Jump to content
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
elementCZ

Weird ship movement

9 comments in this topic

Recommended Posts

Players
3 posts
1,884 battles

Hello guys,

 

since I reinstalled the game few day back, I started having weird movement of all the ships, including mine. It looks as if they were "jumping really fast". The movement of them isnt smooth. Sometimes the gun fire is also delayed between mouse press and shot itself. And if the ping meter is working it isnt that

FPS stable 75

Ping: around 40

 

Any idea?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
5,061 posts
8,562 battles

Rubber bandy visuals? That's lag

 

If I'm not mistaken WoWS shows you the average ping for the last X seconds (5?) not the actual ping

So 40-40-100-40-40 would be shown as 52 despite actually producing a lagspike

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
3 posts
1,884 battles

The thing is that I didnt have it before reinstalling the windows :/
And I am having it since then and also I never had it before, thats what makes it so weird

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
3,672 posts
18,796 battles

I get this sudden jumping forward effect while playtesting the new Russian Battlecruiser line.

 

  • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[BAD-F]
Beta Tester
774 posts
14,586 battles

As you have reinstalled windows there is a chance that he will update it self. The same goes for all the programs that you have that needs updating.

My guess is that you are using your bandwidth by some background programs, but that should be visible in network usage.

Check your windows settings, could be that you are runing plenty of background stuff that previously have been turned off.

In general I would wait 24-48h and if problem persist, then run some checks, on internet, cpu, gpu, hdd and/or sdd, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
3 posts
1,884 battles

Tried synchornising system time with interneted and it didnt help. Also the are no system update runnign during the game sessions :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
[BBMM]
[BBMM]
Players
7,473 posts
11,866 battles

Might also be you need to set WOWS to éxceptions'for your virus-scan software.

Else it might start scanning packets coming in from WG, causing spikes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×