The_EURL_Guy WG Team, Master Pirate, Sailing Hamster 2,764 posts Report post #1 Posted May 11, 2020 Opowiemy Wam wszystko o nowym wydarzeniu w grze w wersji 0.9.4! Przeczytaj na portalu Share this post Link to post Share on other sites
[FT-B] Toyminator Players 611 posts 9,764 battles Report post #2 Posted May 11, 2020 Czyli trzeba zrobić każdą misję,po prostu każdą,żeby mieć piąty tier premium,oczywiście przy niesamowitym pechu . W sumie ciekawe ile osób, bez wydawania na kontenery, zgarnie camo na ten 10 tier.Albo chociaż na Rigę.Jak będzie takie losowanie u mnie, jak ostatnio, to nawet na Tallina nie będzie XD Więc w sumie chyba przeznaczę wszystko na camo.Grindu jeszcze trochę zostało,więc camo się przyda. Piąty tier sobie daruję.Nie potrzebuje żeby się kurzyła.Wyleci mi pewnie z świątecznych kontenerów kiedyś :D Share this post Link to post Share on other sites
[GLORY] MAG_114 Players 19 posts 19,387 battles Report post #3 Posted May 11, 2020 huuuura śmierć wszystkim dd , niech żyją sowieckie krążki i cioting na skraju mapy :P 4 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
[E--C] brzeczyszkiewicz123 [E--C] Players 2,555 posts 18,217 battles Report post #4 Posted May 11, 2020 Do tego 4(!) premki i jeden okręt specjalny. Ktoś tu wirtualnie kompleksy leczy? 2 Share this post Link to post Share on other sites
[BUSHI] Odo_Toothless Players 5,402 posts 24,784 battles Report post #5 Posted May 11, 2020 W końcu świetna wiadomość, a już zaczynałem się nudzić . Dajcie tylko jeszcze jakąś extra premkę z dobra nazwą: np. Ławrentij Beria 6 2 Share this post Link to post Share on other sites
[BUSHI] Odo_Toothless Players 5,402 posts 24,784 battles Report post #6 Posted May 11, 2020 powtórzenie Share this post Link to post Share on other sites
[ROMT] SirXenon_36 Players 737 posts 12,373 battles Report post #7 Posted May 11, 2020 Żeby nie było łatwo... Ponieważ kontener radziecki może wylosować minimalnie 5 żetonów albo 300 maksymalnie, to możemy mieć okrętów VIII, IX i kamuflaże, albo... nie mieć w ogóle nic (jak ktoś wylosuje tylko same 5 żetonów). Ja miałem wyjątkowy pech przy włoskie krążowników, a też miałem najwięcej fart przy europejskie niszczycieli (maksymalnie poziom 8). Tylko prenium okręt V jest pewniak. Jak ktoś ukończył test publiczny, to otrzyma kilku kontenerów jako bonus. Share this post Link to post Share on other sites
[E--C] brzeczyszkiewicz123 [E--C] Players 2,555 posts 18,217 battles Report post #8 Posted May 11, 2020 Tak się zastanawiam. 0.9.4 wczesny dostęp, badanie dopiero w 0.9.6? Czyżby w 0.9.5 druga gałązka na wczesnym dostępie była? Share this post Link to post Share on other sites
[E-PIK] jarowojna Players 178 posts 6,392 battles Report post #9 Posted May 11, 2020 A co Newskim? Czyżby Moskwa pozostawała drzewkowym T10 jeszcze w patchu 9.4? Share this post Link to post Share on other sites
[ROMT] SirXenon_36 Players 737 posts 12,373 battles Report post #10 Posted May 11, 2020 1 minutę temu, brzeczyszkiewicz123 napisał: Tak się zastanawiam. 0.9.4 wczesny dostęp, badanie dopiero w 0.9.6? Czyżby w 0.9.5 druga gałązka na wczesnym dostępie była? Każdy mini-event typu "wczesny dostęp" zawsze jest podzielony na 2 etapów. Pewnie w 0.9.5 otrzymamy możliwość zdobycia unikalna kapitana do radzieckie krążowników. Share this post Link to post Share on other sites
[E--C] brzeczyszkiewicz123 [E--C] Players 2,555 posts 18,217 battles Report post #11 Posted May 11, 2020 Jak sam zauważyłeś, na dwa etapy. Więc 0,9,4 i ,5 powinno być. Do tego, to split z nowymi okrętami, stąd to gdybanie z drugą gałązką. Unikalny radziecki kapitan? Trzech już jest. A licząc z odmianami to z 5. Podliczyłem z ciekawości. Sześciu: Kuzniecow; 2x Znamienski; Owieczkin Sowiecki; Owieczkin Hokeista; Car Owieczkin. Takżeten... 1 Share this post Link to post Share on other sites
[FT-B] Toyminator Players 611 posts 9,764 battles Report post #12 Posted May 11, 2020 BTW A podwodniaki niet? Miały być chyba też teraz,jako osobny tryb. Share this post Link to post Share on other sites
[ROMT] SirXenon_36 Players 737 posts 12,373 battles Report post #13 Posted May 11, 2020 5 minut temu, Toyminator napisał: BTW A podwodniaki niet? Miały być chyba też teraz,jako osobny tryb. Prawdopodobnie po testu publiczny twórcy WoW uznali, że łodzie podwodne wymagają poprawki i odłożyli to na późniejsze aktualizacji. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[F-A-M] Taiczo84 Players 253 posts 16,907 battles Report post #14 Posted May 11, 2020 W sumie to jedno wielkie meh. W sumie to dobrze człowiek odpocznie przed 0.9.5 i 0.9.6 i grindem pod Odyna. 3 Share this post Link to post Share on other sites
[_ONE_] WojenneGrySzorujaDno Beta Tester 5,262 posts 17,705 battles Report post #15 Posted May 11, 2020 Żeby te kontenery za golda flagi smoka dawały to bym sie pokusił. A tak wódeczka dobra i ogórki, i zbieranie free expa, po co si spinać 2 Share this post Link to post Share on other sites
[E--C] brzeczyszkiewicz123 [E--C] Players 2,555 posts 18,217 battles Report post #16 Posted May 11, 2020 Dodatkowo tymi kamuflażami Sowieckimi WuGie utrzymuje swój styl kamuflaży o specyficznej stylistyce, łagodnie ujmując. Share this post Link to post Share on other sites
[HOB] henryk5pio Players 2,776 posts 6,209 battles Report post #17 Posted May 11, 2020 22 minuty temu, SirXenon_36 napisał: Żeby nie było łatwo... Ponieważ kontener radziecki może wylosować minimalnie 5 żetonów albo 300 maksymalnie, to możemy mieć okrętów VIII, IX i kamuflaże, albo... nie mieć w ogóle nic (jak ktoś wylosuje tylko same 5 żetonów). Ja miałem wyjątkowy pech przy włoskie krążowników, a też miałem najwięcej fart przy europejskie niszczycieli (maksymalnie poziom 8). Tylko prenium okręt V jest pewniak. Jak ktoś ukończył test publiczny, to otrzyma kilku kontenerów jako bonus. Bardzo dobre spostrzeżenie. Największy pechowiec wyrwie tylko Mikojana i to tylko przy założeniu, że zrobi wszystkie misje z dyrektyw, które go nagrodzą owymi kontenerami. Ten obrazek jest świetny, gdyż pokazuje od razu całą ścieżkę nagród. I co my tu mamy? Ano ładnie ukazane w jakiej kolejności i za ile weźmiemy każdą nagrodę. Maksymalnie główne nagrody mają kosztować 2850 żetonów. Jeśli olejemy kamo dla X to wtedy musimy chcąc mieć 9 tier zdobyć chociaż 2250 żetonów. Niestety z artykułu wiemy, że kontenery dają 5/10/15/25 i 300(!) żetonów. Wiemy też, że maksymalnie możemy wyrwać ich 60 sztuk. Prosta matematyka mówi, iż 60*5 to 300, ale już 60*300 to 18000. Niestety, nawet gdyby każdy kontener dawał nam po 25 żetonów to 60*25=1500. 1500-300 na premkę, zostaje 1200-400 na camo, zostaje 800-500 na Tallina i mamy tylko 300. Camo dla Rygi jak i sama Ryga są poza zasięgiem, a to przy założeniu, że nono stop byłoby ładne losowanie 25 żetonów co kontener. A więc jakie musimy mieć losowania chcą uzyskać okręt IX tieru? Spróbujmy to policzyć. Przy założeniu, że dostaniemy tylko 2x300 żetonów, zostaje nam 58 kontenerów. 58*25=1425 1450+600=2050 - Ryga poza zasięgiem. Przy założeniu, że dostaniemy tylko 3x300 żetonów, zostaje nam 57 kontenerów. 57*25=1425 1425+900=2325 - Ryga jest nasza z lekkim zapasem. Przy założeniu, że dostaniemy 25 żetonów z co drugiego kontenera (25*30=700) brakuje nam 1550 żetonów. Już chyba widać, że im mniej razy dostaniemy 25 żetonów tym więcej potrzebujemy 300 żetonów dla uzyskania IX tieru. Ja już widzę pewien problem, a wy? Ale spokojnie, przecież jesteśmy dobrymi graczami, wystarczy nam Tallin za 1200 żetonów i grając nim sobie uzbieramy tyle expa, że w 0.9.6 od razu sobie kupimy Rygę, prawda? Pomijam fakt, że człowiek to istota zawistna i żyłka nam będzie pękać na widok każdej Rygi w bitwie. Niestety jest pewien problem - 1200/60=20. A żetony lecą po 5/10/15/25/300. 60x15=900. Brakuje jednego kontenera z 300 żetonami (przy założeniu, że ciągle leciało nam po 15 żetonów). 59*15=885. 885+300=1185. Tallina brak. Znowu potrzeba minimum dwóch kontenerów z 300 żetonami. Oj heniek, co ty tak narzekasz, przecież możesz kupić za 500 dublonów paczkę z żetonami. Tak, mogę, ale jest mały haczyk. Za 500 dublonów mamy łącznie do kupienia 100 zestawów. Każdy powinien mieć więc 1% szansy na losowanie. Pewnie WG nawet tak to ustawi, bo to proste i w sumie uczciwe. Ale niestety losowanie to jest elementem hazardowym (w grze z klasyfikacją PEGI 7 - tak tak proszę Państwa, my, stare konie, gramy w grę dla dzieci z 1 klasy podstawówki). No ale ok, kupię sobie te pincet dublonów, a nuż dostanę od razu 700 żetonów hue hue hue. W końcu koszt to mniej niż średnia paczka laysów za 5zł i puszka coli. No niby tak, ale nie do końca, bo: 1) mamy kolejny event z wczesnym dostępem, w którym zdobycie ósmego tieru za darmo graniczy praktycznie z cudem. A wydawać 6zł i 61 groszy na jedno losowanie, bo mogę zdobyć 700 żetonów, to jak na mój gust za dużo. 2) w tych 100 goldowych paczkach po pincet golda mamy 250+250+150+250+600+700 żetonów, czyli łącznie 2250 żetonów. Przy założeniu, że się nie mylę i faktycznie ktoś wyda 50000 golda czyli jakieś... ... no właśnie... to mamy zagwarantowaną Rygę. Niestety bez kamo dla Pietropawłowska, bo jak wiemy największy pechowiec z kontenerów uzyska 300 żetonów. Musiałoby nam lecieć non stop po 10, by wydatek 659,73zł dał nam wszystkie główne nagrody, przewidziane w tym evencie. Ktoś napisze, że się czepiam i jestem toksyczny. Może i tak, ale tylko dlatego, iż widzę kolejne wydarzenie, w którym prawdopodobnie po raz kolejny nie zobaczę tego VIII tieru, że o IX nie wspomnę. A czy nie lepiej dla graczy byłoby w zbrojowni w zakładce z tymi losowymi kontenerami po 500 golda zakładkę z 6 nagrodami do wyboru i np. zrobić tak? Ceny proponuję od czapy, ale dałoby się na pewno to tak skorelować, aby po kupieniu wszystkich zestawów i tak gracz wydał te upragnione przez WG 50k dublonów. Osobiście jestem trochę zniesmaczony tym co widzę i choć będę grał, to przypuszczam, że nawet Tallin będzie poza moim zasięgiem... :/ 8 1 Share this post Link to post Share on other sites
[O-R-P] Marblehead_1 Players 2,749 posts 31,320 battles Report post #18 Posted May 11, 2020 Event bardzo taki sobie. Linia mimo wszystko średnio mnie interesuje. Moskwa sama i tak będzie przerobiona na okręt specjalny a Mikojan jak wpadnie to fajnie ale bez spinania się, bo w końcu to tylko TV. Ani słowa o Kirowie. Ten okręt też ma później być przerobiony na premkę? Share this post Link to post Share on other sites
[HOB] henryk5pio Players 2,776 posts 6,209 battles Report post #19 Posted May 11, 2020 3 minuty temu, Marblehead_1 napisał: Event bardzo taki sobie. Linia mimo wszystko średnio mnie interesuje. Moskwa sama i tak będzie przerobiona na okręt specjalny a Mikojan jak wpadnie to fajnie ale bez spinania się, bo w końcu to tylko TV. Ani słowa o Kirowie. Ten okręt też ma później być przerobiony na premkę? Kirov od razu zmieni się w premkę, wiec kupuj go i kiś gołego w porcie. A jeśli masz Moskwę, to kapitan do rezerwy, zdejmij ulepszenia i ją sprzedaj, bo ma być za free dla każdego kto ją miał wybadaną. Nie wiem tylko czy już teraz w 0.9.4 czy dopiero w 0.9.6. Ale ja jeszcze dzisiaj ją sprzedam :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
[O-R-P] Marblehead_1 Players 2,749 posts 31,320 battles Report post #20 Posted May 11, 2020 1 minute ago, henryk5pio said: Kirov od razu zmieni się w premkę, wiec kupuj go i kiś gołego w porcie. A jeśli masz Moskwę, to kapitan do rezerwy, zdejmij ulepszenia i ją sprzedaj, bo ma być za free dla każdego kto ją miał wybadaną. Nie wiem tylko czy już teraz w 0.9.4 czy dopiero w 0.9.6. Ale ja jeszcze dzisiaj ją sprzedam :) Kirow już od dawna stoi w porcie. Moskwę już mam od jakiegoś czasu i zaraz ją sprzedaję, choć mam dziwne przypuszczenie graniczące z pewnością, że z tą zamianą nie wszystko pójdzie tak jak powinno Share this post Link to post Share on other sites
[ROMT] SirXenon_36 Players 737 posts 12,373 battles Report post #21 Posted May 11, 2020 21 minut temu, henryk5pio napisał: A czy nie lepiej dla graczy byłoby w zbrojowni w zakładce z tymi losowymi kontenerami po 500 golda zakładkę z 6 nagrodami do wyboru i np. zrobić tak? Dziękuję za długi i wyczerpujący post. Czytanie to przyjemność. Ale twoja propozycja o tym raczej odpada i to nie odpali. Bo twórcy WoW muszą jakoś zarabiać, jak nie mikropłatności? Tak długo, dopóki są dużo gracze, co będą kupować te losowane zestawy i ... drogie okręty, to rozwiązania nie ulegnie zmianie. Bo po co? Żeby twórcy WoW zrezygnują z "kopalnie złota" tak po prostu? Co ty zrobisz na ich miejscu, jak masz firma na utrzymanie? Pamiętajmy, głosujemy portfelem. Widocznie WIĘKSZOŚCI z nas kupili płatne okręty i kontenerów, skoro takie mikropłatności nadal dalej istnieją. Share this post Link to post Share on other sites
[E-BOJ] zajonc87 Weekend Tester 2 posts 6,626 battles Report post #22 Posted May 11, 2020 Witam. Czy aby otrzymać Moskwę, wystarczy ją mieć wybadaną? Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
[E--C] MexicosBocianos [E--C] Players 802 posts 9,049 battles Report post #23 Posted May 11, 2020 2 minuty temu, Marblehead_1 napisał: że z tą zamianą nie wszystko pójdzie tak jak powinno Już wiadomo co będzie nie tak: Jak nie masz kamo za 5k cebulionów to dostaniesz je za darmo, jak je wcześniej kupiłeś to masz pecha - żadnej rekompensaty nie dostaniesz "bo zdarzyłeś się już wcześniej nim nacieszyć". Czyli jesteś graczem/klientem 2 kategorii, zdążyłeś już zapłacić więc śmierć frajerom. Pozdrawiam 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
[O-R-P] Marblehead_1 Players 2,749 posts 31,320 battles Report post #24 Posted May 11, 2020 16 minutes ago, MexicosBocianos said: Już wiadomo co będzie nie tak: Jak nie masz kamo za 5k cebulionów to dostaniesz je za darmo, jak je wcześniej kupiłeś to masz pecha - żadnej rekompensaty nie dostaniesz "bo zdarzyłeś się już wcześniej nim nacieszyć". Czyli jesteś graczem/klientem 2 kategorii, zdążyłeś już zapłacić więc śmierć frajerom. Pozdrawiam A to już dawno zauważyłem jak chociażby wykluczanie starszych premek z dyrektyw do wykonywania premkami danego kraju podczas eventów. Share this post Link to post Share on other sites
[_ONE_] WojenneGrySzorujaDno Beta Tester 5,262 posts 17,705 battles Report post #25 Posted May 11, 2020 35 minutes ago, Marblehead_1 said: Kirow już od dawna stoi w porcie. Moskwę już mam od jakiegoś czasu i zaraz ją sprzedaję, choć mam dziwne przypuszczenie graniczące z pewnością, że z tą zamianą nie wszystko pójdzie tak jak powinno Dlatego trzymam w porcie nie sprzedaje. Jeszcze coś im sie odwidzi 3 Share this post Link to post Share on other sites