Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.

12 comments in this topic

Recommended Posts

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,166 battles

Temat poświęcony pancernikowi premium VI tieru Ise

W zasadzie nie jest to pancerniko-lotniskowiec, tylko pancernik z dodatkową możliwością wysłania co jakiś czas ataku lotniczego samolotami torpedowymi, tak jak Tirpitz ma torpedy, włoskie pancerniki od VIII poziomu mają dym, tak Ise ma możliwość ataku samolotami.

phpgooLGg

[_PL_]
Beta Tester
5,262 posts
18,801 battles

po kilku bitwach stwierdzam że okręcik przyjemny, podstawowe wady

- słaby kąt wychylenia dwóch środkowych wież

- wolne pociski, na dystansach powyżej 13+ musimy brać spore poprawki

- wolny obrót wież

Na plus

- celność

- AA

- no i same samoloty

Często po trafieniu podtopy, przeładunek na HE i palimy chłopów i farmimy DMG

Okręt na pewno nie do grania w pierwszej linii bo pancerz jest słabszy, ale to dzi9ałań z partyzanta + latadła powoduje że osoba potrafiąca w ,,ISE`` staje się naprawdę przydatna

w skali 1-10

mocne 6,5

podejrzewam że często nim bede wypływał

Teraz czekamy na Tone bo idea hybrydy mnie sie podoba

• Cool 1

Players
3 posts
17,560 battles

Witam

Mam takie pytania:

1.czy ta eskadra lotnicza przelatując nad danym obszarem wykrywa wszystkie okręty w tym dd i torpedy? Bo jeżeli tak to niezły handicap dla druzyny.

2. Czy można natychmiast porzucić samoloty i przejść na działa a potem powrócić do samolotów?

Z góry dzięki za odpowiedź

Players
3,789 posts
44 minuty temu, zibikna napisał:

wykrywa wszystkie okręty w tym dd i torpedy?

Samoloty nie wykrywają torped od reworku CV.

44 minuty temu, zibikna napisał:

Czy można natychmiast porzucić samoloty i przejść na działa a potem powrócić do samolotów?

Nie.

Obejrzyj sobie na YT reckę MageTa albo i Druvika, może znajdziesz odpowiedzi na jeszcze inne pytania.

Swoją drogą, orientuje się ktoś, dlaczego WuGie zdecydowało się na TB a nie historyczne DB?

• Cool 1

[B88BS]
Players
10 posts
18,606 battles

Ale , możesz po wypuszczenie samolotów wrócić do pewnej formy sterowania okrętem poprzez wejście M na mapę i określenie mu trasy na autopilocie. 

Taki manewr nie powoduje wycofania samolotów,  jak na lotniach.

• Cool 2

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,166 battles
16 godzin temu, brzeczyszkiewicz123 napisał:

Swoją drogą, orientuje się ktoś, dlaczego WuGie zdecydowało się na TB a nie historyczne DB?

Moim zdaniem dlatego, żeby było łatwiej zrobić uszkodzenia, szczególnie że samoloty mają po dwie torpedy, nie jedną jak lotniskowce.

Players
3,789 posts

Może tak być. Ewentualnie stwierdzili, że lepiej wkurzać wszystkich po równo, ale mniej, niż słuchać płaczu BB jakby dali bomby AP.:cap_haloween:

• Cool 1

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles
On 6/7/2021 at 6:34 PM, kill_bill_Q said:

Ale , możesz po wypuszczenie samolotów wrócić do pewnej formy sterowania okrętem poprzez wejście M na mapę i określenie mu trasy na autopilocie. 

Taki manewr nie powoduje wycofania samolotów,  jak na lotniach.

Na lotniach też nie powoduje 

/edit/ -chyba, że miałeś na myśli "tak samo jak...", to sorry.

[B88BS]
Players
10 posts
18,606 battles
40 minutes ago, Korsarz_87 said:

Na lotniach też nie powoduje 

/edit/ -chyba, że miałeś na myśli "tak samo jak...", to sorry.

Oczywiście,  miałem na myśli , że nie powoduje )

[DOREE]
Beta Tester
1,878 posts
15,077 battles

Jeszcze taka ciekawostka- samoloty mają "efekt katapulty" czyli dopalacz przez pare sekund po starcie. Jest on mierzony białym paskiem obok zielonego paska zwykłego doładowania. W tym czasie należy włączyć zwykły dopalacz i przez czas trwania "efektu katapulty"  samoloty popylają 210 węzłów (normalnie 120 i 140 z doładowaniem). Jeśli poprawnie pozycjonujemy okręt, to jest to sposób na błyskawiczne ataki lotnicze, dzięki czemu nie porzucamy pancernika na zbyt długo.

• Cool 1

[ODIUM]
Beta Tester
395 posts

Zagrałem dopiero 3 bitwy ale zakup uważam za udany bo łajba jest całkiem niezła.

Artyleria celna, ale mamy tylko 8 dział i dość niski kaliber. Boli kąt wychylenia ostatniej baterii. Lepiej jest wycofywać się niż uciekać tyłem do przeciwnika.

Samoloty fajny gimmick chociaż torpedy biją po 2k ale średnio wchodzą 3-4 na atak. Oczywiście da się lepiej ale nie jestem specjalista od lotniskowców :cap_wander:

Co do grania tym pancernikiem to trzymam się drugiej linii wypuszczając samolot po oddaniu salwy. Przed wypuszczeniem samolotów wrzucam wsteczny lub "bieg jałowy". Da się też sterować łajbą z mapy pod klawiszem M.

A tutaj moje najlepsza wczorajsza bitwa.

• Cool 2

[GLORY]
Players
454 posts
20,280 battles

Jeżeli okręt jest w połowie pancernikiem, a w połowie lotniskowcem (właściwie to w 2/3 pancernikiem), to raczej będzie ustępować zarówno typowym pancernikom, jak i lotniskowcom. Pomysł może i ciekawy, ale generalnie większość różnego rodzaju okrętów hybrydowych nie była specjalnie udana. 

A w grze wydaje mi się, że większość graczy nie będzie w stanie wykorzystać potencjału okrętu i będzie grać jak typowym pancernikiem, albo lotniskowcem. 

Sign in to follow this