[BOATY] Gerlath Players 141 posts Report post #1 Posted July 24, 2018 Dlaczego system używania kamuflaży/sygnałów został zrobiony tak jak został? Chodzi mi o to że "zakładasz" go w porcie i sztuka znika z inwentarza? Po co ? Dlaczego???? tym sposobem mogę mieć 40 kamo/sygnałów i ani jednego do użytku bo wszystkie są na okrętach... Czy nie dużo logiczniej byłoby założenie że zaznaczenia kamo/sygnału nie powoduje skutku "założenia " go natychmiastowego, a okręt zabierałby z inwentarza zaznaczone elementy przy wejściu do bitwy? Kto w ogóle wymyślił obecny "cudny" system? Pytam z przezorności abym kiedyś przypadkiem nie przypisał owej osobie śladu inteligencji. Share this post Link to post Share on other sites
[HOB] Silentraz Moderator 1,860 posts 8,029 battles Report post #2 Posted July 24, 2018 Opcja zdjęcia wszystkich sygnałów i ich przywrócenia przy jednym kliknięciu bardzo by się przydała - smaruj wpis w temacie z feedbackiem, a jak się nie wyrobisz w dwa dni to ja to zrobię (nieco uzupełnię). A póki co mamy pośrednią zachętę do zakupu sygnałów (również omyłkowego) mimo iż ich posiadamy ich spory zapas. Oczywiście sprawa optymalizacji portu na niski priorytet. Ale mimo wszystko - Jak ci się dany sygnał kończy to po kiego grzyba masz go zamontowanego na 40 okrętach? 1 Share this post Link to post Share on other sites
[BOATY] Gerlath Players 141 posts Report post #3 Posted July 24, 2018 Az sprawdziłem, mam ponad 40 okrętów, co nie zmienia faktu że nie mam nigdzie 40 sygnałów na raz, chodziło mi o przykład, np lubię pływać z jakimś sygnałem i mam go na "wielu " okrętach, jak zaczyna ich brakować w inwentarzu to muszę ręcznie "odklikać" ten sygnał z kolejnych okrętów uwalniając zasoby. To tak debilne i bezsensowne że aż mną wstrząsa. A potem kiedy mam ich więcej znowu zaznaczać... 1 Share this post Link to post Share on other sites
[POMF] _Bajkal Weekend Tester 2,385 posts 9,814 battles Report post #4 Posted July 24, 2018 1 hour ago, Silentraz said: Oczywiście sprawa optymalizacji portu na niski priorytet. Wiesz co ma większy piorytet? Sklep premium i nowe oferty Share this post Link to post Share on other sites
[ZGZ] Marshal00 [ZGZ] Players 1,483 posts 18,527 battles Report post #5 Posted July 26, 2018 Opcja zdejmowania sygnałów z posiadanych okrętów jednym kliknięciem jest potrzebna. Jak ich brakuje przeglądanie 114 jednostek w moim przypadku trwa zbyt długo. @WG_Lumberjack tu padła dobra propozycja ;) Share this post Link to post Share on other sites
[WG] WG_Lumberjack WG Staff 2,392 posts 4,270 battles Report post #6 Posted July 26, 2018 7/24/2018 o 19:40, Geralt_z_Rivii365 napisał: Wiesz co ma większy piorytet? Sklep premium i nowe oferty Ostatni patch: Inne ulepszenia i poprawki Zmieniono walutę do automatycznego uzupełniania sprzętu eksploatacyjnego. Teraz domyślnie będą to kredyty. Naprawiono błąd z losowymi efektami pojawiającymi się w centrum mapy. Naprawiono błąd, w wyniku którego części modelu okrętu pojawiały się na środku mapy, gdy gracz używał trybu widoku lornetki. Strzałka dalmierza nie zmienia teraz koloru przy minimalnej odległości. Naprawiono błąd powodującymi złe ułożenie kanałów czatu. Naprawiono błąd powodujący niepoprawne wyświetlanie danych o sprzęcie eksploatacyjnym w bitwie w sytuacjach, gdy gracz wcześniej wybrał okręt do gry w dywizjonie, ale następnie zmienił zdanie i przełączył się na inny okręt, zanim rozpoczęła się bitwa bez zmiany statusu na „Niegotowy”. Naprawiono błąd, w wyniku którego zmiana języka w kliencie gry nie skutkowała odpowiednią zmianą języka podkładów głosowych. Naprawiono błąd, który powodował niepoprawne wyświetlanie niektórych elementów interfejsu użytkownika na ekranie ładowania bitwy. Naprawiono błąd powodujący, że strefa kluczowa umieszczana była poza granicami bazy po ponownym logowaniu do gry w scenariuszu „Obrona bazy morskiej Newport”. Naprawiono błąd powodujący niepoprawne wyświetlanie nazw operacji „Aegis” i „Ocalenie lotniskowca Raptor” na ekranie statystyk po bitwie. Naprawiono błąd powodujący zawieszanie się klienta gry po licznych próbach wybrania alternatywnych schematów kolorów dla kamuflażu. Naprawiono błąd, w wyniku którego gracze otrzymywali ujemne PD dowódcy po ukaraniu za uszkodzenie sojuszniczych okrętów. Naprawiono błąd klienta gry powodujący zawieszanie po próbie wejścia do bitwy w Dywizjonie, zanim wszyscy jego członkowie zmienią status na „Gotowy”. Naprawiono błąd powodujący usunięcie wskaźnika warunków pogodowych z ekranu po ponownym wejście do bitwy. Naprawiono błąd, z powodu którego podczas gry lotniskowcem kliknięcie na mapie taktycznej ustalało punkt trasy dla lotniskowca, chociaż lotniskowiec był już odznaczony. Naprawiono błąd związany z panelem szybkich rozkazów, gdzie wybrany rozkaz czasami nie był transmitowany. Naprawiono błąd, który przenosił dowódcę dywizjonu w inne miejsce na liście członków dywizjonu po bitwie. Teraz dowódca zawsze pojawiać się będzie na początku listy. Naprawiono błąd powodujący nieprawidłowe rozmieszczenie okrętów w karuzeli przy wchodzeniu do bitwy. Naprawiono migotanie tła, które występowało przy zmianie pomiędzy zakładkami Profil i Klany. Teraz wskaźnik „Nowy” będzie wyświetlany przy zakładce Profil w sekcji Przebieg służby po tym, jak gracz zdobędzie nową naszywkę lub emblemat. W opisach sprzętu eksploatacyjnego wszystkie wartości numeryczne zostały wyrównane do prawej strony. Naprawiono błąd z klawiszem ESC: przy próbie wprowadzenia hasła lub wejścia do pokoju treningowego przy podaniu hasła, wciśnięcie klawisza ESC powodowało wpisanie znaku. Naprawiono błąd mający wpływ na system dźwięku, powodujący użycie niewłaściwych podkładów głosowych dla unikalnych dowódców po wybraniu modyfikacji dubbingu właściwego dla kraju. Naprawiono błąd powodujący zmniejszenie zasięgu ognia dla kadłuba (B) okrętu Seattle. Naprawiono błąd uniemożliwiający zamontowanie specjalnego ulepszenia Modyfikacji samolotu zwiadowczego 1 na krążowniku IX poziomu Kronshtadt. Pomniejsze ulepszenia w geometrii i teksturach następujących okrętów i kamuflaży: Zao, Marblehead, Southern Dragon, Eastern Dragon, Gaede, Monaghan, Oktyabrskaya Revolutsiya, Dallas, Cleveland, Worcester, New Orleans, Baltimore, Dmitri Donskoi i Pensacola; specjalne stałe kamuflaże dla Gascogne i Richelieu; kamuflaż Alldestroyer dla Großer Kurfürst. 2 Share this post Link to post Share on other sites