Jump to content
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
donVitorio_1976

Wyrzuca mnie z gry. Co z tym zrobić?

18 comments in this topic

Recommended Posts

Players
10 posts
13,090 battles

Hej.
Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Od dwóch, trzech dni  przycina mi się gra i potrafi mnie z 2-3 razy wyrzucić w trakcie jednej bitwy. Myślałem, że to coś od wspaniałych twórców ale koledzy z klanu mówią, że u nich wszystko w porządku. Zatem co u mnie jest nie tak? Nic nie zmieniałem, nie kombinowałem, wszystko po staremu a jest problem. Co z tym zrobić? Jeszcze trochę i odechce mi się grania bo to strasznie wkurza jak masz wroga na widelcu a za 30 sek. jak wrócisz to koleś sobie pływa a ja już nurkuję w wodorostach :(

pozdrawiam

donVitorio

Players
5,402 posts
24,784 battles
1 minute ago, donVitorio_1976 said:

przycina mi się gra i potrafi mnie z 2-3 razy wyrzucić w trakcie jednej bitwy

Zrób ten test jakości połączenia o jakim piszą w pomocy. Na bank coś z połączeniem do serwera WG.

Players
221 posts
14,155 battles
20 hours ago, donVitorio_1976 said:

Hej.
Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Od dwóch, trzech dni  przycina mi się gra i potrafi mnie z 2-3 razy wyrzucić w trakcie jednej bitwy. Myślałem, że to coś od wspaniałych twórców ale koledzy z klanu mówią, że u nich wszystko w porządku. Zatem co u mnie jest nie tak? Nic nie zmieniałem, nie kombinowałem, wszystko po staremu a jest problem. Co z tym zrobić? Jeszcze trochę i odechce mi się grania bo to strasznie wkurza jak masz wroga na widelcu a za 30 sek. jak wrócisz to koleś sobie pływa a ja już nurkuję w wodorostach :(

pozdrawiam

donVitorio

Nie jestes jedyny , który ma takie problemy. Myślę, że to stabilność łacza serwer - klient gry. Może być tez tak ze gostki z WG zwiekszyli wymagania co do przepustowości łacza pod grę - bo wczeniej tak jak Ty tez nie miałem wysypywania się połaczenia. Restartowalem juz rooter, testowałem bez zapory ogniowej z pakietu ESET, restartowałem wielokrotnie karte sieciową wi-fi - niestety nadal problem istniej  + plus co zauwazyłem - spadajace FPS. Sądze , że wina lezy po stronie klienta Wargaming Center.  Zresztą ten patch i ten klient ma mnóstwo zauważonych wpadek, więc nie zdziwilbym się - gdyby i za tym problemem stał jakiś bug informatyczny po stronie białoruskich producentów. Pytałem ludzi w czasie bitew i częśc osób była tak samo jak ja rozłaczana w trakcie bitwy. Więc problem nie jest indywidualny. 

• Cool 2

Players
5,402 posts
24,784 battles
On 6/4/2021 at 7:08 PM, _Hegemon_ said:

Może być tez tak ze gostki z WG zwiekszyli wymagania co do przepustowości łacza pod grę (...)

Monitor z zapory pokazuje mi maksymalnie w czasie gry dla procesu worldofwarships.exe, oszałamiające 3 KB/s wychodzące i 2 KB/s wchodzące ;-). W porcie są to wartości:  0,5 i 1 KB/s. Jak widać problem nie leży w transferze, a w jego opóźnieniu.

Żeby to sprawdzić i co dalej z tym zrobić, wystarczy wejść we Wsparcie Gracza i poczytać odpowiednie artykuły.

• Cool 2

[-NFG-]
Players
2,176 posts
29,099 battles
5 godzin temu, Odo_Toothless napisał:

Żeby to sprawdzić i co dalej z tym zrobić, wystarczy wejść we Wsparcie Gracza i poczytać odpowiednie artykuły.

Z ostrożnością. Kiedyś W. G. Tak mi pomogło, że wręcz zaszkodzili.

• Funny 1

[_PL_]
Beta Tester
5,262 posts
18,801 battles
On 6/3/2021 at 10:36 PM, donVitorio_1976 said:

Hej.

pozdrawiam

donVitorio

pierwsza sprawa speedtest

druga kwesia jesli masz mody wyjeb folder res_mods

• Cool 1

[BASIC]
Players
71 posts

pierwsza sprawa to nie jakieś durne speedtesty (jak można coś takiego sugerować, co one mogą pokazać), tylko programiki typu pingplotter, winmtr

druga kwestia pełna zgoda testowanie gry w trybie bezpiecznym/ bez modów

Players
5,402 posts
24,784 battles

Jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, że rozłączało mnie od serwera z powodów modów. Niestabilność gry, czy wywałki np. do pulpitu - tak , ale nie rozłączenia. Bywało też, że gra była niestabilna po jakimś patczu sama z siebie.

Gdyby to była prawda, to co chwila bym tak miał, jak coś nowego robię i testuję od chyba trzech lat. Za to jest mnóstwo znanych przypadków, że z powodu jakiegoś durnego routingu całe sieci, a nawet kraje miały problemy z grą. Parę miechów temu narzekali na to ludzie z Serbii.

• Cool 3

[WOB]
Players
3,695 posts
20,791 battles
7 hours ago, Odo_Toothless said:

Jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, że rozłączało mnie od serwera z powodów modów. 

Rok temu miałem problem z criticalami przy modach, WG check nie pomógł, pomogła reinstalka. 

Players
5,402 posts
24,784 battles
1 hour ago, DariusJacek said:

Rok temu miałem problem z criticalami przy modach, WG check nie pomógł, pomogła reinstalka. 

Mody normalnie siedzą sobie w res_mods, niektóre zapisują jakies dane do preferences.xml i jeszcze kiedyś były takie co umieszczały swoje konfiguracje w katalogu profile. Po wyczyszczeniu wymienionych, nie powinno zostać po nich żadnego śladu. Zazwyczaj po usunięciu pliku preferences.xml sytuacja wracała do normy. Zdażają się może i jakieś inne wyjątkowe przypadki, więc spierac się nie będę, bo z doświadczenia wiem, że różne cuda sie zdażają.

Osobiście nie miałem z takimi rozwalającymi  do czynienia, a próbowałem chyba większości istniejących legalnych, oprócz jakichś anime itd i nigdy nie przeinstalowywałem gry od samego początku. Opublikowałem też kilkanaście swoich i żeby WG nie zwariowało od tych dziesiątek raportów z wylotami podczas ich tworzenia, dawno zablokowałem dostęp do neta dla ichniego crash monitora ;-).

• Cool 1

[WOB]
Players
3,695 posts
20,791 battles
3 hours ago, Odo_Toothless said:

Mody normalnie siedzą sobie w res_mods, niektóre zapisują jakies dane do preferences.xml i jeszcze kiedyś były takie co umieszczały swoje konfiguracje w katalogu profile. Po wyczyszczeniu wymienionych, nie powinno zostać po nich żadnego śladu. Zazwyczaj po usunięciu pliku preferences.xml sytuacja wracała do normy. Zdażają się może i jakieś inne wyjątkowe przypadki, więc spierac się nie będę, bo z doświadczenia wiem, że różne cuda sie zdażają.

Osobiście nie miałem z takimi rozwalającymi  do czynienia, a próbowałem chyba większości istniejących legalnych, oprócz jakichś anime itd i nigdy nie przeinstalowywałem gry od samego początku. Opublikowałem też kilkanaście swoich i żeby WG nie zwariowało od tych dziesiątek raportów z wylotami podczas ich tworzenia, dawno zablokowałem dostęp do neta dla ichniego crash monitora ;-).

Co zabawne po reinstalce mody dzialaly bez probleów.

• Cool 1

[_PL_]
Beta Tester
5,262 posts
18,801 battles
19 hours ago, cloperflake said:

pierwsza sprawa to nie jakieś durne speedtesty (jak można coś takiego sugerować, co one mogą pokazać), tylko programiki typu pingplotter, winmtr

druga kwestia pełna zgoda testowanie gry w trybie bezpiecznym/ bez modów

istnieje coś takiego jak ping który przy skokach powoduje logouty, a skoro z ciebie taki informatyk, to chyba wiesz co powodują nagłe skoki pingu

• Bad 1

[ST-EU]
Players
121 posts
19,313 battles
3.06.2021 o 22:36, donVitorio_1976 napisał:

Hej.

pozdrawiam

donVitorio

może być problem hardware'owy.

- pamięć: ile masz pamięci?

- dysk: SSD czy HDD? jeśli HDD to sprawdź czy nie jest uszkodzony.

- zasilacz...

Players
10 posts
13,090 battles

Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi:) Dwa, trzy dni był w miarę spokój a dzisiaj znowu kiszka. Sprzęt mam dosyć nowy, kilkumiesięczny Huawei, proc AMD Ryzen 5 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx     2.10 GHz. Na tą grę niby wystarcza. Nie znam się zbytnio na kompach ale popróbuję co nieco wyczyścić i posprzątać. Gram tylko na ModStation, tym od nich. Żadnych udziwnień nie stosuję. 

[E--C]
Players
678 posts
11,362 battles

Mnie  wywala raz na kilka gier, ale i tak strasznie wkurza. Trzeba uruchomić grę od nowa.

Ryzen 5 2600, grafika RX 5500 XT,  16 gb ramu. SSD Nvme. Przy czym to chyba nie jest kwestia sprzętu. Bez modów.

Wczoraj robiłem aktualizację, ale w ostatniej bitwie mnie znowu wywaliło.

ufN97ta.jpg