_Hegemon_ ∞ Players 32 posts 3,235 battles Report post # Posted March 13, 2020 Mam obecnie do 16 marca możliwość zresetowania umijętności kapitana - tylko nie wiem gdzie i jak to zrobić. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Proszę o pomoc - krok po kroku. Share this post Link to post Share on other sites
0 [WRATH] MazMan Players 6 posts 9,463 battles Report post #1 Posted March 13, 2020 https://worldofwarships.eu/pl/news/game-updates/update-092-european-destroyers/ Odpal link, naduś guzik na stronie "Aktywuj zniżkę", wejdź do gry i ciesz się zmienianiem perków za friko jeszcze przez 3 dni. 1 Share this post Link to post Share on other sites
0 _Hegemon_ ∞ Players 32 posts 3,235 battles Report post #2 Posted March 14, 2020 17 hours ago, MazMan said: https://worldofwarships.eu/pl/news/game-updates/update-092-european-destroyers/ Odpal link, naduś guzik na stronie "Aktywuj zniżkę", wejdź do gry i ciesz się zmienianiem perków za friko jeszcze przez 3 dni. Znalazłem sposób, który jest KOMPLETNIE I SZALENIE NIEINTUICYJNY...Przy ikonce Kapitana - przydałby się jakiś przycisk typu - RESET UMIEJĘTNOŚCI KAPITANA z poziomu Dosieu (Karty) Kapitana... Druga rzeczą któa przyprawia o katorgę - jest droga by dostać się do REZERW Kapitanów. W tej materii jest jeszcze wieksza masakra. Share this post Link to post Share on other sites
0 [-SBF-] Greyshark Alpha Tester, In AlfaTesters 8,315 posts Report post #3 Posted March 14, 2020 24 minutes ago, _Hegemon_ said: Druga rzeczą któa przyprawia o katorgę - jest droga by dostać się do REZERW Kapitanów. W tej materii jest jeszcze wieksza masakra. Nie wiem jak to wygląda u ciebie, ale u mnie wystarczy że kliknę ikonkę kapitana, i od razu wyświetla mi się rezerwa. Czy jedno kliknięcie to jest masakra? To ile ma być, żeby było ok? Pół kliknięcia? Share this post Link to post Share on other sites
0 _Hegemon_ ∞ Players 32 posts 3,235 battles Report post #4 Posted March 14, 2020 6 minutes ago, Greyshark said: Nie wiem jak to wygląda u ciebie, ale u mnie wystarczy że kliknę ikonkę kapitana, i od razu wyświetla mi się rezerwa. Czy jedno kliknięcie to jest masakra? To ile ma być, żeby było ok? Pół kliknięcia? U mnie do wczoraj menu miało jakieś problemy i nie wyświetlało się wiele rzeczy - był jakiś bład... Uważam iż w Menu po lewej stronie powinna być zakładka REZERWA (KOSZARY) KAPITANÓW - powinienem wejść i miec dostęp do wszystkich kapitanów tak jak w wypadku dostępu do karuzeli okretów. Kolejna sprawa - bardzo długo mi zajeło znalezienie miejsca gdzie mogę dokonac - opcji sprzedaży ekwipunku czy tez kamuflazy do okrętów. To także jest kompletnie schowana - nieintuicyjnie umieszczona opcja w nazwie UZYTKOWNIKA gry - pod przyciskiem INWENTARZ. Dyrektywy - mają swój panel , który jest dostęny po wcisnieciu na obrazek. Powiedz mi - kto początkujący i normalny by się domyślił iż po wcisnieciu obrazka - twórcy umieszcza skróty zawierajace informacje o szczególach misji i DYREKTYWACH. Share this post Link to post Share on other sites
0 [-SBF-] Greyshark Alpha Tester, In AlfaTesters 8,315 posts Report post #5 Posted March 14, 2020 7 minutes ago, _Hegemon_ said: Dyrektywy - mają swój panel , który jest dostęny po wcisnieciu na obrazek. Powiedz mi - kto początkujący i normalny by się domyślił iż po wcisnieciu obrazka - twórcy umieszcza skróty zawierajace informacje o szczególach misji i DYREKTYWACH. Kto by się domyślił, że w panelu Dyrektywy znajdują się opisy dyrektyw? Każda osoba, która posiada choć jedną komórkę mózgową. Share this post Link to post Share on other sites
0 _Hegemon_ ∞ Players 32 posts 3,235 battles Report post #6 Posted March 14, 2020 Just now, Greyshark said: Kto by się domyślił, że w panelu Dyrektywy znajdują się opisy dyrektyw? Każda osoba, która posiada choć jedną komórkę mózgową. Tyle , ze nie ma samodzielnego ,panelu DYREKTYWY- zamiast tego jest - OBRAZEK, który prowadzi do tego panelu.. Share this post Link to post Share on other sites
0 [-SBF-] Greyshark Alpha Tester, In AlfaTesters 8,315 posts Report post #7 Posted March 14, 2020 4 minutes ago, _Hegemon_ said: Tyle , ze nie ma samodzielnego ,panelu DYREKTYWY- zamiast tego jest - OBRAZEK, który prowadzi do tego panelu.. A co się stanie, jak najedziesz na ten obrazek kursorem myszki i poczekasz 1-2 sekundy? Ej, skoro przerasta cię znalezienie inwentarza, rezerwy kapitanów czy dyrektyw, to wypadałoby się zastanowić, czy na pewno odnajdziesz się w rozgrywce WoWs, która stopniem skomplikowania dużo bardziej przerasta poruszanie się po porcie. To na pewno odpowiednia gra dla ciebie? 1 Share this post Link to post Share on other sites
0 _Hegemon_ ∞ Players 32 posts 3,235 battles Report post #8 Posted March 14, 2020 5 minutes ago, Greyshark said: A co się stanie, jak najedziesz na ten obrazek kursorem myszki i poczekasz 1-2 sekundy? Ej, skoro przerasta cię znalezienie inwentarza, rezerwy kapitanów czy dyrektyw, to wypadałoby się zastanowić, czy na pewno odnajdziesz się w rozgrywce WoWs, która stopniem skomplikowania dużo bardziej przerasta poruszanie się po porcie. To na pewno odpowiednia gra dla ciebie? Zwracam tylko uwagę , że te znalezienie tych opcji jest nieintuicyjne. Gdy pierwszy raz zajrzałem do Menu po dłuższym czasie nieobecmosci w WOWS - miałem problemy ze znalezieniem wielu rzeczy. O tym że OBRAZEK moze prowadzić do DYREKTYW, nie musi poczatkujący gracz wiedzieć, bo nie jest to INTUICYJNA OPCJA naprowadzenia nowego gracza na poszukiwany cel. Ironiczne złośliwości koncowe w stronę poszukującego pomocy gracza - zamiast wyrozumiałosci i mentorskiego podejscia ze strony Alfa Testera raczej nie zachęciłby nikogo do polecenia tego produktu, a przeciez nie o to chodzi komuś kto ma góra 30 000 graczy on-line. Z racji swojego stażu powinienes raczej człowiekiem wyciągajacym pomocną dłoń, o charakterze i mentorskim podejsciu niż odgrywac rolę Bardzo Uszczypliwego Człowiek'A. Temat uwazam za zakmnięty. 1 Share this post Link to post Share on other sites
0 [-SBF-] Greyshark Alpha Tester, In AlfaTesters 8,315 posts Report post #9 Posted March 14, 2020 12 minutes ago, _Hegemon_ said: Zwracam tylko uwagę , że te znalezienie tych opcji jest nieintuicyjne. Gdy pierwszy raz zajrzałem do Menu po dłuższym czasie nieobecmosci w WOWS - miałem problemy ze znalezieniem wielu rzeczy. O tym że OBRAZEK moze prowadzić do DYREKTYW, nie musi poczatkujący gracz wiedzieć, bo nie jest to INTUICYJNA OPCJA naprowadzenia nowego gracza na poszukiwany cel. Ironiczne złośliwości koncowe w stronę poszukującego pomocy gracza - zamiast wyrozumiałosci i mentorskiego podejscia ze strony Alfa Testera raczej nie zachęciłby nikogo do polecenia tego produktu, a przeciez nie o to chodzi komuś kto ma góra 30 000 graczy on-line. Z racji swojego stażu powinienes raczej człowiekiem wyciągajacym pomocną dłoń, o charakterze i mentorskim podejsciu niż odgrywac rolę Bardzo Uszczypliwego Człowiek'A. Temat uwazam za zakmnięty. W czym dokładnie potrzebujesz pomocy? Czego nie potrafisz znaleźć? Napisz, chętnie pomogę. Tyle że żadnej prośby o pomoc we wcześniejszych postach nie widzę. Share this post Link to post Share on other sites
0 [PL-KL] robo197026 Players 4 posts 11,118 battles Report post #10 Posted June 8, 2020 Witam,czy reset punktów kapitana jeszcze będzie bo klanowe się właśnie skończyły a słuchy chodzą że nie będzie już w ogóle? Share this post Link to post Share on other sites
Mam obecnie do 16 marca możliwość zresetowania umijętności kapitana - tylko nie wiem gdzie i jak to zrobić. Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Proszę o pomoc - krok po kroku.