Jump to content
Forum Shutdown 28/7/2023 Read more... ×
Sign in to follow this  
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
marty01234

Devonshire

17 comments in this topic

Recommended Posts

[CRYO]
Players
117 posts
18,656 battles

zabavna papirova lodka, vse projde takze klickovat a klickovat , kladivo na ddcka, zapalovac dela docela nakladaji  a slusnej heal. no a minusy papir, jste obri , /o dost vetsi nez treba KONIG a to je BB/, bacha na italsky SAPy krajej vas jak maslo. ale bavilo me to a moc

[IDDQD]
Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár
4,501 posts
16,117 battles

Tolik k nauhlovanému Devonu - pak ping 3k+ a konec - psali to ještě tři lidi - jen tak na okraj.
Sealclubičko se nemá asi proto trest v podobě pingu 3k a 3m AFK
shot-20_02.17_01_07.13-0101.thumb.jpg.13776f700d16c16e0a576747fb7f53dd.jpg
Nicméně před bitvou se ukazoval MM v rotaci: žádné DD, žádná CV a 12CA - po 1,30min to luplo takto.
Abych nebyla obviněná ze spamu, tak podotýkám toliko k eng CA. Jsou nevyzpytatelný ať dělají co umí i neumí. Nějak nevím co znamená těžké CA když to chytá hity - l
ike přes tepláky.

[IDDQD]
Players
331 posts
16,746 battles
V 17. 2. 2020 v 1:48 LucyCZ řekl/a:

Tolik k nauhlovanému Devonu - pak ping 3k+ a konec - psali to ještě tři lidi - jen tak na okraj.
Seaclubičko se nemá asi proto trest v podobě pongu a 3m AFK
shot-20_02.17_01_07.13-0101.thumb.jpg.13776f700d16c16e0a576747fb7f53dd.jpg
Nicméně před bitvou se ukazoval MM v rotaci: žádné DD, žádná CV a 12CA - po 1,30min to luplo takto.
Abych nebyla obviněná ze spamu, tak podotýkám toliko k eng CA. Jsou nevyzpytatelný ať dělají co umí i neumí. Nějak nevím co znamená těžké CA když to chytá hity - l
ike přes tepláky.

Zřejmě tepláky z Čelákovic....protože jiné vysvětlení pro ty dardy, které schytávají a které si nijak nezadají s dardami do lehkých křižníků, nedovedu vysvětlit. 

• Cool 1

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles

Ta loď se mi líbí jedině vzhledově. To je jediná vě co je na ní fakt super zbytek je tak neuvěřitelně špatný, že přemýšlím proč to vlastně hraji. pancíř to zapomnělo v ocelárnách. Dostřel to má horší jak některé toprpédoborce, velikost to snad překoná Yamato. Fakt by mě zajimalo proč to WG nebuffne, protože ta loď je špatná  a celá linie  vypadá velmi špatně opravdu velmi špatně.

[0SHIT]
Players
1,213 posts
14,666 battles
16 hours ago, ilmk said:

Ta loď se mi líbí jedině vzhledově. To je jediná vě co je na ní fakt super zbytek je tak neuvěřitelně špatný, že přemýšlím proč to vlastně hraji. pancíř to zapomnělo v ocelárnách. Dostřel to má horší jak některé toprpédoborce, velikost to snad překoná Yamato. Fakt by mě zajimalo proč to WG nebuffne, protože ta loď je špatná  a celá linie  vypadá velmi špatně opravdu velmi špatně.

Souhlasit mohu jen s tím, že linie vypadá špatně. Páč je to většinou šrot. Avšak T6 byl parádní a snad jediná hratelná loď z celé lajny.

• Funny 2

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,345 battles

Hmm, tak objektivně vzato tuším, že Devonshire je na svůj tier relativně o něco lepší než Hawkins, díky bohu. Nicméně jsem jaksi neměl šanci to pozorovat, neboť proti perma 6 BB na tým, tím spíš T7 a T8 BB, je Devonshire prostě naprostý křáp. Což mu pravda nemůžu mít úplně za zlé, ale no, holt to potom dost kazí dojem z lodě.

Pořád mám ale dojem, že snad jakýkoliv jiný T6 křižník ve hře je lepší. Devonshire je ohromná neohrabaná kocábka, co chytá citadely ze všech stran a zároveň nedokáže nic ustřílet. Jediné pozitivum je heal. Ale ten dohromady znamená jen, že enemáci z vás nafarmí víc DMG.

Smutná to loď.

• Cool 3

Players
1,998 posts
Před 1 hodinou Toivia řekl/a:

Hmm, tak objektivně vzato tuším, že Devonshire je na svůj tier relativně o něco lepší než Hawkins, díky bohu. Nicméně jsem jaksi neměl šanci to pozorovat, neboť proti perma 6 BB na tým, tím spíš T7 a T8 BB, je Devonshire prostě naprostý křáp. Což mu pravda nemůžu mít úplně za zlé, ale no, holt to potom dost kazí dojem z lodě.

Pořád mám ale dojem, že snad jakýkoliv jiný T6 křižník ve hře je lepší. Devonshire je ohromná neohrabaná kocábka, co chytá citadely ze všech stran a zároveň nedokáže nic ustřílet. Jediné pozitivum je heal. Ale ten dohromady znamená jen, že enemáci z vás nafarmí víc DMG.

Smutná to loď.

Tuhle lajnu jsem vubec nepochopil. Neprisel jsem na to k cemu to je ve hre dobre a proc by si to mel nekdo zahrat.

• Cool 2

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,345 battles

No já jsem zvědav na T8+, tam se to vybarví. Včera mne honil po mapě Albemarle a celkem mi dával HE pecky a vyplácal jsem snad všechny healy. Nebýt jeho nezkušenosti a faktu, že mi nakonec ukázal bok, tak bych před ním musel zdrhat až do konce hry. HE ho přes ten jeho heal neuklovu.

Ale holt Hawkins a Devonshire děly nekoušou, mají naprosto otřesný dostřel a i na ty krátké vzdálenosti dost padáčkovité granáty. Navíc se budu muset podívat, jak je to s tím healem, poněvadž vždy, když ho v Devonshiru potřebuju, tak má snad ještě 2 minuty cooldown. Skoro mi přijde, jako by byl reload delší než snad jakýkoliv jiný heal ve hře.

Spolu s mizernou obratností to pak znamená, že hry na způsob "rychlý výpad -> zmizení -> opravení se -> nový rychlý výpad" nejsou proveditelné mimo vybrané pomalé BB cíle (US standardky).

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles
18 hours ago, BustyGirlWithPinkPig said:

na to si pockej. Ma to 14,8 tusim dostrel v desitkach to je labuzo

Ano přesně tak. Bude to strašný labůžo už tědka je dewonshit bit za to že nemá dostřel a jeho padáčkové granáty jsou akorát na nasraní ani AA obrnau nemá prostě křáp

• Cool 1

[T-N-T]
Players
17 posts
6,616 battles

Devonshire dohrán a ponechán jako parádní T6 křižník. Zpočátku to byl porod, pak jsem mu nějak přišel na chuť a nedám na něj dopustit.

Když to shrnu

Výzbroj:

Děla v rozumném uspořádání (ABXY) s dobrými úhly, slušně se otáčí a zapalují pěkně jako japonské 8". Průraznost je průměr u 8" děl, reload 14 sekund, tak jak se sluší na těžký křižník T6. Dostřel 14 km vůbec nevadí a je úplně v pohodě, stejně tak padáčky na max. dostřel, možná je to naopak výhoda.

Super torpéda 4 na každé straně s dobrými úhly (že Aobo) a možností odpalu po jednom a dostřelem 8km.

Celkem slušné AA (dá se okořenit boostem na úkor sonaru). Jediné co to kazí je křehkost těch osmihlavňových kompletů, takže po pár zásazích jsou pryč.

Odolnost:

S 34400HP je to druhý největší HP pool u T6 křižníků (víc má jen Spee).

Má opravy.

Má 117mm pancíře na bocích.

Má velmi nízkou citadelu a jen ve střední části, takže nesahá pod barbety. Toto samozřejmě neznamená, že ji nedostanete.

Má bohužel vysoké boky, ale zase relativně nízké nástavby. Počkejte na Surreye, to je plující almara.

Pohyblivost je průměrná, rychlost 31 uzlů a otočí kormidlem za 7,8 sekundy.

Velmi dobré maskování, s kapitánem a kamufláží se dá dostat na 10,3km. Kapitán se skillem na maskování je nutnost.

Zpočátku jsem dostával šlupky od bitevek a chodil do přístavu po pár minutách, než jsem na to přišel. Ten křižník je více o sledování okolí než o střílení. Chcete si hodně zastřílet, kupte si Nurnberga nebo Budyonnyho a spamujte z dálky, nebo Dallas a střílejte zpoza buku. Tendle křižník těží z dobrého maskování a relativně silné salvy. Takže je třeba si počkat, vyčíhnout si tu chvíli a zasazovat silné přesné rány.

Dokáže skvěle podporovat DD, díky tomu že je schopen jet cca 4km za nimi a zůstat dlouho nezpozorován. Salva HE i AP do torpedoborce bolí, hlavně přijde z blízka. Všichni ti HE spameři se na takovou vzdálenost netrefí. Taktéž boj proti křižníkům, díky menšímu spotu máte čas se připravit a zamířit. Nestřílet na křižník který jede na vás ale počkat si nespozorován, až začne dělat obrat. Pak přijde silná salva ze střední vzdálenosti a citadely jen padají. Všechno todle se dá dělat, když není poblíž nepřátelská BB, takže je dobré jezdit tam, kam nejezdí BB nebo kam nemohou dobře střílet.

Pro tendle křižník je ideální, když je ve hře hodně křižníků, protože si nimi si poradí. Dobře bojuje i proti DD, když mu je někdo nasvítí. Co nemá rád je být sám proti DD které ho spotuje nebo letadla, čistě z důvodu, že ho připraví o moment překvapení a jelikož bojuje na střední a krátkou vzdálenost, je pro enemáky nejbližší cíl. (proto asi má opravy :) ).

Dokáže bojovat i proti BB, jen se to musí dělat s rozumem. Na blízko máte torpéda a narvat je někomu po jednom do čumáku je slast. Máte sonar, takže vidíte kdyby někdo číhal za bukem. Když jí chcete upálit, najděte si ostrov. Tak funguje Dallas, ten má dostřel 14,3 ale zase horší maskování. Pomocí těch obloučků dokáže Devonshire střílet dobře přes ostrovy, tady nevadí ty vysoké boky, naopak oceníte nízké nástavby, takže zpoza ostrova nečníte.

Další věc čím můžete prodit BB je plout 11km od ní a při každé její salvě vypálit jednu salvu také, zmizíte dříve než přebije. Samozřejmě nesmějí být v okolí nepřátelský DD nebo letadla co vás odhalí, pak budete biti vy.

Tendle křižník je hodně o risku, může hodně získat ale i ztratit. Věc co mi pomohla je přehrát si znovu pár her  a podívat se odkud přišly ty největší rány (občas byla jen jedna :) , vytipovat místa kam jet a kudy ustupovat.

Třeba to někomu pomůže. Je škoda si neužít takovýdle parádní a krásný křižník.

• Cool 4

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,345 battles
6 hours ago, Lumirek said:

Devonshire dohrán a ponechán jako parádní T6 křižník. Zpočátku to byl porod, pak jsem mu nějak přišel na chuť a nedám na něj dopustit.

Když to shrnu

Výzbroj:

Děla v rozumném uspořádání (ABXY) s dobrými úhly, slušně se otáčí a zapalují pěkně jako japonské 8". Průraznost je průměr u 8" děl, reload 14 sekund, tak jak se sluší na těžký křižník T6. Dostřel 14 km vůbec nevadí a je úplně v pohodě, stejně tak padáčky na max. dostřel, možná je to naopak výhoda.

Super torpéda 4 na každé straně s dobrými úhly (že Aobo) a možností odpalu po jednom a dostřelem 8km.

Celkem slušné AA (dá se okořenit boostem na úkor sonaru). Jediné co to kazí je křehkost těch osmihlavňových kompletů, takže po pár zásazích jsou pryč.

Odolnost:

S 34400HP je to druhý největší HP pool u T6 křižníků (víc má jen Spee).

Má opravy.

Má 117mm pancíře na bocích.

Má velmi nízkou citadelu a jen ve střední části, takže nesahá pod barbety. Toto samozřejmě neznamená, že ji nedostanete.

Má bohužel vysoké boky, ale zase relativně nízké nástavby. Počkejte na Surreye, to je plující almara.

Pohyblivost je průměrná, rychlost 31 uzlů a otočí kormidlem za 7,8 sekundy.

Velmi dobré maskování, s kapitánem a kamufláží se dá dostat na 10,3km. Kapitán se skillem na maskování je nutnost.

Zpočátku jsem dostával šlupky od bitevek a chodil do přístavu po pár minutách, než jsem na to přišel. Ten křižník je více o sledování okolí než o střílení. Chcete si hodně zastřílet, kupte si Nurnberga nebo Budyonnyho a spamujte z dálky, nebo Dallas a střílejte zpoza buku. Tendle křižník těží z dobrého maskování a relativně silné salvy. Takže je třeba si počkat, vyčíhnout si tu chvíli a zasazovat silné přesné rány.

Dokáže skvěle podporovat DD, díky tomu že je schopen jet cca 4km za nimi a zůstat dlouho nezpozorován. Salva HE i AP do torpedoborce bolí, hlavně přijde z blízka. Všichni ti HE spameři se na takovou vzdálenost netrefí. Taktéž boj proti křižníkům, díky menšímu spotu máte čas se připravit a zamířit. Nestřílet na křižník který jede na vás ale počkat si nespozorován, až začne dělat obrat. Pak přijde silná salva ze střední vzdálenosti a citadely jen padají. Všechno todle se dá dělat, když není poblíž nepřátelská BB, takže je dobré jezdit tam, kam nejezdí BB nebo kam nemohou dobře střílet.

Pro tendle křižník je ideální, když je ve hře hodně křižníků, protože si nimi si poradí. Dobře bojuje i proti DD, když mu je někdo nasvítí. Co nemá rád je být sám proti DD které ho spotuje nebo letadla, čistě z důvodu, že ho připraví o moment překvapení a jelikož bojuje na střední a krátkou vzdálenost, je pro enemáky nejbližší cíl. (proto asi má opravy :) ).

Dokáže bojovat i proti BB, jen se to musí dělat s rozumem. Na blízko máte torpéda a narvat je někomu po jednom do čumáku je slast. Máte sonar, takže vidíte kdyby někdo číhal za bukem. Když jí chcete upálit, najděte si ostrov. Tak funguje Dallas, ten má dostřel 14,3 ale zase horší maskování. Pomocí těch obloučků dokáže Devonshire střílet dobře přes ostrovy, tady nevadí ty vysoké boky, naopak oceníte nízké nástavby, takže zpoza ostrova nečníte.

Další věc čím můžete prodit BB je plout 11km od ní a při každé její salvě vypálit jednu salvu také, zmizíte dříve než přebije. Samozřejmě nesmějí být v okolí nepřátelský DD nebo letadla co vás odhalí, pak budete biti vy.

Tendle křižník je hodně o risku, může hodně získat ale i ztratit. Věc co mi pomohla je přehrát si znovu pár her  a podívat se odkud přišly ty největší rány (občas byla jen jedna :) , vytipovat místa kam jet a kudy ustupovat.

Třeba to někomu pomůže. Je škoda si neužít takovýdle parádní a krásný křižník.

Jako, ono to teoreticky může být pravda, ale jen za dvou podmínek: v týmech není víc jak 3 bitevky na každé straně a nejsi házen do T7 a T8 bitev.

Čili... gratulka k naprosto úžasnému MM. Myslím, že já jsem nikdy nezažil víc jak 3 křižníky na tým a buď to byly T7-T8 monstra (proti Devonshiru) nebo Omahy, co bouchly dlouho před tím, než jsem se dostal na dostřel.

A upřímně, i v tieru 5 a 6 jsou lodě jako Kongo, Furutaka či Aoba, které Devonshire prostě rozeberou díky kombinaci rychlosti a palebné síly. Devonshire je rád za 2k DMG salvu...

• Cool 2

[T-N-T]
Players
17 posts
6,616 battles

Ano, bohužel MM je často proti, co nyní pozoruji, je většinou na 12 lodí 5xBB. A pokud je skoro jakýkoli T6  hozen do T8, bude to mít těžké...

Jinak bych se v Devonu bál akorád toho Konga, jenže to je zase vidět na míle daleko a máš čas na to zareagovat. Fura i Aoba jsou možná o chlup rychlejší, ale jsou vidět dříve + nemají větší palebnou sílu (Fura má 6 laufů a nabíjí 15s, Aoba myslím 11s) + jsou hůře chráněné (oba jen 76mm) + nemají opravy. Takže pokud nikdo neudělá chybu, vyhraje Devon čistě na HP. A to mám oba japonské křižníky křižníky rád, Furu hraju aktivně stále.

Pro slečnu s prasátkem:

tumblr_oxo5gz3rxS1rpduwho1_400.gifv

• Funny 3

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,345 battles

Já měl v minulých týdnech v půlce případů 6 bitevek na tým...

No, větší palebnou sílu má u mne loď, která trefuje a trefením dává DMG. Bláznivé taco i Aoba obojí splňují. Devonshire ne. A co se pancíře týká, cokoliv nad overmatch vyjde nastejno. Pod správným úhled to bude dingat, pod špatným je nějakých 100mm nic i pro lehké křižníky na ty mizerné dostřely na low tieru.

[T-N-T]
Players
653 posts
775 battles

Tak loď není ani tak špatná, ale do současné mety se absolutně nehodí, tak jsem s tím měl objektivně nejhorší výsledky ze všech tier VI křižníků, co jsem hrál a 2 roky pauzou to nebude.

Loď je pomalá a průměrně manévrovatelná, což se u tak staré konstrukce dá čekat. Pancíř neexistuje a vše vás penetruje odevšaď bez ohledu na úhel. Jediné, co může zmírnit poškození jsou autobounce úhly, ale overmatchů přes čumák do citadely jsem měl víc než bych si přál. Díky healu je hitpointů docela dost, ale pořád je to tier VI křižník v tom nejhorším MM, který WoWS nabízí (-1/+2). Mezi tier VIII jsem byl tak 70% her a s dostřelem 14km to opravdu žádná hitparáda není. Hra se stala neskutečně pasivní a úroveň hráčů je opravdu tristní. To, že jsem si před dvěma lety stěžoval na pasivitu BB a neschopnost DD, to je ještě slabý odvar oproti sortě hráčů, co jsem potkával. Po slibném začátku 6-0, průměrnému nástřelu 70k a 2 killů na hru jsem zabředl do hnoje mezi 25-35k, samé prohry a šikanu ze strany tier VIII CV. Expení jsem skončil neslavně s 54%WR a 50k dmg při 0.8 fragu na hru. :( Asi nikdy jsem nezažil loď, co by produkovala tolik "nahrávek" (že nepříteli necháte řádově desítky HP) na kill jako Devonshire, ale to je celkem fuk.

Sama o sobě ta loď by byla velice schopný tier VI křižník kdyby.... 

1) kdyby neexistoval výše zmíněný MM

2) kdyby ještě někdo vůbec hrál křižníky a nebylo v každé hře 6BB+1CV

3) kdyby hráči BB byli občas ochotní použít svůj HP pool

Bohužel v současné metě jste 7/10 her totálně do počtu a na agresivní hru můžete zapomenout. Nakonec jsem si našel takovou přizdi....čskou taktiku, kdy jsem jezdil plnou rychlostí kolem vlastních BB a jakmile měla nepřátelská bitevka vybito, tak jsem do ní poslal salvu HE  a zmizel. Co se musí nechat, tak děla mají fakt výborná HE. Zapalují velice spolehlivě i ten nominální dmg je dobrý. Oproti tomu AP sice fungují, ale umí fakt brutálně trolit. Prakticky se osvědčili jen na vzdálenosti pod 10km.  Občas se povede najít dobré místo za ostrovem, protože střely mají vysokou trajektorii,  ale pokud vás spotne CV, tak jdete do kopru.  

Celkově by za mě loď potřebovala buď buffnout dostřel alespoň na 15, nebo redukovat overmatch šňupáku. Vůbec nejlepší by ale byla, kdyby hrála jen proti vlastnímu tieru. Hodně citlivá loď na uptiery. 

+super HE

+ heal

+ hydro/AAA

+ dobrá torpéda

- papír

- je to tier VI

- dostřel

-absolutně se nehodí do dnešní kitovací mety

• Cool 6

Sign in to follow this