[-NFG-] Davao Players 2,176 posts 29,179 battles Report post #1 Posted July 9, 2022 Temat poświęcony pancernikowi premium IX tieru Iwami Share this post Link to post Share on other sites
[LGOD] Saint_Michaelus Players 222 posts 14,338 battles Report post #2 Posted November 14, 2022 Pytanie - czy opłaca się brać za węgiel tą IX czy moze kupic za węgiel kapitana. Mozę ktos opisze parametry itd ?? 1 Share this post Link to post Share on other sites
samba128 Players 5 posts 21,790 battles Report post #3 Posted November 17, 2022 Ja bym brał. Dobry jest. Share this post Link to post Share on other sites
[ST-EU] UT0PlEC Players 121 posts 19,339 battles Report post #4 Posted November 17, 2022 zależy który kapitan :) Share this post Link to post Share on other sites
[ISEN] ob1wan Players 208 posts 11,383 battles Report post #5 Posted November 17, 2022 Okręcik bardzo przyjemny. Celny, z dobrymi kątami strzału do przodu. Mam i łajba daje radę. Share this post Link to post Share on other sites
[CMWR] sokolgs Players 234 posts 17,019 battles Report post #6 Posted November 17, 2022 Jeden z lepszych okrętów dostępnych za węgiel, daje radę. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[LGOD] Saint_Michaelus Players 222 posts 14,338 battles Report post #7 Posted November 18, 2022 On 11/17/2022 at 5:59 PM, UT0PlEC said: zależy który kapitan :) Mam Lutjensa Żwirski czy Kuzniecow ? ---- 22 hours ago, ob1wan said: Okręcik bardzo przyjemny. Celny, z dobrymi kątami strzału do przodu. Mam i łajba daje radę. A jakieś czasy przeładowania z dobrym kapitanem, czas obrotu dział, torpedy itp...To jest dla mnie ważne. Jak wygląda kątowanie na dziub itd..To że jest fajny - ale w czym jest fajny . Czy jest lepszy od Izumo ? Ludzie napiszcie cos wiecej - bo te 242 000 węgla można spozytkowac na coś innego. Nie chce sparzyć się jak przy Pommernie, a takie lakonicznee informacje raczej nie zachęcają do kupna. Niestety Wargaming (bo inne pierdoły sa ważniejsze ) w odróznieniu od Gajin - nie wpadł na pomysł by mozna było przetestować okret przed jego zakupieniem, wypływajac w nim na próbną testową bitwę ... Share this post Link to post Share on other sites
[CMWR] sokolgs Players 234 posts 17,019 battles Report post #8 Posted November 18, 2022 A wiesz, pooglądaj może jakies filmiki na YT :) Może to nie jest głupi pomysł? Zresztą.... sprawdziłem, grasz tylko na coopach, to co Ci to za róznica, czym...? Chyba, ze to nie Twoje konto... Share this post Link to post Share on other sites
[LGOD] Saint_Michaelus Players 222 posts 14,338 battles Report post #9 Posted November 19, 2022 14 hours ago, sokolgs said: A wiesz, pooglądaj może jakies filmiki na YT :) Może to nie jest głupi pomysł? Zresztą.... sprawdziłem, grasz tylko na coopach, to co Ci to za róznica, czym...? Chyba, ze to nie Twoje konto... Moje konto. Nie chce wydac tyle węgla na okręt, który może być padaką. To że w 98% gram na COOP nie znaczy, że mam marnować cenne zasoby. Jesli rozmawiamy o samochodach - to dzielimy się ich parametrami - przyśpieszeniem, droga hamowania, predkoscią maksymalna. Tak wygląda dyskusja. Samo zdjecie okretu mi nie wystarczy. Share this post Link to post Share on other sites
[WRONA] marcin5749 Players 2 posts 8,500 battles Report post #10 Posted December 12, 2022 Świetny okręt. Jeden z moich ulubionych. Gram nim na drugiej/trzeciej lini, świetnie sie tam sprawdza ze wzgledu na bardzo dobra celność(wedlug mnie najcenniejszy pancernik na 9) i spory zasięg (ponad 22km). Dotego torpedy 20km potrafia nie raz coś trafić. Niejednokrotnie wpadło mi na nim ponad 100k obrażeń. Jedena z lepszych 9 za węgiel ;) Share this post Link to post Share on other sites
Cobra_JM_1 Players 914 posts 87 battles Report post #11 Posted December 14, 2022 Właśnie kupiłem za węgiel. Aktualnie testuję na coopach. Celność możliwa. Dodatkowa przeciętna. Torpedy się przydają czasami. Share this post Link to post Share on other sites
[GJMW] w_wilk Alpha Tester 980 posts 20,923 battles Report post #12 Posted December 16, 2022 Czy w porównaniu do Hizena jest wyraźnie lepszy czy tylko różnica jest minimalna ?. Wyniki na serwerze pokazują bowiem że oba zadają podobne ilości obrażeń. Share this post Link to post Share on other sites