Jump to content
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
Crysantos

Aktualizacja 0.8.9  - Dyskusja Ogólna

56 comments in this topic

Recommended Posts

[MKDP]
Players
62 posts
9,572 battles
20 godzin temu, Crysantos napisał:

Kapitanowie,

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat aktualizacji 0.8.9. 

 

Link do artykułu

Witam,na dzień dobry nie działa: Stacja Rekrutacyjna ;Inwentarz-nie działał na testach ;Wiadomości-nie można odczytać ;Sklep Premium- nie  można wejść ;Zbrojownia- nie działała na testach; Bitwa Morska ; Klan - nie działał na testach.

Pragnę nadmienić że jak nie krytykowałem WG ,a szczególnie Moderatorów gry ,to każda aktualizacja była w porządku,Jak zacząłem wytykać błędy i oszustwa,które było widać gołym okiem ,zaczęły się u mnie problemy z grą .

  • Funny 1
  • Boring 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[MAX]
Players
8 posts
1,376 battles
17 minut temu, Baltona_2016 napisał:

Jak zacząłem wytykać błędy i oszustwa,które było widać gołym okiem ,zaczęły się u mnie problemy z grą .

Wiesz ile WG ma klientów? Nie interesuje ich opinia jednej osoby. Jakby każdemu krytykowi mieli "psuć" grę to zajmowaliby się tylko "psuciem" gier krytyków

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
1,569 posts
15,256 battles

Panowie, przecież patch bez wagonu błędów to patch stracony. U mnie zdarzyło się tak:

- w poprzednim patchu wszystko chodziło;

- po wejściu nowego, 0.8.9 - NAGLE aplikacje stanęły dęba. Ja rozumiem, że 6 GB towaru to można cały prom kosmiczny (wiel)błądów zapakować, ale bez przesady. Jak na razie, miałem 5-krotnie sytuację, że gra zesr... się jak krowa na środku skrzyżowania. Co większe cudo, za każdym razem działo się to w porcie, gdy okręty już "wróciły". Sprawdziłem sterowniki karty, aktualizacja była "czysta" bez żadnych dodatków... nawet spójność gry sprawdziłem. No i nic, a właściwie kolejny crash. Aż westchnąłem po cichu: Boże, jak to dobrze, że Wargaming nie produkuje samolotów, bo dziennie ginęłyby setki tysięcy ludzi".

Czy da się to naprawić, @WG_Lumberjack ?

 

EDIT: Jeszcze jeden screen sprzed chwili. ŻADNE moje kombinacje nie pomagają. Chciałem po południu zagrać kilka partyjek z jednym z forumowiczów - wywaliło się. Chciałem po kolacji zobaczyć czy da się toto uruchomić - port jest w gorszym stanie niż Scapa Flow po wizycie Priena i jego U 47 :-((   Czasami najspokojniejszemu człowiekowi kończy się zasób łaciny kuchennej... Tak, wiem że to zawsze wina użytkownika i jego komputera :-((   tylko dlaczego w poprzednim patchu, choćby wczoraj i wcześniej, wszystko działało bez specjalnych problemów, a dzisiaj ogłasza mi strajk generalny??

 

64473533_Patch089samebledy.thumb.jpg.2743a46525519bcbf924a32d07c6fd96.jpg776096625_Patch089bledyznowu.thumb.jpg.17f5823e778635b70b152fc636f7cc67.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
2,387 posts
5,649 battles

Ja natomiast pragnę zgłosić, że raz miałem sytuację, iż musiałem dać Ctrl+Alt+Delete, aby ostatecznie wyjść z gry do pulpitu po jej wyłączeniu (miałem ciągle ekran z przyciskiem wyjdź), samo włączenie managera urządzeń spowodowało, że gra ostatecznie się wyłączyła i zniknęła z paska. Jakie było moje zdziwienie, gdy kilka godzin później chcą ją ponownie uruchomić było, iż gra jest aktywna. Okazało się, że proces nadal funkcjonował, chociaż ja gry nigdzie nie widziałem. Kolejne dwa wyłączenia powodowały już normalne wyjście z gry, ale cały czas była aktywna w procesach i musiałem ją indywidualnie ubijać. Tak więc jak na razie coś jest nie tak z samym procesem wyłączania gry, skoro jej proces nadal gdzieś sobie tam radośnie działa.

  • Cool 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
35 posts
5 godzin temu, henryk5pio napisał:

Ja natomiast pragnę zgłosić, że raz miałem sytuację, iż musiałem dać Ctrl+Alt+Delete, aby ostatecznie wyjść z gry do pulpitu po jej wyłączeniu (miałem ciągle ekran z przyciskiem wyjdź), samo włączenie managera urządzeń spowodowało, że gra ostatecznie się wyłączyła i zniknęła z paska. Jakie było moje zdziwienie, gdy kilka godzin później chcą ją ponownie uruchomić było, iż gra jest aktywna. Okazało się, że proces nadal funkcjonował, chociaż ja gry nigdzie nie widziałem. Kolejne dwa wyłączenia powodowały już normalne wyjście z gry, ale cały czas była aktywna w procesach i musiałem ją indywidualnie ubijać. Tak więc jak na razie coś jest nie tak z samym procesem wyłączania gry, skoro jej proces nadal gdzieś sobie tam radośnie działa.

Mam ten sam problem. Irytujące :( .

Share this post


Link to post
Share on other sites
[MKDP]
Players
62 posts
9,572 battles
14 godziny temu, Skilla_Nie_Kupisz_2019 napisał:

Wiesz ile WG ma klientów? Nie interesuje ich opinia jednej osoby. Jakby każdemu krytykowi mieli "psuć" grę to zajmowaliby się tylko "psuciem" gier krytyków

 

To powiedz ,dlaczego tak jest w moim przypadku ? Ja chcę tylko pograć i miło spędzić czas,nie interesuje mnie ,skakanie po internecie i dociekanie gdzie co i jak ,WG doskonale wie ,bo nas szpieguje ,więc po co jakieś raporty itd.A mnie nie interesują jakieś mody,kody ja chcę po prostu pograć uczciwie.No dziś następna próba ,zobaczymy jak będzie .

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
11 posts
11,628 battles
3 godziny temu, Atos_Prodigys napisał:

Mam ten sam problem. Irytujące :( .

Problem występuje również u mnie, przy czym u mnie wystarczy jednokrotne użycie kombinacji Ctrl+Alt+Del by zamknąć proces gry.

Niemniej jest to irytujące gdy trzeba restartować kompa by wyjść z gry. Rozumiem że to "zamysł" WG by zatrzymać graczy. ;(((

Share this post


Link to post
Share on other sites
[MKDP]
Players
62 posts
9,572 battles
40 minut temu, Krzychu_Mlody napisał:

Problem występuje również u mnie, przy czym u mnie wystarczy jednokrotne użycie kombinacji Ctrl+Alt+Del by zamknąć proces gry.

Niemniej jest to irytujące gdy trzeba restartować kompa by wyjść z gry. Rozumiem że to "zamysł" WG by zatrzymać graczy. ;(((

Nie chodzi by zatrzymać graczy,tylko by z automatu prześwietlić twój komp.

A po za tym na tę chwile bez zmian,to ja mam sobie wyszukać problemy w grze u siebie,tzn w plikach gry i poinformować WG.:Smile-angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[TF16]
Players
2,010 posts
17,947 battles
2 hours ago, Baltona_2016 said:

To powiedz ,dlaczego tak jest w moim przypadku ? Ja chcę tylko pograć i miło spędzić czas,nie interesuje mnie ,skakanie po internecie i dociekanie gdzie co i jak ,WG doskonale wie ,bo nas szpieguje ,więc po co jakieś raporty itd.A mnie nie interesują jakieś mody,kody ja chcę po prostu pograć uczciwie.No dziś następna próba ,zobaczymy jak będzie .

 

 

I ty tak niefrasobliwie pozwalasz się szpiegować? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester, In AlfaTesters
7,303 posts
2 hours ago, Baltona_2016 said:

To powiedz ,dlaczego tak jest w moim przypadku ? Ja chcę tylko pograć i miło spędzić czas,nie interesuje mnie ,skakanie po internecie i dociekanie gdzie co i jak ,WG doskonale wie ,bo nas szpieguje ,więc po co jakieś raporty itd.A mnie nie interesują jakieś mody,kody ja chcę po prostu pograć uczciwie.No dziś następna próba ,zobaczymy jak będzie .

 

 

 

16 hours ago, Baltona_2016 said:

Witam,na dzień dobry nie działa: Stacja Rekrutacyjna ;Inwentarz-nie działał na testach ;Wiadomości-nie można odczytać ;Sklep Premium- nie  można wejść ;Zbrojownia- nie działała na testach; Bitwa Morska ; Klan - nie działał na testach.

Pragnę nadmienić że jak nie krytykowałem WG ,a szczególnie Moderatorów gry ,to każda aktualizacja była w porządku,Jak zacząłem wytykać błędy i oszustwa,które było widać gołym okiem ,zaczęły się u mnie problemy z grą .

@Dark_Havoc, dlaczego psujesz koledze grę? Tak mało odporny na krytykę jesteś, że od razu musisz się mścić?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[PLO]
Players
828 posts
6,198 battles
14 hours ago, umbra_arboris said:

 

64473533_Patch089samebledy.thumb.jpg.2743a46525519bcbf924a32d07c6fd96.jpg776096625_Patch089bledyznowu.thumb.jpg.17f5823e778635b70b152fc636f7cc67.jpg

Ja mam te crashe codziennie, średnio raz na 8-12 bitew od przeszło 0.8.8. Nic nie pomogło, absolutnie nic. Myślałem, że  sie samo naprawi z wejściem 0.8.9, ale jak widać nie bardzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
1,569 posts
15,256 battles
49 minut temu, Qbeq_ napisał:

U mnie w "bitwie morskiej" pojawiły się krzaczki.. 

 

Jak widać, "cuda i niewidy" pojawiają się u różnych graczy, którzy prezentują np. na reddicie co smaczniejsze kawałki.

- tu jest pierwszy z nich (link) - z komentarzem, że podobne niedoróby są też na serwerze SEA;

- innemu graczowi zaś pojawił się niemiecki (!) pancernik T10 Harugumo (!!) z japońskim kapitanem (!!!) - śmiać się z tego czy płakać?

 

Sam już nie wiem, czy oni są tam za karę, czy jak? A może Putin zgarnął najlepszych najlepszych developerów i wysłał ich na "bitewkę" na Bliski Wschód, natomiast ci, co teraz tam "pracują" to kołchoźnicy z łapanki? Bo jak inaczej wyjaśnić takie serie coraz bardziej uciążliwych (wiel)błądów??

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
12 posts
12,425 battles

To ja od siebie dodam, że gra po tej aktualizacji wolniej działa. Mam od wczoraj częste spadki FPS w widoku na zbliżeniu. Ustawienia grafiki mam cały czas takie same. Sprzęt to i7-6700, GTX 1080, 16GB RAM i rozdziałka WQHD, WIN 8.1. Dodatkowo gra dużo wolniej wstaje i spada do paska zadań. Teraz jest to kilka sekund czarnego ekranu zanim podniesie się z paska lub tam wyląduje.

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[MKDP]
Players
62 posts
9,572 battles
2 godziny temu, Lucius_Dentatus napisał:

I ty tak niefrasobliwie pozwalasz się szpiegować? 

Nie chodzi mi o samo szpiegowanie ,bo na to się zgodziłem przed zainstalowaniem gry,tylko skoro szpiegują ,to dlaczego nie wiedzą że gra u mnie nie chodzi prawidłowo.A szczególnie te opcje gry które mnie najbardziej interesują ,WIADOMOŚCI : BITWA MORSKA ; INWENTARZ ; KLAN .

Skoro wszystko jest OKY ,to dlaczego tylko niektórzy gracze się skarżą ,a podobno jest nas mnogo {graczy}a tych co się skarży na problemy malutko.

Na początku było fajnie ,a teraz nie bardzo,a przed każdą aktualizacją się przygotowuje,a tu takie kwiatki.

Gram w tę grę bo bardzo lubię grać okrętami.GRAĆ !!!!! a nie dociekać czemu coś nie działa

Share this post


Link to post
Share on other sites
[BASIC]
Players
35 posts
8,622 battles

Witam, od czwartku pingi skaczace ponad 500 ms, do tego kazda gra bez wylogowania to gra stracona i rosyjska wersja jezyka angielskiego centralnie na srodku ekranu. Kazda proba oddania strzalu z artylerii okretowej konczy sie zamrozeniem gry a nstp okret pojawia sie w innym miejscu czasami z niewystrzelonymi pociskami na dodatek przy takich zamrozeniach gry strzaly oddawane sa na wiwat jest tym bardziej wnerwiajace ze mam jeszcze konto premium i chcialem to wykorzystac. Latanie samolotami to podziwianie koleczek kreconych na niebie albowiem celownik jest nieprzewidywalny podobnie jak kierunek pociskow czy torped. Pozdrawiam.

Rosyjski.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
[MKDP]
Players
62 posts
9,572 battles
2 godziny temu, Baltona_2016 napisał:

Nie chodzi mi o samo szpiegowanie ,bo na to się zgodziłem przed zainstalowaniem gry,tylko skoro szpiegują ,to dlaczego nie wiedzą że gra u mnie nie chodzi prawidłowo.A szczególnie te opcje gry które mnie najbardziej interesują ,WIADOMOŚCI : BITWA MORSKA ; INWENTARZ ; KLAN .

Skoro wszystko jest OKY ,to dlaczego tylko niektórzy gracze się skarżą ,a podobno jest nas mnogo {graczy}a tych co się skarży na problemy malutko.

Na początku było fajnie ,a teraz nie bardzo,a przed każdą aktualizacją się przygotowuje,a tu takie kwiatki.

Gram w tę grę bo bardzo lubię grać okrętami.GRAĆ !!!!! a nie dociekać czemu coś nie działa

Napisałem do WG i naprawiłem się . DZIĘKUJE BARDZO WG za pomoc !!

 

  • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alpha Tester, In AlfaTesters
7,303 posts
2 hours ago, Baltona_2016 said:

Nie chodzi mi o samo szpiegowanie ,bo na to się zgodziłem przed zainstalowaniem gry,tylko skoro szpiegują ,to dlaczego nie wiedzą że gra u mnie nie chodzi prawidłowo.A szczególnie te opcje gry które mnie najbardziej interesują ,WIADOMOŚCI : BITWA MORSKA ; INWENTARZ ; KLAN .

 

Bo może akurat tych rzeczy nie szpiegują, tylko inne? Wiesz, loginy i hasła, co ściągasz z neta, przez kamerkę podglądają, co robisz podczas oglądania filmów dla dorosłych, te sprawy...

 

Zauważ też, że wykazujesz pewien brak logiki: twierdzisz, że zepsuli ci grę celowo, bo krytykowałeś firmę i moderatorów gry. A jednocześnie twierdzisz, że nie wiedzą, że ci te rzeczy nie działają. To jak w końcu: celowo ci zepsuli grę, ale nie wiedzą o tym, ze zepsuli?

Spróbuj może zrobić tak: zamiast krytykować firmę i moderatorów, zacznij ich chwalić. Wyślij im jakąś laurkę. Za jakiś tydzień wszystko z grą powinno być ok. Potwierdzone info.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[GROM-]
[GROM-]
Beta Tester
158 posts
16,150 battles
11 minut temu, Baltona_2016 napisał:

Napisałem do WG i naprawiłem się . DZIĘKUJE BARDZO WG za pomoc !!

 

Mocno byłeś popsuty? Napisz jakich części użyłeś do naprawy może jeszcze ktoś skorzysta :cat_cool:

Jesteś wielki ! :Smile_medal:

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[MKDP]
Players
62 posts
9,572 battles
3 godziny temu, Greyshark napisał:

Bo może akurat tych rzeczy nie szpiegują, tylko inne? Wiesz, loginy i hasła, co ściągasz z neta, przez kamerkę podglądają, co robisz podczas oglądania filmów dla dorosłych, te sprawy...

 

Zauważ też, że wykazujesz pewien brak logiki: twierdzisz, że zepsuli ci grę celowo, bo krytykowałeś firmę i moderatorów gry. A jednocześnie twierdzisz, że nie wiedzą, że ci te rzeczy nie działają. To jak w końcu: celowo ci zepsuli grę, ale nie wiedzą o tym, ze zepsuli?

Spróbuj może zrobić tak: zamiast krytykować firmę i moderatorów, zacznij ich chwalić. Wyślij im jakąś laurkę. Za jakiś tydzień wszystko z grą powinno być ok. Potwierdzone info.

 

Wiedzą komu i co zepsuć ,i zamiast grać to dociekam co nie gra ,a wiadomości i nie tylko to bardzo ważna sprawa jest.

Teraz też zamiast grać to po internecie się bujam ,a tego nie lubię.

A to była błahostka która powtarza się już drugi raz 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
149 posts
9,568 battles
18 hours ago, henryk5pio said:

Ja natomiast pragnę zgłosić, że raz miałem sytuację, iż musiałem dać Ctrl+Alt+Delete, aby ostatecznie wyjść z gry do pulpitu po jej wyłączeniu (miałem ciągle ekran z przyciskiem wyjdź), samo włączenie managera urządzeń spowodowało, że gra ostatecznie się wyłączyła i zniknęła z paska. Jakie było moje zdziwienie, gdy kilka godzin później chcą ją ponownie uruchomić było, iż gra jest aktywna. Okazało się, że proces nadal funkcjonował, chociaż ja gry nigdzie nie widziałem. Kolejne dwa wyłączenia powodowały już normalne wyjście z gry, ale cały czas była aktywna w procesach i musiałem ją indywidualnie ubijać. Tak więc jak na razie coś jest nie tak z samym procesem wyłączania gry, skoro jej proces nadal gdzieś sobie tam radośnie działa.

Myślałem, że to coś u mnie ale widzę, że to tylko kolejny bubel z stajni WG.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
1 post
2,974 battles

Od wczoraj, jak zacząłem pobierać pliki, WoWS nie pobrał mi się w całości - na szczęście zwolniłem miejsce, i zaczęło się pobierać. Ale stanęło przy instalacji, i jak teraz próbuję zaktualizować WoWS do końca, to pokazuje mi się błąd "Błąd połączenia z serwerem aktualizacji". Odświeżanie nie pomaga.

 

Czy ktoś też ma coś takiego u siebie, co z tym zrobić? :/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[-GG-]
Players
203 posts
19 godzin temu, henryk5pio napisał:

Ja natomiast pragnę zgłosić, że raz miałem sytuację, iż musiałem dać Ctrl+Alt+Delete, aby ostatecznie wyjść z gry do pulpitu po jej wyłączeniu (miałem ciągle ekran z przyciskiem wyjdź), samo włączenie managera urządzeń spowodowało, że gra ostatecznie się wyłączyła i zniknęła z paska. Jakie było moje zdziwienie, gdy kilka godzin później chcą ją ponownie uruchomić było, iż gra jest aktywna. Okazało się, że proces nadal funkcjonował, chociaż ja gry nigdzie nie widziałem. Kolejne dwa wyłączenia powodowały już normalne wyjście z gry, ale cały czas była aktywna w procesach i musiałem ją indywidualnie ubijać. Tak więc jak na razie coś jest nie tak z samym procesem wyłączania gry, skoro jej proces nadal gdzieś sobie tam radośnie działa.

Mam to samo - muszę sam kończyć proces WoWs-a w menedżerze

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×