altair1970 Players 101 posts 2,888 battles Report post # Posted January 19, 2019 Witam . Zbierałem wolne doświadczenie z myślą wzięcia za nie pancernika Missouri. Jednakże opcja ta już nie istnieje ( z jakich powodów?!, to już tylko samo WG wie). W tej chwili robię brytyjską linię pancernikow i potrzebny mi jest brytyjski pancernik Premium do szkolenia kapitanów. Dlatego zastanawiam się nad tym czy mimo ostatnio niepoochlebnych opinii na jego temat, wziąć Nelsona czy jednak Duke of York . Prosze o pomoc i konkretne podpowiedzi. Pozdrawiam . Share this post Link to post Share on other sites
1 [E--C] MexicosBocianos [E--C] Players 806 posts 9,170 battles Report post #1 Posted January 19, 2019 Nelson. Po pierwsze nie wydasz na niego realnych pieniędzy, po drugie ma unikalny gemeplay na T7, po trzecie DoY to gorszy KGV. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
0 [ISEN] ob1wan Players 205 posts 10,917 battles Report post #2 Posted January 19, 2019 Polecałbym Nelsona. Ma nietypowy układ wież, co niektórzy poczytują za wadę, słabą plotkę, ale wszystko to rekompensuje meganaprawka i mocne APki( na bliższym dystansie). DoY też mam, ale dla mnie to nic specjalnego - tzn. Nie wyróżnia się niczym ani na plus ani na minus. Share this post Link to post Share on other sites
0 altair1970 Players 101 posts 2,888 battles Report post #3 Posted January 19, 2019 No właśnie tam myślałem, że Nelson będzie raczej dobrym wyborem. Raz że nie jest za czystą gotówkę a dwa że posiada naprawdę potężna naprawkę. Sam układ wież skłania raczej do grania z drugiej linii i okładania przeciwników pociskami HE. Serdecznie dziekuje za podpowiedzi, pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
0 [SH0W] Cyraxinainen Players 174 posts 19,917 battles Report post #4 Posted January 19, 2019 1 hour ago, altair1970 said: No właśnie tam myślałem, że Nelson będzie raczej dobrym wyborem. Raz że nie jest za czystą gotówkę a dwa że posiada naprawdę potężna naprawkę. Sam układ wież skłania raczej do grania z drugiej linii i okładania przeciwników pociskami HE. Serdecznie dziekuje za podpowiedzi, pozdrawiam NIby potężna naprawka, ale jak dostaniesz focus to ani nie uciekniesz, ani się nie wycofasz bo jesteś zbyt wolny, a taki DoY coś tam się rusza i ma hydro to poradzi sobie nawet z torpedami. Osobiście polecam DoY, wcale nie jest gorszy od KGV, powiedziałbym że nawet lepszy. Share this post Link to post Share on other sites
0 altair1970 Players 101 posts 2,888 battles Report post #5 Posted January 19, 2019 No tu muszę sie z Tobą zgodzić jeśli chodzi o porównanie DoY i KGV. Moim zdaniem oba są dobre mimo, że King szybciej przeładowuje działa od Duke to z kolei posiada troszkę słabsza AA, no i mimo posiadania samolotu zwiadowczego lub myśliwca (do wyboru), dla mnie bardziej przydatnym jest hydro na Duke. I tym sposobem dałeś mi zagwózdkę do przełknięcia ;-). Share this post Link to post Share on other sites
0 altair1970 Players 101 posts 2,888 battles Report post #6 Posted January 21, 2019 Wszystkim serdecznie dziękuję za podpowiedzi i zamykam ten temat. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Witam
.
Zbierałem wolne doświadczenie z myślą wzięcia za nie pancernika Missouri. Jednakże opcja ta już nie istnieje
( z jakich powodów?!, to już tylko samo WG wie).
W tej chwili robię brytyjską linię pancernikow i potrzebny mi jest brytyjski pancernik Premium do szkolenia kapitanów.
Dlatego zastanawiam się nad tym czy mimo ostatnio niepoochlebnych opinii na jego temat, wziąć Nelsona czy jednak Duke of York
.
Prosze o pomoc i konkretne podpowiedzi.
Pozdrawiam
.