Jump to content
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
shootX10

[IX] Izumo

287 comments in this topic

Recommended Posts

Players
6,008 posts
7,043 battles

Ponizej dzisiejsza bitwa z spotkanym klanem NEsi:) 

Panda jak zwykle musiał wyciągać bitwę, bo nooby stoją i snajpią.....

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

83 bitwy 61% WR i 79K sredni dmg, takie statystyki mam na izumo po wyfarmieniu YAmato, bardzo przyjemny pancernik ciesze sie ze nie przeskoczylem go z wolnego doswiadczenia. Gralo mi sie bardzo przyjemnie i fajnie. 

[TEKAD]
Players
1 post
2,512 battles

no ja po  20 bitwach na stokowym izumo  zrobiłem bardzo fajnie  wyniki coś ko 8  bitwy  160 k dmg   .Choć czasem ma swoje  fochy, na pewno jest  trochę mułowaty  w porównaniu do amagi , ale to  całkiem ciekawy i wytrzymały okręt . 

oczywiście wymaga troche innego sterowania ponieważ ma 3 działa z przodu, ale z ato całkiem dobry kąt ostrzału ale lepiej nieodwracać sie dupą do wroga przud jest wytrzymalszy, no i ma całkiem przyjemne dział dodatkowe 

Players
3,136 posts
11,828 battles

Jeszcze bardziej zależny od teamu niż poprzednik. Nadaje się tylko do pływanie przód - tył. Próba nawrotu to pewny zgon, dodatków chyba najbardziej jarający się BBek. 

Po pierwszych bitwach na zachętę robi się przykry ...Pomocniczna nie istnieje - o ile już coś wejdzie w zasięg to 30-60 trafień i 2-5 k dmg, VII tierowe CV mogą mu wsadzać po kilka rybek . Skupione pociski raz na 3-4 salwy, reszte potarfi rozrzucic na 8 km, nie trafiając ani 1 pestką w ustawionego burtą Hippera. Prinz Eugen przepłynął bokiem na 10 km, ustawił sie dziobem, podpłyął mi na 2 km i puścił rybki, tracąc 22 k HP. Po takich 2 grach, dostaję grę, gdzie włazi wszystko i robi się 150 k dmg, trafiając krążki na dystansie 12-20 km w pkt ...

Jak team ogarnia, fajnie się tym gra. Jak dostajesz idiotów co jest w 2/3 przypadkach regułą to masz problem. Rozwinąłem tylko kadłub, im prędzej do Yammi tym lepiej. W akcie desperacji zawsze zostaje free exp..

Na chwilę obecną 27 bitew 44% WR, przy 77k średniego. korzystając z premki za kamapnie i bonusu expa nazbierało się jakeis 80 k w drodze do Yamki.

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

Jeszcze bardziej zależny od teamu niż poprzednik. Nadaje się tylko do pływanie przód - tył. Próba nawrotu to pewny zgon, dodatków chyba najbardziej jarający się BBek. 

Po pierwszych bitwach na zachętę robi się przykry ...Pomocniczna nie istnieje - o ile już coś wejdzie w zasięg to 30-60 trafień i 2-5 k dmg, VII tierowe CV mogą mu wsadzać po kilka rybek . Skupione pociski raz na 3-4 salwy, reszte potarfi rozrzucic na 8 km, nie trafiając ani 1 pestką w ustawionego burtą Hippera. Prinz Eugen przepłynął bokiem na 10 km, ustawił sie dziobem, podpłyął mi na 2 km i puścił rybki, tracąc 22 k HP. Po takich 2 grach, dostaję grę, gdzie włazi wszystko i robi się 150 k dmg, trafiając krążki na dystansie 12-20 km w pkt ...

Jak team ogarnia, fajnie się tym gra. Jak dostajesz idiotów co jest w 2/3 przypadkach regułą to masz problem. Rozwinąłem tylko kadłub, im prędzej do Yammi tym lepiej. W akcie desperacji zawsze zostaje free exp..

Na chwilę obecną 27 bitew 44% WR, przy 77k średniego. korzystając z premki za kamapnie i bonusu expa nazbierało się jakeis 80 k w drodze do Yamki.

Hm ja go zbadalem calego, ale wstrzymalem sie z kupnem kadluba B i kupilem kadlub C, poprostu osczednosc kasy. Naprawde mam dobre odczucia z gry tym okretem. No i co jest fajne ten okret uczy jak grac Yamato:) wszystko to co na izumo robi sie tak samo na YAmo.

[ZGZ]
Weekend Tester
1,908 posts
12,357 battles

Czy zmiana kadłuba coś daje? 

Jak narazie bardzo się nie lubimy.

Mam znim koszmarne problemy z celnością, a jak już trafię to jakieś ochłapy wpadają.

Niby okręt do pushowania, ale jak tylko coś cie z flanki zajdzie to dupa zbita... byle CA tier 8+ łomocze ci boczki jak ta lala.

Players
921 posts
4,886 battles

Jeszcze niedawno grało się nim nieźle. Od jakiegoś miesiąca ciężko mi ugrać choć 60k na tym okręcie. Niestety, jak się nim zacznie pushować, a po chwili widzi się że całość teamu za plecami robi w tył zwrot i zaczyna spierdalać w podskokach, to już nic nie można zrobić, bo pokazanie burty i tyłu na tym okręcie to szybka śmierć. A ostatnio są tak patologiczne teamy na wysokich tierach, że w zasadzie każda bitwa wygląda tak że team ucieka jak tylko zobaczy cokolwiek na horyzoncie. Przez to Izumo wiele pośrednio stracił.

Players
3,136 posts
11,828 battles

Coraz bardziej mne wkurza ten syf. Rozrzut jakbym garścią śrut rzucał. Ustawione bokiem Ibuki na dystansie 12 km pływało przod - tyl. Straciło 17 k HP. Ja straciłem 113 k i padłem. To jest ku.rwa paranoja jakaś.

[CSMW]
Players
140 posts
9,541 battles

Chyba najgorszy okręt jakim grałem. Z racji dużego zakresu wykrywalności spotowany jako pierwszy i na nim skupia się cały ogień flanki. Dodatkowo pali się jak jasna cholera. Zrobienie 30k dmg to sukces zanim "spadniemy". Pomocnicza nie istnieje (100 trafień i 5k dmg), inwestowanie w kapitańskie perki ją wzmacniające to strata. W nowym patchu i resecie perków inwestuję w zmniejszenie szansy podpaleń, skrócenie przeładowań naprawki itp.AA strąca fakt, ale Rangerowi to i jak już zrzuci torpedy/bomby. Cytadeli nie uświadczysz za często mimo walenia w burtę krążka z 10 km (chyba że u siebie). Droga przez niego będzie drogą wysłaną różami. Odmianą długokolczastą z czerwonymi pąkami (od krwi z przygryzionych warg)...

Edited by Baret666

[CSMW]
Players
140 posts
9,541 battles

Wygląda, że od święta. Większość pestek wchodzi po 1000 i to nawet w krążki.  Pogram trochę więcej i zobaczymy. Pierwsze wrażenie po kilku bitwach bardzo złe. 

Players
305 posts
11,705 battles

Izumo to bardzo wybredna partnerka i bardzo humorzasta :D. W moim przypadku jej humory trwały o wiele za długo i poszło ponad 100k free expa aby przejść na Yamato ale nie powiem jak już postanowiła ze mną współpracować to potrafiło się nią kręcić dobre wyniki. Druga sprawa, że jest to okręt bardzo uzależniony od drużyny bo idealnie nadaje się do pushowania i jeśli nasza drużyna potrafi ten wykorzystać tzn pushuje z nami to chyba tylko wrogie dychy mogą nas na flance zatrzymać.

A co do salw za tysiąc to jak pisałem jest bardzo wybredna ale też uświadczyłem dzięki niej jednych z najdziwniejszych cytadel jakie widziałem. Nie było chyba kąta pod jakim jakiejś cyty bym nie wsadził.

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

Pisalem wyzej, napisze kolejny raz, bardzo przyjemny pancernik, niesamowicie celny, z modem na przeladowanie salwa co 26 sekundy robi miazge ze wszystkiego co plywa bokiem. Zaden yamo czy wurst  nie jest straszny jak plyna pod duzym katem i nic nie wchodzi, wskakujemy na HE i 30% na podpalke  robi swoje. Balem sie tego okretu tak wszyscy nim strasza a skonczylem go expic z wr 61% i dmg 80k. Dla mnie dobry i przyjemny okret. Fajne przygotowanie do Yamato, bo dziala tak samo celne podobnie sie ustawiamy i podobnie nie skreca i nie obraca wiez:)

[CSMW]
Players
140 posts
9,541 battles

Fajny bo wskakujemy na HE. Litości. To ma być pancernik a nie spamer HE. A najlepsze są akcje, jak płynie się flanką z kilkoma okrętami (ludzie piszą, żeby nim pushować - nie wiem czy słusznie) i nagle pojawiają się 2x mogami, czapajewy albo inne dziadostwo i ze 2 pancerniki. Po chwili reszta flanki zawija się i spieprza a my oddajemy ze 2-3 salwy po 1000/pestkę dmg a dziadostwo nas wypala do zera... Ludzie  - jak tym grać? Chyba nie kampić w 2-giej linii, bu już sam nie wiem...

Chwile później kolejna zajebista sytuacja - Hipper idealnie bokiem w odległości 9 km. 3 salwy po 6 pocisków w sumie 10k dmg... Oczywiści spłonąłem kilka min. później - 2 pożary od mogami i bismarcka, ugaszenie za chwilę kolejne 2 pożary. Oczywiście z super użytecznym jak widzę perkiem kapitan za 4 pkt "przeciwdziałanie pożarom"...

Moja wkurwa na ten szajs sięga zenitu.

Edited by Baret666

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

Ciekawe czym chcesz przebic skatowane yamo czy wursta, bo napewno nie bissem nc czy Amagi czy wlasnie izumu, to lepiej zeby kazda salwa sie dingala i bila po maks 2k czy lepiej spalic cale yamato albo wursta? ale skoro wiesz lepiej to graj na AP i narzekaj dalej ze slaby pancernik

[CSMW]
Players
140 posts
9,541 battles

No właśnie o tym piszę. Wielki, niezwrotny i musi na 9 tierze walić z HE. Ładnie chociaż wygląda. 

I kolejna bitwa, i to nawet na dziewiątki. Teraz mam pewność, że jest niegrywalny. Spaliłem się po 4 minutach gry do 0. Po prostu pojawił się Udałoj na 12 km któremu nic nie mogłem zrobić (na koniec puścił dym i walił z dymu) i po bitwie. Na wsparcie oczywiście nie było co liczyć. Nasz DD japoniec zwiał a krążki pokręciły się trochę i postrzelały bez efektu. Pierwszy wyświecony i pierwszy cel dla wroga. naprawdę brak mi pomysłu jak nim grać...

Edited by Baret666

Beta Tester
4,868 posts
5,014 battles

Działa ma jakieś takie jamatowate, nie jest tak celny jak Amagi na którego można liczyć że salwa zrobi 20 - 30 tysi, ale jak już trafi to mocniej. Dwa razy mi się zdarzyły trafienia po 45 i 60 tysi, więc jak RNG dopisze to nie jest źle. 

Ale dopiero go kupiłem i gram na pełnym stoku, więc co ja tam wiem.

[CSMW]
Players
140 posts
9,541 battles

Tak sobie go jeszcze oglądam i widzę, że na ostatnim module wrzuciłem Modyfikację 1 systemu celowniczego (pod katem wykrywania torped). Może jednak powinienem  wrzucić Kamuflaż? Będzie się świecił z zamiast 19,3 km na 17,4... 

Players
3,136 posts
11,828 battles

Jak pisałęm pierwsze gry były obiecujące, a nastepnie 30-60 k dmg. Pali sie jak stodoła, nie skręca, nie przyspiesza, nie wytraca prędkości. Włąśnie miałem grę gdzie na dystansie 8-12 km trafiłem 16 razy Czapajewa zadając 17 k dmg. Ibuki mnie zjarał tracąc 13 k HP. 

Wygrana bitwa TYLKO, jeżeli team konsekwentnie będzie płyną z tobą innym razem jesteś workiem HP. AP nie zadaja obrażeż niemieckim BB (zostaja HE) Z NC co salwę wchodziło w Bisa/Tirpa ustawionego bokiem za 12-20 k HP. Z Izumo wchodzi po 4-8 k. Wursty dostają obrażenia modułów z zerowym dmg. Jedynie w US wchodzą cytadele o ile sie ustawi bokiem. Krążowniki to loteria. raz na 5 bitew będziesz miał cytadelę. Rozrzut - jak śrutówka. Walisz w ustawionego bokiem stojącego CA. 2 przed 2 obok, 2 za celem ..

Jak ktoś wspomniał, pomocnicza to do oddawania wiwatów 33 trafienia za 2 k dmg - dziękujemy.

PPL nie radzi sobie z VII tierami. Uprze się taki to i tak wsadzi kilka torped, bo nie nadażysz z manewrami, a plotka strąci max 2-4 samoloty.

Jeszcze 60 k expa i do żyda.

@up, Mam ten moduł .. palę się 10 sek później, nic więcej.

Edited by Ter_ion

Beta Tester
4,868 posts
5,014 battles

Celność czasem doprowadza do płaczu, ale jak na stoka to mi chyba nieźle Izunią idzie. 

Niniejszym nie będę sie czepiał że słaba udka, tylko trzeba zbudować max secondary i agresywnie rozjeżdżać wszystko co się ośmieli nie uciekać. :izmena:FYDruua.png

• Cool 1

Players
517 posts
31,341 battles

Herezje i bluźnierstwa. 30k to z dwóch dobrze wycelowanych salw wejdzie.

Wszystkich zainteresowanych w obadaniu jak dobry jest Izumo zapraszam do zobaczenia statow 44Smoka na pancernikach tier 9

55 % na tym czyms i ponad 20 % wiecej naczymkolwiek innym

I nie mow ze ta kupa  gowna jaka jest Izumo do czegokolwiek sie nadaje

'Czyli jak smok nie wyciagnie to jak zwykly gracz ma to zrobic

Normalny  krazek albo dd moze to sciwewo zatluc w pare minut

jediyne co dziala na tym gownie to jakas chora ekstremalna kampa i nabijanie dymydrzu (tylko jag tenze nabic?)

Swietny przet dla wspolczesnych kierowcow BB barbies do slizgania sie na krawedzi mapy

Terem 3 mozna zrobic wiecej niz ta tragiczna kupa gowna.

Jestem w stanie zrozumiec powolna reakcje na stery , przyspieszenie i hamowanie, jestem w stanie przezyc konfiguracje pancerza.

Ale miotacz kartofli zamiast artylerii to za duzo

Edited by Sadzior

Players
19 posts
3,861 battles

dobra gram na stocku tym czyms i po chyba 20 bitwach mam dosc jestem nim zmeczony.  napiszcie mi tylko ze po wymaksowaniu wszystkiego i kupnie hull C jest lepiej tak  jak z amagi. Bo jezeli nie to szkoda czasu na ten pancernik

[CSMW]
Players
140 posts
9,541 battles

Niestety nie jest lepiej. Raz na ruski rok zdarza się fajna bitwa, gzie nastukamy 100k, ale na każdą taką są trzy gdzie schodzimy po zrobieniu 10k. Problemem okrętu jest to, że nie ma żadnej dobrej cechy - w różnych aspektach jest słaby/przeciętny, co w korelacji z olbrzymią sylwetką, żałosną manewrowością i byciem pierwszym wyspotowanym (dzięki czemu bez problemu mamy po chwili kilka pożarów na raz) sprawia, że jest po prosu gówniany. 

• Cool 1

Players
19 posts
3,861 battles

rozegralem kolejnych 20 bitew... i cholera lacznie juz ponad 40! iiii  uff masakra. czyms takim jeszcze nie gralem,,,, naprawde nie chce mi sie pisac o tym BB bo juz chyba wszystko zostalo powiedziane. tylko prosze napisz cie mi dlaczego na te ponad 40 bitew ma ledwo ponad 10 wygranych????? caly czas mnie wpie..ala w jakies ch..owe druzyny. i co gra to wtopa wtopa i wtopa. moj sredni xp to cale 720 na tym  BB! no przeciez tyle to mialem na 5 tierze albo na 4.