Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 1 battles to post in this section.
The_EURL_Guy

Aktualizacja 0.9.5: Stocznia

136 comments in this topic

Recommended Posts

WG Staff, Master Pirate, Sailing Hamster
3,150 posts

Nowa stocznia w Hamburgu, nowe zasady misji bojowych, ulepszona Zbrojownia, zmiany w unikalnych ulepszeniach, a także sprint rankingowy, potyczki klanowe i wiele więcej!

Przeczytaj na portalu

[AAA-]
Players
25 posts
13,356 battles

Powalone niespodzianki już to przerabiałem.... nic sie nie zmieniło  do dupy z takimi  premium

• Cool 2
  • Bad 1

[ROMT]
Players
964 posts
14,685 battles

Dodaliśmy misje bojowe z warunkiem „lub”. W misjach takich wystarczy spełnić jeden z dwóch warunków, żeby otrzymać nagrodę. Na przykład, trzeba będzie zdobyć 10 000 bazowych PD „lub” zniszczyć 10 okrętów przeciwnika.

To mi się podoba. Ta zmiana jest na plus.

• Krążownik flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23special_333a61069a325ba8314cbbae96c1a345X Moskwa otrzymacie w następujących okolicznościach: jeśli zbadaliście go, ale jeszcze nie kupiliście; jeśli go sprzedaliście; jeśli zresetowaliście gałąź z użyciem Agencji Badawczej.
  • Unikalne ulepszenie i misja bojowa dla krążownika flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23special_333a61069a325ba8314cbbae96c1a345X Moskwa, a także wszelkie zakupione stałe kamuflaże, zostaną zachowane. Jeśli stały kamuflaż Typ 20 nie został jeszcze kupiony, to zostanie dodany.
  • Krążownik flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23standard_874a3bdc3134b8da4fd6f52186f1b2bX Aleksander Niewski może zostać nabyty dopiero po tym jak zostanie zbadany i kupiony w drzewie technologicznym.

Plus dla nich. Dzięki! Martwiłem się, że stracę Moskwa w zamian za Aleksander Niewski.

P.S. GEWOO, za co nieuzasadniony minus? Idź płakać gdzieś indziej.

• Bad 1

[DZ_DZ]
Players
13 posts
18,054 battles

Trochę tego opisu nie rozumiem

Jeśli mam Moskwę zbadaną, to dostane ją w porcie jako okręt specjalny, Aleksanda Niewskiego będę musiał od nowa zbadać i kupić

Jeśli mam Moskwę kupioną, to zmieni się jej status na specjalny, a Aleksanda Niewskiego i tak będę musiał od nowa zbadać i kupić

Czy ja dobrze rozumiem, że lepiej opłaca się sprzedać Moskwę aby chodziarz zachować 50% jej wartości?

[ROMT]
Players
964 posts
14,685 battles
2 minuty temu, mbspider napisał:

Trochę tego opisu nie rozumiem

Jeśli mam Moskwę zbadaną, to dostane ją w porcie jako okręt specjalny, Aleksanda Niewskiego będę musiał od nowa zbadać i kupić

Jeśli mam Moskwę kupioną, to zmieni się jej status na specjalny, a Aleksanda Niewskiego i tak będę musiał od nowa zbadać i kupić

Czy ja dobrze rozumiem, że lepiej opłaca się sprzedać Moskwę aby chodziarz zachować 50% jej wartości?

O ile jeśli dobrze zrozumiałem z opisu, to jeżeli masz zakupiony Moskwa, to otrzymasz Aleksanda Niewskiego za friko. To taki "prezent" dla weterani WoW. Niech ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę.

[DZ_DZ]
Players
13 posts
18,054 battles
Just now, SirXenon_36 said:

O ile jeśli dobrze zrozumiałem z opisu, to jeżeli masz zakupiony Moskwa, to otrzymasz Aleksanda Niewskiego za friko. Niech ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę.

Zazwyczaj tak było, ale zawsze było to jasno określone. W tym momencie nie jest nic napisane o posiadaczach Moskwy

[TF16]
Players
508 posts
18,112 battles
49 minutes ago, mbspider said:

Nie wiem, czy opłaca się sprzedać Moskwę, bo nie bardzo rozumiem co chodziarz ma wspólnego z jej wartością w kredytach???? :cap_horn: 

• Cool 1

[O-R-P]
Players
3,124 posts
36,039 battles
5 minutes ago, piterski74 said:

Nie wiem, czy opłaca się sprzedać Moskwę, bo nie bardzo rozumiem co chodziarz ma wspólnego z jej wartością w kredytach???? :cap_horn: 

Przychodzi Robert Korzeniowski i zabiera mu Moskwę w zamian dając przepocone skarpetki :Smile_trollface:

• Funny 2

[F-A-M]
Players
302 posts
21,784 battles

Mam pytanie czy nadal będzie tak, że jeśli mam zbadaną Moskwę, ale nie kupioną bo mnie nie stać na nią (bo mam do kupienia coś innego) to dostanę ją za friko??? Czy może coś się zmieniło i czy ja dobrze usłyszałem na filmiku, że ten Agir będzie za wolnego expa???

[P-W-C]
Players
2,487 posts
31,335 battles
1 hour ago, mbspider said:

Zazwyczaj tak było, ale zawsze było to jasno określone. W tym momencie nie jest nic napisane o posiadaczach Moskwy

chyba jednak jest

Krążownik flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23standard_874a3bdc3134b8da4fd6f52186f1b2bX Aleksander Niewski może zostać nabyty dopiero po tym jak zostanie zbadany i kupiony w drzewie technologicznym.

[-SBF-]
Alpha Tester, In AlfaTesters
8,315 posts
10 minutes ago, Taiczo84 said:

Mam pytanie czy nadal będzie tak, że jeśli mam zbadaną Moskwę, ale nie kupioną bo mnie nie stać na nią (bo mam do kupienia coś innego) to dostanę ją za friko??? 

Tak.

• Cool 1

Players
5 posts
21,801 battles

Mam pytanie odnośnie  okrętu Kirow.Jeśli go sprzedam( mam w porcie).To po aktualizacji,ponownie go dostanę w wersji premium.?A co za tym idzie , zachowam dodatkowe miejsce w porcie pod inny okręt :Smile_glasses:

[_SCR-]
Players
316 posts

Niech no zgadnę... Znowu zmienią port?

Można to debilne zmienianie portu przez WG jakoś zablokować w pliku?

• Cool 3

[DZ_DZ]
Players
13 posts
18,054 battles
3 hours ago, Lucius_Dentatus said:

chyba jednak jest

Krążownik flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23standard_874a3bdc3134b8da4fd6f52186f1b2bX Aleksander Niewski może zostać nabyty dopiero po tym jak zostanie zbadany i kupiony w drzewie technologicznym.

Nie, nie jest. Powinno być napisane, że posiadacze Moskwy dostaną jej równowartość w kredytach, skoro osoby, któe jej nie posiadają (i nigdy nie kupili, czyli nie wydali 20Mil, albo Ci co sprzedali i odzyskali połowę tej kwoty), otrzymają ją za darmo.

• Funny 1

[_AP_]
Players
31 posts
15,837 battles

7 hours ago, mbspider said:

Miałem zadać dokładnie to samo pytanie.

W opisie nigdzie nie ma mowy o rekompensacie w kredytach dla graczy, którzy już okręt w porcie posiadają. Wychodzi więc na to, że opłaca się ją sprzedać przed aktualizacją. 

[DZ_DZ]
Players
13 posts
18,054 battles

Mało tego. Musisz WYDAĆ kredyty, na Donskoya aby zbadać nową X

W takim przypadku lepiej jest zresertować całą linię.

[E-BOJ]
Beta Tester
53 posts
19,533 battles
  • "Krążownik flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23special_333a61069a325ba8314cbbae96c1a345X Moskwa otrzymacie w następujących okolicznościach: jeśli zbadaliście go, ale jeszcze nie kupiliście; jeśli go sprzedaliście; jeśli zresetowaliście gałąź z użyciem Agencji Badawczej". Wygląda na to że jednak lepiej sprzedać Moskwę przed aktualizacją, otrzyma się choć odrobinę rekompensaty.

[P-W-C]
Players
2,487 posts
31,335 battles
10 hours ago, mbspider said:

Nie, nie jest. Powinno być napisane, że posiadacze Moskwy dostaną jej równowartość w kredytach, skoro osoby, któe jej nie posiadają (i nigdy nie kupili, czyli nie wydali 20Mil, albo Ci co sprzedali i odzyskali połowę tej kwoty), otrzymają ją za darmo.

Gdzieś widzisz nazwę MOSKWA w cytowanym przeze mnie fragmencie?

[ROMT]
Players
964 posts
14,685 battles
13 minuty temu, _Agenor_ napisał:

To ja sie juz pogubiłem sprzedawać moskwę czy nie..jak zwykle wg nic dokładnie nei napisało....powinni dać za friko nowy okręt tym co maja moskwę....

To co czytałem i jeśli dobrze zrozumiałem... Jeśli sprzedaliście Moskwę, to otrzymacie nowy Moskwę za darmo, ale ZA TO nie otrzymacie Aleksander Niewski za darmo, bo wtedy już odzyskaliście pieniędzy. Macie to szczegóły w wiadomości.

Podsumowanie:

Nie zbadaliście X Moskwa? To nie otrzymacie X Moskwa za darmo.

Zbadaliście X Moskwa (lub reset), ale jeszcze to nie kupiliście albo już to sprzedaliście? To otrzymacie X Moskwa za darmo.

Zbadaliście X Moskwa i już kupiliście i macie to w kolekcji? To zachowacie nie tylko X Moskwa, ale również otrzymacie X Aleksander Niewski za darmo.

Niech ktoś z Wargaming Group Limited mnie banuje, jeśli się mylę.

[P-W-C]
Players
2,487 posts
31,335 battles
11 minutes ago, SirXenon_36 said:

Zbadaliście X Moskwa i już kupiliście i macie to w kolekcji? To zachowacie nie tylko X Moskwa, ale również otrzymacie X Aleksander Niewski za darmo.

Skąd takie wnioski?

[P-W-C]
Players
2,487 posts
31,335 battles
1 minute ago, Informatyk_fanatyk said:

Nikt nie otrzyma nowego TX Aleksander Niewski za darmo. Ten okret trzeba najpierw zbadać i kupić...

dokładnie, już o tym pisałem. Tak jest napisane na stronie

[ROMT]
Players
964 posts
14,685 battles
8 minut temu, Lucius_Dentatus napisał:

Skąd takie wnioski?

Ehh... Przecież wszystko jest opisany w wiadomości - szczegóły zmian:

• Krążownik flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23special_333a61069a325ba8314cbbae96c1a345X Moskwa otrzymacie w następujących okolicznościach: jeśli zbadaliście go, ale jeszcze nie kupiliście; jeśli go sprzedaliście; jeśli zresetowaliście gałąź z użyciem Agencji Badawczej.
  • Krążownik flag_Russia_6ce701e1c2f2ac3909a68a0a7b23standard_874a3bdc3134b8da4fd6f52186f1b2bX Aleksander Niewski może zostać nabyty dopiero po tym jak zostanie zbadany i kupiony w drzewie technologicznym.

Według opisu, jeśli już zbadaliśmy X Moskwa, ALE JESZCZE NIE KUPILIŚMY, to otrzymamy X Moskwa! A co jeśli już to kupiliśmy? Chyba już to domyślasz? Chyba to logiczne?

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this