Jump to content
Sign in to follow this  
Yanglegend

Longer loading time after last update

40 comments in this topic

Recommended Posts

Beta Tester
10 posts
1,684 battles

Match loading like 3 times longer then before (i checked my system and other games and this is only WoWs problem). Before patch i preloaded to the game when timer showed 15/20 secs to start match - now its a bit random, but mostly game is loaded when its actually starts for me. Have anyone noticed that issue?

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[KOKOS]
Beta Tester, Players
3,371 posts
8,809 battles

Same problem here.

 

Before patch:

10/20 secs before start match

 

After patch:

People already started playing when i get into the battle

 

:sceptic:

 

(nothing changed on my side, all started after the new patch)

  • Cool 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
[KOKOS]
Beta Tester, Players
3,371 posts
8,809 battles

For World of Tanks and World of Warplanes you could empty following cachefolders:

 

  • WoT (preferences & cache): %appdata%\wargaming.net\WorldOfTanks (Not Win XP)
  • WoWp (preferences): %appdata%\wargaming.net\World of Warplanes (Not Win XP)
  • WoWp (cache): %temp%\wargaming.net\wowp

 

I checked, but no such %appdata% or %temp% folder for World of Warships exists....

 

:ohmy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[IL]
Beta Tester
13 posts
5,515 battles

Well the game is started like 2 minutes ago still loading as I write this...

By the way i have that issue with the first game after logging in, after that it's ok again

Share this post


Link to post
Share on other sites
[KOKOS]
Beta Tester, Players
3,371 posts
8,809 battles

I need to find the cache + preferences folders for World of Warships. :hiding:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[JR-IT]
Alpha Tester
660 posts
6,689 battles

it happened the same with me, before that the game started crashing with no reason...now i can't play and I'm wasting my premium..sigh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
145 posts
866 battles

same here game has started before i have loaded in when i used to load in realy early

Share this post


Link to post
Share on other sites
[KOKOS]
Beta Tester, Players
3,371 posts
8,809 battles

Is there someone who knows how we can empty the World of Warships cache folder? :hiding:

 

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
44 posts
1,673 battles

Same with me, although my loading times were already long pre patch. They're just agonising now, especially when I'm playing a destroyer in Domination.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester
56 posts

Same problem here.

 

Before patch:

10/20 secs before start match

 

After patch:

People already started playing when i get into the battle

 

:sceptic:

 

(nothing changed on my side, all started after the new patch)

 

Same

Share this post


Link to post
Share on other sites
[CMP]
Weekend Tester
441 posts
3,818 battles

I think they made the "waiting for other players" bit at the start shorter.

I have WoWs on a solid state drive, so my loading times are very short .... but since the patch I join the game 10-3 secs before it starts where this used to be 20-30 secs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
2,119 posts
4,874 battles

I have an SSD too and sometimes when I join the match my planes are ready for launch, which means I'm 15s late.

 

Yeah...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
1,160 posts
377 battles

Before patch the battle was usually loaded with 15+seconds left on countdown. After the patch I didn't manage to get into the battle before the countdown ended. And I am actually seeing other ships moving on the minimap that is shown during loading.

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[PKTZS]
Weekend Tester
2,408 posts
14,616 battles

Yeah, the same here. I even asked in a game and a lot of people in that battle was having the same issue. I used to enter the battle 20 secsin the countdown, and after the patch this turned into right at the battle start in the best cases, or 30 seconds into the battle in the worse.

 

I'm yet to defrag my HDD to see if times improve.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester
685 posts
646 battles

Same here took like 5 mins to load into the fist game yesterday. it did however speed up after that but still not as fast as before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[PGTIP]
Beta Tester
217 posts
1,794 battles

I am having the same issue here too 

before patch the loading times were fine but after 3.1 i load into battle after it has started 

hopefully they will fix this

Share this post


Link to post
Share on other sites
[SPUDS]
Beta Tester
4,045 posts
7,544 battles

Same for me.

 

Used to get in even at 27-29 seconds. Now I get in with delays or just barely.

 

By the way, is it just me or have the count down timer been reduced to 20 seconds? Seems like when I have waited about 20 seconds the timer has in fact run out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
95 posts
4,111 battles

Same for me.

 

Used to get in even at 27-29 seconds. Now I get in with delays or just barely.

 

By the way, is it just me or have the count down timer been reduced to 20 seconds? Seems like when I have waited about 20 seconds the timer has in fact run out.

The timer is 10 seconds now I believe, maybe 15.

Top notch computer with SSD, I often end up entering battle as some others are moving. How it was before is so much better, you had time to orient yourself and strategize with team members plus half the team was not remaining in the spawn point because they are still loading in.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[SCRUB]
Alpha Tester
17,384 posts
5,400 battles

Match loading like 3 times longer then before (i checked my system and other games and this is only WoWs problem). Before patch i preloaded to the game when timer showed 15/20 secs to start match - now its a bit random, but mostly game is loaded when its actually starts for me. Have anyone noticed that issue?

 

http://forum.worldofwarships.eu/index.php?/topic/13185-battle-timer-countdown/page__fromsearch__1

 

Well yes, I have noticed it, even made a thread about it :honoring:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[-5D4-]
[-5D4-]
Beta Tester
191 posts
2,687 battles

I`m also getting this - I used to have 15 seconds before a match started and could adjust my settings in that time. Now I am getting into game and other ships are moving, one even managed to ram into me today just as I loaded in.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×