Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise ben sorunumu şu şekilde çözdüm.
Öncelikle laptopumda ısınma problemi vardı ve bunu gidermek için fan ve ram kısmını açıp güzel bir temizlik yaptım. ( Fazla ısınma ekran kartına yük bindiriyor, grafik ve performans kalitesini inanılmaz bir şekilde etkiliyor. )
Sonrasında ekran kartım Nvidia olduğundan GeForce Experience programını Nvidianın kendi sitesinden indirdim ve güncellemeleri uyguladım.
Problemim çözüldü ve ayrıca performansta beklentilerimin üstünde bir artış oldu. World of Warships oyununu sorunsuz bir şekilde oynamakla birlikte, World of Tanks oyununda da şimdiye kadar 20-27 fps aralığında oynar iken, fps performansım 70-80 lere kadar yükseldi.
Performans sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem Nvidia ekran kartına sahiplerse GeForce Experience programını kesinlikle yüklemeleri.
Ayrıca yine ısınma sorunu yaşayan arkadaşlar bilgisayarlarının temizliğini yapmalı / yaptırmalı ( Acemi iseniz profesyonel destek almanız daha iyi )
Laptop kullanıcıları da eğer bilgisayarları 2 yıllık ya da daha eskiyse termal macun yenilemesi yapmaları performanslarını olumlu yönde etkileyecektir. Kuruyan termal macun ekran kartınızın ısısını fana iletemez ve soğutma işlemini gerçekleştiremez.
Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Benzer sıkıntılar yaşayan arkadaşlar içinde umarım yardımcı olur.
Herkese iyi oyunlar.