[WG] WG_Lumberjack WG Staff 2,392 posts 4,509 battles Report post #1 Posted September 26, 2019 Dowódcy, witajcie w teście publicznym aktualizacji 0.8.9! Rozpoczęcie cyklu włoskich aktualizacji, halloweenowy tryb gry z kilkoma drużynami w każdej bitwie oraz nowe stałe kamuflaże! To i wiele innych atrakcji czeka na Was w teście publicznym aktualizacji 0.8.9. Przeczytajcie Biuletyn deweloperów i dołączcie do testów! https://worldofwarships.eu/pl/news/public-test/bulletin-089/ Dowódcy, doceniamy Wasz wkład i dokonujemy zmian na bieżąco! Pamiętajcie jednak, że nie możemy opublikować informacji o wszystkich zmianach we wszystkich regionach, ponieważ jest ich bardzo wiele, a czas testu jest ograniczony. Rozsyłamy więc wszystkie informacje o zmianach jedynie w języku angielskim. Dziękujemy za zrozumienie. Harmonogram rundy 1. Początek Cz. 26 Wrz. 18:30 CEST (UTC+2) / Twój czas lokalny: Cz. 26 Wrz. 18:30 Koniec Pon. 30 Wrz. 17:30 CEST (UTC+2) / Twój czas lokalny: Pon. 30 Wrz. 17:30 Początek cyklu włoskich aktualizacji, tryb gry w klimacie halloween z kilkoma zespołami w bitwie, a także nowy typ stałego kamuflażu! Wszystko to oraz wiele innych rzeczy czeka na Was w teście publicznym aktualizacji 0.8.9. WAŻNE! Aktualizacja jest wciąż w fazie testów, więc informacje zawarte w biuletynie są niepewne i odzwierciedlają stan gry na czas jego publikacji. Zmiany i nowe funkcje mogą zostać ostatecznie całkowicie usunięte bądź wprowadzone w zupełnie innej formie. Zrzuty ekranu, konkretne wartości i szczegóły mechanik w grze niekoniecznie znajdą swoje odzwierciedlenie w finalnej wersji gry po wprowadzeniu aktualizacji. Włoskie krążowniki ● Halloween ● Wzory kamuflażu ● Poprawki techniczne Włoskie krążowniki Nadchodzące aktualizacje będą poświęcone okrętom z Półwyspu Apenińskiego. Cykl włoski zawierać będzie gałąź włoskich krążowników, nowe wydarzenie w grze, Port w Tarencie, a także inne nowinki. Krążowniki są gotowe, by zostać pierwszą, możliwą do zbadania gałęzią włoskiej marynarki wojennej. Nowoprzybyłe okręty wyróżniają się manewrowością oraz potężnymi działami o kal. 203 mm z imponującą salwą burtową u krążowników od VI poziomu w górę. Do wyjątkowych cech włoskich krążowników zaliczają się ich pociski przeciwpancerno-odłamkowe (PPO) oraz Wysokoprężna wytwornica dymu. Cechy pocisków PPO Pociski PPO mogą rykoszetować po trafieniu swojego celu, lecz posiadają płytsze kąty odbicia niż pociski PP. Jeśli Wasze trafienie nie rykoszetuje, wtedy mechanika penetracji jest podobna do tej znanej z pocisków OB. Nie mogą przebić celów na wylot. Nie mogą wywołać pożarów na okrętach wroga. Zadają większe uszkodzenia i mogą przebijać grubsze pancerze niż pociski OB. Pociski PPO mogą systematycznie zadawać duże, regularne uszkodzenia okrętom przeciwnika. Różnicę pomiędzy Wysokoprężną wytwornicą dymu a standardową Wytwornicą stanowi możliwość ukrycia okrętu bez potrzeby zmniejszenia prędkości dla tej pierwszej. Ten sprzęt eksploatacyjny działa przez 25–40 sekund, natomiast dym ulega rozproszeniu w 10 sekund. Wydarzenie w grze Podczas wydarzenia otrzymacie dostęp do dyrektyw, które umożliwią zdobycie nowych kontenerów oraz nowej waluty tymczasowej – żetonów włoskich. Możecie je wymienić w Zbrojowni na stałe i jednorazowe kamuflaże, sygnały, dni konta premium Warships, kredyty, kontenery w ramach wydarzenia oraz zestawy losowe. W aktualizacji 0.8.9 kontenery w ramach wydarzenia mogą z pewnym prawdopodobieństwem zawierać misję bojową, której wykonanie zapewni wczesny dostęp do włoskich krążowników V–VIII poziomu. Niemniej jednak kontenery nie będą zawierać misji bojowych podczas testu publicznego. Halloween Operacje W tegoroczne Halloween czeka Was zaktualizowany Port tematyczny oraz powrót dwóch znanych operacji: „Uwolnić Transylwanię” i „Promień światła w ciemnościach”. W operacji „Uwolnić Transylwanię” będziecie wyznaczeni do pomocy okrętowi „Transylwania”, ochraniając go przed atakami katapult oraz okrętów Zikasa. Wyzwania na tym się nie skończą – na samym końcu bitwy stawicie czoła legendarnemu pancernikowi Rasputin. Połączcie siły z innymi graczami w operacji „Promień światła w ciemnościach”, aby odeprzeć siły ciemności, które przedzierają się przez portal. Jedynie magiczne wieże strażnicze mogą zamknąć portal, stąd też gracze muszą chronić je przed szarżującymi okrętami wroga, dopóki portal nie zostanie zamknięty. Uważajcie jednak na plugastwo, które stopniowo opanowuje strefę potyczki. Bądźcie ostrożni: okręty w plugastwie stale tracą PW. Obie operacje mogą być ukończone w dywizjonie i na nowym, koszmarnym poziomie trudności. Napaść na plugastwo W postapokaliptycznym świecie otworzył się kolejny portal do innego wymiaru. Czy odważycie się wejść do innego świata przez tę bramę i rozpocząć brutalną walkę przeciwko siłom ciemności oraz innym łowcom nagród? Witamy w nowym trybie gry – Napaść na plugastwo! Ruszcie do walki za sterami unikalnych okrętów w ramach nowej, tymczasowej nacji! Gracze otrzymają dostęp do trzech gałęzi: niszczycieli, krążowników oraz pancerników – każdej składającej się z trzech okrętów. W miarę wspinania się po gałęziach okręty znajdujące się w nich stopniowo ulegać będą transformacji z wytworzonych przez człowieka maszyn w gargantuiczne morskie potwory. Te zmiany dotkną również wyposażenie okrętów – magia będzie krok po kroku zastępować klasyczną technologię. Aby badać nowe okręty w gałęzi, będziecie potrzebować PD. W nowym trybie 3 trzyosobowe drużyny będą walczyć między sobą, a także z hordą sił ciemności, kontrolowaną przez SI. Głównym celem jest zbieranie specjalnych zasobów zarówno z lokacji na mapie, jak i z pokonanych przeciwników. Siły ciemności zrobią wszystko, co w ich mocy, aby uniemożliwić Wam ucieczkę z ich świata. Wraz z rozwojem wydarzeń potęga wroga będzie rosnąć, lecz podobnie będzie z nagrodami, jakie możecie zdobyć. Nie wystarczy jednak obładować się trofeami – aby wygrać, będziecie musieli powrócić do swojego świata przez portal w centrum mapy. Uczestnicy rozpoczną batalię bez materiałów eksploatacyjnych. Ładunki do nich będziecie mogli zdobyć z pokonanych wrogów lub straconych sojuszników. Czy podejmiecie ryzyko i zainicjujecie walkę ze straszliwymi przeciwnikami w bitwie o najcenniejszy łup, czy też może zadowolicie się małą porcją dostępnych zasobów i bezpiecznie wydostaniecie się przez portal? Wybór należy do Was! Udało Wam się przedostać przez portal? W takim razie wszystkie zdobyte zasoby zostaną dodane do łupów Waszej drużyny. Nie wszyscy jednak będą mieli tyle szczęścia – jeśli polegniecie lub nie uciekniecie przez portal przed zakończeniem bitwy, otrzymacie tylko 20% zasobów zebranych przez Waszą drużynę. Po bitwie możecie wydać zebrane przez drużynę zasoby w dedykowanej sekcji w Zbrojowni. Czy chcecie poczuć mrożącą krew w żyłach atmosferę Halloween nawet po jego zakończeniu? Stałe kamuflaże stylizowane na potworne okręty będą dostępne w dedykowanej sekcji w Zbrojowni wraz z aktualizacją 0.8.9. Wzory kamuflażu Aktualizacja 0.8.9 wprowadzi nowy typ stałego kamuflażu dla określonej grupy okrętów. Kamuflaż ten będzie można zainstalować na każdym okręcie z określonej grupy, np. na wszystkich okrętach VIII poziomu. Po założeniu kamuflaż zyskuje właściwości typowego stałego kamuflażu i zostaje przypisany do okrętu. Podczas Halloween gracze będą mogli zdobyć tematyczne kamuflaże dla okrętów VIII–X poziomu w specjalnej sekcji w Zbrojowni. Poprawki techniczne System wykrywania i wykrywalności Po otrzymaniu licznych próśb od naszych graczy, planujemy wprowadzić zmiany w systemie wykrywania oraz wykrywalności w aktualizacji 0.8.9. Teraz kara do wykrywalności okrętu po wystrzale będzie resetowana 2 sekundy po opuszczeniu zasięgu wykrywania przeciwnika. Dodaliśmy również okres gwarantowanej widoczności: jeśli okręt zostanie wykryty przez przeciwnika, będzie on widoczny przez co najmniej 3 sekundy. Zmiana ta pozwoli nam na wyeliminowanie przypadków przemykania okrętu wroga na krawędzi obszaru wykrywania obserwatora, w wyniku czego wykryte okręty pojawiały się na mapie, a następnie znikały z niej w mgnieniu oka. Okręty specjalne Dodano nową grupę okrętów, łączącą w sobie następujące kategorie: okręty wypożyczone; okręty tymczasowe; okręty w ramach wczesnego dostępu; niemożliwe do zbadania okręty bez premii do zysków. Share this post Link to post Share on other sites
[BPF] zdzislawdyrma Players 2,944 posts 24,839 battles Report post #2 Posted September 26, 2019 u mnie nie działa zbrojownia Share this post Link to post Share on other sites
[NMA] wonz_ Players 49 posts 22,319 battles Report post #3 Posted September 27, 2019 U mnie na chwilę obecną gra wywala się podczas ładowania i nie podaje żadnego komunikatu błędu. Potestowane :/ EDIT: Zrobiłem sprawdzanie spójności i teraz zawiesza mi się na połowie ładowania gry i stoi :/ Share this post Link to post Share on other sites
[BPF] zdzislawdyrma Players 2,944 posts 24,839 battles Report post #4 Posted September 27, 2019 jak można wejść w posiadnie genowy Share this post Link to post Share on other sites
[WG] WG_Lumberjack WG Staff 2,392 posts 4,509 battles Report post #5 Posted September 27, 2019 Misje za sezon Jesień: Dowódcy, zbadaliśmy sytuację i jesteśmy gotowi udzielić odpowiedzi. W opisie misji wystąpił błąd i jej wykonanie było dość trudne, postanowiliśmy naprawić tę misję bojową. Po wprowadzeniu zmian postęp zadania został zresetowany. Rozumiemy, że niektórzy gracze ukończyli już te misje, a niektórzy dopiero zaczęli je wypełniać. Dlatego postanowiliśmy zrekompensować tę sytuację. Ze wszystkimi nagrodami za test publiczny będziemy przydzielać dodatkowe nagrody dla tych graczy: • gracze, którzy ukończyli misję bojową, otrzymają nagrodę w postaci dwóch dodatkowych kontenerów włoskich krążowników, • Ci, którzy zaczęli je wypełniać, otrzymają połowę nagrody końcowej - jeden dodatkowy kontener włoskich krążowników. Ponadto będziecie mieć dostęp do zaktualizowanego zadania, w którym możesz zarobić dodatkowe dwa kontenery „Włoskie krążownik Share this post Link to post Share on other sites
[RR1] gall71kg Players 142 posts 40,173 battles Report post #6 Posted September 27, 2019 godzinę temu, WG_Lumberjack napisał: Misje za sezon Jesień: Dowódcy, zbadaliśmy sytuację i jesteśmy gotowi udzielić odpowiedzi. W opisie misji wystąpił błąd i jej wykonanie było dość trudne, postanowiliśmy naprawić tę misję bojową. Po wprowadzeniu zmian postęp zadania został zresetowany. Rozumiemy, że niektórzy gracze ukończyli już te misje, a niektórzy dopiero zaczęli je wypełniać. Dlatego postanowiliśmy zrekompensować tę sytuację. Ze wszystkimi nagrodami za test publiczny będziemy przydzielać dodatkowe nagrody dla tych graczy: • gracze, którzy ukończyli misję bojową, otrzymają nagrodę w postaci dwóch dodatkowych kontenerów włoskich krążowników, • Ci, którzy zaczęli je wypełniać, otrzymają połowę nagrody końcowej - jeden dodatkowy kontener włoskich krążowników. Ponadto będziecie mieć dostęp do zaktualizowanego zadania, w którym możesz zarobić dodatkowe dwa kontenery „Włoskie krążownik to tak wo gule kiedy dostane te kontenery i nagrody na moje główne konto bo narazie jest echo??? Share this post Link to post Share on other sites
[-MGT-] PanNickt Players 4,913 posts 21,529 battles Report post #7 Posted September 27, 2019 7 godzin temu, gall71kg napisał: to tak wo gule kiedy dostane te kontenery i nagrody na moje główne konto bo narazie jest echo??? Dostaniesz kontenery po wejściu na produkcję patcha 0.8.9, najprawdopodobniej 17.10.2019. Share this post Link to post Share on other sites
[ASC1] lemini Players 15 posts 5,646 battles Report post #8 Posted September 28, 2019 Podczas jednego z meczy rankingowych około 15 sekund po tym jak zostałem zatopiony jakimś cudem otrzymałem baretkę że wykryłem kogoś i był to pancernik przeciwnika który był niedaleko mojego wraku. Share this post Link to post Share on other sites
adamPOLAND Players 270 posts 10,507 battles Report post #9 Posted September 29, 2019 do poprawki optymalizacja misji halloween czyli promień światła w ciemności , bardzo ścina , mocno spadają fpsy , a jak dłużej się jest w tej mgle to nawet crash gry , dużo pobiera prywatnego zestawu roboczego czyli pamięci 18 godzin temu, lemini napisał: Podczas jednego z meczy rankingowych około 15 sekund po tym jak zostałem zatopiony jakimś cudem otrzymałem baretkę że wykryłem kogoś i był to pancernik przeciwnika który był niedaleko mojego wraku. ja już pisałem na poprzednie wersje gry,kiedy mnie zatopili,a moje działa i torpedy słychać było jak zostały przeładowane jakbym mógł jeszcze oddać strzał Share this post Link to post Share on other sites
adamPOLAND Players 270 posts 10,507 battles Report post #10 Posted September 29, 2019 27.09.2019 o 20:57, PanNickt napisał: Dostaniesz kontenery po wejściu na produkcję patcha 0.8.9, najprawdopodobniej 17.10.2019. należy odczekać 5 dni po wprowadzeniu update Share this post Link to post Share on other sites
[KLON] Firkines Players 788 posts Report post #11 Posted September 29, 2019 1 hour ago, adamPOLAND said: należy odczekać 5 dni po wprowadzeniu update Ty dostałeś wszystko za poprzedni test? Share this post Link to post Share on other sites
[WG] WG_Lumberjack WG Staff 2,392 posts 4,509 battles Report post #12 Posted September 30, 2019 On 9/28/2019 at 11:02 PM, lemini said: Podczas jednego z meczy rankingowych około 15 sekund po tym jak zostałem zatopiony jakimś cudem otrzymałem baretkę że wykryłem kogoś i był to pancernik przeciwnika który był niedaleko mojego wraku. Miałeś odpalony samolot tuż przed zatopieniem? Share this post Link to post Share on other sites
[MS-B] Issithin Beta Tester, Players 1,255 posts 12,144 battles Report post #13 Posted September 30, 2019 + za uporządkowanie sekcji sygnałów i kamuflaży Share this post Link to post Share on other sites
[ASC1] lemini Players 15 posts 5,646 battles Report post #14 Posted October 1, 2019 20 godzin temu, WG_Lumberjack napisał: Miałeś odpalony samolot tuż przed zatopieniem? Z tego co się orientuje to nie. Share this post Link to post Share on other sites
[ARTRE] Baltona_2016 Players 103 posts Report post #15 Posted October 1, 2019 Zatem wyrażę negatywną opinię na Twój temat. Nie czytasz informacji, które są krytyczne dla zrozumienia jak działa zarówno TST jak i PT.TST - logowanie będzie możliwe po tym jak dostaniesz maila z danymi do logowania. Zgodnie z informacją na stronie będą one wysyłane losowo do WSZYSTKICH, którzy zgłosili chęć wzięcia udziału. Ponieważ dużo osób zgłosiło - ten czas może być długi. Wszystko jest opisane tutaj:https://worldofwarships.eu/pl/news/public-test/submarines-beta-test/PT - oczywiście, że nie możesz zalogować się, ponieważ TAKŻE nie zapoznałeś się z informacjami na stronie. PT będzie dostępny od czwartku 26.09 godziny 18:30 (to jest jutra):Jest to jak byk napisane na tej stronie:https://worldofwarships.eu/pl/news/public-test/public-test-089/Uwielbiam negatywne informacje na swój temat - choć jestem także moderatorem - elitą elit - bo umiem czytać i nie piszę postów obrażających innych tylko z powodu własnej ignorancji :)Baw się dobrze na PT (to już jutro wieczorem), a także życzę Ci z całego serca byś niedługo dostał maila umożliwiającego dostęp do TST. , Jak mam się Bawić ? MODERATORZY to ELITA i tak zamieszają że u nich wszystko gra,tylko gracz jest głupi i się nie zna , widzę że nie ma żadnego sensu pisać na forum ,gdziekolwiek ,bo uważają graczy za idiotów , gracz ma tylko chwalić i kupować . Z poważaniem Dziadek Piotr Share this post Link to post Share on other sites
[ARTRE] Baltona_2016 Players 103 posts Report post #16 Posted October 1, 2019 A co do czytania wiadomości ,czytam wszystkie ,a szczególnie te dotyczące testów, zapisuję w terminarzu ,dni ,godziny ,i co będzie testowane. Raczej skupiłbym się na terminach dostarczania wiadomości . Więc bez wykrętów . MIŁEJ ZABAWY w oszukańca życzy Dziadek Piotr Share this post Link to post Share on other sites
[SLED] CYRYL_CYRYL Players 5 posts Report post #17 Posted October 3, 2019 Dlaczego w większości czasu nie ma dostępu do serwera!! Share this post Link to post Share on other sites
[BASIC] koliber_1984 Players 1,113 posts 28,182 battles Report post #18 Posted October 3, 2019 1 hour ago, CYRYL_CYRYL said: Dlaczego w większości czasu nie ma dostępu do serwera!! Na portalu nawet nie było ogłoszenia, że druga runda dziś startuje. Może jutro? Share this post Link to post Share on other sites
[PDBG] Mateusz01 Players 6 posts 6,707 battles Report post #19 Posted October 3, 2019 Mnie ciekawi jak będą zbalasowane nowe działa AA dalekiego zasięgu kaliber 203 mm które ma posiadać 9 włoska? patrząc logicznie powinna mieć bardzo duże obrażenia na eksplozji, ale jak bardzo by nie przesadzić? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Andreas_Trzcinski Players 2 posts 3,724 battles Report post #20 Posted October 4, 2019 Witam wszystkich chcę powiedzieć o dość ważnej sprawie która nurtuje nie tylko mnie ale i wielu graczy Z najnowszymi aktualizacjami zniknęła Polska bandera na ORP Błyskawica! Uważam to za skandal że Europę dzieli się na tą z Niemcami i Francją i Wielką Brytanią i pozostałe kraje! Polska marynarka wojenna może nie była największą w II wojnie światowej ale Polscy marynarze i okręty a także Polscy piloci odegrali kluczowe role w wojnie Pozbawianie nas możliwości prezentowania biało czerwonej bandery i zastąpienie jej jakąś unijną szmatą jest dyshonorem jak dla mnie oraz wielu innych graczy! Polskie okręty nie pływały pod flagą unijną ale pod Polską banderą i jeśli zachowuje się to do Niemiec czy Francji to dlaczego Polska ma być jakimś wasalem czy też nie wiadomo czym!!! 2 3 Share this post Link to post Share on other sites
[E--C] HasashiHanzo Players 4,056 posts Report post #21 Posted October 4, 2019 Kolejny... Share this post Link to post Share on other sites
CasualSlav Players 3,296 posts 5,105 battles Report post #22 Posted October 4, 2019 48 minutes ago, Andreas_Trzcinski said: Polscy marynarze i okręty a także Polscy piloci odegrali kluczowe role w wojnie Piloci. Mhm. A jak to przenieść na WoWs? Share this post Link to post Share on other sites
[E--C] HasashiHanzo Players 4,056 posts Report post #23 Posted October 4, 2019 No, po takim postawieniu sprawy WuGie musi ulec i nie tylko przywrócić Błyskotkę do drzewka PL, ale także wyszukać w najgłębszych, nieznanych czeluściach archiwów narodowych plany lotniskowca. No musi i kij. Share this post Link to post Share on other sites
[ARTRE] Baltona_2016 Players 103 posts Report post #24 Posted October 4, 2019 Witam, tradycyjnie na testowym ,nie widzę Klanu,,,ZBROJOWNI,,Nie zalicza misji osobistych ,,,Czas wejścia do Bitwy Losowej powyżej 5 minut. Ale to wszystko przecież wiecie mam na myśli WG,a tutaj to tylko TAKIE SOBIE PISANIE . I proszę nie pisać wyjaśnień ,że nie czytam z uwagą ,odsyłać pod adresy różnego rodzaju ,bo to tylko jeszcze bardziej zniechęca do gry. Z poważaniem Dziadek Piotr Share this post Link to post Share on other sites
[-SBF-] Greyshark Alpha Tester, In AlfaTesters 8,315 posts Report post #25 Posted October 4, 2019 1 hour ago, Andreas_Trzcinski said: Witam wszystkich chcę powiedzieć o dość ważnej sprawie która nurtuje nie tylko mnie ale i wielu graczy Z najnowszymi aktualizacjami zniknęła Polska bandera na ORP Błyskawica! Uważam to za skandal że Europę dzieli się na tą z Niemcami i Francją i Wielką Brytanią i pozostałe kraje! Polska marynarka wojenna może nie była największą w II wojnie światowej ale Polscy marynarze i okręty a także Polscy piloci odegrali kluczowe role w wojnie Pozbawianie nas możliwości prezentowania biało czerwonej bandery i zastąpienie jej jakąś unijną szmatą jest dyshonorem jak dla mnie oraz wielu innych graczy! Polskie okręty nie pływały pod flagą unijną ale pod Polską banderą i jeśli zachowuje się to do Niemiec czy Francji to dlaczego Polska ma być jakimś wasalem czy też nie wiadomo czym!!! Kłamiesz. Share this post Link to post Share on other sites