Jump to content
WG_Lumberjack

Public test round 2 - 0.7.8: Improving the detection mechanics

27 comments in this topic

Recommended Posts

WG Staff
1,659 posts
3,276 battles

Dear Captains,

One of the key objectives for the World of Warships development team is improving the ship detection mechanics. What we're aiming at is to remove the delay between the appearance of the ship icons on the minimap and their models in the 3d world, thus making the game more comfortable and player-friendly.

 

We invite you to participate in the second stage of our 0.7.8 public test and try out the first version of the improvement. Please note that this is just the first public test of this feature and that the tech involved is quite complex, so the improvement is not going to make it in to the 0.7.8 update. We can already see some artifacts when the ships are displayed at a distance and we need to find out how much it affects gameplay. We would really appreciate your involvement and feedback since this change needs to be tested very thoroughly. Please try the improved technology out and tell us what you think!

 

We fully understand how important it is to implement, so should the testing be successful and the feature  stable, we want to push it through to the live servers as soon as possible.

We would love to see your feedback!  

Cheers,
WG_Lumberjack

  • Cool 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
[WCWVE]
Players
818 posts
12,456 battles

Ships are appearing in main screen at virtually the same time as they appear on the mini map 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[ADRIA]
Players
4,822 posts
6,919 battles

Comparative Training Room tests show there's no significant difference between 0.7.7 (live) and 0.7.8 PTS (Round 2) ship rendering for both - 1st time spotting and re-spotting the ship. If anything, ships tend to render in quicker on the live server, but that difference mostly doesn't go past 0.1s

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[NOCAP]
Players
1,512 posts
15,418 battles

Ships render much faster on the PTS. The delay on the live server is around 2 seconds, on PTS it's more like half a second or shorter. There still is a delay however which is especially noticeable when a DD shoots while smoking up at full speed. The delay is long enough for the DD to not render.

Overall the spotting works much better for surface-detected ships and detected ships which enter the visual range, I haven't seen any artifacts.

 

PC: i7 8700K, GTX 1080, 16 GB RAM, game on SSD Samsung 860 EVO 1TB, Ultra settings, 2560x1440.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[BOBS3]
[BOBS3]
Players
410 posts

I've not actually noticed any difference, though I only played the 5 Co-Op games for the reward and once a bot gets spotted it tends to stay spotted. But in some ways that I've not noticed anything is good as it shows I've not had any problems with artifacts or with being able to see the shells in the air and the enemy ship on the minimap without it having been rendered in the main view. So at a minimum it's not broken for me and it could be working better rather than me just having been lucky.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[RNG]
Supertester
13 posts
13,357 battles

The PTS population seems a little low. Had a 3v3 random game earlier this evening. The good news is that the Charles Martel reload nerf doesn't seem to be as bad as I was fearing. Render delay seems to have improved, and I *love* the 4K support, although I am not sure I have figured out the correct settings to make the aspect ratio seem right.

 

Edit: 16:9 was the correct setting for my system, not 16:10

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[SSA]
Players
686 posts
16,824 battles

In my experience the speed has improved significantly. The new delay between spotting and rendering is significatly below 1s and only noticable if one is paying attention to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Community Contributor
34 posts
8,120 battles

I made an update video which includes my feedback:

 

 

TL;DR: Do it, do it NOW!

  • Cool 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
35 posts
6,191 battles

After reaching rank 1 and buying the cammo for artic mission for T8  british  cruiser and the Z-23 it isnt there   only can find it in the inventory but cant put it on for the final mission to complete so there goes my flags for live server :(((((

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[WGB]
Players
2,083 posts
26,347 battles

I played my usual games on PTS to get the rewards for the main server.

1: Pro, Detection Mechanics are much better.

2: Con, The anniversary collectables pumps out over 110% duplicates when it should be 33%.

3: Con, not enough players on PTS to play ranked battles or any battle TBH, Remedy for this is to offer better rewards for the main server for playing PTS.

 

Other than that, I had fun as usual.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[-SBF-]
Alpha Tester
19 posts
4,598 battles

Purchased those camos (winter and bottom) for copper and didn't get them, tho notifications say I did. Did a battle and relog and nothing.. 

shot-18.08.12_13.27.40-0270.jpg

shot-18.08.12_13.27.29-0956.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
5 posts
801 battles

Ich habe das Problem  --- Rang 1, Tarnungen Arktis und Meeresgrund sind im Inventar, aber nicht im Äußeres, können sie weiter helfen?5b6e18ea5cb3c_Screenshot (69) .thumb.png.fdc510d32bc4126b86f24a1d9869081a.png5b6e18dc373b8_Screenshot (68) .thumb.png.e36903172eeecc94664a0f5ff10a2bf0.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
[VENOM]
Players
3 posts
15,937 battles

In the gear wheel on the carousel, activate so that all the camouflages are visible and you will have the solution. I feel my bad English

  • Cool 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
[PINUT]
Players
533 posts
8,954 battles
Vor 1 Stunde, ivanirutxo sagte:

In the gear wheel on the carousel, activate so that all the camouflages are visible and you will have the solution. I feel my bad English

This, some options in the gear wheel are deactivated by default on the pts. Changing them will reveal the two camos. 

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
[ADRIA]
Players
4,822 posts
6,919 battles
32 minutes ago, Falcon_11 said:

Options in the gear wheel? Can u give me a path please?

Port. Right side of your screen. Right above your ships. The exact same filter as you have on live server to enable / disable "fancy" camos

Share this post


Link to post
Share on other sites
Players
9 posts
7,422 battles

il gioco ( test pubblico)va in crasch molto spesso.

Firma di blocco: 4182

Tipo interruzione: 1

Versione SO: 6.1.7601.2.1.0.768.3

ID impostazioni locali: 1040

Firma blocco aggiuntiva 1: 4182f894ac902f6edf391f1a02f4a87c

Firma blocco aggiuntiva 2: 0022

Firma blocco aggiuntiva 3: 0022e067b7f532af361b15a891bc8426

Firma blocco aggiuntiva 4: f27a

Firma blocco aggiuntiva 5: f27a74113646ffbe3e8a4b6d59204233

Firma blocco aggiuntiva 6: b296

Firma blocco aggiuntiva 7: b296cb9f3c3816d6b388ea4322e9f589

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[LEGIB]
Players
47 posts
12,974 battles
23 hours ago, Falcon_11 said:

Purchased those camos (winter and bottom) for copper and didn't get them, tho notifications say I did. Did a battle and relog and nothing.. 

shot-18.08.12_13.27.40-0270.jpg

shot-18.08.12_13.27.29-0956.jpg

samehappens here, cant assign the camos i bought at the arsenal...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[LEGIB]
Players
47 posts
12,974 battles
23 hours ago, Moorlok said:

Ich habe das Problem  --- Rang 1, Tarnungen Arktis und Meeresgrund sind im Inventar, aber nicht im Äußeres, können sie weiter helfen?5b6e18ea5cb3c_Screenshot (69) .thumb.png.fdc510d32bc4126b86f24a1d9869081a.png5b6e18dc373b8_Screenshot (68) .thumb.png.e36903172eeecc94664a0f5ff10a2bf0.png

same problem happens to me. maybe is an issue of the round 2?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[WG-EU]
WG Staff, Alpha Tester
2,588 posts
2,397 battles
On 8/11/2018 at 3:26 PM, StatsBloke said:

I made an update video which includes my feedback:

 

 

TL;DR: Do it, do it NOW!

 

Good video, keep it up gain some more subscribers and we will definitely have a space in our contributor program for you!

 

30 minutes ago, Chester_Malo said:

same problem happens to me. maybe is an issue of the round 2?

 

Please enable the camouflages in your port filter (cog in the bottom right of the screen) and you will see them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×