Jump to content
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
JanuszTankMaster

[X] Yamato

340 comments in this topic

Recommended Posts

Players
55 posts
795 battles
12 godziny temu, Podwoz napisał:

Jednocześnie piszesz, że jestem młody i jestem staruszkiem. Wyciągasz wniosek o moim wieku z... faktu, że jesteś na emeryturze :)

W twoim przypadku "old school" nabiera nowego znaczenia :)

i tym samym pokazałeś na jakim poziomie jesteś
za wyzwiska już dostałeś po uszach - widocznie to cię nie nauczyło za dużo
za taranowanie i strzelanie do "swoich" na kilkanaście meczów zostałeś różowy - tez dużo nie nauczyło

nie wypowiadaj się chłopcze bo masz za dużo w sobie nienawiści i jesteś za bardzo pretencjonalny

Players
55 posts
795 battles
12 godziny temu, Davao napisał:

UUU, walenie po sobie statami... :Smile_popcorn:

tu nawet nie chodzi o to ze rzucam w jego stronę jego własnymi wynikami - ale rozpoczął dyskusję z sześcioma osobami, które są w dość specyficzny sposób ze sobą związani i którzy się na temacie znają
jest słabeuszem, wychwala się swoim cwaniactwem, ale w ogólnej rozgrywce w momencie gdy ktoś rzeczywiście się pokaże od niego lepszy, to powoduję przegraną - strzelając do swoich
o wyzwiskach nie wspomnę
typ człowieka, którego po prostu nie cierpie

Players
922 posts
11,554 battles

Wczorajsza bitewka, pierwsza na Yamato po wbiciu pierwszej rangi na sprincie. Okręt zrobił się tak celny że miałem wrażenie że nawet nie muszę dobrze nim mierzyć, cytadele jakby same wpadały a umówmy się że trafić dwie w Hindenburga na 23 km łatwo nie jest. Byłem zdumiony po prostu jakie ten pancernik lutował salwy. Celność Des Moinsa tak skupionych salw chyba nie miałem od miesięcy. Z tą grą jest coś nie tak.

Players
3 posts
4,127 battles

Przez tą pandemię z nudów trzy 10 zrobiłem i niestety tyle naczytałem się jaki to Yama jest mega hiper i...nawet 50 k nie robię czasami:)ale to może troszkę przez przyzwyczajenie do taktyki grania ruskami i niemcami-heyho i do przodu:/

Players
143 posts
6,314 battles

https://wows-numbers.com/player/565896550,HideakiSato/

Myślę że na tym powinniście zakończyć swój dialog. :cat_bubble:

Swoją drogą, jak oceniacie Yamato mając do wyboru Ohio oraz Thunderera? Szczególnie patrząc z punktu widzenia rankedów. Osobiście na sprincie wolę pancerniki na średni-krótki dystans (mainem jest GK). Aczkolwiek snajper czasami się przydaje. :) 

Co do Yamato (i Musa) trzeba pamiętać że to jest dalekodystansowiec, a więc trzymasz się 2-3 linii. I trzeba baaardzo uważać na flanki, bo można się zdziwić. 50k można zrobić jedną perfekcyjną salwą. Do tej pory pamiętam jak mi Iowa wypłynęła zza wyspy bokiem, a to było chyba z półtora roku temu. Czasami trzeba zagryźć zęby i olać tylną wieżę jeżeli grozi ci trafienie w burtę pod małym katem. 

Players
279 posts
20.01.2020 o 21:52, Podwoz napisał:

Dlatego warto kupować na ulubione okręty stały kamuflaż

Co za bzdury.... Po co wydawać kasę na okręty, jak robiąc 150k-200k na bitwę i tak wyjdziesz na plus i to całkiem spory. W razie czego są CW lub rankedy, żeby dorobić sobie więcej kasy. Na drzewkowych X mam tylko na Yamato oraz Kremlinie stałe zdobyczne cammo, reszta jedzie na zwykłym cammo za kredyty.

Players
191 posts
15,103 battles
30.07.2020 o 06:15, _Jaroslaw_Kaczynski_ napisał:

Co za bzdury.... Po co wydawać kasę na okręty, jak robiąc 150k-200k na bitwę i tak wyjdziesz na plus i to całkiem spory. W razie czego są CW lub rankedy, żeby dorobić sobie więcej kasy. Na drzewkowych X mam tylko na Yamato oraz Kremlinie stałe zdobyczne cammo, reszta jedzie na zwykłym cammo za kredyty.

Jest Pan typowym okazem nowoczesnego Polaka- osoby która nie potrafi zrozumieć tekstu w całości, za to potrafi skupić swoją uwagę na fragmencie.

Postaram się jeszcze raz wyrazić swoją myśl. Tym razem w jednym zdaniu, tak żeby pan zrozumiał. Proszę skupić się na pogrubionym tekście.

Kamuflaże premium, konto premium i okręty premium pozwalają kupić czas. Upraszczając jeszcze bardziej: grając bez gadżetów premium musimy stoczyć więcej bitew żeby osiągnąć ten sam efekt (w postaci doświadczenia i kasy) niż z gadżetami premium.

Mam nadzieję, że Pan zrozumiał.

PZDR,

Podwóz

• Cool 1

Players
191 posts
15,103 battles
26.07.2020 o 21:36, PrinzSiegfried napisał:

Swoją drogą, jak oceniacie Yamato mając do wyboru Ohio oraz Thunderera? Szczególnie patrząc z punktu widzenia rankedów. Osobiście na sprincie wolę pancerniki na średni-krótki dystans (mainem jest GK). Aczkolwiek snajper czasami się przydaje. :) 

Od niedawna mam Thunderera i Yamato wypada przy nim blado.

26.07.2020 o 21:36, PrinzSiegfried napisał:

Co do Yamato (i Musa) trzeba pamiętać że to jest dalekodystansowiec, a więc trzymasz się 2-3 linii. I trzeba baaardzo uważać na flanki, bo można się zdziwić. 50k można zrobić jedną perfekcyjną salwą. Do tej pory pamiętam jak mi Iowa wypłynęła zza wyspy bokiem, a to było chyba z półtora roku temu. Czasami trzeba zagryźć zęby i olać tylną wieżę jeżeli grozi ci trafienie w burtę pod małym katem. 

Wszystko co Pan napisał jest prawdą. Jednak najlepsze wyniki osiągam kiedy idę ostro do przodu Yamą. Z drugiej strony szarża Yamato częściej kończy się szybkim pójściem na dno niż dobrym wynikiem. Dużo zależy od sojuszników na jakich się trafi. Bez osłony i zwiadu Yamato jest tłustym i łatwym celem.

PZDR,

Podwóz

Players
922 posts
11,554 battles

Kolejny nerf Yamato. Tym razem pośredni bo jego legendarki. 6% krótszego przeładowania zostało usunięte więc trzeba się zadowolić jedynie premią do rozrzutu która i tak za wiele nie daje jeśli jest nam z rng nie po drodze.

[WOB]
Players
3,703 posts
20,824 battles
On 8/9/2020 at 3:02 PM, Artur_Borubar_Tupolew said:

Kolejny nerf Yamato. Tym razem pośredni bo jego legendarki. 6% krótszego przeładowania zostało usunięte więc trzeba się zadowolić jedynie premią do rozrzutu która i tak za wiele nie daje jeśli jest nam z rng nie po drodze.

I znowu ból głowy, UU, czy przeładowanie.

Players
922 posts
11,554 battles
9 godzin temu, DariusJacek napisał:

I znowu ból głowy, UU, czy przeładowanie.

Widać za bardzo karał Włodki, Leniny i Gremliny. Wniosek WG? łOPe i trzeba nerfić bo za celny i W oGóle za szybko strzela, bo ruskie to majo ponad 30 sekund i tyż jest dobrze.

• Cool 2

Players
11 posts
13,416 battles

Przez całą złotą ligę obecnych ranków gram Yamato i nie mogę wyjść z zażenowania jaki ten okręt zrobił się kapryśny. Podobno to jeden z najcelniejszych pancerników w grze? Gram z legendarką na 6 slocie, która mam wrażenie, że zupełnie niczego nie poprawia. Najlepsza sigma, 238m rozrzutu pestek na zasięgu 26.6km - te parametry powinny sugerować wręcz laserową dyspersję. Ostatnio jednak Yama rzuca takimi kartoflami jakby dostała cichego nerfa w prezencie na święta od WG. Zero dawnej przyjemności z gry tym okrętem. Co ciekawe uważam, że bez legendarki ten okręt był zwyczajnie celniejszy, a i DPM lepszy.

Players
922 posts
11,554 battles
17.12.2022 o 07:33, WscieklyMarynarz napisał:

Przez całą złotą ligę obecnych ranków gram Yamato i nie mogę wyjść z zażenowania jaki ten okręt zrobił się kapryśny. Podobno to jeden z najcelniejszych pancerników w grze? Gram z legendarką na 6 slocie, która mam wrażenie, że zupełnie niczego nie poprawia. Najlepsza sigma, 238m rozrzutu pestek na zasięgu 26.6km - te parametry powinny sugerować wręcz laserową dyspersję. Ostatnio jednak Yama rzuca takimi kartoflami jakby dostała cichego nerfa w prezencie na święta od WG. Zero dawnej przyjemności z gry tym okrętem. Co ciekawe uważam, że bez legendarki ten okręt był zwyczajnie celniejszy, a i DPM lepszy.

Yamato jest najlepszym przykładem jak ta gra bywa upierdliwa. Z jednej strony ci lepsi gracze naprawdę na niego uważają. Strzelanie pełną salwą na 20 km tylko do pancerników. Jeśli skupienie pocisków jest dobre zazwyczaj wchodzi za 20 tys w okret ustawiony przodem lub bardzo dobrze skatowany. Potencjał tego okrętu widać na początku gry. Później z każdą salwą może być coraz gorzej i będzie pudłował bo z jednej penetracji ma ponad 5 tys a wiadomo że Francuzy i Angole mają wszędzie 32 mm i praktycznie nie rykoszetują.