[WG] WG_Lumberjack WG Staff 2,392 posts 4,509 battles Report post #1 Posted July 24, 2018 Kapitanowie, Ponieważ sposób zgłaszania błędów był trochę chaotyczny to trochę to ujednolicimy. Oto wzór, którego fajnie by było się trzymać zgłaszając błędy: 1. Opis problemu ze wszystkimi możliwymi szczegółami. 2. Sekwencja ruchów, które doprowadziły do tego błędu. Przykład: 1. Wybrałem taki okręt. 2. Wszedłem do bitwy 3. Kliknąłem na coś 4. Komputer zaczął tańczyć salsę. 3. Rezultat - co w efekcie sie stało. 4. Spodziewany rezultat - czyli co normalnie powinno się stać. 5. Szczegóły techniczne - Błąd wystąpił o tej i o tej godzinie. Link do powtórki lub filmiku z wyróżnioną minutą tego co się stało. Python.log i raport DxDiag. Jeśli napotkałeś taki błąd jak ten poniżej: Udaj się do tego tematu: Share this post Link to post Share on other sites
[HOB] Silentraz Moderator 1,994 posts 9,426 battles Report post #2 Posted July 27, 2018 Numer dnia powinien być wyświetlany jako liczba całkowita. Share this post Link to post Share on other sites
[-MGT-] PanNickt Players 4,913 posts 21,529 battles Report post #3 Posted July 27, 2018 Osoba na 100 miejscu ma znacznie więcej punktów niż osoba na 99 miejscu. Share this post Link to post Share on other sites
barula Beta Tester 85 posts 4,058 battles Report post #4 Posted July 27, 2018 Zadania osobiste: Wszedłem do Zadań osobistych Skrzaczona wizualizacja Share this post Link to post Share on other sites
demencjusz Players 651 posts 7,461 battles Report post #5 Posted July 27, 2018 Zadanie z wydarzenia "Dalej Marynarko" "użyj 5 razy sprzętu eksploatacyjnego" jest technicznie niewykonalne na niektórych okrętach (np. DD), jeśli nie ma się Superintendenta i/lub premium ładunków. Szczególnie, że "Rka" nie jest liczona jako sprzęt eksploatacyjny. Share this post Link to post Share on other sites
[HOB] Silentraz Moderator 1,994 posts 9,426 battles Report post #6 Posted July 27, 2018 1 hour ago, demencjusz said: Zadanie z wydarzenia "Dalej Marynarko" "użyj 5 razy sprzętu eksploatacyjnego" jest technicznie niewykonalne na niektórych okrętach (np. DD), jeśli nie ma się Superintendenta i/lub premium ładunków. Szczególnie, że "Rka" nie jest liczona jako sprzęt eksploatacyjny. U mnie zaliczyło Rkę, choć na pancerniku. Przelicz jeszcze raz, ewentualnie mamy do czynienia z dyskryminacją niszczycieli. Share this post Link to post Share on other sites
demencjusz Players 651 posts 7,461 battles Report post #7 Posted July 27, 2018 25 minutes ago, Silentraz said: U mnie zaliczyło Rkę, choć na pancerniku. Przelicz jeszcze raz, ewentualnie mamy do czynienia z dyskryminacją niszczycieli. Koledze również zaliczyło Rkę do zadania w krążku. A mi na niszczarce nie. Share this post Link to post Share on other sites
[-MGT-] PanNickt Players 4,913 posts 21,529 battles Report post #8 Posted July 27, 2018 Źle są naliczane osiągnięcia do zadań. Tym razem udało mi się uchwycić moment, w którym miałem już 3 cytadele, ale tylko 2 zaliczone. Wszystkie 3 cytadele były z osobnych salw. Podobny błąd zaobserwowałem w zadaniu z obronami. Dopiero jak miałem 6 baretek Obrona, to mi zaliczył zadanie na 3 obrony (ale w tym przypadku dostałem 3 baretki za pierwszą salwę, 2 za drugą i 1 baretkę za trzecią salwę, więc myślałem że obronę zlicza tylko jedną na salwę). Share this post Link to post Share on other sites
[-SBF-] Greyshark Alpha Tester, In AlfaTesters 8,315 posts Report post #9 Posted July 28, 2018 18 hours ago, demencjusz said: Zadanie z wydarzenia "Dalej Marynarko" "użyj 5 razy sprzętu eksploatacyjnego" jest technicznie niewykonalne na niektórych okrętach (np. DD), jeśli nie ma się Superintendenta i/lub premium ładunków. Szczególnie, że "Rka" nie jest liczona jako sprzęt eksploatacyjny. Dziwne, bo u mnie zalicza DCP do tej misji. Share this post Link to post Share on other sites
demencjusz Players 651 posts 7,461 battles Report post #10 Posted July 28, 2018 14 hours ago, PanNickt said: Źle są naliczane osiągnięcia do zadań. Tym razem udało mi się uchwycić moment, w którym miałem już 3 cytadele, ale tylko 2 zaliczone. Wszystkie 3 cytadele były z osobnych salw. Spoiler Podobny błąd zaobserwowałem w zadaniu z obronami. Dopiero jak miałem 6 baretek Obrona, to mi zaliczył zadanie na 3 obrony (ale w tym przypadku dostałem 3 baretki za pierwszą salwę, 2 za drugą i 1 baretkę za trzecią salwę, więc myślałem że obronę zlicza tylko jedną na salwę). + 2 minutes ago, Greyshark said: Dziwne, bo u mnie zalicza DCP do tej misji. Może system nie nalicza "zdarzeń", które dzieją się w bardzo krótkim okresie czasu (jak np. w sytuacji wbicie kilku cytadel w jednej salwie) lub wręcz jednocześnie? Może też sytuacja z "Rką", która mi się przydarzyła, jest odsłoną tego samego problemu? Włączałem "Rkę" w czasie rozstawiania dymu, a jak wiadomo, działanie obu rozciąga się na kilka lub kilkadziesiąt sekund. Może więc o to chodzi? By system miał czas "policzenie" spełnianych warunków. Share this post Link to post Share on other sites
[-SBF-] Greyshark Alpha Tester, In AlfaTesters 8,315 posts Report post #11 Posted July 28, 2018 5 minutes ago, demencjusz said: + Może system nie nalicza "zdarzeń", które dzieją się w bardzo krótkim okresie czasu (jak np. w sytuacji wbicie kilku cytadel w jednej salwie) lub wręcz jednocześnie? Może też sytuacja z "Rką", która mi się przydarzyła, jest odsłoną tego samego problemu? Włączałem "Rkę" w czasie rozstawiania dymu, a jak wiadomo, działanie obu rozciąga się na kilka lub kilkadziesiąt sekund. Może więc o to chodzi? By system miał czas "policzenie" spełnianych warunków. Możliwe, na pewno coś jest zbugowane. Share this post Link to post Share on other sites
[A-Z] Amaha Players 292 posts Report post #12 Posted July 28, 2018 1. Brak opcji wyłączenia/ wyciszenia dźwięku dzwonka odtwarzanego po zakończeniu ładowania dział pancernika. 2. Brak opcji wyłączenia powiadomień o czasie do rozpoczęcia/ zakończenia sesji bitew klanowych. 1. Lack off option to turn off / mute the bell sound played after finishing reloading of the battleship main guns. 2. Lack of option to turn off notification how much time left to start / end clan battle sesion. Z rozpędu, wpisałem też zdanie o "przeciwlotniczynm", ale ta literówka została już skorygowana , tylko... Pierwsze zgłoszenie: 0.6.13 (październik 2017), rozwiązanie problemu: 0.7.7 (lipiec 2018) Share this post Link to post Share on other sites
[BANCN] Dean__2 Players 1,660 posts 10,990 battles Report post #13 Posted July 29, 2018 @WG_Lumberjack nadal jest błąd z AA Worcestera. W porcie jest info, że średnie i dalekie AA ma różny zasięg, a na minimapie w grze mają taki sam. Share this post Link to post Share on other sites
[ISEN] AbrahaM_fighter Beta Tester 1,167 posts 10,901 battles Report post #14 Posted August 14, 2018 Gracz będąc w trybie pokoju treningowego (już po dołączeniu do pokoju, ale przed rozpoczęciem bitwy) nie ma możliwości przypisania (czy zmiany) kapitana na okręcie. By go zmienić konieczne jest opuszczenie pokoju, przypisanie kapitana, wejście. Co jest dość irytującym problemem w wypadku posiadania ograniczonej ilości kapitanów i/lub chęci szybkiego przetestowania wpływu konkretnych "buildów" kapitańskich na różnych okrętach. Share this post Link to post Share on other sites
[ISEN] AbrahaM_fighter Beta Tester 1,167 posts 10,901 battles Report post #15 Posted August 14, 2018 Irytująca "wada" / błąd interefejsu w porcie, dotyczy nie zapamiętywania wyboru wariantu kamuflażu. Jeśli zebrał kolekcje Yamamoto. to ma możliwość wyboru wariantu kolorystycznego na japończykach. Weźmy więc praktycznie przećwiczmy to na Ashitace jako ilustracji. wybrane kamo ashitkaki 2gie / "niebieskie" Spoiler zmieniamy na duszę oceanu... Spoiler i... mamy wybrane domyślne pierwsze kamo, nie to które poprzednio wybraliśmy... Spoiler Z tego co widzę, problem dotyczy wszystkich kamo (sprawdzone na japończykach), na których można wybrać wariant kolorystyczny, prawdopodobnie na okrętach USA jest tak samo Share this post Link to post Share on other sites
[E-PIK] Kaczi219 Players 8 posts 3,789 battles Report post #16 Posted August 15, 2018 Wczoraj chciałem zagrać wieczorem bitwę biscmarckiem, po kliknięciu przycisku bitwy w porcie, została wylosowana drużyna. Pojawił się ekran z składami i na tym skończyła się moja bitwa. Czekałem na wczytanie około 3 minut po czym spróbowałem wyłączyć grę i to też nie było możliwe w żaden sposób. Jedynym wyjściem było użycie menadżera zadań niestety Share this post Link to post Share on other sites