Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
kubolot33

niski i wysoki ping

7 comments in this topic

Question

Players
1 post
117 battles

Witam w grze mam ping 30 na testach mam ping 30 a jak gram to mam wrazenie jakbym mial 300 opoznienie strrzalu nawet do 3 sekund statek plynie bokiem itd POMOCY!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 1
[ISEN]
Moderator
4,855 posts
23 minutes ago, genkielbasa said:

Cześć.

Mam inny problem. Pierwsza bitwa ok(fps 40 pig 80). Druga zaczyna się z opóźnieniem(fps ok20 ping 80). Trzecia ..katastrofa fps spada do 3 ping stabilny ok80.

Problem zaczął się po ostatniej aktualizacji.Laptop stary ale sobie jakoś radził(gram na bardzo niskich ustawieniach). Czyli sumując od biedy zagram dwie bitwy i papa.

Dzięki za ew. pomoc.

U mnie podobnie się dzieje ale po kilkudziesięciu bitwach. Z porad: wywal mody, wyłącz wszystko co można działające w tle (przeglądarka - na 100%). Możesz jeszcze przydzielić WoWs najwyższy priorytet:
Uruchom menadżera zadań Windows, wybierz zakładkę procesy, znajdź proces worldofwarships.exe i naciśnij prawy przycisk myszy. Wybierz ustaw priorytet --> wysoki.
To da WoWs wyższy priorytet w dostępie do zasobów komputera.
Dobrze też zdefragmentować dysk na którym jest WoWs (o ile masz Win 7).

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[ISEN]
Moderator
4,855 posts
2 hours ago, kubolot33 said:

Witam w grze mam ping 30 na testach mam ping 30 a jak gram to mam wrazenie jakbym mial 300 opoznienie strrzalu nawet do 3 sekund statek plynie bokiem itd POMOCY!!!!

Klient PT od zwykłego charakteryzuje się tym: jest czysty i nowy.

Oznacza to, że nie jest zaśmiecony, nie było na nim modów i zwykle stawiany jest na nowo.

Wniosek: spróbuj przeinstalować klienta i nie używać modów.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[TF16]
Players
1,004 posts
22,302 battles
5 godzin temu, kubolot33 napisał:

Witam w grze mam ping 30 na testach mam ping 30 a jak gram to mam wrazenie jakbym mial 300 opoznienie strrzalu nawet do 3 sekund statek plynie bokiem itd POMOCY!!!!

 

2 godziny temu, Dark_Havoc napisał:

Klient PT od zwykłego charakteryzuje się tym: jest czysty i nowy.

Oznacza to, że nie jest zaśmiecony, nie było na nim modów i zwykle stawiany jest na nowo.

Wniosek: spróbuj przeinstalować klienta i nie używać modów.

Mi to wygląda na to, że kubolot nie zaczaił jeszcze po tych swoich kilku bitwach, że pociski w tej grze latają kilka-kilkanaście sekund i trzeba celować z wyprzedzeniem, czyli celujesz sporo przed płynącym okrętem. Tutaj nie ma pocisków o prędkościach świetlnych i nie można celować w konkretną część okrętu, gdy ten się porusza, bo wszystko wyląduje za nim.

 

 

  • Cool 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Modder
4,874 posts
22,440 battles
27.05.2018 o 08:54, Dark_Havoc napisał:

Wniosek: spróbuj przeinstalować klienta i nie używać modów.

Testowałem prawie większość modów. Czasami takie, które były nawet przestarzałe. Jeszcze mi się nie zdażyło, żeby wpływało to na "PING" pokazywany w grze. Najwyżej coś nie działało tak jak powinno. To tylko moje 2 grosze.

 

@kubolot33Chcesz jakiejś pomocy to załącz jakąś powtórkę z gry. Na pytanie jak to zrobić - odpowiadam: google: word of warships replays how to

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
[ISEN]
Moderator
4,855 posts
1 hour ago, Odo_Toothless said:

Testowałem prawie większość modów. Czasami takie, które były nawet przestarzałe. Jeszcze mi się nie zdażyło, żeby wpływało to na "PING" pokazywany w grze. Najwyżej coś nie działało tak jak powinno. To tylko moje 2 grosze.

 

@kubolot33Chcesz jakiejś pomocy to załącz jakąś powtórkę z gry. Na pytanie jak to zrobić - odpowiadam: google: word of warships replays how to

Na dobrym sprzęcie tego się nie odczuwa. Na słabszych maszynach widać różnice. Ja na przykład mam spadek z 81FPSów na 78. Więc praktycznie nieodczuwalny.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Players
22 posts
14,453 battles
1 hour ago, Dark_Havoc said:

Na dobrym sprzęcie tego się nie odczuwa. Na słabszych maszynach widać różnice. Ja na przykład mam spadek z 81FPSów na 78. Więc praktycznie nieodczuwalny.

Cześć.

Mam inny problem. Pierwsza bitwa ok(fps 40 pig 80). Druga zaczyna się z opóźnieniem(fps ok20 ping 80). Trzecia ..katastrofa fps spada do 3 ping stabilny ok80.

Problem zaczął się po ostatniej aktualizacji.Laptop stary ale sobie jakoś radził(gram na bardzo niskich ustawieniach). Czyli sumując od biedy zagram dwie bitwy i papa.

Dzięki za ew. pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×