Jump to content
YabbaCoe

0.9.0 - General Feedback

73 comments in this topic

Recommended Posts

[WG]
WG Staff
3,918 posts
4,294 battles

WG_SPB_WoWs_Preview_Update_090_798x348.jpg

 

Captains!

 

Due to the installation of the Update, the server will be unavailable

From Thursday 16th January 06:00 CET (UTC+1)

Until: Thursday 16th January 09:00 CET (UTC+1)

Update size: 2.8 GB

 

All necessary information you can find in this portal article.

 

Please leave here your General Feedback about Update 0.9.0! Particular topics you can find here:

British cruisers: Early Access

Clan Battles: Sea of Fortune

Other Changes

Share this post


Link to post
Share on other sites
[ENUF]
[ENUF]
Players
182 posts
11,208 battles
1 hour ago, YabbaCoe said:

 

Please leave here your General Feedback about Update 0.9.0! Particular topics you can find here:

 

Feedback on the Henri IV nerf:

 

Your spreadsheet is wrong WeeGee, check again

 

image0.gif

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[ABR]
Players
1 post
3,033 battles

I was in a game with a friend of mine who just started playing wows. We were qued up in tier III ships, and were matched with 3 CVs (IV) per team. This is, in my opinion, a horrible experience for new players and should be avoided at all cost. There has in addition been a very large number of 2xCVs per team in many of the other low tier matches we've played recently . Two or more CVs often mean getting air raided to death without getting to do much for new players, and is may quite frankly result in less beginners staying with the game. I would recommend limiting CVs to 1x per team for tier IV and below!

  • Cool 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
[GKXS]
Players
55 posts

Just accessed Patch 9.0 and I am not able to access the following screens:

News, Clan, Inventory, Captain's Logbook and Armory. Just displays a blank screen?

Any ideas on how to resolve/fix ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[_FK_]
Beta Tester
609 posts
14,041 battles

Getting alot of rendering issues of shells.. since this update. Normally its just Smolensk shells that are notorious for it which your already aware of and wont do anything about it according to Conway.

But ive had it with Worcester and GK ive seen so far. Worcester shells were 100% invisible and GK rendered 2ft from my ship instead of from when they are fired.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[UAC]
Players
659 posts
2,215 battles

I feel port performance is drastically better/improved. Haven't been into battles though because I have work to do. Anyway kudos to that I guess...:Smile_medal:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[HF_30]
Players
77 posts
9,573 battles

Update is still going. 3 hours later. 
Its downloaded it, its installing onto an SSD 

I have a 2700x with 32gb of ram.. so why the hell have I been sat waiting for this to bloody install, for three hours.? 

Why?

Why is it just sitting there doing SWEET F ALL

image.thumb.png.5f96196d2c6a3df4ca6650d7ee6361d9.png

Edited by phsycopathic
Added screen shot

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
68 posts

The new Spanish translation is absolutely stupid. Made by Google Translate or by a monkey? Half of the things make no sense at all. A 10 year old kid could do better. You are using words that no correspond to what is intended to be said, or phrases that do not make sense.

 

Also: Where is that new camouflage for Takao that you announced?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[WTEAM]
Players
2 posts
2,600 battles

Tried to play Aegis but for me it gets stuck on the loading screen (which updates ships sunk). Screen shot taken after relaunching WOWS 3 times and unfortunately it wont let me leave or play another match, instead I have to wait for the operation to end. Anybody else having this or know how to avoid it in future?

*Edit* Turns out its also happening in Co-Op so game is currently unplayable in terms of participating in battles. Got a strong feeling that trying to get this resolved is gonna generate me a load of AFK reports
image.thumb.png.04c8aafb04aabf090da250ab4276af16.pngimage.thumb.png.625f9e4778eb8e2c3c2090cbb7caddc1.pngimage.thumb.png.d4a4222e13aeaa7af2f7241c7e0e1e29.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
[V888]
Players
2,106 posts
9,511 battles

@MrConway @Crysantos @Tanatoy @Sehales @YabbaCoe

 

Just to let you know that the new patch did NOT fix the issues with disconnections.

 

It's not like I expected you to do something because you still refuse to acknowledge the issue even though I gave you over 70 players having the same issues at the same time. Your delusion of blaming it on our ISPs (even though we're from different countries using different ISPs) makes no sense at all.

 

FYI: 16:48 LT (15:48 UTC)

 

DISCONNECTION. I got kicked out of the battle alongside other members from my clan who were online. Also, @Flambass got disconnected at the very same time, in the middle of a battle while steaming on Twitch..

 

Yeah, it's probably all of us with a problem and nothing to do with you. Also refusing to acknowledge the obvious problem and blaming it on the players is very unprofessional.

 

Don't even mention the support tickets, those guys are repeating the same 'song' like it's a broken record. Complete waste of time.

  • Cool 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
1 post
5,826 battles

Cheers,

 

i have experienced strong performance / fps drops with this update.

 

I'm on an older (2013) iMAC. I had similar issues a few months ago, then,after the integration of theGame Center all was well & excellent, getting 50+ fps always.

 

Now i'm back down to <20 in some situations - not always - without any changes from my side. Seems to depend on number of ships rendered in my FOV. No ships in sight, all is well with fps >50.

 

It seems to me this is not because of my machine but because of some changes in the software, since it was just perfect before this last update.

 

KR

Hirni

Share this post


Link to post
Share on other sites
WG Staff
3,346 posts
14,069 battles
28 minutes ago, Palubarac said:

@MrConway @Crysantos @Tanatoy @Sehales @YabbaCoe

 

Just to let you know that the new patch did NOT fix the issues with disconnections.

 

It's not like I expected you to do something because you still refuse to acknowledge the issue even though I gave you over 70 players having the same issues at the same time. Your delusion of blaming it on our ISPs (even though we're from different countries using different ISPs) makes no sense at all.

 

FYI: 16:48 LT (15:48 UTC)

 

DISCONNECTION. I got kicked out of the battle alongside other members from my clan who were online. Also, @Flambass got disconnected at the very same time.

 

Yeah, it's probably all of us with a problem and nothing to do with you. Also refusing to acknowledge the obvious problem and blaming it on the players is very unprofessional.

 

Don't even mention the support tickets, those guys are repeating the same 'song' like it's a broken record. Complete waste of time.

Look, I understand your frustration. Disconnects suck and they disrupt your gameplay - we checked internally from our side and couldn't find any issue, but we did get more reports from Croatia and surrounding countries than usual when it comes to connection problems. I forwarded the issue you reported today with you and Flambass + clanmembers, maybe this will help.

 

It might be a problem with the routing from your side to our data centers, without our servers being the cause or some other issue in between. I'm still chasing this internally to help you, but there is no issue from our side that we could find.

 

44 minutes ago, Langford92 said:

Tried to play Aegis but for me it gets stuck on the loading screen (which updates ships sunk). Screen shot taken after relaunching WOWS 3 times and unfortunately it wont let me leave or play another match, instead I have to wait for the operation to end. Anybody else having this or know how to avoid it in future?

*Edit* Turns out its also happening in Co-Op so game is currently unplayable in terms of participating in battles. Got a strong feeling that trying to get this resolved is gonna generate me a load of AFK reports
 

Could you check if you have any internet connection issues? Could you also try a "check & repair" run in your WGC for Warships?

6 hours ago, Filipin00 said:

I feel port performance is drastically better/improved. Haven't been into battles though because I have work to do. Anyway kudos to that I guess...:Smile_medal:

Great to hear that!

 

Greetings, Crysantos

Share this post


Link to post
Share on other sites
[V888]
Players
2,106 posts
9,511 battles
28 minutes ago, Crysantos said:

Look, I understand your frustration. Disconnects suck and they disrupt your gameplay - we checked internally from our side and couldn't find any issue, but we did get more reports from Croatia and surrounding countries than usual when it comes to connection problems. I forwarded the issue you reported today with you and Flambass + clanmembers, maybe this will help.

 

It might be a problem with the routing from your side to our data centers, without our servers being the cause or some other issue in between. I'm still chasing this internally to help you, but there is no issue from our side that we could find.

 

Greetings, Crysantos

First of all, thanks for replying.

 

Look, I understand how annoying I must be in your eyes and I get that. But constant disconnections really make my gaming very difficult, impossible at times.

 

If it was only me, I'd push my ISP (even though that's easier said than done and you probably know this) but seeing so many players, including a very popular CC having the same issues, at the SAME TIME, assures me that the problems is not just with me.

 

I'm not an IT engineer and I cannot blame your servers and claim they are the issue for sure. But the same way, you (you along all customer support guys and other WG staff that intervened in the last few weeks regarding the issue) cannot just say "hey buddy, it's all good with us, the problem must be in your courtyard" because it frustrates us even more.

 

There is obviously a problem between the whole "Balkan region" and WG servers and WG IT technicians should investigate this issue, not me. I cannot do anything unless telling you every time I have a complete disconnection lasting few seconds or few minutes or giving you PingPlotter and WGcheck reports. 

 

I just want this issue to be fixed (me and many others) but it won't be if WG constantly refuses to check thoroughly where the issues is and instead just blaming our ISPs like that's solving anything.

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[HANDY]
Players
2 posts
10,368 battles

So - disconnection problem is real. 

Support pointed me to remove mods etc. Now I have vanilla installation - new version, 1st battle, get disconnected. 

Details: Croatia, ISKON ISP

 

 

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[OCTO]
Players
1,182 posts
25,423 battles

Disconnections are the next level. I got 3 DCs in the last 6 games! Kicked out of server: Server Temporary Unavailable

 

I have fibre connection at 50 Mb and everything else works without any problems. Connecting from South Africa and no problems reaching to any EU location

 

Can you please stop caring so much about trying to extract money from the players and fix fundamentals, please? 

 

 

  • Cool 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
[RDB]
Players
7 posts
2,086 battles

Okay, we all have to agree that Henri's acceleration(with the speed boost, which was active 80% of the time) was a bit too much. I can understand the logic behind the nerf, but not behind the brutal murder of it. Did it require a nerf? Perhaps yes, but I think you may have overdone it a tad bit. 10%~15% acceleration nerf would still be huge, but somewhat reasonable and still playable. This was an overkill. Please do take #number tweaking into the consideration. 

@YabbaCoe

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[UKGB]
Players
14 posts
4,696 battles

please change the autopilot. There have been too many times when the autopilot has decided to change the carriers course and give my opponents broadside and it's just not fun to play if i have to keep fiddling around with it. I appreciate that you've tried to make it more user friendly but you need to change it. The main issue that i face personally when using the autopilot is that it will decide to change the course without me knowing. Is there some way you could remedy this or will i have to get used to checking the map for my course every 5 seconds?

 

P.S i hope this is the right place to post this. Please do just tell me if i'm not right to make a post like this here.

  • Bad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
421 posts

Hi All.

 

Again the event/missions ask us to play ships to complete missions but those ship like the PR/Dockyard con stunt we have to buy the ships needed too do the missions and there are none to be brought in the shop or anyway of winning any through daily combat missions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[UKGB]
Players
14 posts
4,696 battles
1 minute ago, Jessa_Doom said:

Hi All.

 

Again the event/missions ask us to play ships to complete missions but those ship like the PR/Dockyard con stunt we have to buy the ships needed too do the missions and there are none to be brought in the shop or anyway of winning any through daily combat missions.

first things first: the gorizia was available through directives, that's how i got the ship (that is what you're refering to right?)

 

and I believe that the cruisers required will be available through the bundles in the armoury, with enough luck you should be able to get one using the tokens from the event. The directives are also completely possible without them.

(it seems you can spend dubloons to get bundles with a higher chance of getting the cruisers.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[BAD-A]
Players
640 posts
9,029 battles
6 minutes ago, Lordcrafty said:

and I believe that the cruisers required will be available through the bundles in the armoury, with more luck than a very lucky thing you may be able to get one using the tokens from the event. The directives are also completely possible without them.

 

(it seems you can spend dubloons to get bundles with a ever-so-slightly higher chance of getting the cruisers than with the "free" crates.)

 

Fixed it for you.

 

Also, note "chance".  Not guaranteed AT ALL.  WG also does not publish % chances of drops so be aware!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[UKGB]
Players
14 posts
4,696 battles
22 minutes ago, MyopicHedgehog said:

 

Fixed it for you.

 

Also, note "chance".  Not guaranteed AT ALL.  WG also does not publish % chances of drops so be aware!

thanks for the correction x) i was taking their words, it says "higher" in the armoury, maybe they should correct it there too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×