Jump to content
Forum Shutdown 28/7/2023 Read more... ×
Sign in to follow this  
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
marty01234

Hawkins

23 comments in this topic

Recommended Posts

[T-N-T]
Players
17 posts
6,616 battles

Tak jsem zkusil tudle větev britských těžkých křižníků, začínajících T5 Hawkinsem.

Jakmile do tohodle člověk sedne, má pocit, že sedí v solidním křižníku. Ohromnej HP pool (nejvíce ze všech T5 CA) a opravy dávájí pocit, že toho ta loď dost vydrží. Tohodle pocitu vás zbaví první salva z bitevní lodi, která zasáhne. Několik prvních her jsem šel do přístavu první a s méně, než 10k nastříleno. Loď má sice přes 32000HP a opravy (které mohou s vlajkami a vycvičeným kapitánem dát dalších až 21000 HP), ale také hezkou citadelku a jen 3" pancíře a od těžších kalibrů dostává fakt šlupky.

Další věcí je výzbroj, která mi totálně nesedla. Třeba s Kumou nebo Emeraldem, který má děla rozmístěná podobně jsem neměl problém, u těžkého křižníku mi rozesetí děl všude po palubě vadí. Děla něco prorazí a rychle se otáčí. Zapalují hůře, co je ale hodně špatné jsou úhly. Trošku lépe střílí šikmo vzad, zato přímo vpřed střílí jen 3 děla, aby střílelo 6 děl, musíte ukázat bok. Takže si můžete vybrat, pokud jedete na nepřítele který na vás míří, můžete buď neukázat bok a střílet 3mi děly, nebo ukázat bok a střílet 6ti. Takže si můžete vybrat, mezi špatným a špatným. Loď má díky 14s reloadu a jen 6 střelám v salvě (ovšem teoreticky, v praxi kvůli pičovským úhlům často méně) velmi nízkou DPM. Dostřel jen 13,9km. Torpéda jen 2x2, dosah mizerných 7km a rychlost také. Jediné AA solidní, dají se ještě okořenit boostem, ale na úkor sonaru, o který přijdete.

Pohyblivost je hodně podprůměrná. Rychlost jen 30 uzlů a kormidlo točí 9,1 vteřiny, což je hodně, vlastně to jsou nejhorší hodnoty ze všech T5 CA. Nepřátelký DD se s tím loví dost složitě, obzvlášť když nemáte sonar. Dokáže zatáčet nadprůměrně ostře, zato ale podprůměrnou rychlostí.

Sečteno a podtrženo, za mě je tendle křižník je dost naprd. Máte větší výdrž, ale jen pro to, abyste hráli velmi obezřetně a vydrželi v bitvě déle a jen díky tomu tou nedůraznou výzbrojí něco nastříleli, a to chce hodně rozvahy, přesný odhad situace a nakloněného pana RNG. Vlastně, pokud nastřílíte více DMG než ztratíte sami, můžete si gratulovat.

Je nutné se vyhýbat střetu s bitevní lodí, pro kterou jste cíl číslo 1, jelikož budete nejblíže, kvůli dostřelu, a také svítíte od 12,6 km. Vzhledem k dostřelu 13,9 je ten prostor mezi dost malý a  tedy skoro pořád platí, že kdo je v dostřelu, ten vás vidí. Dobrý je střet s nepřátelských křižníkem 1v1 ideálně na menší vzdálenost, kdy těžíte z větší výdrže a možnosti střelit citadelu. Jinak je to přicmrndávač který sám nic nezařídí. Extra nepříjemná je bitva proti T7, od kterých dostanete naleženo. Svítíte furt, nejste pohybliví a jste zranitelní. Zásobu HP máte jen aby měl druhý tým do čeho střílet, sami se prosadíte ztěžka.

Už jsem si vyjel Devonshire a musím říct že oproti Hawkinsovi je to nebe a dudy.

A pro ty kdo to přehlédli nebo tomu nerozuměli. Vyhýbejte se BB! Toto mi jedna udělala včera. Naúhlovému jedinou salovou asi na 14km, tedy aniž bych ho sám mohl ohrozit.

shot-20.02.27_22.28.55-0698 ořizly.jpg

• Cool 4

[BL4CK]
Beta Tester
4,204 posts
11,155 battles
9 hours ago, Lumirek said:

Tak jsem zkusil tudle větev britských těžkých křižníků, začínajících T5 Hawkinsem.

Neboj , nezlepší se to .

Na tudle nemoc existuje jediné řešení . Předávkovat se antibiotiky ve formě FreeXP až na X a ráno se vzbudit zdráv , bez nočních můr , mluvení ze spaní . A z Goliašem v přístavu

Anebo kdo má rád s&m tak at si to užije .

Spoiler

Tak přeji hodně štěstí :Smile_honoring:

• Funny 1

[BERS]
Players
202 posts
15,212 battles

Pln optimismu jsem se pustil do téhle větve.

Pomíjím lehké překvapení, kdy jako majitel Minotaura /tedy dojeta komplet větev CL/ je třeba ZNOVA vyzkoumávat T2, T3, T4, tak jsem to přeházel až na tyhle...- píp- necky.

Jak to shrnout, jednoduše. Sračkovitější [edited] v téhle hře není. To není sprostota, ale konstatuju fakt. Tohle designoval někdo ožralej, sjetej, v totálním rauši, který trpí absolutními sadistickými sklony.

Nehratelné, absolutně. Totálně. Padáky, svítíte strašlivě, nikam nedostřelíte, nabíjíte 14 sekund, neotočí se to, pancíř to nemá, netrefíte nic. Snad jediné, co to má, je heal..ale ten stihnete využít tak jeden.AAčka? Jojo, nahovno, sice máte palbu, ale když T4ce sestřelíte 2 letadla za celou dobu, co nad váma po dobu trvání krouží je stejně tak...na prd a na [edited].

Když vás to na první bitvu navíc hodí po 25 sekundách čekání do T7 bitvy, jooo, skvěle si to užijete.

Tragédů pán a totálně nehratelný odpadní šrot.

Buff, ihned, včera bylo pozdě. 

Který dement tohle pustil do hry...

Nedá se opravdu reagovat slušně.

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,365 battles

Hmm, on by Hawkins ješte docela i šel hrát... pokud byste hráli jen proti T4 a T5 křižníkům. :Smile_trollface:

No šrot to je. A fakt hodně štěstí proti 5-6 bitevkám, co jsou každou hru. Dvojnásobné potěšení, když jde o T7 bitevky.

Jeden by snad nadhodil, ať se Hawkinsovi přidá dostřel a může se snažit držet aspoň trochu v bezpečí. Bohužel to by se "jeden" dost pletl. Už teď je nadlidský úkol kvůli padáčkovitým granátům něco trefit nad 10km.

Eh, myslím, že by Hawkins nebyl nikterak OP ani na T4 bez jakýchkoliv změn.

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles
13 hours ago, Toivia said:

Hmm, on by Hawkins ješte docela i šel hrát... pokud byste hráli jen proti T4 a T5 křižníkům. :Smile_trollface:

No šrot to je. A fakt hodně štěstí proti 5-6 bitevkám, co jsou každou hru. Dvojnásobné potěšení, když jde o T7 bitevky.

Jeden by snad nadhodil, ať se Hawkinsovi přidá dostřel a může se snažit držet aspoň trochu v bezpečí. Bohužel to by se "jeden" dost pletl. Už teď je nadlidský úkol kvůli padáčkovitým granátům něco trefit nad 10km.

Eh, myslím, že by Hawkins nebyl nikterak OP ani na T4 bez jakýchkoliv změn.

Naprosto souhlasím. Padáčkové střely jsou naprosto opruz. Já to pak hrál už jen na to, že to má silnou AA a ničil jsem tím letadla. Jinak bych to v životě nepřexpil

[FF-CZ]
Players
119 posts
11,813 battles

Rád ji potkávám ale potom lituji toho hráče který si prožil instakill ..... jinak to asi hrát s dálky  a manévrovat manévrovat manévrovat.........  ovšem jestli to někoho bude bavit Dana e je stejný kousek:Smile_facepalm:

• Funny 1

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,365 battles
3 hours ago, ngc4414 said:

Rád ji potkávám ale potom lituji toho hráče který si prožil instakill ..... jinak to asi hrát s dálky  a manévrovat manévrovat manévrovat.........  ovšem jestli to někoho bude bavit Dana e je stejný kousek:Smile_facepalm:

Z dálky? Je pro tebe 13km dálka? Poněvadž Hawkins na víc jak 13 a něco nedostřelí. Což je jeden z těch problémů, obzvlášť proti T7 lodím.

• Cool 1

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles
13 hours ago, Toivia said:

Z dálky? Je pro tebe 13km dálka? Poněvadž Hawkins na víc jak 13 a něco nedostřelí. Což je jeden z těch problémů, obzvlášť proti T7 lodím.

je to málo na cokoliv mohu potvrdit. Ovšem celá ta linie nemá dostřel, což je naprotsto na hlavu, když nabijí půl roku a pancíř je něco o čem od Hawkinse neslyšeli. A další v linii dewonshire má 14km proti lodím tieru 8 je to fakt zábava hrát ty lodě.

• Cool 2

[ADRIA]
Korzár
3,144 posts
4,398 battles
Před 8 minutami ilmk řekl/a:

je to málo na cokoliv mohu potvrdit. Ovšem celá ta linie nemá dostřel, což je naprotsto na hlavu, když nabijí půl roku a pancíř je něco o čem od Hawkinse neslyšeli. A další v linii dewonshire má 14km proti lodím tieru 8 je to fakt zábava hrát ty lodě.

Japonci krizniky maji taky kratky dostrel a nabijeji kolem 15s.

• Cool 1

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles
10 hours ago, Wolffnstein said:

jenže japonci aspoň nemají oblouk který dosahuje výšky stratosféry. Lepe se s nimi úhluje mají lepší torpéda, . Prostě Japosnké křižníky jsou top bavili mě dost (nutno řici hrál jsem je hlavně v běte a těsně po betě) ale tahle linie je opravdu za trest.  A to jsem si řikal, že Německá linie od Yorcku je špatná ale to jsem opravdu netušil co je tohle za unikátní blbost. A plus tyhle ldoě všichni milují jak mile svítí tak hnedka 5 lodí na tebe miří z toho jsou aspon tři BB a samozřejmě Ruské BB, které brtiské lodě milují, protože je jasné, že je dají na 100% na salvu.

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,365 battles
13 hours ago, Wolffnstein said:

Vyšší tiery zatím nemohu posoudit, ovšem Hawkins vs. Furutaka mi přijde poněkud úsměvné:

- Furutaka má úžasná děla se slušnými granáty, jak HE tak AP.

- Furutaka má při úhlování daleko použitelnější pancíř i proti bitevkám.

- Furutaka má velice dobré torpy (lepší jak většina DD na tieru 5).

- Fuutaka je rychlejší, hbitější a má o něco lepší maskování.

- Hawkins má heal a 1500 hp navíc.

- Hawkins má lepší AA (né že by na tom záleželo...).

Co se tak dívám do mé blízké budoucnosti, Aoba už dokonce přestřelí Devonshire skoro o kilometr a přebíjí rychleji. Devonshire má znovu výhodu léčení a hp. Moc růžově to nevypadá...

• Cool 1

[ADRIA]
Korzár
3,144 posts
4,398 battles
Před 10 hodinami Toivia řekl/a:

Vyšší tiery zatím nemohu posoudit, ovšem Hawkins vs. Furutaka mi přijde poněkud úsměvné:

- Furutaka má úžasná děla se slušnými granáty, jak HE tak AP.

- Furutaka má při úhlování daleko použitelnější pancíř i proti bitevkám.

- Furutaka má velice dobré torpy (lepší jak většina DD na tieru 5).

- Fuutaka je rychlejší, hbitější a má o něco lepší maskování.

- Hawkins má heal a 1500 hp navíc.

- Hawkins má lepší AA (né že by na tom záleželo...).

Co se tak dívám do mé blízké budoucnosti, Aoba už dokonce přestřelí Devonshire skoro o kilometr a přebíjí rychleji. Devonshire má znovu výhodu léčení a hp. Moc růžově to nevypadá...

No to je sice pěkné, co jsi napsal, ale takto můžeš pokračovat ve srovnávání i dál hele..

Srovnej mi te´d Furutaku s Konigsbergem. Nebo Genovou, Montecucolli, Emeraldem. Musíš pochopit, jak se která lajna hraje a ne jen spamovat HE. S Neptune/Minotaur taky 1 vs. 1 s jiným křižníkem neobstojíš. Nebo třeba Hipper vs. Mogami. Za normálních okolností nemá Hipper šanci. Ale dobrý hráč Hipperu Mogami vyndá. Totéž paltí i tu. Já hrál linii britů od 5ky až do 10ky a právě souboj 1 vs. 1 jsou Briti neskuteční. Hlavně později se super healem. Měl jsme onehdá Atago a trefil jsme Drake torpédem, opravil a dostal 2x oheň. Bušil jsme do něj HEčka a odjížděl s 1k HP. Za pár minut se vrátil a byl na půlce. To je síla těchto křižníků. Souboj 1 vs. 1 s jiným křižníkem. Prostě takto papírově to brát nemůžeš, musíš to brát komplexně s úlohou, pro co ta linie byla určena.

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles
9 minutes ago, Wolffnstein said:

No to je sice pěkné, co jsi napsal, ale takto můžeš pokračovat ve srovnávání i dál hele..

Srovnej mi te´d Furutaku s Konigsbergem. Nebo Genovou, Montecucolli, Emeraldem. Musíš pochopit, jak se která lajna hraje a ne jen spamovat HE. S Neptune/Minotaur taky 1 vs. 1 s jiným křižníkem neobstojíš. Nebo třeba Hipper vs. Mogami. Za normálních okolností nemá Hipper šanci. Ale dobrý hráč Hipperu Mogami vyndá. Totéž paltí i tu. Já hrál linii britů od 5ky až do 10ky a právě souboj 1 vs. 1 jsou Briti neskuteční. Hlavně později se super healem. Měl jsme onehdá Atago a trefil jsme Drake torpédem, opravil a dostal 2x oheň. Bušil jsme do něj HEčka a odjížděl s 1k HP. Za pár minut se vrátil a byl na půlce. To je síla těchto křižníků. Souboj 1 vs. 1 s jiným křižníkem. Prostě takto papírově to brát nemůžeš, musíš to brát komplexně s úlohou, pro co ta linie byla určena.

No nerad prostě něco řikám 1v1 bych brity v životě nevzal stačí do nich poslat AP salvu a britové se jdou podívat jak vypadá mopřské dno Heal je sice super ale většinou ti nepomůže, jelikož prostě ty citadeli do teb padají jedna básen. Na co prostě do těchle křižníků střílet HE na co to je prostě na dvě věci akorat ti bude déle trvat je sundat. Však na co jsou tyhle lodě dobrý AP jsou strašně na těhle lodích slabí.

[ADRIA]
Korzár
3,144 posts
4,398 battles
Před 57 minutami ilmk řekl/a:

No nerad prostě něco řikám 1v1 bych brity v životě nevzal

Mam na mysli 1vs. 1 brit kriznik vs. Jinej kriznik. :)

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles
1 minute ago, Wolffnstein said:

Mam na mysli 1vs. 1 brit kriznik vs. Jinej kriznik. :)

To mi došlo stejně bych si ho v životě nevzal

[T-N-T]
Players
4,019 posts
24,365 battles
9 hours ago, Wolffnstein said:

Wolfi, tak trochu mám dojem, že mluvíš, jako bych právě začal hrát WoWs...

Namítal jsi, že japonci mají taky krátký dostřel. Tak jsem názorně ukázal, proč to není takový problém. U Hawkinse ta absence dostřelu (a neschopnost střílet na jakoukoliv bezpečnou vzdálenost, i kdyby Hawkins dostřel nějak zvýšil) prostě problém je.

Jestli jsi doteď nepochopil, že problém Hawkinse jsou bitevky (kterých je na oněch tierech a obecně na všech tierech teď 5-6 na tým), tak tu ztrácíme čas. Dostřel na křižníku je vždycky otázka souboje s bitevkou. Boje křižník proti křižníku daleko víc rozhoduje moment překvapení, úhlování, concealment apod.

Je úpně na draka, pokud by Hawkins snad byl dobrý proti křižníkům (a zase, Furutaka je mnohem lepší, Konigsberg je taky fajn, atd.), v té šílené BB metě, které vladnou letadlovky je hlavní, aby loď udolala bitevku. HEčky, ohni, torpédy nebo klidně AP do nástavby a boků, ale hlavně aby to nějak šlo. Hawkins proti bitevkám nemá nic a první odvetnou salvou letí do přístavu.

• Cool 1

[RIGA]
Players
25 posts
4,628 battles
1 hour ago, Toivia said:

Wolfi, tak trochu mám dojem, že mluvíš, jako bych právě začal hrát WoWs...

Namítal jsi, že japonci mají taky krátký dostřel. Tak jsem názorně ukázal, proč to není takový problém. U Hawkinse ta absence dostřelu (a neschopnost střílet na jakoukoliv bezpečnou vzdálenost, i kdyby Hawkins dostřel nějak zvýšil) prostě problém je.

Jestli jsi doteď nepochopil, že problém Hawkinse jsou bitevky (kterých je na oněch tierech a obecně na všech tierech teď 5-6 na tým), tak tu ztrácíme čas. Dostřel na křižníku je vždycky otázka souboje s bitevkou. Boje křižník proti křižníku daleko víc rozhoduje moment překvapení, úhlování, concealment apod.

Je úpně na draka, pokud by Hawkins snad byl dobrý proti křižníkům (a zase, Furutaka je mnohem lepší, Konigsberg je taky fajn, atd.), v té šílené BB metě, které vladnou letadlovky je hlavní, aby loď udolala bitevku. HEčky, ohni, torpédy nebo klidně AP do nástavby a boků, ale hlavně aby to nějak šlo. Hawkins proti bitevkám nemá nic a první odvetnou salvou letí do přístavu.

naprosto souhlasím

Players
95 posts
16,424 battles

Sovjetski druzja sa zase zhlboko zamysleli nad nedopitou 7deckou samohonky a vymodelovali koláčik pre hladných nadšencov vojnových lodí. Problém je ten že to "Niečo" je z plastelíny a ako plnku asi použili nitroglycerín...(sa bojím s tým naraziť aj do ostrova aby som neschytal citadelu...).  Po dlhom trápení keď pomer dobrá vs úplne ******** hra sa ustálil na cca 1 ku 5 a ako čerešničku na torte si vás na 5,5km podá T61 delami 1vs 1, to je čas zabaliť a vyskúšať nejakú inú lahôdku z kuchyne WG. (snáď tam zase niekto nebude experimentovať s novičokom...)

image.png.9b7132b5c43badd09ccd7f6d0b4f44dd.png   image.png.e4fffba2b2a2499daf0cb867139d9eae.png

Duely s BB väčšinou prebiehajú tak, že sa krčíte za skalou a pľujete na nepriateľa dúfajúc, že aspoň 20% striel zo salvy na 9km trafí (a odrazí sa...) keď vtom nebesá spadnú z 15km na vašu maličkosť  a takmer záhadne sa ich trafí 70% zo salvy...a dovi-dopo....

Jednoducho tragédia...

• Cool 1

[T-N-T]
Players
17 posts
6,616 battles

Dohrál jsem Devona a je to super loď. Já nevím. Danae byl super, Devonshire byl super. I duhá větev, Emerald, Leander, paráda. Všechny lodě mají nějakou osvědčenou taktiku, mechanizmus, který funguje. Co má Hawkins?

Může mi tedy tady někdo ze zkušenějších napsat, jak se má Hawkins hrát?

Players
95 posts
16,424 battles
On 9/21/2020 at 12:09 PM, Lumirek said:

Dohrál jsem Devona a je to super loď. Já nevím. Danae byl super, Devonshire byl super. I duhá větev, Emerald, Leander, paráda. Všechny lodě mají nějakou osvědčenou taktiku, mechanizmus, který funguje. Co má Hawkins?

Může mi tedy tady někdo ze zkušenějších napsat, jak se má Hawkins hrát?

Citadelu aj v kľučke od záchodku...:Smile_veryhappy:

Schovávať sa kde sa dá a preexpiť ako rýchlo sa len dá...

[T-N-T]
Players
653 posts
775 battles

Hodně průměrná loď, co se týče zábavnosti gameplaye a vlastně i výkonnosti. Určitě se může směle postavit tier V US, FR, ITA i RUS křížníkům. Furutaka a Koenigsberg jsou v dobrých rukou jinde, ale na randomu jste je pořád schopní velice dobře potápět. Vzhledem k nižší penetraci a kalibru tier IV-V BB mi přišel pevnější jak Devonshire. On je to ale docela zásadní rozdíl jestli do tebe střílí Amagi a nebo Arkansas. Heal je velice dobrá fíčůra a rozhodně pomáhá hodně. Osobně nemám moc rád lodě, co nemají hlavní baterii ve věžích. Ten rozptyl je pak takový halabala. 

Zapomněl jsem říci, že vás overmatchuje jakákoliv bitevní loď. Ideální je nebýt moc agresivní a využívat ostrovy. Do souboje se můžete pustit prakticky jen s křižníkem a to ještě ne každým, protože máte malé DPM.  

Sign in to follow this