Jump to content
Forum Shutdown 28/7/2023 Read more... ×
  • 0
puzonero94

Hindenburg czy Moskwa

Który najlepszy?  

24 members have voted

1. 1. Który najlepszy?

• Hindenburg
      8
    • Moskwa
      7
    • Henry IV
      9

16 comments in this topic

Question

Players
36 posts
2,902 battles

Siema, mam 120k wolnego doświadczenia i chcę zacząć nową linię krążków. Wiem, że wolne warto zbierać na okręty ale Nelsona już mam, a na te konkretniejsze za 750k wolnego expa nie uzbieram chyba w rok. Zamierzam zacząć linię od wymaksowanej 6stki i waham się między 3 liniami prowadzącymi do Hindenburga, Moskwy i Henry IV. Od zawsze marzyła mi się Moskwa ale wiem, że linia do niej jest taka sobie, niemieckich krążków nie robiłem nigdy, wydają się ciekawe od 8tieru, a Hindenburg wydaje się wybaczać więcej błędów od Moskwy (może się mylę to mnie poprawcie), z kolei do francuskiej ciągnie mnie z powodu samej lini bo 8,9 tier wydaje się dawać wiele funu, za to Henryk sam w sobie specjalnie mnie nie jara. Niby największy kaliber ale pociski lecą znacznie gorzej, niż te z Moskwy. Ogólnie jestem ciekaw co sądzą o tych liniach gracze, którzy nimi grali. Charakterystyki tych okrętów mniej więcej znam ale interesuje mnie bardziej, które dają więcej radochy w samej bitwie. Swoją drogą ktoś może zwrócić uwagę, że mam już pozaczynane sporo lini ale ja wolę mieć więcej okrętów w porcie, bo nudzi mnie granie ciągle jednym.

• Cool 1

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0
[SEEYA]
Players
174 posts
22,965 battles

Niby hindenburgiem trochę przyjemniej się gra od moskwy to jednak 7/8/9 w rosyjskim drzewku jest ciekawszą opcją, jedyne co trzeba zrobić to trochę przerobić kapitana na moskwe bo np. takie IFHE już Ci się nie przyda.

• 0
Beta Tester
162 posts
13,051 battles

Droga do Moskwy jest strasznie dziwna, wszystkimi okrętami od VI gra się praktycznie tak samo, wymagane IFHE (V-IX). Celne działa, świetny dpm, strasznie słabo opancerzone. świetny radar 11.7 ale krótki. Sama Moskwa jest okrutnie nudna. nie wybacza błędów, jest wielka i mułowata z cytadelą wielkości haragumo. Stoisz w miejscu i strzelasz...

Niemcami grałem od IX ale od VII linia ta promuje ten sam styl gry. Świetne działa ze znakomitą penetracją HE. Świetny zasięg z szybkimi pociskami, którymi z łatwością celujesz nawet z samolotem zwiadowczym. Niestety świetne hydro na tym samym slocie co plotka. Roon i Hinden dostały ostatnio +1 heal. Grasz nimi najczęściej na 13-18km, spamujesz HE i pożarami.

Henri z tej trójki jest chyba najlepszy. Ogólnie po dodaniu boostera przeładowania stał się trochę OP. Nie wiem dokładnie, od którego tieru dostajesz ten booster ale jest to naprawdę wielki plus. Działa od VI z podobnym zasięgiem jak Niemce ( i Ruskie) ale z dużo gorszą prędkością wylotową, świetnie podpalają i cytadelują na <10 km. Przyjemna linia od VII. Dopałka silnika zawsze na plus, świetna do zmiany pozycji jak i myleniu przeciwnika ciągłą zmianą prędkości (Henri max 44,2 knt)

Gra się nimi podobnie jak Niemcami z tym, że robimy więcej dmg z pożarów. Na Henrim można użyć IFHE żeby penetrować 50mm.

Osobiście polecam France.

• 0
[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles
10 hours ago, puzonero94 said:

Charakterystyki tych okrętów mniej więcej znam ale interesuje mnie bardziej, które dają więcej radochy w samej bitwie.

A to już akurat zależy od tego co kto lubi.

10 hours ago, puzonero94 said:

Siema, mam 120k wolnego doświadczenia i chcę zacząć nową linię krążków. Wiem, że wolne warto zbierać na okręty ale Nelsona już mam, a na te konkretniejsze za 750k wolnego expa nie uzbieram chyba w rok.

Co ty, dobrze ofalgowany okręt zbiera wolne jak głupi, da się parę tysi z jednej bitwy wyciągnąć. Ekstremalne przypadki to ponad 20 tysięcy wolnego z jednej bitwy (komplet flag + dobre malowanie). A flagi i kamuflaże ostatnio sypią się z kontenerów w sporych ilościach. Jak zbierałem na Alaskę (której ciągle nie ma) to robiłem średnio 50k dziennie.

• Cool 1

• 0
[SEEYA]
Players
174 posts
22,965 battles
On 12/5/2018 at 5:06 AM, rtfm_pl said:

Co ty, dobrze ofalgowany okręt zbiera wolne jak głupi, da się parę tysi z jednej bitwy wyciągnąć. Ekstremalne przypadki to ponad 20 tysięcy wolnego z jednej bitwy (komplet flag + dobre malowanie). A flagi i kamuflaże ostatnio sypią się z kontenerów w sporych ilościach. Jak zbierałem na Alaskę (której ciągle nie ma) to robiłem średnio 50k dziennie.

Potwierdzam, trochę głupi to system ale w wowsie bardziej opłaca się na w pełni wyposażyć okręt i farmić free xp niż męczyć się i grindować linie które są nieprzyjemne, taka Missouri(gdyby była dostępna) teraz to kwestia pogrania kilku dni jeżeli ma się flagi i kamo ;)

shot-18.11.19_11.18.13-0014.jpg

• 0
[BM-M]
Players
92 posts
11,918 battles

Moskwa z jednego powodu - radaru  no i trza umiec plywac - dwa pozostale niemiec ma przewage ze wzgledu na samolot i 12 pistoletow.francuzem postrzelasz z odleglosci a co jak trafisz na dd przy spocie pow 12km? 

• 0
[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles
6 hours ago, drut5 said:

Moskwa z jednego powodu - radaru

Słaby powód. Moskwicz świeci się jak pancernik, ten radar to fajny dodatek, ale tylko dodatek.

Radarowiec jest naprawdę groźny wtedy, gdy ma spota zbliżonego do zasięgu radaru.

Jak pływam deską i patrzę na początku jak wygląda "sytuacja radiolokacyjna" to Moskwę traktuję jako najmniej groźny radar. Najgroźniejszy jest Wooster, potem Des, potem Czapajewy, Donskoje i Baltimore a na końcu "pancernikowate", czyli Miś, Kron, Stalin i właśnie Moskwa.

• 0
[DOREE]
Beta Tester
1,886 posts
15,562 battles
5 hours ago, rtfm_pl said:

Najgroźniejszy jest Wooster, potem Des, potem Czapajewy, Donskoje i Baltimore a na końcu "pancernikowate", czyli Miś, Kron, Stalin i właśnie Moskwa.

A mino z radarem 1 km ponad spota i 48s działania?

• 0
[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles
42 minutes ago, Korsarz_87 said:

A mino z radarem 1 km ponad spota i 48s działania?

Mino z radarem zdarza się tak rzadko, że nie biorę po uwagę, szczególnie jak jest solo. Parę razy się naciąłem, ale statystycznie to ponad 90% mino gra z dymem.

• 0
[DOREE]
Beta Tester
1,886 posts
15,562 battles
12 minutes ago, rtfm_pl said:

90% mino gra z dymem.

Ale rozmawiamy o tym, jak często występuje dana jednostka wyposażona w ten sprzęt, czy jak bardzo jest groźna w tej sytuacji?

Większość gra randomy z dymem, bo panuje "gorączka demedźu". Mino MA dym, więc nic prostszego niż stanąć nim i skrobać dymyź na BBiedaczkach i później chwalić sie na forum "ile to ja dymyżu robie" A niszczyciele? eee, taki dedek to nie dość, że ma mało HP to jeszcze trafić cieżko bo sie wierci.

A radary na desach i moskwach są, bo nic lepszego nie ma na ten slot, ale- zgadnijcie, ile by było radarów w bitwach losowych, gdyby dać im do wyboru dym, nawet przegówniany, ale DYM w ten sam slot co radar. Ooooj, to by sie demeziowanie zaczeło, a DDki znowu hulaj dusza :)

• 0
[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles
50 minutes ago, Korsarz_87 said:

Ale rozmawiamy o tym, jak często występuje dana jednostka wyposażona w ten sprzęt, czy jak bardzo jest groźna w tej sytuacji?

Tak w ogóle to rozmawiamy nie na temat, bo tema to Hindi czy Moskwa.

Ale jak już zeszło na "zagrożenie radarowe", to jak pływam deską, to zakładam, że Mino będzie z dymem a Des z radarem. Oczywiście, bywają Mino z radarem a Desy z samolotem, ale na początku bitwy jakieś założenia się robi. A potem się dopiero okazuje czy były słuszne.

• 0
[DOREE]
Beta Tester
1,886 posts
15,562 battles
Just now, rtfm_pl said:

Tak w ogóle to rozmawiamy nie na temat, bo tema to Hindi czy Moskwa.

Ale jak już zeszło na "zagrożenie radarowe", to jak pływam deską, to zakładam, że Mino będzie z dymem a Des z radarem. Oczywiście, bywają Mino z radarem a Desy z samolotem, ale na początku bitwy jakieś założenia się robi. A potem się dopiero okazuje czy były słuszne.

Wiem, ale poteoretyzujmy- który ze wszystkich CA(L) X bedzie najgroźniejszy, jeśli weźmie radar?  Pytam z ciekawości, jako cyferkowo- statowy ignorant

• 0
[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles
Just now, Korsarz_87 said:

Wiem, ale poteoretyzujmy- który ze wszystkich CA(L) X bedzie najgroźniejszy, jeśli weźmie radar?  Pytam z ciekawości, jako cyferkowo- statowy ignorant

Wooster, Mino, Des. W takiej kolejności. Wooster przed Mino, bo jego HE-ki robią kuku niezależnie od kąta a od Mino czasem można sporo dingnąć jak się idzie pod ostrym kątem. No i wyświecony Mino potrafi dość szybko wyparować jak ma niefart.

• Cool 1

• 0
[BM-M]
Players
92 posts
11,918 battles
1 hour ago, rtfm_pl said:

Wooster, Mino, Des. W takiej kolejności. Wooster przed Mino, bo jego HE-ki robią kuku niezależnie od kąta a od Mino czasem można sporo dingnąć jak się idzie pod ostrym kątem. No i wyświecony Mino potrafi dość szybko wyparować jak ma niefart.

nie zgodze się wygrywa Dmitri Donskoi czemu ? ma najszybsze pociski 920m/s przyjmując detonacje wyprzedza i torpedy na 8 km radar wobec tej trójki 11.7 km dziwnie że jest na 9

• 0
[-DWS-]
Beta Tester
5,129 posts
15,858 battles
34 minutes ago, drut5 said:

nie zgodze się wygrywa Dmitri Donskoi

Możesz się nie zgadzać, ale jak trochę pograsz deskami na wysokich tierach, to się przekonasz, że Donskoi jest co najwyżej upierdliwy. Naprawdę zabójcza jest ta trójka którą wymieniłem.

37 minutes ago, drut5 said:

ma najszybsze pociski 920m/s przyjmując detonacje wyprzedza i torpedy na 8 km radar wobec tej trójki 11.7 km dziwnie że jest na 9 

Możesz wyjaśnić co chciałeś przez to powiedzieć? Może zacznij używać takich dziwnych znaczków jak przecinek czy kropka, bo ni diabła nie kumam o co Ci chodzi.

Guest
This topic is now closed to further replies.