The_EURL_Guy WG Team, Master Pirate, Sailing Hamster 1,855 posts Report post #1 Posted January 28, 2020 Nowe okręty premium, więcej bonusów premium dla istniejących okrętów, zniżki oraz misje bojowe! Przeczytaj na portalu Share this post Link to post Share on other sites
[RR1] gall71kg [RR1] Players 62 posts 26,872 battles Report post #2 Posted January 28, 2020 no i totalna znowu ściema z tymi okrętami z kontenerów chińskich, hasie szkło i byle co z nich wypadło!!!! 2 Share this post Link to post Share on other sites
[ISEN] WojenneGrySzorujaDno Beta Tester 4,812 posts 14,917 battles Report post #3 Posted January 28, 2020 6 minutes ago, gall71kg said: no i totalna znowu ściema z tymi okrętami z kontenerów chińskich, hasie szkło i byle co z nich wypadło!!!! a masz gdzieś napisane że na 100% okręt ci wypadnie??? Nie napisano tylko o ew szansie na drop otworzyłem 8 na RU i EU bilans bez komentarza 1 Share this post Link to post Share on other sites
[BUSHI] Odo_Toothless Modder 4,875 posts 22,486 battles Report post #4 Posted January 28, 2020 Od kiedy coś z darmowych ma wypadać dla każdego ? To łut szczęścia. 1-2% ? Nawet otwierając 20 płatnych, które mają wyższą szansę, możesz i niejednokrotnie zobaczysz 0 okrętów. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[MAX] Jasoandr Players 447 posts 22,172 battles Report post #5 Posted January 28, 2020 Widziałem opening tych kontenerów na jednym z polskich strumyków. Na 20 otworzonych wypadło ... zero okrętów. Potem jeden z widzów podarował mu kolejnych 8 i wypadła deska. Wiadomo, kwestia szczęścia, ale raczej nie ma dużych szans na drop z chińskich pudełek (w porównaniu do świątecznych). 1 Share this post Link to post Share on other sites
[BUSHI] Odo_Toothless Modder 4,875 posts 22,486 battles Report post #6 Posted January 28, 2020 To jest proste. Jeżeli okręty które moga wypaść kosztują 150 zł-250 zł, a 20 skrzynek to 168 zł to maksymalna średnia szansa to będzie 1 okręt na 20 pudełek, czyli 5% szans na pudełko. Jeśli nawet nie mniej. W efekcie jeden z drugim dostanie z takiego losowania np. 2 okręty, jakiś szczęśliwiec i z 3, a iluś tam nastepnych nic. W efekcie średnio wypadnie np. ten 1 okręt. Share this post Link to post Share on other sites
[HOB] Silentraz Moderator 1,837 posts 7,819 battles Report post #7 Posted January 28, 2020 6 minut temu, Odo_Toothless napisał: To jest proste. Jeżeli okręty które moga wypaść kosztują 150 zł-250 zł, a 20 skrzynek to 168 zł to maksymalna średnia szansa to będzie 1 okręt na 20 pudełek, czyli 5% szans na pudełko. Szansa może być większa. Bo wydając 150-250 PLN kupujesz wybrany okręt, a z kontenera wypadnie losowy, niekoniecznie chciany. Pudełka są więc lepsze dla kolekcjonerów (równolegle też wypadnie sporo mniej i bardziej cennych gratów), ale jeśli ktoś chce mieć konkretny okręt (bo np. się spodobał), to bezpieczniej jest kupić bezpośrednio. 2 Share this post Link to post Share on other sites
[BUSHI] Odo_Toothless Modder 4,875 posts 22,486 battles Report post #8 Posted January 28, 2020 5 hours ago, Silentraz said: Szansa może być większa. Bo wydając 150-250 PLN kupujesz wybrany okręt, a z kontenera wypadnie losowy, niekoniecznie chciany. Pudełka są więc lepsze dla kolekcjonerów (równolegle też wypadnie sporo mniej i bardziej cennych gratów), ale jeśli ktoś chce mieć konkretny okręt (bo np. się spodobał), to bezpieczniej jest kupić bezpośrednio. Z mego doswiadczenia, zawsze otrzymywałem mniej w okrętach/dublonach/czasie premium niż płaciłem za pudełka. Bez względu na wydarzenie, więc bardzo, ale to bardzo wątpię. Według WG np. kama, czy szmaty sa coś warte i inaczej być nie może, bo są po prostu skąpi. ostatnie: 6 darmowych chińskich - 0 20 płatnych chińskich - 0 24 (albo i wiecej) bezpłatnych brytyjskich - oczywiście 0, bo nawet drzewkowców skąpią Szanse ? Z co najmniej 50 nie wypadło nic, To ile tam jest 1, czy aż całe, oszałamiające 1,5 % ? Kilka osób pewnie coś dostanie, ale jak wyda najpierw multum kasy. XaXa. 3 Share this post Link to post Share on other sites
[B-EYE] umbra_arboris Players 1,801 posts 20,932 battles Report post #9 Posted January 29, 2020 16 godzin temu, Odo_Toothless napisał: Szanse ? Z co najmniej 50 nie wypadło nic, To ile tam jest 1, czy aż całe, oszałamiające 1,5 % Wczoraj wieczorem skończyłem misję na "chińszczyznę" z okazji ich nowego roku. Wpadło trochę szmat i kamuflaży, okrętów nie zauważono. Widocznie szansa na wylosowanie jakiegokolwiek okrętu była naprawdę niska. Pomyślałem - szkoda, a potem dla poprawienia humoru przeczytałem sobie na shipcomrade recenzje porównawcze, autorstwa LMM. Kilka zabawnych "kwiatków": - Wukong ma reload dział o pół sekundy lepszy od Martela (10,5 sek. / 11 sek.); - Wukong ma zasięg dział o dwa metry większy niż Martel :-))))) Yes, Wukong has 2 meters more main battery range; - Bajie ma sigmę 2.1, podczas gdy Izumo 2.0; - reload dział u Bajie to 32 sek, u Izumo - 30 sek. Idąc tym tropem, można wziąć na tapetę 70 ruskich łajb projektu 30-bis lub też 27 braci Clevelandów. Wystarczy zmienić kolor kamuflażu, minimalnie pokombinować parametrami i... WoWs "zaludni się" całymi chmarami kolejnych Pan-Asian okrętów :-)) Zabawne? No to dorzućmy niektórym radar / torpy głębokowodne / jakiś booster i niech sprzedaż rusza :-)) A bardziej poważnie: nie widzę zbytnio sensu wydawania pieniędzy na premki, które w dużym stopniu są tylko przemalowaną "silver" jednostką z pewnymi modyfikacjami :-(( Wpadnie z kontenera - fajnie, a jeśli nie, to nie ma po czym zbytnio żałować. Oczywiście - kwestia gustu, co kto lubi. Pozostaje otwartym pytanie, czy Chińczycy rzucą się kupować przemalowane premki, czy też zastanowią się chwilę i wezmą darmowe "silver" okręty z drzewka? 3 Share this post Link to post Share on other sites
piotr2198 Players 29 posts 6,172 battles Report post #10 Posted January 30, 2020 Z darmowego wypadł mi Loyang. Za to z gb nic. Share this post Link to post Share on other sites
[FT-B] Toyminator Players 559 posts 8,449 battles Report post #11 Posted January 30, 2020 W sumie większość camo ,wolne, dwa dni premki, 500 dublonów. I camo na Huanghe ...którego nie mam.I które w sumie ma już swoje camo przy zakupie,więc bo jakiego mi drugie. Share this post Link to post Share on other sites