Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
amokphoto

Problem z trafianiem w sojuszników

4 comments in this topic

Question

[P_U_C]
Players
2 posts
562 battles

Hej,

Mam takie dziwne pytanie, bo chyba gra jest nad wyraz wrażliwa :)

Od wczoraj zacząłem grać, i zauważyłem, że płynę sobie statkiem i nagle dostaje komunikat że trafiłem w  swojego sojusznika. wtf?

Nigdzie nawet nie strzeliłem w kierunku kogoś z moich. Tak samo płynie statek z mojejgo teamu, uderza we mnie swoim statkiem i nagle mi pokazuje że znów trafiłem w swojego sojusznika. No przecież to są jakieś jaja. Może jakiś błąd w grze? Nie mam pojęcia. Na kilka bitew, okazało się że odejmuje mi punkty i aktualnie mam zablokowane gry losowe, bo rzekomo trafiłem w swoich... Jest to moje pierwsze starcie z tą grą, gra mi się naprawdę okej, ale koniec końców jest to mega irytujące. 
Czy torpedy wystrzelone z mojego statku, mogą uderzyć kogoś z moich sojuszników? Jak to wygląda?
Ktoś jest w stanie pomóc? 

Z góry dzięki za pomoc :)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
[HOB]
Moderator
1,993 posts
9,369 battles

To trochę o teamkillu:

Taran zadaje grosze. Jeśli jeden z graczy jest różowy, to wtedy można stracić kilka tysięcy HP. Co innego taranowanie wroga - często to zgon dla obu graczy.

Działa główne - najczęściej uszkodzenia się dzieją, gdy sojusznik jest przed twoim okrętem - wtedy strzelając jeden pocisk trafia w tą przeszkodę i sojusznik traci nieco HP. Możliwe także trafienie sojusznika, który znajduje się w pobliżu celu (raz tak załatwiłem niszczyciela z niskim HP, który zechciał taranować mój cel). Oczywiście przy celowym strzelaniu do swoich można zadać mnóstwo uszkodzeń, a tym samym ponieść dotkliwą karę.

Dodatkowe też możliwe że zadają uszkodzenia swoim, jeśli sojusznik znajdzie się w strefie rozrzutu. Raz mod wskazał na uszkodzenia od Atlanty, który to okręt był tylko w mojej drużynie, a jego główna wówczas strzelała gdzie indziej.

Torpedy - uszkadzają, a nierzadko niszczą sojuszników, więc przy próbie torpedowania należy przewidzieć, czy sojusznik nie wpłynie w torpedowany obszar (a należy przyjmować, że sojusznicy zawsze dążą do wpłynięcia w taki obszar). Sam też się rozglądaj do tyłu, bo niekiedy sojusznik także nadużyje zaufania.

Przy teamkillu od wielu miesięcy nie ma pożarów i zalań.

Jeśli jesteś różowy, otrzymasz uszkodzenia, gdy uszkodzisz sojusznika

Uzupełnienie w linkach:

• 0
[P_U_C]
Players
2 posts
562 battles

Okej, to może chodziło o te torpedy w takim razie :)

Mój błąd zatem :)
Jakoś nie widzi mi się torpedowanie - zatem w jaki statki mam iść waląc na dystans? typowe działka które się szybko ładuja i maja dobry zasięg? :)

W co iść? :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this