[WG] YabbaCoe WG Staff, WG Staff, WG Staff 10,676 posts 5,495 battles Report post #1 Posted January 3, 2020 Kapitáni! Tato sekce fóra bude věnována česky přeložené sekci Wikipedie World of Warships! https://wiki.wargaming.net/cs/World_of_Warships V tomto vlákně můžete komentovat cokoliv ohledně české sekce Wiki. Mohou to být různé návrhy, poznámky, připomínky, opravy atd. Nejlépe, pokud by se našel nějaký další odvážlivec, který by měl zájem přispět na překladu a chodu české sekce Wikipedie, tak neváhejte a dejte nám vědět! 9 Share this post Link to post Share on other sites
Kaz4tel Players 371 posts 2,145 battles Report post #2 Posted January 7, 2020 V 3. 1. 2020 v 14:02 YabbaCoe řekl/a: Kapitáni! Tato sekce fóra bude věnována česky přeložené sekci Wikipedie World of Warships! https://wiki.wargaming.net/cs/World_of_Warships V tomto vlákně můžete komentovat cokoliv ohledně české sekce Wiki. Mohou to být různé návrhy, poznámky, připomínky, opravy atd. Nejlépe, pokud by se našel nějaký další odvážlivec, který by měl zájem přispět na překladu a chodu české sekce Wikipedie, tak neváhejte a dejte nám vědět! Krom toho, že tam nic nefunguje (krom základní stránky), jsou tam česky jen nadpisy s anglickými texty, atp., je to pěkná myšlenka. Po zkouškovým (únor) bych mohl mít čas na drobonou výpomoc mezi prací. Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] TheComedian1983 Alpha Tester 3,888 posts 26,946 battles Report post #3 Posted January 7, 2020 Huh? Je přeložená téměř celá Konkrétní link? Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] LucyCZ Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár 4,501 posts 16,102 battles Report post #4 Posted January 7, 2020 No já nevím všechny podstránky hlavního menu doufám fungují - vyzkoušeno tak 7. Nabídku pomoci vítám Share this post Link to post Share on other sites
Kaz4tel Players 371 posts 2,145 battles Report post #5 Posted January 7, 2020 Před 16 minutami TheComedian1983 řekl/a: Huh? Je přeložená téměř celá Konkrétní link? Neprocházel jsem to celý: https://wiki.wargaming.net/cs/Ship:Okhotnik https://wiki.wargaming.net/cs/Ship:Ships_of_Pan-Europe https://wiki.wargaming.net/cs/Ship:Alaska Koukám, že se to týká vpodstatě jen "lodního úseku". Zde jednotlivé body + chybějící popisky:https://wiki.wargaming.net/cs/Ship:Container https://wiki.wargaming.net/cs/Ship:Upgrades#.C3.9Aprava_zam.C4.9B.C5.99ovac.C3.ADch_syst.C3.A9m.C5.AF.C2.A01 Poznámka dole plus info o možnosti získání:Tato úprava je sice normálně dostupná pouze prostřednictvím kontejnerů nebo jako odměna z hodnocených bitev, ale může být také zakoupena v Souboj elementů - dárkový obchod, jako součást speciální akce. Share this post Link to post Share on other sites
Kaz4tel Players 371 posts 2,145 battles Report post #6 Posted January 7, 2020 Před 15 minutami LucyCZ řekl/a: No já nevím všechny podstránky hlavního menu doufám fungují - vyzkoušeno tak 7. Nabídku pomoci vítám Ty překlady samotný jsou minutový záležitosti. Mordor bude formátování... Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] LucyCZ Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár 4,501 posts 16,102 battles Report post #7 Posted January 7, 2020 Před 1 minutou Kaz4tel řekl/a: Ty překlady samotný jsou minutový záležitosti. Mordor bude formátování... Kazateli lodě nejsou přeloženy - nejsou lidi . Jsou jen základy a já sama se zmůžu na změnu herní mechaniky dle updatů. A formátování je trochu peklo ale zvyknout se dá. Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] LucyCZ Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár 4,501 posts 16,102 battles Report post #8 Posted January 7, 2020 Jinak co se týče AA - na eng wiki je v tom ohromný bordel - ty zásahy byly tak razantní, že když to děláš sám, je to na mašli Teď koukám, že už to mají nějak přepracovaný, otázka je CW reework a hrázení hrachu na zeĎ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kaz4tel Players 371 posts 2,145 battles Report post #9 Posted January 7, 2020 Před 1 minutou LucyCZ řekl/a: Jinak co se týče AA - na eng wiki je v tom ohromný bordel - ty zásahy byly tak razantní, že když to děláš sám, je to na mašli Teď koukám, že už to mají nějak přepracovaný, otázka je CW reework a hrázení hrachu na zeĎ Tak to by měl instruovat Žabák, ne? @YabbaCoe, jestli to ještě budou soudruzi prznit nebo už je to "dokončeno". Před 6 minutami LucyCZ řekl/a: Kazateli lodě nejsou přeloženy - nejsou lidi . Jsou jen základy a já sama se zmůžu na změnu herní mechaniky dle updatů. A formátování je trochu peklo ale zvyknout se dá. Nejde o zvyk, ale o čas. No jo...masivní grindy a nikomu se do toho nechce dávat víc času... 1 Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] LucyCZ Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár 4,501 posts 16,102 battles Report post #10 Posted January 7, 2020 Každopádně abych to zrekapitulovala, po překladu základů jsem se vyprdli na překládání kampaní a různých blbin a započali překlady lodí. Je pouze část premiových GER lodí a IJN DDs. Není to sranda v potaz vezmi, že je tam nastíněný gameplay každé lodi a ten se mění. A lodí máme kolik? mnógo 1 Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] LucyCZ Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár 4,501 posts 16,102 battles Report post #11 Posted January 7, 2020 Žaba nebude honit překladatele eng wiki natož výzkumníky CVreeworku. Chod wiki spadla na mou hlávku Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] LucyCZ Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár 4,501 posts 16,102 battles Report post #12 Posted January 7, 2020 K nahlédnutí dokument wikihttps://docs.google.com/spreadsheets/d/1PoCaU4Xp64DHPjFCNVlDqBg2qGHtlwr3Xaeup_l40TM/edit?usp=sharing Prostě to není sranda Share this post Link to post Share on other sites
Kaz4tel Players 371 posts 2,145 battles Report post #13 Posted January 8, 2020 Před 7 hodinami LucyCZ řekl/a: Žaba nebude honit překladatele eng wiki natož výzkumníky CVreeworku. Chod wiki spadla na mou hlávku No, to jsem nevěděl. Každopádně tvrdit, že nemůže u nadřízených pro chod wiki hlídat repras CV...to je trochu jako říct, že řidič v autobusu nemusí znát ceny a podoby jízdenek, které prodává/kontroluje... 1 Share this post Link to post Share on other sites
[ADRIA] _The_Wolff_ Korzár 3,144 posts 4,384 battles Report post #14 Posted January 8, 2020 Kdyby se o tu Wikipedii staralo.. A hráči o ní věděli a bylo to fakt k něčemu, tak minimálně německou větev dodělám. Ale aby lidé klikli na odkaz na CZ Wiki a hodilo je to na anglickou.. Doteď mi vaří krev, protože ta práce, co do toho člověk dal jsou desítky hodin.. Share this post Link to post Share on other sites
Kaz4tel Players 371 posts 2,145 battles Report post #15 Posted January 8, 2020 Před 6 hodinami Wolffnstein řekl/a: Kdyby se o tu Wikipedii staralo.. A hráči o ní věděli a bylo to fakt k něčemu, tak minimálně německou větev dodělám. Ale aby lidé klikli na odkaz na CZ Wiki a hodilo je to na anglickou.. Doteď mi vaří krev, protože ta práce, co do toho člověk dal jsou desítky hodin.. Já na wiki většinou hledám nově vyzkoumané lodě. A z české mě to často hodí buď na 404 nebo na jakousi nekompletní českoanglickou. Ale chápu, že zbytečná práce zamrzí. Sám to znám víc než dobře. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[ADRIA] _The_Wolff_ Korzár 3,144 posts 4,384 battles Report post #16 Posted January 8, 2020 Před 1 hodinou Kaz4tel řekl/a: Já na wiki většinou hledám nově vyzkoumané lodě. A z české mě to často hodí buď na 404 nebo na jakousi nekompletní českoanglickou. Ale chápu, že zbytečná práce zamrzí. Sám to znám víc než dobře. Ono tě to tam hodí, pač není všechno přeloženo. Těch věcí k překladu je tam strašně moc a nás bylo/je málo. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Kaz4tel Players 371 posts 2,145 battles Report post #17 Posted January 8, 2020 Před 2 hodinami Wolffnstein řekl/a: Ono tě to tam hodí, pač není všechno přeloženo. Těch věcí k překladu je tam strašně moc a nás bylo/je málo. Proto měli v SSSR dobrovolníci za zády kulometnou četu NKVD...;~} Je to smutný...když uvážíš, že i novinky překládají na Googlu...a pak takhle plýtvají silami. Share this post Link to post Share on other sites
[1CSSL] Prdoch65 Players 602 posts 12,694 battles Report post #18 Posted September 23, 2021 Chtěl bych poděkovat všem, kteří překládají Wiki do češtiny (myslím to fakt vážně) ušetřili jste mi těžké zklamání. Už jsem přemýšlel že doplatím ty tři nutné (co dřív nebývalo) sekce v docích na tu Holandskou 8. Ale pak m napadlo kouzknout na wiki a ejhle po přečtení ani náhodou za takový klumpr cajk. Díky. 1 Share this post Link to post Share on other sites
[IDDQD] LucyCZ Moderator, WoWs Wiki Team, Korzár 4,501 posts 16,102 battles Report post #19 Posted September 24, 2021 Díky za zpětnou vazbu 1 Share this post Link to post Share on other sites
[S-O-S] Lentilka_2020 Players 331 posts 6,428 battles Report post #20 Posted February 6, 2022 V 3. 1. 2020 v 14:02 YabbaCoe řekl/a: Kapitáni! Tato sekce fóra bude věnována česky přeložené sekci Wikipedie World of Warships! https://wiki.wargaming.net/cs/World_of_Warships V tomto vlákně můžete komentovat cokoliv ohledně české sekce Wiki. Mohou to být různé návrhy, poznámky, připomínky, opravy atd. Nejlépe, pokud by se našel nějaký další odvážlivec, který by měl zájem přispět na překladu a chodu české sekce Wikipedie, tak neváhejte a dejte nám vědět! Z jakého důvodu není překlad proveden oficiálními pracovníky? Proč se na překladu musí podílet dobrovolníci, aby vůbec něco takové mohlo vzniknout?? Tuto práci by měli vykonávat především moderátoři a administrátoři. Z jakého důvodu ji tedy vede pouze jeden moderátor a x dobrovolníků? 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
[WG] YabbaCoe WG Staff, WG Staff, WG Staff 10,676 posts 5,495 battles Report post #21 Posted February 8, 2022 On 2/6/2022 at 1:47 AM, Lentilka_2020 said: Z jakého důvodu není překlad proveden oficiálními pracovníky? Proč se na překladu musí podílet dobrovolníci, aby vůbec něco takové mohlo vzniknout?? Tuto práci by měli vykonávat především moderátoři a administrátoři. Z jakého důvodu ji tedy vede pouze jeden moderátor a x dobrovolníků? Wikipedie kdekoliv je přispívaná a organizovaná dobrovolníky, kteří tam přispívají různé články a vlastně potažmo na českou sekci, ji překládají. Ze strany WG pouze se snažíme pomáhat a poskytujeme relevantní informace, které mohou být právě do wiki zaneseny. Stejně tak, kdokoliv, kdo má zájem, tak se může do překladu Wiki do češtiny přihlásit. To by týmu dobrovolných překladatelů velmi pomohlo. 2 Share this post Link to post Share on other sites
[S-O-S] Lentilka_2020 Players 331 posts 6,428 battles Report post #22 Posted February 8, 2022 Před 10 minutami YabbaCoe řekl/a: Wikipedie kdekoliv je přispívaná a organizovaná dobrovolníky, kteří tam přispívají různé články a vlastně potažmo na českou sekci, ji překládají. Ze strany WG pouze se snažíme pomáhat a poskytujeme relevantní informace, které mohou být právě do wiki zaneseny. Stejně tak, kdokoliv, kdo má zájem, tak se může do překladu Wiki do češtiny přihlásit. To by týmu dobrovolných překladatelů velmi pomohlo. To je odpověď na to, proč jsou tyto poznatky psány do Wiki. Aby na překladu a soupisu pracovali dobrovolníci, což je účel že :)) A aby oficiální zástupci, měli čistý stůl a nemuseli se s tím patlat? Tak tomu mám rozumět? Takže se vyjádřím znovu a lépe. Překlad a soupis poznatků o hře není vůbec organizován na oficiálním fóru hry, ale na Wiki. Otázka zní proč? Protože se tím nikomu s pravomocemi nechce zabývat? Protože všechny informace nejsou ověřené? 2 Share this post Link to post Share on other sites
[H4T3] kremlyncek Beta Tester 333 posts 8,945 battles Report post #23 Posted February 8, 2022 ja osobne by som cele to ceske wows wiki zrusil a zapracoval tam tlacidlo na preklad google translate (pokial si niekto nevie pouzit priamo internetovy prehliadac s touto funkciou, napriklad chrome) Share this post Link to post Share on other sites
[S-O-S] Lentilka_2020 Players 331 posts 6,428 battles Report post #24 Posted February 8, 2022 Před 5 minutami kremlyncek řekl/a: ja osobne by som cele to ceske wows wiki zrusil a zapracoval tam tlacidlo na preklad google translate (pokial si niekto nevie pouzit priamo internetovy prehliadac s touto funkciou, napriklad chrome) Nu, tak to by teď zase byla škoda, když si s tím lidé dali práci. Informace a překlad zachovat, jen jde spíše o to kde se informace nachází a kdo je spravuje a má pod palcem. Share this post Link to post Share on other sites
[WG] YabbaCoe WG Staff, WG Staff, WG Staff 10,676 posts 5,495 battles Report post #25 Posted February 8, 2022 1 hour ago, Lentilka_2020 said: To je odpověď na to, proč jsou tyto poznatky psány do Wiki. Aby na překladu a soupisu pracovali dobrovolníci, což je účel že :)) A aby oficiální zástupci, měli čistý stůl a nemuseli se s tím patlat? Tak tomu mám rozumět? Takže se vyjádřím znovu a lépe. Překlad a soupis poznatků o hře není vůbec organizován na oficiálním fóru hry, ale na Wiki. Otázka zní proč? Protože se tím nikomu s pravomocemi nechce zabývat? Protože všechny informace nejsou ověřené? No to je prakticky princip jakékoliv Wiki, jak jsem naznačil. Tyto stránky prakticky vždycky zpracovávají hráči samotní (či pokud se bavíme o té klasické wiki, tak vlastně kdokoliv), tak to rozhodně není tak, že bychom se my s tím nechtěli patlat. Hráči samotní se v minulosti rozhodli toto rozjet a my se jim snažíme být nápomocní. Poznatky o hře najdeš, jak na portále, na našem ofiko YT kanále, tak vlastně také přímo ve hře. Nejsem si vědom toho, že by bylo standartem, že by u každé hry byl přesný popis všech poznatků, včetně nějakého seznamnu veškerých funkcí a mechanik dané hry. Share this post Link to post Share on other sites