Jump to content
Forum Shutdown 28/7/2023 Read more... ×
Sign in to follow this  
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
_Admiral_Nimitz_

[X] Venezia

38 comments in this topic

Recommended Posts

Players
5,402 posts
24,784 battles
1 hour ago, _Agenor_ said:

Dobra kupować czy nie???

Wszyscy recenzenci chwalą, że ta łajba wręcz wymiata SAP-em podłogę ;-).

558164816_Beznazwy.jpg.c14818fd9ad935c5e7401102a56ff02b.jpg

Players
852 posts
2 minutes ago, Odo_Toothless said:

Wszyscy recenzenci chwalą, że ta łajba wręcz wymiata SAP-em podłogę ;-).

Dziś w nowym patchu SAPy mają porawione kąty penetracji czy jakoś tak z 65 do 70 stopni, nie wiem czy to dużo, czy mało, ale może coś daje?

Players
5,402 posts
24,784 battles
3 minutes ago, En_Vivo said:

Dziś w nowym patchu SAPy mają porawione kąty penetracji czy jakoś tak z 65 do 70 stopni, nie wiem czy to dużo, czy mało, ale może coś daje?

Wenecja miała od razu 75-80% i tak jej zostało, z tego co czytałem.

• Cool 1

Players
5,402 posts
24,784 battles

Tak swoją drogą, skoro ten cały SAP to taka jednak lipa, to może  usunięcie pocisków AP i dodanie mu możliwości penetracji cytadeli pod pewnymi warunkami, jest jakimś rozwiązaniem.

Players
2,488 posts
31,918 battles

Jak dla mnie dobry okręt. Z SAP bije po 8000-14000. Bardzo szybka i zwrotna i przyjemnie unika się salw. PP też dają radę, ale raczej mało używam. Minus to reload i zasięg. 

Players
1,471 posts
9,968 battles
2 godziny temu, Lucius_Dentatus napisał:

Jak dla mnie dobry okręt. Z SAP bije po 8000-14000. Bardzo szybka i zwrotna i przyjemnie unika się salw. PP też dają radę, ale raczej mało używam. Minus to reload i zasięg. 

W co ty ładowałeś po 8-14k??

Beta Tester
502 posts
10,733 battles
8 minutes ago, _Agenor_ said:

W co ty ładowałeś po 8-14k??

W niszczary wchodzi tak, jak trafisz. W nie obite nadbudówki też.

Players
852 posts

2 hours ago, Lucius_Dentatus said:

Chyba w BBczki z full hp na początku bitwy. Wtedy po swieżo pomalowanych nadubudówkach wchodzi, ale potem im dalej w las tym gorzej.

• Cool 1

Players
2,776 posts
6,217 battles
1 minutę temu, Lucius_Dentatus napisał:

Praktycznie w każdy cel wchodzą takie salwy. I wcale nie musi to być świeży cel. 

Z SAP/PPO? To co, Wenecja ma jakieś magiczne te pociski?

Players
2,488 posts
31,918 battles
1 minute ago, henryk5pio said:

Z SAP/PPO? To co, Wenecja ma jakieś magiczne te pociski?

Praktycznie tylko SAP używam, raz strzeliłem do Midwaya z PP - dwie cytki. W 10 bitwach średnia 114k. Jakoś ta łódka daje radę. 

Players
1,471 posts
9,968 battles
15 minut temu, Lucius_Dentatus napisał:

Praktycznie tylko SAP używam, raz strzeliłem do Midwaya z PP - dwie cytki. W 10 bitwach średnia 114k. Jakoś ta łódka daje radę. 

To masz wyjątkowy okręt bo mi tak nie losuje....

Beta Tester
948 posts
40,486 battles
10 godzin temu, SzybkiBolek napisał:

Jakie perki na kapitana?

Wydaje mi się, że najbardziej przydatnym perkiem na kolejnym włoskim krążku, który nie posiada hydro,a posiada długi kadłub, będzie tu czujność wykrywania torped. Oprócz tego, mi przydaje się szybszy reload torped, bo czas przeładowania skraca się wtedy do 63,9 s. Oczywiście, można go skrócić dodatkowo jeszcze poprzez moduł. No i z takich ważniejszych to możesz dać nadzorcę i camo.  resztę w zależności od potrzeb, czy dym, czy obrót wież, czy też adrenalinę. Jeśli masz Sansonettiego, to tj.  zaznaczone jest - przyśpieszenie torped i ekspert w ładowaniu. Torpedy płyną wtedy na odległość 10,8 km, przy 63 węzłach.

• Cool 1

Weekend Tester
877 posts
7 godzin temu, komturkonrad napisał:

Wydaje mi się, że najbardziej przydatnym perkiem na kolejnym włoskim krążku, który nie posiada hydro,a posiada długi kadłub, będzie tu czujność wykrywania torped. Oprócz tego, mi przydaje się szybszy reload torped, bo czas przeładowania skraca się wtedy do 63,9 s. Oczywiście, można go skrócić dodatkowo jeszcze poprzez moduł. No i z takich ważniejszych to możesz dać nadzorcę i camo.  resztę w zależności od potrzeb, czy dym, czy obrót wież, czy też adrenalinę. Jeśli masz Sansonettiego, to tj.  zaznaczone jest - przyśpieszenie torped i ekspert w ładowaniu. Torpedy płyną wtedy na odległość 10,8 km, przy 63 węzłach.

Mam tego kapitana (10 pkt).

Dałem na tę chwilę:

• ekspert w ładowaniu
  • strzelec wyborowy
  • nadzorca
  • ekspert w kamuflaŻU

[BCCPL]
Players
3 posts
15,963 battles

Powiem tak wielki długi lecz o dobrej manewrowosci. Założyłem na niego moduł do zasiegu dział, i przeładowanie to 20s. Jak dobrze trafimy to wchodzi od 8000 do 13000 na poczatku bitw,y pozniej jak okrety sa uszkodzone to losuje od 3 do 5 k max. torpedy sytuacyjne bardziej odpal i zapomnij. potrafi duzo wytrzymac w rekach sprawnego kapitan. PP srednie raczej szału nie beda robic. Idzie na bitwie wyciagnac ponad 100k dmg lecz jakiegos wielkiego wplywu na bitwy nie bedziemy mieli...

• Funny 1

Players
435 posts
18,237 battles

Cześć,

może głupie pytanie...

Ale co to jest za dźwięk, gdy Venezią wejdzie ładna salwa.., taki jakby ktoś szorował żelastwem jakimś...?:D

[TF16]
Players
593 posts
18,279 battles

Nie tylko jak wejdzie ładna salwa - każde trafienie SAPami daje taki dźwięk - analogiczny do trafienia pociskami PP. Taka sygnalizacja, że strzela się innymi pociskami, niż HE, które też mają własny dźwięk.

Sign in to follow this