Jump to content
  • 1
Sign in to follow this  
FilsOne

Nie da się uruchomić gry

20 comments in this topic

Question

Players
3 posts

Witam wszystkich :) Zainstalowałem sobie WoW i nie da się tego uruchomić. Po naciśnięciu "Graj" wyskakuje, że gra jest już uruchomiona. Nie pomogło przeinstalowanie gry, po wciśnięciu kombinacji ctrl alt del w procesach też nie ma statków... Ma ktoś jakiś pomysł?

Share this post


Link to post
Share on other sites

19 answers to this question

Recommended Posts

  • 1
[COMA]
Players
467 posts
10,627 battles

Jeżeli mam spróbować Tobie pomóc , potrzebuje kilka rzeczy:

 

 

0. Jeżeli nic się nie uruchamia lub miewasz jakieś błędy przy starcie gier ( https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads )

1. Podaj specyfikację swojego sprzętu (wliczając Windowsa i antywirusa) ,wersje sterowników (karta graficzna, sterownik dźwięku , sterownik zintegrowanej karty graficznej) ,a także:

a) dostawca i deklarowana szybkość internetu + testy z faktycznych predkości

b) Router (nazwa modelu, firma, wersja oprogramowania oraz źródło : w sensie od dostawcy za złotówkę, czy we własnym zakresie) 

d) liczba sprzętów, które obsługuje router (liczą się wszystkie kable + sprzęty Wifi)

d) karta sieciowa w PC/laptopie ( sterowniki z kiedy są - numer wersji i wszystko o niej)

2. Zainstaluj program do nagrywania pulpitu i nagraj mi jak uruchamiasz grę i co się dzieje (otwierasz ten menedżer zadań windows i również pokazujesz co się dzieje)

3. uruchom WOWS'a i po nieudanej próbie wejdź w dziennik windows i poszukaj błędów programu WOWS'a ( zdjęcie ich zrób lub skopiuj tekst całego opisu błędu).

4. nagrania wrzucasz jako plik prywatny na youtube ( dając dostęp osobom posiadającym link ), tylko zanim to zrobisz pochowaj prywatne dla siebie dane by nie było później w menu szybkiego dostępu folderów XXX lub też jakiś innych krepujących rzeczy :). 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
48 posts
8,185 battles
9 minutes ago, FilsOne said:

Witam wszystkich :) Zainstalowałem sobie WoW i nie da się tego uruchomić. Po naciśnięciu "Graj" wyskakuje, że gra jest już uruchomiona. Nie pomogło przeinstalowanie gry, po wciśnięciu kombinacji ctrl alt del w procesach też nie ma statków... Ma ktoś jakiś pomysł?

Ja bym sprawdził spójność gry-zakladka "Ustawieina-Wsparcie" zaraz po uruchomieniu launchera

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
48 posts
8,185 battles
Just now, FilsOne said:

Powiesz mi gdzie dokładnie się to znajduje? Jeśli chodzi o sprawy komputerowe to jestem ciemny byk... :D

po kliknięciu na ikonę gry pokazuje się okno startowe.W prawym górnym rogu jest opcja "Ustawienia".Jak tam klikniesz pokaże się nowe okienko i u góry będą trzy zakładki.Trzecia to "wsparcie " i tam jest opcja "Sprawdź spójność".Nie wiem czy to Ci pomoże na 100%,po prostu ja miałem kiedyś też problem z grą i mi pomogło

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
1,693 posts
7,993 battles
7 hours ago, robroy_pl_ said:

po kliknięciu na ikonę gry pokazuje się okno startowe.W prawym górnym rogu jest opcja "Ustawienia".

 

Kolega świeżo zainstalował, więc pewnie ma Game Center, a nie launchera...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
3 posts

Usunąłem wargaming a pobrałem grę przez steam. Nadal nic nie pomaga. Klikam "graj", przez chwile wyświetla się "running" na steamie i nic się nie dzieje

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
19 posts
358 battles

A mnie ciagle wyrzuca i krzyczy ze serwer tymczasowo zajęty. Tak jest non stop. Wchodze do bitwy po kilka razy az zaskoczy. Po bitwie wywala i znow musze sie logowac. W porównaniu z WoT to jakaś porażka  :/ 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[P-W-C]
Players
5,015 posts
27,971 battles
2 hours ago, Nalesnicki said:

A mnie ciagle wyrzuca i krzyczy ze serwer tymczasowo zajęty. Tak jest non stop. Wchodze do bitwy po kilka razy az zaskoczy. Po bitwie wywala i znow musze sie logowac. W porównaniu z WoT to jakaś porażka  :/ 

 

Pisz do supportu ticket

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
19 posts
358 battles
On 9/10/2018 at 1:43 AM, MacArthur92 said:

Pisz do supportu ticket

Dzięki, tak dzsiaj zrobię. 

 

Napisałem ticketa, załączyłem raport WGCheck - nie pomogli. Wczoraj odinstalowałem grę, na rano się ściągnęła - zobaczymy na czystym kliencie bo miałem mody Aslaina.

 

 

Oczywiście nic nie pomogli. W dupie mają graczy. Ważne że kasę za konto premium wzieli i za statek premium. Reszta ich nei interesuje.

Szukają dziury w całym po mojej stronie jak gra śmiga, oprócz tego dużo gram w WoT i tez śmiga a tylko w momencie logowania na serwer mnie wyrzuca. I loguje sie na serwer, tak jak przed chwilą, 8 minut po rozpoczęciu gry i widze tylko jak tonę. 

MASAKRA

 

 

 

Ten post był edytowany przez zespół moderacji z powodu: połączenia 3 postów.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[ISEN]
Moderator
4,456 posts
11,523 battles
29 minutes ago, Nalesnicki said:

Oczywiście nic nie pomogli. W dupie mają graczy. Ważne że kasę za konto premium wzieli i za statek premium. Reszta ich nei interesuje.

Szukają dziury w całym po mojej stronie jak gra śmiga, oprócz tego dużo gram w WoT i tez śmiga a tylko w momencie logowania na serwer mnie wyrzuca. I loguje sie na serwer, tak jak przed chwilą, 8 minut po rozpoczęciu gry i widze tylko jak tonę. 

MASAKRA

 

Wybacz a jak mają pomóc? Jeśli większości graczy działa, a jest tysiące różnych konfiguracji komputerów? Wybacz, ale wsparcie może próbować pomóc w standardowych problemach, jeśli chodzi o konkretną interakcję Gra- Twój komputer - jesteś raczej skazany na siebie.
Wywal mody, wyczyść wszystkie pliki od WG (np cache gry), przeskanuj komputer antywirusem i antymalwarem, przeinstaluj sterowniki oraz DX i próbuj. Jest tysiące rozwiązań, które mogą, ale nie muszą pomóc. 
Nikt Ci nie wyśle specjalisty do domu by sprawdził Twój komputer - a informacje o problemie mają tylko w tej wielkości w jakiej im opiszesz problem.

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
19 posts
358 battles

Wywaliłem mody, wyczyściłem cache. Antywirusem nic nie robie bo śmiga mi WoT. Jedna gra może a druga nie?

Poza tym, gdyby w ogole mnie nie wpuszczalo to ok. A to raz dziala a trzy razy nie.

Po co robią  takie go..no jak nie potrafią tego ogarnąć

Total War mi dzialal, WoT dziala a to nie.

Podobnoe ale rzadko mam z WOTem jak jest duze obciazenie, duzo graczy

Ale czego tutaj nie idzie to nie wiem 

wrrrr

No, wlasnie mnie wczytalo, po bitwie, i ostrzeżenie

ch.j Wam w d.pe

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[ISEN]
Moderator
4,456 posts
11,523 battles
5 minutes ago, Nalesnicki said:

Wywaliłem mody, wyczyściłem cache. Antywirusem nic nie robie bo śmiga mi WoT. Jedna gra może a druga nie?

Poza tym, gdyby w ogole mnie nie wpuszczalo to ok. A to raz dziala a trzy razy nie.

Po co robią  takie go..no jak nie potrafią tego ogarnąć

Total War mi dzialal, WoT dziala a to nie.

Podobnoe ale rzadko mam z WOTem jak jest duze obciazenie, duzo graczy

Ale czego tutaj nie idzie to nie wiem 

wrrrr

 

Wiem, że paru osobom pomogło takie rozwiązanie: wywalenie WoWs i wyczyszczenie rejestru Windowsa, a dopiero po tym zainstalowanie ponownie. 

Wiesz, jesteś jednym z kilkudziesięciu, może kilkuset graczy co mają problem. Właściwie bez dostępu do Twojego komputera ciężko nawet zidentyfikować problem. Wsparcie nie jest wszechwiedzące, twórcy też nie: oni piszą grę by chodziła u większości graczy - na najbardziej popularnych konfiguracjach. Wystarczy że masz w komputerze jakiś nietypowy sprzęt lub oprogramowanie i kłopot gotowy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
19 posts
358 battles

ale to nie jest kwestia gry

gra śmiga

to jest kwestia dostepu do ich serwera

mozliwosci zalogowania sie tam

 

nooo, zaraz bedzie drugie ostrzezenie

i mam nadzieje ze jakis ban i sie wylecze z tej gry

"Błąd łączenia z serwerem.

Nieprawidłowy adres bądź hasło"

:D 

No, jest druga kara

Po trzeciej będę maił ich z głowy? 

Wiedzą *edited* że to przez ich serwer nie moge sie zalogować i jeszcze kary daja - to tez jest dobre

 

Gra uruchomila s ie w trybie bezpiecznym

ale już po grze wywaliło mnie z serwera :/

 

Nie no, ja mam dość

spróbuje za jakiś czas, może coś w  miedzyczasie naprawią

nie mam juz zdrowia do tej gry

 

 

 

Ten post był edytowany przez zespół moderacji z powodu: naruszenie 1 punktu regulaminu (wulgaryzmy).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
19 posts
358 battles

Nie wiem czy to ma znaczenie ale moim zdaniem ma i część tych zaleceń chyba nie bedzie miała znaczenia.

Gram również w WoT i tam nie mam żadnych problemów. 

Ale że jako kolejny raz robie reinstalke to jutro spróbuje coś  z tych zaleceń zrobić.

Małe pytanie: czy to normalne, że WoT śmiga, Total War Arena śmiga a tylko WoWs nie?

A sam problem to taki, że jak uruchomi się gra i chce włączyć bitwę to kręci tym kółkiem i kręci i potrafi tak kilka minut. Albo przerwie i krzyczy że błąd połączenia z serwerem, złe hasło lub mail. Czasem potwierdzam dane przez łączenie z FB i znów kręci i kręci. Jak mnie nerwy puszczają to robię Alt+F4 i od nowa gra i kręci i kręci.

Po skończonej bitwie tez z reguły mnie wyrzuca z serwera i znów kręci i kręci by wrócić do portu. Tyle że tutaj to raczej po kilkunastu obrotach raczej wraca do portu, ale bez raportu.

 

Edit

Dzisiaj po reinstalacji, z samego rana udało się normalnie zalogować do serwera bitwy. Zobaczymy potem czy to tylko poranny przypadek czy już jakaś reguła. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[COMA]
Players
467 posts
10,627 battles
14 hours ago, Nalesnicki said:

Nie wiem czy to ma znaczenie ale moim zdaniem ma i część tych zaleceń chyba nie bedzie miała znaczenia.

Gram również w WoT i tam nie mam żadnych problemów. 

Ale że jako kolejny raz robie reinstalke to jutro spróbuje coś  z tych zaleceń zrobić.

Małe pytanie: czy to normalne, że WoT śmiga, Total War Arena śmiga a tylko WoWs nie?

A sam problem to taki, że jak uruchomi się gra i chce włączyć bitwę to kręci tym kółkiem i kręci i potrafi tak kilka minut. Albo przerwie i krzyczy że błąd połączenia z serwerem, złe hasło lub mail. Czasem potwierdzam dane przez łączenie z FB i znów kręci i kręci. Jak mnie nerwy puszczają to robię Alt+F4 i od nowa gra i kręci i kręci.

Po skończonej bitwie tez z reguły mnie wyrzuca z serwera i znów kręci i kręci by wrócić do portu. Tyle że tutaj to raczej po kilkunastu obrotach raczej wraca do portu, ale bez raportu.

 

Edit

Dzisiaj po reinstalacji, z samego rana udało się normalnie zalogować do serwera bitwy. Zobaczymy potem czy to tylko poranny przypadek czy już jakaś reguła. ;) 

W chwili obecnej wróżę z fusów, gdyż nie wiem nic o twoim sprzęcie, sterownikach oraz zainstalowanych programach mogących mieć wpływ na połączenie z internetem. Miewam również wylogowania z serwera WG, ale to najczęściej robi mój router (resetując się :D). Pozostałe przypadki wylogowań ograniczyło wyłączanie na czas gry WG Center(odpalam bezpośrednio Wows'exe ), a ten WGC uruchamiam tylko na czas spodziewanej aktualizacji. 

 

Moim zdaniem wywalanie z gry to :

1) Wada/przeciążenie węzła z którym łączysz się za każdym razem, pobierając dane z internetu (nic z tym nie zrobisz, do czasu, gdy coś się samo nie zepsuje i dostawca nie będzie zmuszony zainterweniować)

2) Kiepski router -  mam liveboxa 3.0 i powyżej 10 urządzeń korzystających z WIFI dzieją się cyrki ( rozwiązaniem było stałe przypisanie adresu każdemu sprzętowi w sieci i nie użytkowanie więcej niż 6 urządzeń na raz ). Wykopałbym ten cały router Orange gdyby nie VOIP (telefon stacjonarny). 

3) Antywirus/zapora - mam ESET'a , który również potrafi namieszać i czasem nie mogę otworzyć połowy stron (problem z certyfikacją - rozwiązanie zajmuje 20-30 sekund,a męczyłem się z tym kilka dni :E ). Obecnie każdy Antywirus posiada swoja zaporę sieciową, która potrafi uznać coś za niebezpieczne ( nie informując Ciebie o tym - np. udostępniany dysk komputera w sieci domowej ) i skutecznie to zblokować. Polecam przejrzeć log całego antywirusa ( zwłaszcza w czasie, gdy korzystałeś z WOWS'a) 

4) Windows ( magia tego systemu jest taka, ze coś potrafi się popsuć bez ruszania tego :D). 

5) Karta sieciowa

a) stare stery (najlepiej wybadać markę i model, a te ściągnąć ręcznie ze strony producenta )

b) wada modułu płyty głównej

6) Połączenie na linii serwer WG <-> dostawca <-> klient ( nie rozwiążesz tego problemu)

 

PS: Od kiedy masz ten problem (dokładna data) i do kiedy masz punkt przywracania systemu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
19 posts
358 battles

Wszystko c piszesz byłoby do rozważenia gdyby nie fakt, że podobna gra, na tym samym silniku, tego samego producenta i myślę, ze bardziej wymagająca jeśli chodzi o internet śmiga bez mrugnięcia okiem.

Dzisiaj zagrałem kilka bitew bo nawet ładnie wchodziły i nagle znowu sie zaczęło. Wywaliło i już nie dało wrócić. Kolejne bitwy kary karencyjnej. Mam już ich 23. 

Chyba mi się już odechciało. 23 bitwy kooperacyjne? Niech się gonią z tym bublem. 

Zajrzę tu za parę tygodni. Dzięki za chęci. Niech sobie wsadzą oni już wiedzą gdzie, tę grę. 

 

Co jakiś czas próbuje sobie wejść do gry. Już mam karę 35 bitew kooperacyjnych. Brawo twórcy tej gry. Dobra robota. Jesteśmy z Was dumni 

 

Ostrzeżenie za przekleństwa. Chyba moderator nigdy nie słyszał przekleństwa. Szkoda słów. Zajęlibyście się lepiej poprawa gry. Gdyby tę Waszą nadgorliwość do tego wykorzystać to kto wie, może jeszcze w tym roku by w coś zagrał. A tak, to pozostaje pisanie "przekleństw" na forum  :D 

 

 

 

Ten post był edytowany przez zespół moderacji z powodu: połączenia 2 postów.

 

 

Oczywiście gra dalej nie działa tak jak powinna

 

 

Edit

5.12.2018

Była może jakaś aktualizacja czy cuś, bo dzisiaj 3 razy wpuściło mnie do bitwy bez problemów i po bitwie nie wywaliło.

Jakiś cud?

Edit

7.12.2018

Jednak to było chwilowe. Tylko 5 grudnia udało mi się 3 razy zalogować. Od 6 grudnia udaje się raz na dziesięć razy - czyli lekko ponizej normy.  :/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
19 posts
358 battles

Dotarłem do pewnego info, że gra World of Tanks i statki śmigają z jedengo portu i że to może być przyczyna niemozliwości logowania się na serwer.

Oczywiście, pewnie nikt z teamu gry na to nie wpadł a na pewno nie po to by pomóc graczowi. A niech się dalej męczy z tym logowaniem :/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
122 posts
7,878 battles

Nie żeby coś, ale jeśli [edited] nie potrafi się zoptymalizować gry tak aby nie wypierdało jej co 2 dni, to polecam ją sprzedać. Jest to cudem (!), że przy wchodzeniu na mapę trzrba trząść gaciami, żeby gry nie wywaliło. Sytuację wcześniejsze miałem na low tierach, ale gdy drugi (!!!!!!!!!) raz w ciągu 3 dni grę wywaliło na tx to uwarzam to za przegięcie. Poprzedni raz było na końcu bitwy gdzie i tak bym nic więcej nie zrobił, ale dzisiaj było to na początku gry w harugumo, a jako, że tx jest jedymym naktórym sraty mnie obchodzą to czy @WG_Lumberjack jest w stanie powiedzieć kiedy to naprawicie. I nie jestem jedyną osobą która ma ten problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[BSW]
Beta Tester
59 posts
2,466 battles

Nie wiem czy ktoś tu pomógł,nie chcę czytać ton wypowiedzi,ale rozwiązanie jest proste,wejdź do folderu z grą i wy edytuj skrót i dodaj na końcu linijki takie coś i zatwierdź  -clientGraphicsAPI d3d9

I grę odpalaj z exe nie game center ;).Pomogłem daj łapkę :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×