[NOSUB] Stachu120 Players 4 posts 12,469 battles Report post #1 Posted November 25, 2020 Cześć jak w temacie. Moje spostrzeżenia są dwa: 1. cyklon sprawia że dla części graczy, pół bitwy jest nudne i bezsensu, przykład: gram francuskim krążkiem z papieru, muszę być na flance bo schodzę w tempie pendolino. Gdy przywali cyklon nie mam co robić a bliskie spotkania wysyłają mnie doportu. 2. jest nierówny balans okrętów: dla części cyklon to jest to na co czekają: radary, hydro, pancerz jakiś magiczny (rosjanie) itd. Też to widzicie? Może czas WG coś z tym zrobić? Pozdro . Share this post Link to post Share on other sites
HoldMyBeerAndWatch Players 303 posts 9,204 battles Report post #2 Posted November 25, 2020 Ee tam, przesadzasz. Przynajmniej jakaś odmiana jest, urozmaicenie wymagające nieco innego podejścia. Fakt, nieraz i nie dwa się na kogoś nadziejesz, ale z drugiej strony nie ma kampienia. A co do balansu, to wiadomo że nie w każdej sytuacji będzie idealny. Nawet bez cyklonu, czasem mapa nie "pod" okręt, składy nierówne itp. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[E-PIK] jarowojna Players 159 posts 6,029 battles Report post #3 Posted November 25, 2020 Ja z cyklonem widzę inny problem. Przy szybkich bitwach, jakie aktualnie zdarzają się bardzo często, cyklon zaczyna się zbyt późno. Często uniemożliwia kontynuowanie rozstrzygniętej już walki. Niejednokrotnie cyklon sprawia, że niedobitki uciekają, a bitwę wygrywa się na punkty. Czasami (obecnie rzadko) cyklon stanowi interesujące urozmaicenie. W szczególności daje szansę okrętom przeznaczonym do walki w zwarciu, by do tego zwarcia w ogóle doszło. Share this post Link to post Share on other sites
[MORZE] DISTANT_HORIZON Players 27 posts 14,427 battles Report post #4 Posted November 25, 2020 Ja uważam, że cyklon jest OK. Dwa argumenty: 1. Przede wszystkim po spocie Twojego okrętu nie strzela do Ciebie pół mapy. Cyklon ogranicza spota do 8 km i nic, co jest poza tym zasięgiem Ciebie nie zobaczy (chyba, że ma radar albo ktoś inny, kto jest w zasięgu, go odpali - wtedy 8 km rośnie do tych 10-12 km i ani metra dalej). 2. Cyklon ratuje tyłek małym, zwinnym i lekko opancerzonym okrętom, których atutem jest zaskoczenie. Niszczarką możesz podejść z boku wrogiego okrętu, którego pozycję widzisz na minimapie, puścić sety torped i pożegnać delikwenta. Krążkiem, nawet ciężkim, też można złapać przeciwnika burtą, zwłaszcza, gdy potencjalny cel jest już zajęty wymianą ognia z innym sojuszniczym okrętem. Ileż to razy Alaską podpłynąłem do burty niczego nie podejrzewającego przeciwnika... Wystarczy ogarniać minimapę i dodatkowo obserwować latające pociski. Pewnie, że czasami cyklon przeszkadza, bo np. nie pozwala ostrzelać wroga na capie i zresetować jego postęp zajmowania bazy. No trudno, wszystkiego mieć nie można, ale radary i hydro działające przez góry też są wkurzające. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[M-D] addept Beta Tester 313 posts 9,368 battles Report post #5 Posted November 25, 2020 Cyklon w sumie jest fajny. Najfajniejsze jest w nim strzelanie według wskazań minimapy. Nie widzę przeciwnika i walę do niego i nawet czasami trafiam :) A te spotkania niespodziewane z przeciwnikami to palce lizać. Jak ktoś kiedyś czytał trochę prawdziwych historii wojennych, to wie, że takie spotkania były bardzo częste. Dużo gorzej mi się gra w zamieci i froncie burzy. Nie lubię, mimo że ma również kontekst historyczny (takie były realia). Sylwetki okrętów są tak niewyraźne, że mam wrażenie, jakbym odpalił grę z lat 80-tych z paroma pikselami na krzyż wypalającymi wzrok i które tylko umownie oznaczają to co mają oznaczać, głównie dzięki wyobraźni grającego. Oczy łzawią, przycelować w sylwetkę jest ciężko. To już Minecraft ładniej wówczas wygląda, a przecież Minecrafta nie cierpię. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[MCNC] DrTorbix Players 297 posts 25,462 battles Report post #6 Posted November 25, 2020 Chora mechanika w której Yamato ma takie samo camo jak Taszkient . Jest po to aby duży mógł dopaść i zatłuc mniejszego oraz aby marginalizować znaczenie niszczarek . Kocham cyklon tylko odrobinę mniej od lotni ... Share this post Link to post Share on other sites
[DK-PL] mickecobra Players 2,650 posts 29,444 battles Report post #7 Posted November 25, 2020 Gdybyście naklepali tyle randomów ile mam ja, kochalibyście każdą odmianę od standardowej bitwy. A cyklon to okazja do bezkarnego palenia BB, bo strzelając po wskazaniach na minimapie, te spasione, powolne grubasy stanowią idealny cel dla szybkostrzelnych krążowników i niszczycieli. Dla mnie to idealny trainer dla takiego strzelania. A jak nie ma spota w ogóle, podany przykład FR krążka totalnie chybiony, bo każdy okręt z torpedami podejdzie taki BB, kwestia tylko złapania go gdy ma lufy obrócone w drugą stronę. No i oczywiście mając FR speed boosta można takiego BaBoczka jeszcze staranować Ale generalnie już jak ktoś naprawdę chce grać ostrożnie, to niech płynie jak najbliżej największej kupy własnych okrętów, poczeka aż własne BB przejmą na siebie pierwsze uderzenie i wejdzie w zasięg z zaskoczenia z nieoczekiwanego kierunku. Share this post Link to post Share on other sites
[NOCAP] Arothes Players 25 posts 13,457 battles Report post #8 Posted November 26, 2020 Bardziej bym wolał rozwiązanie podobne co w wot, mianowicie możliwość wyłączenia "niechcianych" trybów oraz map. Cyklon, szczególnie na początku bitwy niczemu nie służy. Owszem, może jest to jakaś ciekawostka, ale i tak już wystarcza mi losowość teamów... 1 Share this post Link to post Share on other sites
[ISEN] WojenneGrySzorujaDno Beta Tester 4,807 posts 14,889 battles Report post #9 Posted November 26, 2020 Wows - czy to ma sens??? 1 Share this post Link to post Share on other sites
[WHYME] CptChonk Players 51 posts 2,272 battles Report post #10 Posted November 26, 2020 2 hours ago, ILovePlayCV said: Wows - czy to ma sens??? Coraz miejszy....i wiem ,ze nie tylko dla mnie. Swoja droga to szacun dla WG za spnie tak fajne tematycznie gry. Nie naucza sie ruskie nigdy ........ 1 Share this post Link to post Share on other sites