Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
shootX10

[III] Kawachi

77 comments in this topic

Recommended Posts

Players
390 posts
28,295 battles

Okręt jest dobry,  powinien mieć te 13km zasięgu ale da sie grać na 9,8km  i powinni poprawić celność bo ma bardzo duży rozrzut 

Players
1,655 posts
9,814 battles

Hmmm... Wymysł jakiegoś frustrata, którego koledzy lali w dzieciństwie a on nie wiedział, jak się odgryźć. 8km zasięgu... Szok. Płyniemy zachowawczo? Gówno postrzelamy (jeszcze ta epicka "prendkość przez duże PR"), płyniemy na chama - zdychamy jak szmaty. Jedyny plus tego okrętu jest taki, że to III. Szybko minąć i zapomnieć. Niemniej WG dobrze chce nas zmusić do konwersji i przeskakiwania za free expa. Ten okręt jest tego najlepszym przykładem.

[BLUR]
[BLUR]
Beta Tester
1,910 posts
13,288 battles

na szczęście przechodzi się go w 7-10 bitew, wiec luzik;) to 3 tier wiec mało ekspa trzeba natrzaskac:)

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,179 battles

Tylko minimalnie mniej celny od SC i ma mniejszy zasięg, ale ogólnie lepiej się tym gra na dłuższą metę.

[AKI]
Players
4,186 posts
7,795 battles

przeżyję ten zasięg, tą prędkość, ale ten rozrzut mnie dobija

Na Myogim (podobno) jest gorzej ,ale według mnie ma on dość dobrą celność jak na BB.

Players
3,136 posts
11,828 battles

Jest dużo gorszy od Myogi ;)

Porównanie do SC?

Kawachi - 28 % WR, niespełna 20 k dmg

SC 50% WR, blisko 35 k dmg przy mniejszym doświadczeniu w grze.

Ten okręt powiniwn się nazywać free exp - największy crap na tierach 1-4

[TF16]
Players
1,020 posts
30,689 battles

Ja go tam miło wspominam, ale może jestem dziwny, gorzej mi się grało Myogi...

A to screen z dzisiaj... zamiast grać to się patrzyłem, na ciekawy pojedynek, a żeby było śmieszniej to Amagi chyba nie zatopiła Kawachiego... niszczyciel później go storpedował z tego co pamiętam....

shot-16.03.26_21.33.33-0274.jpg

Beta Tester
1,235 posts
4,615 battles

Kawachi ma bardzo mocną salwę, niestety, cierpi na dwie przypadłości:

- słaby zasięg,

- jest strasznie wolny.

Dlatego też, zanim dopłynąłem, to walka na flance była już rozstrzygnięta i albo nie miałem co robić, albo byłem sam na przeważające siły wrogów, a współgracze, którzy mogliby mi pomóc, już leżeli na dnie. Rzadko więc miałem okazję, żeby wspomóc flankę i coś przesądzić w bitwie. Ale, jak na nim siedziałem, to miałem dużo mniej skilla niż teraz, więc zapewne teraz miałbym w stosunku do niego zupełnie inne odczucia.

Edited by Katyush

Players
1,655 posts
9,814 battles

Prędkości skillem nie zmienisz. Okręt w zasadzie jak amerykańskie BBki. Płyniesz tam, gdzie cię zrespi, po prostu godząc się ze swoim losem. Jedyny sposób, żeby cokolwiek zrobić. Pomysły taktyczne typu "zmiana flanki" należy porzucić. Płyniemy, tankujemy, strzelamy. Albo jest do czego i się uda, albo nie ma do czego i się nie uda. Albo trafimy na 3/4 teamu i na dno w 60s. Ale za to potankujemy trochę, może team pchnie jakimś cudem.

Players
165 posts
4,879 battles

Tak zapamiętałem ten okręt:

Płynę za South Caroliną, dystans jakieś 7-8 km, cel prawie bokiem, tak z 30 stopni maks. Walę dwie salwy burtowe, pestki lecą przed, za, z lewej i z prawej w ramach każdej salwy. Jakiś martwy koleś z mojego teamu wrzeszczy na chacie, żebym odinstalował grę, bo nie umiem strzelać. Przesiadka na Myogi, nie najlepszy wg mnie okręt,  była błogosławieństwem.

Players
46 posts
6,122 battles

0_0

Dziwne rzeczy panowie mówicie, ja tam ten okręt wspominam całkiem miło, w porównaniu z SC, to dla mnie miód, cud i orzeszki solone.

Czyżby "pacze" aż tak źle na niego wpłynęły? Z tego co pamiętam był żwawszy od SC.

Może epickich wyników na nim nie mam, ale szło coś ugrać. (czasem na złość drużynie swojej i przeciwnej)

Być może, przy pierwym wolnym miejscu w porcie się go odświeży...

Players
165 posts
4,879 battles

Ni cholery nie mogę tego wkleić tak, żeby forum uznało że link YT jest OK, ale przynajmniej zaczęło widzieć, że to link.

Edited by Maetheros

Players
1,796 posts
3,146 battles

Kupiłem niedawno, żeby zacząć robić japońską linię. Główne komentarze to bardzo słaba celność. Ale się nie zawiodłem. W trzeciej bitwie zrobiłem 71k dmg i o dziwo po 11 bitwach utrzymuję staty "Unicum" - 25k średniego dmg. Trochę przypomina mi Ishizuchi. Układ wież całkiem przyjemny, można walić z dwóch stron. Jak wywali na dwójki to ładnie wali. Ale czasami pociski w ogóle nie trafiają.

W pierwszej bitwie bug WG nie pozwolił mi ruszyć z miejsca, przez to zaniżone staty...

[BURZA]
Players
29 posts
6,177 battles

Również kupiłem Kawachi, ale z zamiarem dojścia do IJN CV. Wady: Niski zasięg, rozrzut pocisków, celność(a właściwie jej brak). Zalety: Żwawszy od SC, możliwość szybszego reagowania na DD, dzięki 2 wieżom na burtach, to tylko III tier, przejść i zapomnieć. Lepiej mi się grało SC, ale to tylko odczucie nowego gracza :)

Edited by Harder12345

Players
4 posts
7,047 battles

Kawachi całkiem sympatyczny okręt .Mimo , że wszyscy go krytykują to mi się on podoba , jedynie nie podoba mi się w nim jego krótki zasięg artylerii głównej . Oprócz kiepskiego zasięgu okręt spoko polecam fanom japońskiej marynarki wojennej .

Players
11 posts
177 battles

Okręt taki sobie, mimo dosyć mocnej artylerii co jest plusem, ma fatalny zasięg (marne ponad 10km). Pancerz średni, wolno strzela, wolne przeładowanie. Obrona przed torpedami bardzo słaba. Bardzo wolny (jak to pancerniki). Jak mi się grało? Bez wsparcia innych okrętów Kawachi wypada słabo i szybko zostaje zniszczony. Dobry okręt jako wspomaganie innych pancerników i krążowników w tylnej linii ataku. Najbardziej jest mi żal tego zasięgu... bo ogólnie jest przyjemny w rozgrywce, odpowiednio grająć w drużynie i nie wystawiająć się zbytnio można się pobawić i nieźle namieszać na mapie.

Players
4 posts
2,270 battles

ten pancernik to gó*** jakich mało, zero zalet same wady,zasięg to kpina,o celności nie wspomnę,ten okręt to free frag

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,179 battles
14.07.2019 o 20:01, czesio267 napisał:

ten pancernik to gó*** jakich mało, zero zalet same wady,zasięg to kpina,o celności nie wspomnę,ten okręt to free frag

Spoko, następne będą niemal równie ciężkie do strawienia.

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,179 battles
8 godzin temu, czesio267 napisał:

a właśnie z myogi powoli  się dogaduje

No to powodzenia, bo Mnie ta linia nie leży (po za Mushashi).

• Bad 1

Sign in to follow this