
1,910 posts
13,288 battles

hmm kupiłem, żeby sprawdzić ile prawdy w tych wszystkich opowieściach o Ishi, zagrałem na szybko 6 bitew (wiem nie miarodajna ilość na pełną ocene), werdykt jest następujący, dzięki temu ze nie trafia na 6 tiery jest swietny i spokojnie daje sobie rade, szybki, bawie się nim jako typowy bat na krążowniki, na początku olewam BB i masakruje krązki, wtedy wygrana już praktycznie w kieszeni, na końcu ostrzał BB z racji małej ilości cytadel z 305 w US BB, w Kongo i Myogi z boku wchodzą cytadele normalnie, ma maly zasieg dział, wiec tym bardziej idealny na krazki które również musza podpłynąć na te minimum  12km, inny typ gry niż Nikolai ale frajda rownie przednia, ja ze swojej strony polecam jako spoko zabawke

[CMWD]
[CMWD]
Sailing Hamster
1,552 posts
17,695 battles

Zapytam - jakie są czasy lotu pocisków AP i HE na maksymalnym dystansie?

Players
295 posts

ciach

Jeszcze jedno złe słowo na temat mojego flagowego liniowca USS Al Bundy a wyzwę Cię na pojedynek , Albany vs Albany :izmena:

Edited by Paythos

[QTAZ]
[QTAZ]
Players
3,382 posts
30,453 battles

baart33 jak dojdziesz na bliski dystans do Myogi to go masakrujesz, Myogi jest najgorszym BB 4tieru i nawet zasieg nie rekompensuje braku dzial, Ischi jest naprawde fajnym okretem, teraz sukcesywnie podnosze na nim staty a kupilem go na samym poczatku bo nie chcialem ambitnie uczyc sie gry na wyzszych tierach (np kupic Atago) Ciekawostka sa te dzialka pl na wiezach ktore sa tylko ozdoba a przydalyby sie oj przydaly, poniewaz nie wiem czemu ale kapitanowie CV zawsze mnie atakuja, moga plywac inne BB obok to i tak TB atakuja mnie, juz z zasady obracam sie do nich przodem i po takim ataku (dzieje sie tak na poczatku bitwy) mam spokoj do kanca bitwy no chyba ze juz nie ma innych celi poza mna :D

edit: predkosc AP i HE na 12,9 km wynosi 8,83 s

Edited by UrukSzymon

Players
247 posts
10,328 battles

Ja właśnie gralem bitwę gdzie wygralem pojedynek z Imperatorem a potem z Wyomingiem. Imperatorowi tak wolno się kręciły działa (pewnie miał świeżo kupiony okręt i kapitana bez perków) że pływałem Ishizuchim dookoła niego jakoś na 2km i nawalałem z HE i AP :D Potem zza wyspy wyszedł Wyoming i...udało mi się zrobić dokładnie to samo. Trafił mnie wprawdzie 2x w cytadele ale zostałem na ogryzku. On za to miał 3 pożary i obiłem mu tak wszystkie sektory że był cały osmolony haha :D Emocje jak na najlepszym filmie :D

• Cool 2

Players
654 posts
29 battles

Obecnie jest zniżka na ten pancernik. Uwielbiam grę pancernikami średnich tierów.

Grę tym okrętem zaprezentował mi na twitchu gracz strzelam_za_1hp (bardzo dziękuję).

Przyznam, że w obliczu zniżki, trochę się napaliłem na tę łajbę.

Mój zapał do wyciągnięcia portfela studzi jednak lektura tego wątku.

Czy nadal ten okręt to taki prawie crap, jak o nim się tu pisuje? Czy może coś się zmieniło?

(Nie pragnę go dla zarobków, czy szkolenia kapitana. Po prostu bardzo mi się podoba, lubię niskopoziomowe BB'ki, i liczę na umiarkowany fun połączony z nauką gry umiarkowanie trudnym okrętem, byle by to nie był totalny crap, powodujący frustrację).

Sign in to follow this