Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cpu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum
    • English Speaking Forum
    • Deutschsprachige Community
    • Polska Społeczność
    • Česká a slovenská komunita
    • Communauté francophone
    • Comunità Italiana
    • Comunidad de habla española
    • Türkçe Topluluk
  • Mod Section
    • Rules, Announcements and General Discussion (English)
    • Modding Tutorials, Guides and Tools (English)
    • Interface Mods
    • Visual Mods
    • Sound Mods
    • Modpacks
    • Other Mods and Programs
    • Archive
  • Historical Section

Calendars

  • Community Calendar
  • This Day in History

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Twitter


Location


Interests

Found 5 results

  1. Hi i like the game however my i7 4770R quadcore (Gigabyte BRIX) with builtin GPU gets reallly hot at 85~90 degrees Celcius and that is at full fan speed (hairdrier sound). My resolution is a mere 1920x1080 (lower is just unplayable because then the lack of details makes aiming really difficult) and my settings are all on lowest and I get 58~62 FPS. I have currently these settings enabled: "Vertical Synchronisation" [On / Off] "Tripple Buffering" [On / Off] My question is: A) What do these two settings do respectively in WOWS during battle play? B) What could I do further to lower the GPU usage of my processor while still achieve 60 FPS for playability?
  2. Hello folks.. :-) tl/dr - can anyone please tell me which settings are cpu or gpu intensive, and/or how are comparable cpus doing for others? I've been experiencing FPS drops in-game for a while now, so today i decided to try and solve it - without much success.. or rather it was a bit disappointing, not sure if i should raise a support ticket...or if my cpu is just past it... as it does max out occasionally, whereas the graphics card is never pushed beyond 35%. Win 10, GTX 1070, i5 2500k OC @ 4.5GHz, 16GB Ram - latest drivers, no problem running any other titles i own at Max with good solid fps (Doom, BF4 etc). I saved a replay I had noticed an fps drop in last night; uninstalled game, deleted all old data.. fresh install, no mods. I used Fraps to run a 6 min benchmark on the saved replay, and tried all the settings; beyond medium settings I keep getting fps drops to unplayable levels. here is a sample of the results: 2017-02-07 11:44:44 - WorldOfWarships - maxFrames: 22234 - Time: 360000ms - Avg: 61.761 - Min: 21 - Max: 76 2017-02-07 12:15:07 - WorldOfWarships - highFrames: 23290 - Time: 360000ms - Avg: 64.694 - Min: 21 - Max: 76 2017-02-07 12:05:27 - WorldOfWarships - medFrames: 26493 - Time: 360000ms - Avg: 73.592 - Min: 59 - Max: 76 2017-02-07 11:54:50 - WorldOfWarships - lowFrames: 26553 - Time: 360000ms - Avg: 73.758 - Min: 68 - Max: 76 With everything maxed the average is fine (my screen is only 60hz), but the drops to low are at best very annoying, and at worst making the game unplayable for me... interestingly the ingame fps counter usually reports a lower fps than fraps...those min fraps 20fps show as 10-11 on the ingame counter. As there seems to be a parity between low/medium and high/max in terms of the bench results i got, I did a bunch of tests where I tried various combos of settings as i thought it would be easy to find the settings which were causing the fps drop, but the process takes ages.. and I'm not convinced i can reliably set anything above the stock medium without experiencing the fps drop... scratching my head over this a bit... so...what do you think, cpu past it? bugged? working as intended? anyone got a list of which settings are most cpu intensive? cheers all dash
  3. captain_sam

    WoW on tablets?

    Hi guys, do one of you players play WoW on a tablet? I play right now on a laptop (win7 64, i7 dual-core, 8Gb RAM, NVidia GT 540) and the game runs really smooth. There are tablets for gamers nowadays being even more powerful than that, so I would guess there is no issue with playing WoW on a tablet. However, before I invest in such a goodie (need a tablet anyway, it is not just for WoW ;-)), I wanted to know if I should go for a gamer oriented tablet or if it is useless in the context of WoW. Love that game and would be too cool to play it in my bed next to the sleepy wife ;-). Thanks !
  4. Hallo zusammen!Ich spiele seit der Beta und hatte bis vor einigen Tagen nach einigen Patches damals das Problem, dass die Schiffe nicht dort angezeigt werden, wo sie eigentlich sein sollten. Von diesem Problem gibt es bereits einige Threads und ich habe mittlerweile wahrscheinlich eine allgemeine Lösung bzw. einen Anhaltspunkt für euch und das Problem gefunden.Mein damaliges System umfasste grob folgendes:Windows 8.1 64 bitIntel i5 auf Sockel 1156 (ASUS-Board)8 GB RAMAMD Radeon 6850Das heutige System:Windows 10 64bitIntel i7 weiterhin auf Sockel 1156 (gleiches ASUS-Board)12 GB RAMRadeon RX 470Das Problem war das gleiche wie zu Beta-Zeiten und machte das Spiel damit unspielbar. Mit dem Update auf Windows 10, ist ein frisches System vorhanden und gilt als Quasi-Neuinstallation. Die Hardware ist also größtenteils austauschbar, das Betriebssystem neu installiert -> das Problem wandert aber mit! Andere Spiele sind in keinster Weise betroffen. Ein Netzwerkproblem scheidet aus, da die Schiffe ja weiterhin treffbar sind, solange man deren Position richtig vermutet oder Teammitglieder auf dieses feuern. Der Abstand der Hitbox zum Modell wird clientseitig dargestellt und vergrößert / verschlimmert sich mit zunehmender Spieldauer. Grafische Einstellungen scheiden aus, da ich alle Kombinationen durchgemacht habe und sich in keinster weise etwas geändert hat. Was an meinem System gleich geblieben ist, ist das Mainboard mit seinen Zusatzprogrammen. Ein Zusatzprogramm ist hier die "ASUS AI Suite", die Systemkomponenten in kleinen Bereichen über- oder untertakten kann um bspw. Strom zu sparen. So auch hier, was minimale Änderungen der CPU-Taktfrequenz meines i7 zur Folge hat (in Zahlen: -3 (!) Mhz). Der Fehler tritt auf, wenn der Stromsparmechanismus aktiv ist! Er tritt nachvollziehbar nicht auf, wenn die Leistung auf 100% Grundtakt der CPU eingestellt ist! Checkt also eure Stromsparprogramme oder eure Übertaktung und stellt mal testweise alles auf Standardtakt ein. Wenn der Fehler dann weg ist, muss wohl was an der Leistungsprogrammierung seitens WG getan werden :) Bitte testen und Ergebnisse hier rein.
  5. robihr

    cpu usage

    can anyone explain to me cpu usage when i am on login screen or in port? getting 20-40% cpu usage on practically idle mode with my i5-2500k. also i replaced login screen with picture so nothing should be computed there, but i still get >20% cpu usage on it.
×