Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 30 battles to post in this section.
shootX10

[VI] Fusō

184 comments in this topic

Recommended Posts

Beta Tester, Players, In AlfaTesters
1,076 posts
3,863 battles

Zasięg

Spota

Edited by eluo

[DK-PL]
Players
3,026 posts
33,460 battles

Ostatnio wbiłem na nim 218 485 dmg, nawet pochwaliłem się w odpowiednim wątku ;) Fuso to mój ulubiony po Szarym pancernik, czy raczej mocno zmodernizowany krążownik liniowy. W tym drzewku jestem na razie na etapie Amagi który ponoć jest podobny. Jednak Amagi przy Fuso to rozrzutnik gnoju. Fuso wali celniej, przeładowuje szybciej, podobny papier ale jakoś szybciej się obraca, dlatego kątować łatwiej to i też nie zbiera tak mocno, zresztą na tych VI tierach za bardzo nie ma co go mocno dziabnąć (ewentualnie tylko Mutsu), na VIII Amagi ma gorzej. W porównaniu do swojego równotierowego konkurenta Nowego Meksyka, mniejszy ma rozrzut, choć pociski lecą wolniej to też z Meksyka łatwiej się wstrzelić. Reszta to już prędkość i reload na Fuso vs pancerz na Meksyku. Zdecydowanie wybieram Fuso, po prostu na wszystkim co ma reload 30 sekund i więcej zasypiam podczas grania ;P   

shot-17.05.01_14.37.31-0150.jpg

shot-17.05.01_14.37.31-0150.jpg

107 posts
5,236 battles

No nie powiedziałbym że Fuso jest celniejsze od Amagi, chyba gramy innymi okrętami, Amagi zaliczane jest przez wielu do grona najcelniejszych BB w grze. Odnośnie pancerza też nie mogę się zgodzić, Amagi skątowane bardzo dobrze odbija, podstawą dla mnie jest szybsze przestawianie steru i bitwy z otrzymanymi obrażeniami rzędu 100k+ to jest standard. Odnośnie Fuso to nadal bardzo przyjemny pancernik ale po wprowadzeniu nowych perków, zwłaszcza adrenaliny bardziej skłaniam się ku NM przy 20% hp przeładowanie spada bodajże do 25/26s dodatkowo bufnięty zasięg też robi dobrą robotę bo akurat NM też ma dobrą celność a jakoś nigdy nie miałem problemów żeby czasem "posnajpić" na duży dystans.

[GOFER]
Players
1,607 posts
9,928 battles

Odnośnie pancerza też nie mogę się zgodzić, Amagi skątowane bardzo dobrze odbija,

a broadsidem zbiera cytadele od hippera

107 posts
5,236 battles

No jak ktoś jest na tyle głupi żeby tak robić to tak, ale jak już wspomniałem kątowanie przy tym okręcie robi ogromną różnice.

107 posts
5,236 battles

A już nie łap mnie za słówka, przecież wiadomo o co chodzi:).

[DK-PL]
Players
3,026 posts
33,460 battles

No nie powiedziałbym że Fuso jest celniejsze od Amagi, chyba gramy innymi okrętami, Amagi zaliczane jest przez wielu do grona najcelniejszych BB w grze.

Masz mylne wrażenie, pewnie za sprawą lepszej penetracji większego kalibru Amagi, po prostu gdy Amagi coś trafi to zazwyczaj ładnie chodzi, na Fuso zdarzają się rykoszety w inne BBki. Jednak suche dane co do samej celności są bezlitosne :P

Fuso: 1.11%  vs Amagi: 1.14%

Dla porównania, równotierowy konkurent Nowy Meksyk: 1.18%

Jeszcze należy dodać, po ostatnich zmianach w patchu od tierów VIII w górę, moduł na kamo daje dodatkowe 5% rozrzutu, a więc na swoim tierze i wyżej, gdy Amagi będzie strzelał do okrętów które są wyposażone w ten moduł, rozrzut będzie miał jeszcze większy !

Niby różnica niewielka ale do tego jeszcze warto dodać ilość dział: 12 Fuso vs 10 Amagi, przez co salwa Fuso jest jeszcze gęściejsza. Na żadnym innym pancerniku w grze nie udało mi się to co na Fuso, mianowicie kiedyś na "Dwóch braciach", strzelając ponad tymi wielkimi wyspami, z samolotu, było ponad 20km, oneshootowałem na kilka cytadel krążownik z full HP do zera ! Oczywiście żeby było trudniej, płynął, nie stał w miejscu ;) 

Edited by mickecobra

[-FCK-]
Players
454 posts
5,307 battles

A co w nim jest takiego dobrego, wg ciebie?

Potworna siła ognia (12 dział), niezgorzej manewruje, konkretny zasięg, pula HP

No i wygląd, jeżeli mam wymieniać wszystko.

Edited by Shader12

[QTAZ]
Alpha Tester
2,316 posts
16,775 battles

Dlugo nim nie gralem, az jakos mnie wzielo zeby zagrac na tych misjach, bylem zszokowany jak te 12 pociskow leci w pieknym skupieniu. Dzisaij poszedlem na randoma z tier5-7 czyli dobry przedzial 111k 3 zatopienia, ten okret to masakrator:) Bede musial chyba odszczekac ze NM jest najlepsza 6. Kocham NM ale jednak te 6 wiez chyba lepiej strzela od tamtych 4, mimo ze NM ma duzo lepsze katy. 

Sign in to follow this