Jump to content
Sign in to follow this  
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
Coldb4st4rd

Problem z zamknięciem aplikacji

22 comments in this topic

Recommended Posts

[MS-B]
Players
102 posts
20,570 battles

Po ostatniej aktualizacji mam problem z poprawnym zamknięciem gry.Przy próbie wyłączenia gra zostaje zamknięta, ale na ekranie zostaje ostatni obraz z menu, nic nie pomaga pozbyć się tego obrazu. Próba minimalizacji pokazuje że na pasku zadań nie ma włączonego wows-a.Miał ktoś taki problem ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[HOB]
Moderator
1,865 posts
8,049 battles

W poprzednim patchu gra się sporo dłużej zamykała, a teraz po prostu nie chce zejść całkowicie.

 

U mnie pomaga wciśnięcie WINDOWS + R, a następnie wpisanie tskill worldofwarships64. Po pierwszym wpisaniu komenda się zapisuje, dzięki czemu wystarczy wpisać tylko fragment i wybrać jedną z opcji (najkorzystniej gdy jest to jedyna tskillowana operacja)

 

Po ostatnich "usprawnieniach" w ogóle najlepiej wyłączać grę tskillem zamiast rozbijać to na dwa etapy.

  • Cool 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
[MS-B]
Players
102 posts
20,570 battles

Zauważyłem że należy wyłączyć grę po przez zminimalizowanie na pasek, po czym  alt + ctrl + delete i zamknąć aplikacje w menadżerze zadań .

Share this post


Link to post
Share on other sites
[HOB]
Moderator
1,865 posts
8,049 battles
Przed chwilą, Coldb4st4rd napisał:

Zauważyłem że należy wyłączyć grę po przez zminimalizowanie na pasek, po czym  alt + ctrl + delete i zamknąć aplikacje w menadżerze zadań .

Tak też można, ale spróbuj także przedstawioną metodą - sporo mniej klikania.

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[-GG-]
Players
381 posts
godzinę temu, Coldb4st4rd napisał:

Po ostatniej aktualizacji mam problem z poprawnym zamknięciem gry.Przy próbie wyłączenia gra zostaje zamknięta, ale na ekranie zostaje ostatni obraz z menu, nic nie pomaga pozbyć się tego obrazu. Próba minimalizacji pokazuje że na pasku zadań nie ma włączonego wows-a.Miał ktoś taki problem ?

 

https://forum.worldofwarships.eu/topic/125412-aktualizacja-089- -dyskusja-ogólna/

:Smile_honoring:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[BASIC]
Players
747 posts
21,548 battles
Players
117 posts
12,372 battles

mam tak samo po ostatniej aktualizacji i problem zgłosiłem do supportu... (problem się zaczął zanim aktualizacja zaczęła obowiązywać a zassałem ją wcześniej z game center) naprawa plików gry z menu Game Center i nadpisywanie plików podanych przez WG nie pomogło. Dostałem taką radę...bezradę..

 

"Dziękujemy za ponowny kontakt z działem wsparcia Wargaming.

Rozumiem Twoją frustrację. 

W tej sytuacji proszę Cię, abyś odinstalował całkowicie grę ze swojego dysku.

Dodatkowo użyj programu CCleaner, aby mieć pewność, że wszystkie pozostałości zniknęły z dysku. 
Następnie zainstaluj ponownie grę w nowej lokalizacji.

Mam nadzieję, że jest to jasne.

Gdyby jednak okazało się, że powyższe rozwiązanie jest nieskuteczne, prześlij nam nowy raport WGcheck. 

Będziemy czekać na Twoją odpowiedź.
Nie musisz się spieszyć, zgłoszenie będzie otwarte przez kolejnych 8 dni.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia"

 

hehe..ponadto sugerują że wszelkie niestabilności gry wynikają z korzystania z modów ..również własnej muzyki - czego używałem"...ale jeśli z modów z żadnych modyfikacji w grze nie korzystaliście a też u Was występuje problem z zamykaniem klienta  gry to raczej jest "bug in the game"

może komuś pomoże ten link https://eu.wargaming.net/support/pl/products/wows/hot-issues/27005/

 

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[E--C]
[E--C]
Players
304 posts
25,599 battles
8 hours ago, Elvictorof said:

....Rozumiem Twoją frustrację. 

W tej sytuacji proszę Cię, abyś odinstalował całkowicie grę ze swojego dysku.

Dodatkowo użyj programu CCleaner, aby mieć pewność, że wszystkie pozostałości zniknęły z dysku. 
Następnie zainstaluj ponownie grę w nowej lokalizacji.

Mam nadzieję, że jest to jasne.

Gdyby jednak okazało się, że powyższe rozwiązanie jest nieskuteczne, prześlij nam nowy raport WGcheck. 
 

Następna porada? Format C:

  • Funny 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
[E--C]
Players
1,170 posts
14,888 battles

Ciekawe z czym ten problem związany. U mnie bez problemu zamyka klienta.

Tak z głupa: może od portu? Pierwsze co zrobiłem po aktualizacji, to zmiana portu na ten urodzinowy.

Wiem, mała szansa, że to to. Gdybam tylko.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
4,949 posts
15,483 battles
2 hours ago, brzeczyszkiewicz123 said:

Ciekawe z czym ten problem związany. U mnie bez problemu zamyka klienta.

Tak z głupa: może od portu? Pierwsze co zrobiłem po aktualizacji, to zmiana portu na ten urodzinowy.

Wiem, mała szansa, że to to. Gdybam tylko.

Dużej ilości osób pomaga usunięcie pliku Preferences i res-mods( po ponownym odpaleniu gry pliki wracają do folderu gry na czysto)

Z tym że z tego co wiem to pojawił się czarny ekran w porcie, czyli coś chyba z grafiką, można sie bawić z ustawieniami ale czy to pomoże nie wiem

2 hours ago, brzeczyszkiewicz123 said:

Ciekawe z czym ten problem związany. U mnie bez problemu zamyka klienta.

Tak z głupa: może od portu? Pierwsze co zrobiłem po aktualizacji, to zmiana portu na ten urodzinowy.

Wiem, mała szansa, że to to. Gdybam tylko.

Ja miałem ściny w środę na serwerze RU, teraz bunglało bo zrobiłem to powyżej.

Podejrzenia moje kieruje do właśnie tego pliku preferences, prawdopodobnie nie zapisują się na nim  prawidłowo dane po łacie z ustawieniami z poprzedniej wersji( chociaż to nie tłumaczy kwestii czarnego ekranu u niektórych w porcie( widoczna karuzela okrętów i inne rzeczy ale brak okrętu. Zaznaczam to są moje podejrzenia i nie wiem czy to u każdego tak zadziała. Wywalenie tego pliku powoduje że łata wraca do czystych ustawien podstawowych grafiki i klawiszy wiec trzeba wtedy ręcznie sobie to przywracać. Z czarnym ekranem w porcie się niespotkałem wiec co do przyczyny zdania nie mam wyrobionego.

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
117 posts
12,372 battles
10 minut temu, AhmedDetonujBoom napisał:

Dużej ilości osób pomaga na stałe pliku Preferences i res-mods

co rozumiesz przez to zdanie? skopiowanie czy wykasowanie tego pliku z folderu gry?.. powiem tak.. na razie odinstalowałem, wyczyściłem i zainstalowałem ponownie..na razie zamyka się normalnie..i nie zauważyłem żadnych bugów. wcześniej w porcie Ocean przy oglądaniu okrętów z różnych kątów pojawiały artefakty

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
4,949 posts
15,483 battles
3 minutes ago, Elvictorof said:

co rozumiesz przez to zdanie? skopiowanie czy wykasowanie tego pliku z folderu gry?.. powiem tak.. na razie odinstalowałem, wyczyściłem i zainstalowałem ponownie..na razie zamyka się normalnie..i nie zauważyłem żadnych bugów. wcześniej w porcie Ocean przy oglądaniu okrętów z różnych kątów pojawiały artefakty

źle napisałem. chodziło o całkowite usunięcie z folderu gry folderu res_mods i pliku preferences

Te dwie rzeczy przywracają się automatycznie jak grę odpalasz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
4,949 posts
15,483 battles
20 minutes ago, Toyminator said:

Mam tak samo. U mnie wystarczy kliknąć prawy przycisk myszy,i wtedy ekran znika.

spróbuj tego co pisze pomoże , nie pomoże na pewno nie zaszkodzi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
117 posts
12,372 battles
14 godziny temu, AhmedDetonujBoom napisał:

źle napisałem. chodziło o całkowite usunięcie z folderu gry folderu res_mods i pliku preferences

tak jak myślałem, no nie niestety w moim przypadku usunięcie katalogu res_mod i pliku preferences nie pomogło

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
4,949 posts
15,483 battles
12 minutes ago, Elvictorof said:

tak jak myślałem, no nie niestety w moim przypadku usunięcie katalogu res_mod i pliku preferences nie pomogło

z wiarygodnego źródła info w łacie 8.9.1 to maja poprawić

 

  • Cool 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
1,859 posts
13 godziny temu, AhmedDetonujBoom napisał:

z wiarygodnego źródła info w łacie 8.9.1 to maja poprawić

 

Oby jak najszybciej bo mam już serdecznie dość tych crashów, podczas gdy w "obsłudze gracza" znalazłem zniechęcający komunikat "Our team is working an a permanent fix and we hope to have it ready for update 0.8.10".

Working? Really? Pierwszy maja był już dawno, a do "święta" rewolucji październikowej w listopadzie :-))  jeszcze trochę czasu :-)) Co patch to ilość crashów horrendalnie wzrasta. Naprawdę dobrze, że nie projektują samolotów, bo człowiek bałby się latać...

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
4,949 posts
15,483 battles
8 hours ago, umbra_arboris said:

 

Oby jak najszybciej bo mam już serdecznie dość tych crashów, podczas gdy w "obsłudze gracza" znalazłem zniechęcający komunikat "Our team is working an a permanent fix and we hope to have it ready for update 0.8.10".

Working? Really? Pierwszy maja był już dawno, a do "święta" rewolucji październikowej w listopadzie :-))  jeszcze trochę czasu :-)) Co patch to ilość crashów horrendalnie wzrasta. Naprawdę dobrze, że nie projektują samolotów, bo człowiek bałby się latać...

ale wiesz ze nie wszyscy mają problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beta Tester
1,167 posts
9,700 battles
On 10/21/2019 at 10:44 AM, Elvictorof said:

tak jak myślałem, no nie niestety w moim przypadku usunięcie katalogu res_mod i pliku preferences nie pomogło

 

Bo problem podobno siedzi w innym pliku, cytuję zawartość odpowiedzi uzyskanej od supportu przez innego gracza, w załączonym niżej obrazku.

 

2138753830_image.png.494dc192737d62f3edd31f159878f9e9(3).png.db0b960567d8db79aa794fec0db42e59.png

 

Usuwanie res_mods nic nie da, skoro problem jest związany obsługa akceleracji sprzętowej w pliku konfiguracyjnym który siedzi w res i przestawienie jej na wyłączoną z domyślnej (włączonej) powinno "obchodzić" problem do czasu patcha który to naprawi. Potem należało by przywrócić wartość domyślną.

 

BTW: u mnie ten problem nie występuje. 

 

 

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[WAM]
Players
6 posts
21,765 battles

 

Witam

Cytat

Bo problem podobno siedzi w innym pliku, cytuję zawartość odpowiedzi uzyskanej od supportu przez innego gracza, w załączonym niżej obrazku.

 

2138753830_image.png.494dc192737d62f3edd31f159878f9e9(3).png.db0b960567d8db79aa794fec0db42e59.png

 

Usuwanie res_mods nic nie da, skoro problem jest związany obsługa akceleracji sprzętowej w pliku konfiguracyjnym który siedzi w res i przestawienie jej na wyłączoną z domyślnej (włączonej) powinno "obchodzić" problem do czasu patcha który to naprawi. Potem należało by przywrócić wartość domyślną.

 

U mnie ten sposób zadziałał. Gra zamyka się poprawnie.

 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×