[POPPY] Piter2278 Players 32 posts 17,037 battles Report post #1 Posted March 4, 2019 Jak w temacie, link do dzisiejszego materiału: Nie mnie oceniać, czy reklamowanie swojego produktu u nomen-omen, znanego youtubera całkowicie nie kojarzonego z daną tematyką to najlepszy krok marketingowy. Zwracam tylko uwagę na sposób wykonania "tego czegoś". Jeśli Adbuster otrzymał Jakiekolwiek honorarium za tak "na odwal się" zrobiony materiał, to ja zgłaszam sprzeciw. I sądząc po ocenie filmiku na YT, nie jestem jedyny, któremu się on nie spodobał. Czy przed wypuszczeniem filmik nie powinien zostać "klepnięty" przez osobę zamawiającą materiał? Tak działają np. filmiki sponsorowane na niektórych, też znanych, polskich kanałach. A jeśli został "klepnięty" to ja sam nie wiem ile na dziale jakości przez weekend sake poszło;) Dla mnie jest to czyste szkalowanie produktu a nie reklama. Share this post Link to post Share on other sites
[HOB] Silentraz Moderator 1,994 posts 9,438 battles Report post #2 Posted March 4, 2019 Już lepiej by wyszło odtwarzanie materiału filmowego z nagranymi kwestiami. Film prezentuje niezwykle kiepski poziom i w rażący sposób zmarnował potencjał reklamy, zwłaszcza na kanale AdBustera - w miarę obiektywnie dotychczas nastawiony do przedstawianych produktów. Nie pierwszy nieudany materiał ze strony WG, i należy podjąć działania, aby następni youtuberzy, którzy za hajsy zareklamują grę, nie spartaczyli roboty w taki sposób, jak to jest tu przedstawione. Mój pomysł byłby taki, aby otwarcie odtwarzać powtórki lub nagrania, pokazać potencjał okrętów (wspólne torpedowanie w dywizjonach, dewastowanie pancernikiem), bo na szkolenie w przypadkowych osób - szkoda zachodu, a pokazywanie wyłącznie tierów 1-3 zataja sporo zawartości. Ale jeśli w przedstawiony sposób miał zamiar ośmieszyć WG i ich płatną promocję, to dobrze mu to wyszło. 1 Share this post Link to post Share on other sites
CasualSlav Players 3,296 posts 5,105 battles Report post #3 Posted March 5, 2019 Powinni znów zapłacić Miss Kremówce. Mi się podobało... Share this post Link to post Share on other sites
Goomich Players 1,693 posts 7,993 battles Report post #4 Posted March 5, 2019 1. Uroczy jest taki niewinny nubek. 2. Ale jak widzę, jaki ślepy... Share this post Link to post Share on other sites
WG_Lumberjack WG Staff 2,392 posts 4,509 battles Report post #5 Posted March 5, 2019 Niestety nie na wszystkie takie współprace mam wpływ. Uważam, ze AdBuster jest wart współpracy ale fakt można to było zrobić inaczej. Przekażę wasze i moje uwagi wyżej. Share this post Link to post Share on other sites
[WRONA] _Slaby__Gracz_ Players 279 posts Report post #6 Posted March 5, 2019 Ale już AdBuster znalazł klan! Klan BURZA przygarnął tego fioleta :D Share this post Link to post Share on other sites
CasualSlav Players 3,296 posts 5,105 battles Report post #7 Posted March 5, 2019 1 hour ago, Twoja_magiczna_kura said: Ale już AdBuster znalazł klan! Klan BURZA przygarnął tego fioleta :D Może i ciebie ktoś przygarnie... Share this post Link to post Share on other sites
[WRONA] _Slaby__Gracz_ Players 279 posts Report post #8 Posted March 5, 2019 38 minut temu, CasualSlav napisał: Może i ciebie ktoś przygarnie... Eeee tam :) Share this post Link to post Share on other sites
[QTANG] baxowaty Players 2,693 posts 27,091 battles Report post #9 Posted March 5, 2019 Film jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Share this post Link to post Share on other sites
[MS-B] PancernyAgrest Players 2,411 posts Report post #10 Posted March 5, 2019 Trochę desperacją zajechało. Czyżby rework się nie udał? 1 Share this post Link to post Share on other sites