Jump to content
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
shootX10

[IX] Izumo

287 comments in this topic

Recommended Posts

[DRAG0]
Alpha Tester
61 posts
17,526 battles

Ale kupa. Nie mam jeszcze żadnego kadłuba (napęd i dalmierz są), więc przechodzę męczarnie na stockowym pokładzie, gdzie pociski przeciwpancerne nie były w stanie przebić Zao z odległości 8km. W ogóle coś jest nie tak z RNG, bo dla przykładu raz wsadziłem cytadelę w Colorado na dystansie 11km, chociaż ten był ostawiony pod kątem (w widoku 3/4), a innym razem nie mogę przebić Amagi od boku.

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

Po pierwsze, od przedostatniego pacza już nie ma gorszych pociskow na 1. kadłubie. Po drugie to właśnie dalmierz i napęd lepiej sobie odpuścić i isć prosto do jamaty. Przynajmniej ja tak robie. Ułamek węzła to żaden interes, a zasięg jest niepotrzebny- pisano wcześniej, że Izu łapie cytki przez pokład, podczas, gdy burty ma twarde, więc lepiej pchać sie nieco bliżej, poza tym wówczas zrobisz coś tez z art pomocniczej, a na "chwilowe braki zasięgu" wozimy samolocik i tyle.

Players
1,462 posts
12,078 battles

..wszystko dobrze tylko nie samolocik, myśliwiec do rozpraszania ataków to podstawa na każdym pancerniku

• Cool 1

Players
4,367 posts
16,858 battles

I jeszcze lepszy rof kosztem obrotu wież. To ulepszenie jest stworzone dla Izumo.

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

..wszystko dobrze tylko nie samolocik, myśliwiec do rozpraszania ataków to podstawa na każdym pancerniku

Tak samo uważam... w przypadku każdego innego BB, przy tej kalece trochę eksperymentuję.

I jeszcze lepszy rof kosztem obrotu wież. To ulepszenie jest stworzone dla Izumo.

Oczywiście.

Players
1,462 posts
12,078 battles

jak wymaksujesz nawet polubisz ..gdyby zamiast Yamato na 10 tierze było padło jak Montana to nawet bym nie sprzedawał bo na koniec naprawdę super się grało

[DOREE]
Weekend Tester
786 posts
1,190 battles

Okręt który nie wybacza błędów. Musimy bardzo dobrze się ustawić do przeciwnika, bo boki i rufa na tym tierze są z kartonu. Jedyna opcja to lekko skątowanym dziobem do przeciwnika. Jeśli przeciwnik pushuje na nas to nie ma sensu zawracać i uciekać, tylko cofka na wstecznym. Praktycznie każdy manewr zawracania to strata potężnych ilości hp. Z większych odległości możemy sobie pozwolić na strzelanie z 3 wież, z mniejszych lepiej strzelać z 2, bo dziób może złapać cytkę. Okręt ciekawy i trudny zarazem. Bardzo słabe camo, długi i mało zwrotny. Idealny cel dla CV bo AA jak na tym tierze jest słabe. 

• Cool 1

[QTANG]
Players
2,693 posts
27,073 battles

Totalne PADŁO do tego najbrzydszy okręt w grze.

Players
4,367 posts
16,858 battles

Totalne PADŁO do tego najbrzydszy okręt w grze.

Reportet

Izumo jest... po prostu... <3

[QTANG]
Players
2,693 posts
27,073 battles

Reportet

Izumo jest... po prostu... <3

Reporter :D

Paździerz straszny, nie wiem czy nie najgorszy okręt w grze. Jedyne co na plus, to chyba pancerz na dziobie. NIC więcej.

Edited by baxowaty

Players
1,462 posts
12,078 battles

..działa ma też sporo lepsze od OP Amagi (skątowanych tirpitzów nie trzeba palić). Jednak rzeczywiście Iowy szczególnie po najnowszym bufie celności i pancerza nie przeskoczy.

Beta Tester
272 posts
8,997 battles

Co prawda padło już tutaj pytanie o moduły, jednak gracz nie uzyskał odpowiedzi. Ponowię je zatem. Jakie moduły montujecie z Waszego doświadczenia na nim? Głównie pytam o moduł na 3 slocie: modyfikację układu kontroli ognia czy głównej baterii. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi na pytania :P

Edited by MiklosVonHorthy

[TF16]
Players
1,020 posts
30,679 battles

Oczywiście, że modyfikacja 3 głównej baterii. Z prostego powodu-okręt wieżami kręci fajnie, więc nie potrzeba szybszego kręcenia (i tak jak dużo gram Warspite to przychamowany obrót i tak jest demonem szybkości). Dwa Zasięgu nie ma co brać z dwóch powodów: 1.Izumo z daleko przyjmuje większy dmg niż z bliska-słaby pancerz pokładowy, a 2.według mnie powyżej 15km ten okręt jest może nie tak niecelny co śmieszne obrażenia wchodzą..cytadele może na ponad 100bitew ze 2-3razy weszła. Z odległości 10-14km naprawdę ładnie wchodzą cytki i w krążki i pancerniki bokiem (Iowa/Izumo to w salwie 2-3cytadele z takiej odległości, jak dalej płynie bokiem to druga dobija), no i ładne skupienie z reguły idzie. Pływanie na odległości ok10km ma też inny plus-gdy robimy go pod artylerię dodatkową otrzymujemy 10,6km jej zasięgu, a wtedy co nieco można palić (w rekordowej bitwie coś koło 30tyś DMG natłukłem pomocniczą).

• Cool 1

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

. To coś mówi o tym okręcie.

...Że lamił na dystans i zebrał przez pokład? Albo że rng raz  tak wylosowało? Ja też ze dwa razy wbiłem cyte yamie z tirpitza.

Players
1,462 posts
12,078 battles

Japońskie BB łącznie z Yamą nie mają bocznego pancerza i cyty przy nawrotce są gwarantowane nawet z lepszych krążków, a tył Izumo jeszcze gorszy. Jednak lekko skątowany dziób Izumo jest cholernie mocny nawet dla Yamato, którym wbija się podwójne cytki pod przednie działa Iowy, czy masakruje Montanki.

[MCNC]
Players
88 posts
15,449 battles

To normalne, że na Izumo tak często padają przednie działa ? Co drugą/trzecią bitwę jak leci salwa na mój dziób to mogę pożegnać się z przynajmniej jednym działem, ale oprócz tego pancernik super :D Moją pierwszą reakcją w bitwie po zakupie było  "Wow, wszystkie pociski się odbijają" co do tieru VIII było rzadkością i zawsze coś tam wchodziło.

Edited by stefan155

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

WSzyscy mnie straszyli tym pancernikiem, a musze przyznac po kupieniu, przeszkoleniu kapitana z nagato, wykupieniu wszystkich modulow, Zostaly tylko ulepszenia gra sie calkiem przyjemnie, dalem modul na szybsze ladowanie i salwa co 26 sekund naprawde fajnie sie nim gra. Tak jak koledzy pisali wyzej na bliskim dystansie ladnie pociski skupione leca i naprawde jest celny. Fakt zagralem dopiero 4 gry :P, ale mimo wszystko odczucia sa pozytywne. Bo F der Grobe mialem bardzo kiepskie na poczatku.

Edited by Zlociutk1

Players
1,462 posts
12,078 battles
Wystarczy nie pokazywać zadka i boczków, dział same robią miazgę, gorzej gdy nadlecą samoloty torpedowe.

Players
3,136 posts
11,828 battles

Pierwsza bitwa po Amagi i ?

Nieprzeszkolony kapitan, wziąłem za free expa kadłub C. 

shot-16.12.17_17.56.05-0551.jpg shot-16.12.17_17.56.08-0645.jpg shot-16.12.17_17.56.13-0320.jpg shot-16.12.17_17.56.19-0708.jpg

Akurat siadł team, jednak pierwsze wrażenie - chcę jeszcze. 

A tu jakiś Miśjurij, który chciał mnie zajść z boku, wykorzystując fakt, że skupiony byłem na DD i krążku po 2 burcie.

shot-16.12.17_17.50.56-0318.jpg

Weszło za jakieś 42-43 k HP, Poprawka i nie było co zbierać. Tylko 2 wieże :trollface:

shot-16.12.17_17.56.05-0551.jpg

shot-16.12.17_17.56.08-0645.jpg

shot-16.12.17_17.56.13-0320.jpg

shot-16.12.17_17.56.19-0708.jpg

shot-16.12.17_17.50.56-0318.jpg

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

Dziwny okret to napewno, ale co musze powiedziec, ładnie celne dziala, strzelasz leci skupione jak po sznurku z przeladowaniem 26.4s, da sie nawet niezle okladac innych, dobre HE, przestalem sie pieprzyc z yamatami czy innymi 10 jak plynie tylem/przodem He i jazda palimy. Ulepszylem juz na maksa, kapitan z nagato wiec zaraz bedzie perk 5 pkt, brakuje 1 pkt. Poki co nafarmilem tylko 50k expa do Yamo, ale po wszystkich opowiesciach jaka to tragedia i w ogole, jestem mile zaskoczony bo nie jest zle, wiadomo ten okret nie skreca, nie zawraca, swieci sie z polowy mapy. Pali sie tez niezle. i dosyc wrazliwa dupe ma, ale jesli uda sie odpowiednio zaplanowac gdzie sie plynie i jak, naprawde jest przyjemny. Expienie do Yamo nie zapowiada sie az tak tragicznie:)

Edited by Zlociutk1

Players
40 posts
6,069 battles

Wg mnie stosunkowo sporo w tym okręcie zależy od reszty drużyny. Jeśli naciskamy, ale wytną nam towarzyszy i zostajemy nagle szpicy to robi się gorąco. W tym okręcie odwrotów nie ma - miękka rufa no i niemożność strzelania podczas odwrotu. Amagi mógł zdziałać w takich sytuacjach dużo więcej i jeszcze porządnie przyrżnąć wycofując się. Było po prostu elastyczny. A Izumo jest wg mnie wybitnie mało elastyczny i jedyne co w nim lubię to artyleria, zarówno główna jak i dodatkowa. A co temu okrętowi robią torpedy to nawet komentować nie będę... Moim zdaniem najgorszy BB w tej grze. Nie, nie grałem dotąd każdym, ale większością... Poza tym widać to też z perspektywy adwersarza.

Nie podoba mi się. Nie mój styl. No ale czego się nie zrobi dla Yamato :)

Edited by Wojnar92_PL
  • Cool 1

Players
21 posts
8,595 battles

Nie wiem czemu ale trzy bitwy (stockowy) i mi się nim bardzo dobrze gra. Pod warunkiem, że nie ma lotniska i DD-ki się nie interesują :).

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

Koncze expic zostalo 90k expa do Yamato

Nie rozumiem, tak wszyscy narzekaja na niego a mnie sie nim przyjemnie i w miare dobrze gralo, moze to zasluga tego ze gram lepiej, cholera wie.

AA calkiem znosne, obrona torpedowa  tez,  cyty lapie jak sie zawraca jak kazdy, 65 gier wr60% i sredni 81k, pewnie jeszcze z 20 bitew bede musial zrobic zeby kupic yamo, po tym jak sie go balem uwazam go za calkiem przyjemny pancernik. Piekielnie celne dziala, jak sie strzela z 9 luf wszystko leci praktycznie zero rozrzutu, masakruje inne bb az milo, Yamki podpala tez az milo. Mialem go sprzedac ale zostawiam go w porcie, kapitan tylko pojdzie na YAmo.

Ponizej dzisiejsza bitwa z spotkanym klanem NEsi:) Ilosc ekspa przez flagi i kamo, zalezy mi zeby sie zalapac na znizke:) bo gdyby nie ona, spokojnie bym sobie go dalej farmil:)

izumo ladnie 1.jpg

izumo ladnie 2.jpg

Edited by Zlociutk1
  • Cool 1