Jump to content
  • 0
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
_Mr_Bellic_

Gra się zacina

12 comments in this topic

Question

Players
21 posts
1,318 battles

Pisałem kiedyś post na ten temat, ale od tego czasu nic się nie zmieniło. Gra zacina się kilka razy w ciągu bitwy na czas około 15s (wystarczający żeby się [edited]). Nadal nie mam kompletnie pojęcia o co chodzi, sprzęt oczywiście spełnia wymagania z nawiązką, internet śmiga, nie wgrywałem żadnych modów i nie grzebałem w plikach. Po "wsparciu" WG zaaktualizowałem sterowniki, zrobiłem masę durnych testów, procedura sprawdź i napraw, reinstall gry, aż w końcu stanęło na kupnie jakiegoś kabelka który miałby połączyć przewodem bezprzewodowy router do mojego laptopa 😂😂 - niedorzeczne. Tak więc bardzo proszę o pomoc bo WG skończyły się już pomysły i nie specjalnie można na nich liczyć. 

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Players
21 posts
1,318 battles
4 minuty temu, duzy_dps napisał:

no to może wina dysku

Ale w jakim sensie, że za mało miejsca? 

Mam wowsa na dysku przenośnym Toshiba 1 Tb, więc miejsce jest, chyba że chodzi Ci o przesył, sprecyzuj jak możesz 

• 0
[P-W-C]
Community Contributor
915 posts
10,549 battles

" dysku przenośnym " i mamy winowajce :) Pod jakie USB jest podpięty? Po drugie usb może nie trzymać wystarczającego napięcia i dysk się co jakiś czas "przymula". Dlatego masz freezy.

• 0
Players
21 posts
1,318 battles
50 minut temu, Druvik napisał:

" dysku przenośnym " i mamy winowajce :) Pod jakie USB jest podpięty? Po drugie usb może nie trzymać wystarczającego napięcia i dysk się co jakiś czas "przymula". Dlatego masz freezy.

Dokładnie "przenośnym dysku zewnętrznym" o :) 

Jesli to coś pomoże to  mogę pełna nazwe dysku podać. 

Edit. Ucięło mi najważniejszą część wpisu 😂

Dysk podpięty łączem USB 3.0 (błękitny port, chyba o to Ci chodzi) - wiem że przy zakupie zwracałem na to uwagę bo 2.0 podobno zamula 

I tak btw oglądam Cię czasami na YouTube, fajne i pomocne filmiki wstawiasz, tak trzymaj 👍

@Druvik

• 0
[P-W-C]
Community Contributor
915 posts
10,549 battles

Hej niestety, ale taka gra jak WoW, nigdy nie będzie działać płynnie na dysku zewnętrznym. Gra jest dosyć spora i potrzebuje dosyłać konkretną ilość danych. Jak chcesz, aby odmuliło musisz przenieść grę na dysk wewnętrzny.

Dzięki za miłe słowa, napawa to do dalszej pracy ;)

• 0
Players
21 posts
1,318 battles
12 minuty temu, Druvik napisał:

Hej niestety, ale taka gra jak WoW, nigdy nie będzie działać płynnie na dysku zewnętrznym. Gra jest dosyć spora i potrzebuje dosyłać konkretną ilość danych. Jak chcesz, aby odmuliło musisz przenieść grę na dysk wewnętrzny.

Dzięki za miłe słowa, napawa to do dalszej pracy ;)

Hmm mógłbym się zgodzić z twoją tezą, ale powiedz mi dlaczego np. Wot zainstalowany na tym samym dysku działał bez zarzutu, tak samo GTA V (GTA waży 90 GB, a WoT podobnie jak WoWs)? Czy ma to może związek z optymalizacją gry? 

• 0
[P-W-C]
Community Contributor
915 posts
10,549 battles
32 minutes ago, _Mr_Bellic_ said:

Hmm mógłbym się zgodzić z twoją tezą, ale powiedz mi dlaczego np. Wot zainstalowany na tym samym dysku działał bez zarzutu, tak samo GTA V (GTA waży 90 GB, a WoT podobnie jak WoWs)? Czy ma to może związek z optymalizacją gry? 

Może nie tyle z optymalizacją co konkretną ilością plików, Wot od jakiegoś czasu używa całkowicie innego silnika. Wows leży w bardzo dużej ilości plików, które nie są w żaden sposób archiwizowane (czy jakoś tak się to nazywa). Dlatego instalacja na zwykłym HDD może trwać nawet dwie godziny.

Zanim zaczniesz to przenosić to spróbuj jeszcze zrobić naprawę gry w WGC.

• 0
Players
21 posts
1,318 battles
18 minut temu, Druvik napisał:

Zanim zaczniesz to przenosić to spróbuj jeszcze zrobić naprawę gry w WGC.

Robiłem już to, nic nie dało. Ale rozumiem że można bez reinstallu przenieść całą grę na inny dysk? 

• 0
[P-W-C]
Community Contributor
915 posts
10,549 battles
16 minutes ago, _Mr_Bellic_ said:

Robiłem już to, nic nie dało. Ale rozumiem że można bez reinstallu przenieść całą grę na inny dysk? 

Tak, możesz kopiować :) Nawet jak zgubi jakiś plik przy kopiowaniu to naprawa plików je przywróci.

• Cool 1

• 0
Players
21 posts
1,318 battles
Przed chwilą, Druvik napisał:

Tak, możesz kopiować :) Nawet jak zgubi jakiś plik przy kopiowaniu to naprawa plików je przywróci.

Oki, dziena za pomoc, biorę się za porządki na wewnętrznym, przeniosę i zobaczymy co z tego będzie. Dam znać czy podziałało. 

• 0
Players
21 posts
1,318 battles

Pograłem z godzinkę i na razie ani jednej ścinki 😃

@Druvik ziomek jesteś geniuszem, ja męczę się z tym od roku, WG męczył się  przez miesiąc i nic nie wskurali, a ty pomogłeś w jeden dzień, wielkie wielkie dzięki, przywróciłeś mi radość z gry :)

Trzymaj się i powodzonka na kanale 👍