Jump to content
Forum Shutdown 28/7/2023 Read more... ×
Sign in to follow this  
You need to play a total of 50 battles to post in this section.
Piter2278

AdBuster - konfrontacja SIEBIE w World of Warships - czyte szkalowanie

10 comments in this topic

Recommended Posts

[POPPY]
Players
32 posts
17,037 battles

Jak w temacie, link do dzisiejszego materiału:

Nie mnie oceniać, czy reklamowanie swojego produktu u nomen-omen, znanego youtubera całkowicie nie kojarzonego z daną tematyką  to najlepszy krok marketingowy. 

Zwracam tylko uwagę na sposób wykonania "tego czegoś". Jeśli Adbuster otrzymał Jakiekolwiek honorarium za tak "na odwal się" zrobiony materiał, to ja zgłaszam sprzeciw. I sądząc po ocenie filmiku na YT, nie jestem jedyny, któremu się on nie spodobał.

Czy przed wypuszczeniem filmik nie powinien zostać "klepnięty" przez osobę zamawiającą materiał? Tak działają np. filmiki sponsorowane na niektórych, też znanych, polskich kanałach.

A jeśli został "klepnięty" to ja sam nie wiem ile na dziale jakości przez weekend sake poszło;)

Dla mnie jest to czyste szkalowanie produktu a nie reklama.

[HOB]
Moderator
1,994 posts
9,438 battles

Już lepiej by wyszło odtwarzanie materiału filmowego z nagranymi kwestiami.

Film prezentuje niezwykle kiepski poziom i w rażący sposób zmarnował potencjał reklamy, zwłaszcza na kanale AdBustera - w miarę obiektywnie dotychczas nastawiony do przedstawianych produktów.

Nie pierwszy nieudany materiał ze strony WG, i należy podjąć działania, aby następni youtuberzy, którzy za hajsy zareklamują grę, nie spartaczyli roboty w taki sposób, jak to jest tu przedstawione.

Mój pomysł byłby taki, aby otwarcie odtwarzać powtórki lub nagrania, pokazać potencjał okrętów (wspólne torpedowanie w dywizjonach, dewastowanie pancernikiem), bo na szkolenie w przypadkowych osób - szkoda zachodu, a pokazywanie wyłącznie tierów 1-3 zataja sporo zawartości.

Ale jeśli w przedstawiony sposób miał zamiar ośmieszyć WG i ich płatną promocję, to dobrze mu to wyszło.

• Boring 1

WG Staff
2,392 posts
4,509 battles

Niestety nie na wszystkie takie współprace mam wpływ. 
Uważam, ze AdBuster jest wart współpracy ale fakt można to było zrobić inaczej. 
Przekażę wasze i moje uwagi wyżej. 

Players
3,296 posts
5,105 battles
1 hour ago, Twoja_magiczna_kura said:

Ale już AdBuster znalazł klan!

image.thumb.png.c0cd43af085b74d18d3e3c1a79ae87bc.png

Klan BURZA przygarnął tego fioleta :D 

Może i ciebie ktoś przygarnie...

Sign in to follow this